Orthex - Muovia maailmalle

@Thomas_Westerholm Syntyykö sellumuovista mikromuovia kuten fossiilisesta?

Kuten fossiilipohjaisesta muovista, myös biopohjaisesta muovista voi tehdä biohajoavaa tai hajoamatonta. Riippuu muovilaadusta; hajoavuus ja näin mikromuovin syntyminen riippuu mm. käytetyistä kemikaaleista.
Kun perinteisen muovin valmistamiseen menee esim. kilo hiilidioksidia, biopohjainen pakkaus voi sitoa tuon määrän hiilidioksidia vähentäen hiilijalanjälkeä.
Raaka-aineiden eroista huolimatta oli muovin alkuperä kumpi tahansa se kierrättyy samalla tavalla.
Muovin korvikkeet kuten nanoselluloosa ovat sitten asia erikseen.

2 tykkäystä

On tärkeää saada materiaaliteknologisia edistysaskelia.

Patenteista nopealla hauilla löytyi yksi

https://patents.google.com/patent/USD825923S1/en

Toivottavasti materiaaliteknologian alalla edetään.

1 tykkäys

Yksi pointti mikä Orthex-keskustelussa on jäänyt vähemmälle on yrityskaupat. Näkisin että tälläkin alalla pelin henki on “Osta tai tule ostetuksi” eli pienet pelurit syödään pikkuhiljaa pois. Orthex on ihan viisaasti lähtenyt rakentamaan pohjoismaista ulottuvuutta ostamalla brändejä Ruotsista saman katon alle ja tuonut myös esille halunsa laajentua Euroopan suuntaan. Samaan aikaan isot pojat tekevät maailmalla jo omia liikkeitään. Uusi-Seelantilainen globaali peluri Sistema myytiin jenkeille ja löytyy nyt Rubbermaidin kanssa samasta Newell Brandsin brändiryppäästä. Siihenhän voisi mukavasti aikanaan sopia joku pohjoismainen vahva peluri jolla vahva jalansija myös manner-Euroopassa… (mutta huom; tätä en toivo, mieluummin näen pörssissämme vahvan kotimaisen firman joka päin vastoin ostaa muita pois)

15 tykkäystä

Kyllähän siellä Alexanderin johdolla merkkailtiin lisää osaketta henkilöstö annista, hallituksen jäsenistä 2 mukana. ( Sanna & Satu )

16 tykkäystä

Laajan raportin lukemisen ja todella hyvän seurannanaloitusvideon katsomisen jälkeen avasin rivin Orthexia 1000 kpl @ 8,40. Ajatus olisi rakentaa n. 20k euron sijoitus tähän n. vuoden mittaa jos arvostuskuva pysyy nykyisellään ja kasvu- ja kannattavuusprofiili entisenkaltaisena.
Koska en kehtaa nyt papukaijana toistaa samoja asioita kuin raportissa, jotka jokainen voi löytää sieltä nostan kaksi hieman erilaista sijoituspäätöstäni tukevaa asiaa (hieman kieli poskessa)

1.Vernerin loistavalla “Kuinka tuhota oma osakesalkku” -videolla Russell 3000 -indeksissä parhaiten olivat pärjänneet Consumer Staples -osakkeet.

  1. Vaikken treidaaja ole, olen katsellut Jukka Lepikön Nordnet trader’s club-videoita lähinnä sivistykseksi ja viihteeksi. “Yksityissijoittajat lähes all-in” videolla kun pohdittiin, miten korkotason nousu vaikuttaa diskontattuihin kassavirtoihin, todettiin että korkean PE luvun osakkeet kärsivät eniten heitettiin lause “Mites sit nää alle 20 P/E-luvun arvo-osakkeet?” Elämme siis maailmassa, missä tähän asti tasaisesti kasvavaa, hyvää oman pääomantuottoa omaavaa laatuyhtiötä, jolla on ainakin jonkinmoisia kipailuetuja, saa arvoyhtiön hintaan, niin tämähän oli täysi no-brainer. :grinning:
18 tykkäystä

Tarkoitit varmaan Jukka Lepikköä☝️

1 tykkäys

Ah, juurikin Lepikköä :slight_smile:

1 tykkäys

Updatea listaan:

Hieman harmittaa, ettei näe TOP100 :frowning: Olisi mielenkiintoista nähdä ketä siellä listalla on :face_with_raised_eyebrow:

E: Pistetääs vielä, että yhtiön johtoryhmä omistaa 3 136 476 osaketta, eli 17,6% yhtiöstä :+1:

30 tykkäystä

Katselin noita eilen myös, hyvän näköiset listat. Yllätyin että Sponsorilla edelleen noin iso omistus, jostain syystä olin luulossa että Sponsor ottaa täyden exitin annissa. Mutta hyvä näin!

1 tykkäys

Kyllä. Tälläkin alalla kopiointia valitettavasti tapahtuu, minkä seurauksena brändin, asiakassuhteiden ja tuotekehityksen tärkeys korostuu. Orthex voitti Tanskassa pari vuotta sitten kiistan SmartStore-laatikoiden kopioinnista. Tämä tapaus vaikuttaa aika selkeältä, mutta olisi kiinnostavaa tietää, missä kopioinnin raja menee Tanskan markkinointilain alla.

https://www.iptjournal.com/danish-court-rules-on-similar-looking-storage-boxes-case/

@Contrafun kerkesikin jo aiemmin linkittää saman uutisen, joten aktiivisemmat ovat jo saattaneet lukea sen

13 tykkäystä

Tiedote eiliseltä. Ei tarvinnut tässä annissa vakauttajan tehdä vakaustoimia, kun sen verran hyvin lähti/lähtenyt osake lentoon.

Orthex Oyj:n listautumisannin lisäosakeoption käyttäminen ja vakauttamisajan päättäminen

Viitaten Orthex Oyj:n (“Orthex” tai “Yhtiö”) 12.3.2021 päivättyyn listalleottoesitteeseen ja Yhtiön 24.3.2021 julkistamaan Yhtiön listautumisannin lopputulosta koskevaan pörssitiedotteeseen, Yhtiö on vastaanottanut tiedon, jonka mukaan listautumisannissa vakauttamisjärjestäjänä toimiva Carnegie Investment Bank AB, Suomen sivuliike (“Carnegie”) on päättänyt käyttää Sponsor Fund IV Ky:n (“Sponsor Fund”) myöntämän lisäosakeoption kokonaisuudessaan. Carnegie on Orthexin osakkeen markkinahinnan kehityksestä johtuen päättänyt keskeyttää vakauttamisajan. Carnegie ei ole suorittanut vakauttamistoimenpiteitä Yhtiön listautumisen jälkeen.

Carnegie ostaa Sponsor Fundilta 1 584 158 Yhtiön osaketta listautumisannin yhteydessä myönnetyn lisäosakeoption mukaisesti listautumisannin merkintähintaan.

Sponsor Fund on myynyt listautumisannissa yhteensä 10 081 883 Yhtiön osaketta (sisältäen lisäosakeoption käyttämisen johdosta myydyt osakkeet). Sponsor Fund omistaa lisäosakeoption käyttämisen jälkeen 2 057 725 Yhtiön osaketta, joka vastaa 11,59 prosenttia Yhtiön kaikista osakkeista ja osakkeiden tuottamista äänistä.

7 tykkäystä

Orthexin tuore vuosittainen kestävänkehityksen raportti julkaistu👆

15 tykkäystä

Noniin, on tullut Orthexin sivuillekkin kaipaamani top 100 :slight_smile: :+1:

https://investors.orthexgroup.com/fi/osake/osakkeenomistajat/

Omia nostoja:


Aika hajautunut on omistus, eikä kenelläkään ole mitään suurta pottia vielä kasassa.

Kotitaloudet omistaa 33% Mielenkiintoista seurata miten kehittyy. Parin viikon päästä Q1-julkkari. (11.5)

12 tykkäystä

Piti ostaa kotiin eväsrasioita. Juurikin erikseen oli puhe, että ostetaan sitten Orthexia. Vaimo tuli kuitenkin Clas Ohlsonin rasioiden kanssa kotiin. Pyydän anteeksi kaikkien Orthex-omistajien puolesta.

Rasian pohjassa lukee Clas Ohlson - Made in Sweden.

Orthexillahan on tehtaat Ruotsissa. Tietääkö kukaan pelastuimmeko sittenkin tästä…? Eli tekeekö Orthex muille merkeille kippoja ja jos tekeen niin onko julkista tietoa kenelle.

Yst terv Orthes ost-salkun suurin omistus, myös vaimo omistaa Orthexia. Mutta syömme Clas Ohlsonin kipoista.

21 tykkäystä

Inderesin aloitus rapsasta poimittu @Maikkol

Orthexin myynnistä noin 90 % tulee omista brändituotteista. Omien brändien lisäksi yhtiö valmistaa myös harkitusti privatelabel-tuotteita. Private label-tuotteita valmistetaan vain taktisessa mielessä (esim. siinä tapauksessa, että yhtiö saa samalla myös jotain omia brändituotteitaan samaan jakelukanavaan myyntiin).

10 tykkäystä

Okei, tutkikaamme Clas Ohlsonin liikkeitä tarkasti jatkossa onko siellä myös Orthexia jakelussa! :slight_smile:

6 tykkäystä

Clas Ohlsonilla on Orthexin SmartStoreja myynnissä kyllä. Just muutama viikko sitten ostin sieltä jääkaappiin läpinäkyvät hedelmien/vihannesten säilytyslaatikot. Voi hyvinkin olla mahdollista, että Orthex on tehnyt myös Clasun private labelit, kun niillä muutenkin kohtalaisen hyvä valikoima Orthexin tuotteita, mutta en osaa varmasti sanoa.

EDIT: Eikö tulekin ihan melkein sellainen puolirikollinen olo, kun on jotain “oman firman” tuotetta hyllyssä tarjolla ja sitten päätyy johonkin muuhun vaihtoehtoon :wink: Tätä se kuluttajafirmojen omistaminen teettää, että kulutuspäätöksiin alkaa vaikuttaa osakkeiden omistaminen aika lailla. Nämä ovat myös hyviä Peter Lynch -henkisiä testejä, sillä jos useammankin kerran päätyy jonkun kilpailijan tai muun valmistavan private label-tuotteeseen, niin sen sinun omistaman firman tarjooma ei välttämättä ole ihan kunnossa/kilpailukykyinen :slight_smile:

42 tykkäystä

Saako muuten kysyä, että onko @Petri_Kajaani ostanut säilytyslaatikoiden lisäksi myös yrityksen osakkeita? :slight_smile:

10 tykkäystä

Saa kysyä ja vastaus on kyllä.

43 tykkäystä