Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 3)

Ostettu MVST-Microvast Holdings Inc. Eilen aloitettu ja tänään lisätty.

7 tykkäystä

Hyzonia ostettu 280kpl hintaan @6.66 lisää ja samalla mukavasti keskihintaa alas.
olisikohan pohjat nyt löytyny :thinking:

9 tykkäystä

Uutena Rapala salkkuun @9,98€, hiukan vajaa prosentti salkusta.

Tämä on mennyt yrityksenä ihan ohi, kun ei vain tuntunut aiemmin kiinnostavan. Tiesin kyllä jollain tapaa Rapalan kalastustarvikkeet, mutta siinä se tieto sitten olikin. Tänään sitten otin hieman enemmän selvää yrityksestä ja totesin, että juuri tuollainen oman päätoimialansa huippu sopii Harvia ja Revenio -vetoiseen salkkuuni vallan mainiosti. En odota ihmeitä, mutta uskon tasaisen vahvan suorittamisen jatkuvan. Hiukan halvemmallakin olisi saattanut irrota, jos olisin odottanut, mutta menköön näin juhlan kunniaksi, kun Helsingin laskupäivänä oma salkku kipusi 1,5 % nousulla ennätyskorkealle. Tämän jälkeen hyvin mielin viimeisen lomaviikonlopun viettoon.

13 tykkäystä

Ostin ensimmäistä kertaa ikinä Nokiaa. @5,171 €.
Alan pikku hiljaa uskoa, että Pekka hoitaa homman mallikkaasti ja tämä on vasta alkua kurssillekin.

12 tykkäystä

Ne pelimerkit ei kauan salkussa viipyneet…

$PERI eli Perion Networks entry 18,71$ reilulla positiolla uutena rivinä salkkuun

Ad tech tulokset olleet kovia kautta linjan Q2-raporteissa. Vielä ei näy olennaisesti kurssissa, vaikka kesäkuussa korotettu näkymiä. Suositukset 28-30$ luokkaa :man_shrugging:

4 tykkäystä

Myin salkustani Berkshire Hathawayt (B-osake) ja Franco-Nevadan. Molempien paino oli salkusta yhteensä 2,5 % eli ei suuri liike. :smiley:

Berkshireä ostin maaliskuussa 2020 koronapaniikin keskellä. Ajattelin sen olevan turvallinen tapa lyödä vetoa jenkkitalouden elpymisen puolesta. Turvallinen se oli ainakin, joskin vähemmän tuottelias. Osake nousi nimellisesti 171 dollarista 280 dollariin eli +65 % vajaa 1,5 vuodessa. Normaalisti se olisi hyvä tuotto, mutta toki nyt viimeisen 1,5 vuoden pörssin tuottokontekstissa täysin keskinkertaista. Kaiken kukkuraksi valuutat söi tuottoja niin, että osake euroissa nousi vajaa 50 %.

Teesi meni oikein, mutta alituottoahan tuosta tuli. :smiley:

Nyt Berkshiren arvostus tuntuu kohtuulliselta, eikä yhtiössä ole tapahtunut mitään huonoa tai yllättävää. Nykytasoilta on vaan vaikea nähdä kovin suurta tuotto-odotusta.

Franco Nevada on vähemmän tunnettu, joskin markkina-arvoltaan Nokian kokoluokkaa oleva kultafirma. Se on melko älykkäästi rakennettu, eli yhtiö kerää rojalteja ja tekee alkuinvestointeja kultakaivoksiin (myös muihin raaka-aineisiin ja energiaan, mutta kulta on se juttu) mutta kaivokset kantavat riskin. Yhtiö tekee 90 % käyttökatemarginaalia, kun vajaan 40 hengen henkilökunta viettää päivät näitä rojalteja keräten ja uusia kohteita etsien. Erinomainen, fiksu firma tällä alalla missä yleensä itse fyysinen kaivos on lopulta rahareikä maassa.

Ostin FNV:tä saadakseni kullalle hieman altistusta. Se oli siis enemmän hajautusmielessä sijoitus, kuin tuottohakuinen sellainen. Tuotto jäikin vajaan vuoden pidossa +8 %:iin. Pörssin normaali vuosituotto, mutta toki taas näinä aikoina melkoinen murunen. :smiley:

Altistus kultaan on sen verran pieni näin pienellä possalla, että positio on enemmän distraktio omalle sijoitustoiminnalle kuin tuottolähde. Ja, jos haluaisi kullalle altistusta niin ehkä kuitenkin olisi paras silloin ostaa sitä itseään.

FNV kasvaa hitaasti ja jotta se tuottaisi roimasti pitäisi kullan hinnan raketoida. Toisaalta jos korot nousisi ja kulta laskisi, olisi pitkiä rahavirtoja rojalteista vuoleva FNV yhtä hyvä sijoitus kuin pitkät korot. Eli huono. :smiley:

Yhtä kaikki, portfoliossa on nyt snadisti enemmän käteistä etsimässä uusia kohteita. Syksyllä listautuu eräs mielenkiintoinen mahdollisesti, kenties siihen voisi heittää vielä jotain vanhan rahan perään. ;D

154 tykkäystä

Myyty Qt @114e
Lisätty Orthex @9.8e

Palaan qt omistajaksi heti kun hinta laskee alle 100e ja orthex on ajatuksena pitää pitkään salkussa, usko yritykseen on vahva.

10 tykkäystä

Osto hyzon reilu pari kiloa. Edelliset aikoinaan myydyt about puoli kiloa tappiolla.

Avidly takaisin salkkuun, kuuluu mun tän vuoden nousijat top3 listalle

7 tykkäystä

Myyty 40% AMD.
Ostettu sillä Pinterest.

Ainoa syy tänään -18% on käyttäjäluvuista josta muistakseni CEO mainitsi / varoitti jo itseasiassa Q1 tuloksien aikana.

2 tykkäystä

Ostin myös -19% dipistä PINSiä tutkimatta edes syytä. Hyvä palvelu, uskon että nousee vallan helposti.

2 tykkäystä

Ostettu itselle uutena myös Perion. Ilman Kettusen viestiä olisi jäänyt kurssin putoaminen huomaamatta. Digital turbinea pitkässä salkussa ja tämä lähinnä osariveiviin.

3 tykkäystä

Myin kuluneella viikolla hieman huonoilla ajoituksilla seuraavia:

  • Siivu Angler Gamingia (tappiolla) á 17 SEK
  • Pieni siivu QT Groupia (reilu voitto, aikanaan ostettu Digiaa) á 110,40 €

Ostin tilalle

  • Pieni määrä lisää Plejdia á 467 SEK
  • Optomed takaisin salkkuun á 16,85 €
6 tykkäystä

OMASP on ollut itselleni tuottoisa lappunen, jota olen veivaillut onnistuneesti. Tosin pidolla olisin onnistunut vielä paremmin joka laitettakoon oppiraha-osioon.

Tänä aamuna kuitenkin tuottovaatimukseni jälleen ylityttyä, pompusta 15,8 suurin osa pihalle ja piakkoin epäilemättä jälleen alempaa takaisin mukaan.

3 tykkäystä

Smart Wire Technologies seurantapositio Nomadien perässä.

4 tykkäystä

IRIStä pieni positio salkkuun. Mielenkiintoinen keissi. Näyttäisi osari olevan perjantaina, sitten viisastuu taas.

3 tykkäystä

Lisätty OmaSP 15,6 €

1 tykkäys

Osto Oma Säästöpankki 300 kpl @ 15,55. Huipputulos ja edelleen potentiaalia positiivisiin yllätyksiin. Huomenna Inderesin tavoitehinta sitten 17-18 €?

7 tykkäystä

Smart Wirea ostettu viime viikolla (kiitos Nomad Invest ja Inderesin topic). Mielenkiintoinen case ja tähän mennessä alle viikossa noin 9% tuotto

3 tykkäystä

Vähän lisää Fodeliaa

7 tykkäystä

Tänne myös OmaSP @15,65

5 tykkäystä