Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 3)

Entisten päälle kolmasosan verran lisää Solteqia @4,48€. Nyt 3,8 % salkusta. Epävarmuuksien ja mahdollisuuksien veitsenterällä tässä liikutaan, joten tämä ei ole mikään osta ja unohda -lappu pitkään pitoon.

1 tykkäys

Myyty perjantaina kaikki Kamuxit ulos ja tänään kevennetty 40% tecnotree positiosta. Ajatuksena oli siirtää näistä saadut tuotot sylkykuppi hyzoniin. Vaikea kuvitella että tuolta 5$ hujakoilta ihan kauheasti ainakaan alaspäin tultaisiin. Pikavoitot hakusessa.

En usko Kamuxin q3 tulosten miellyttävän massaa. Tecnotreen toimintaan usko on kova, mutta tuntuu että tässä lasketellaan vielä kuitenkin hetki ja sitten ampaistaan isosti kohti koillista.

6 tykkäystä

Perjantain loppumetreillä oli tarttunut UPM 30,6€ 1000kpl, lyhyeen pitoon oli tarkoitettu ja tänään ulos 31€.

Tasan yksi kappale Lifeline SPAC I @ 12,35 €.

Kustannusvaikutukseen nähden harvinaisen perusteltu ostos:

  • Nordean perimän hallinnointipalkkion kiertäminen toteuttamalla kvartaalin aikana vähintään yksi välityspalkkiollinen kauppa (välityspalkkiona maksoin siis yhden prosentin eli 12 snt).
  • Nyt salkussa on myös SPAC, joten tämäkin laji on kokeiltu, eikä fomo iske mahdollisten tulevien SPAC-listautumisten yhteydessä (mikä ei tietenkään estä näihin osallistumista, jos siihen löytyy parempia perusteluita).
  • Mahdollisuus ei-etänä järjestettävien yhtiökokousten reaaliosingoista nauttimiseen aukeaa osakkeenomistajalle.
25 tykkäystä

Stonkmann osto 1,78 tasoilta. Viikonloppuna tuli putiikkiin tutustuttua ja todettua osiensumma laskelmien kautta kyseisen osakkeen olevan törkeässä alennuksessa. Lisäksi, jalkatyötä hieman lähiaikoina toteutettu Helsingin keskustan Stonkmannilla, ja kuhina on ollut erittäin suurta. MCAP pyörii 250-280ME akselilla, samalla kun kiinteistöjen arvot lähteestä riippuen 500-1200MEUR. Lindexin myöskin arvottaisin tämän hetkisellä tuloksentekokyvyllä lähemmäs 1000MEUR. Saneerausvelkoja reilu 500ME, joten kiinteistöjen arvon ja Lindexin myötä tämä keissi on mielestäni erittäin potentiaalinen myös lyhyellä ajalla. Stonkmannin retailikin viimein ponnisti tuloksen positiiviseksi.

14 tykkäystä

Lokakuun peliliikeeet (1.10 - 31.10.)

Markkinoista

  • Vaikeahkolta tuntuu taas mielenkiintoisien osakkeiden löytäminen. Monet sektorit tuntuu suoranaisesti kalliilta mut toisaalta mielenkiintoisimmat shorttilaput ei oo ihan myyntihinnoissakaan. Toisaalta kauppaa tuli käytyä tässä kuussa aika paljon eli ilmeisesti mahdollisuuksia riittää.
  • Maailma palaa nyt normaaliin kovaa vauhtia. Koronabuustia saaneet alat on isossa murroksessa, markkinan sulaminen siellä tulee yllätyksenä samalla tavalla kuin talvi meille Etelä-Suomen autoilijoille. Pyrin osakepoiminnalla sijoittamaan kaikkein dynaamisimpina tunnettuihin toimijoihin. Todennäköisesti ne firmat löytävät parhaiten tapoja kapitalisoida murroksessa.
  • Osavuosiraporteissa näkyy orastava inflaatio.
  • Indeksit veteli loppukuusta blue sky breakoutin eli varmaan nyt mennään taas ylös vähän matkaa.
  • VIX käyttäytyy terveen nousumarkkinan tavoin eli lower lows ja lower highs.
  • Vähän heräämistä spekulaatio-osakkeissa, mutta ei mitään järisyttävää vielä verrattuna alkuvuoteen.

Kauppoja:

  • Swingasin Harviaa hetken 5% painolla. Kertoimet jo aika houkuttelevia ja foorumin analyytikkojen mukaan kvartaalin pitäisi olla ihan onnistunut. Kesko myös posaroi. Nordean korttimaksudatan mukaan tavaroiden kulutus pysynyt edelleen hyvällä tasolla. Möin pois etuajassa ennen osaria ku Tokmannin ja Keskon osarireaktiot oli sen verta huonoja.
  • Kamuxin kanssa härvätty pieni osto ja myynti takas. Toisaalta halpaa suhteessa tavoitehintoihin, mutta toisaalta käytettyjen hintojen nousu pysähtynyt. Inderesin targetit liikevaihdossa myös aika korkeat suhteessa viime kvartaaliin. Jätän tämän pohdinnan osariviikolle.
  • Inderes merkattu minimit ja myyty. Liian arvokasta.
  • Smarttia myyty puolet pois peesaten. Ostotapahtumakin oli pitkälti peesausta niin pakko olla uskollinen strategialle.
  • Suljin Latour shortit. Indeksitason dipin ostoa ja myöhemmin orastavaan nousuun. Latour näytti myös teknisesti vahvalta ja rupesi perforoimoimaan suhteellisesti esim OMXSPI:tä paremmin. Sama juttu toistui muissakin TINA-osakkeissa, esim Kesko. Nomad investin peesaus ei myöskään ole huono idea.
  • Möin Solteqit. Onneksi ennen osaria. Viime kuussa kirjoitin olevani kuitenkin hieman huolissani IT-konsulttien hyvän menon jatkumisesta koronan jälkeen. Toimari vaihtui. Pääosa Solteqin arvon spekulaatioista liittyy software-segmenttiin, jolla loppuu Datahubin toimitus. Selvästi huonolla DD:llä lähdin tähän mukaan. Tämän on joutunut toteamaan viime kuukausina liian monesti. Prosessissa on parantamisen varaa. Latour shorttien sulkemisen jälkeen osakepaino oli melkein 100% ja kun indeksit teki uudet ATH:t niin tuntui ihan kivalta hetkeltä keventää.
  • Ostin Solteqia osarireaktiosta yön yli swingiin
    Ei longiin koska em. syyt, mutta reaktio löi vähän yli:
  • Tecnotreetä pieni siivu vielä lisää alkukuusta. Siirsin Tecnotreen kuitenkin henkisesti pois “pitkästä salkusta”. En tykkää fokuksen leviämisestä niin moneen projektiin ja frontier-markkinoilla on aina suurempi operatiivinen riski. Markkinat onneksi tykkää kovasti näistä uusista avauksista. Uskon pariin seuraavaan kvartaaliin hyvän tilauskirjan pohjalta.

Salkun painot kuun lopussa (31.10.)

Osake Paino suhteessa salkun nettoarvoon
Evolution 21.2%
Tecnotree 18.6%
Kamux 15.8%
Smart Eye 6.2%
Viafin 5.1%
Consol Energy 4.3%
Avidly 2.1%
Gofore 1.6%
Herantis Pharma 0.5%
Kesko A 7.7%
Kesko B short -8.3%
Longit 83.1%
Shortit -8.3%
Netto 74.8%

Edellinen (Syyskuun peliliikkeet)

32 tykkäystä

Muutama hassu kappale harviaa, kun eilen taas kiuas muistutti miksei ole vieläkään salkussa!? No nyt on. :smiling_face_with_three_hearts:

19 tykkäystä

Kaikki Kamuxit pellolle 1040kpl 13,33€ hintaan.

Ei jaksa tätä matelua.

11 tykkäystä

Nerokasta! Tämän innoittamana ostin Nordean tilille 10kpl Aker Carbon Capturea.

4 tykkäystä

Tecnotree osto ohjelma aloitettu, jokaista -5% kohti lähtee 5000kpl erä ostoon 1,00 kurssiin saakka, sen jälkeen tuplaan ostettavan erän jos vielä vajutaan.

34 tykkäystä

Hyzon positio avattu avauksesta, 9150 lappua

41 tykkäystä

Kevennetty:

  • Kamuxia🇫🇮 -360kpl @13,3€

Kokeillaan tälläistä kikkailua josko saisi loppuviikosta hieman halvemmalla… nämä itsellä usein epäonnistunut mutta ostilla voi vähän kikkailla :sweat_smile:

3 tykkäystä

Vähän vastavirtaan muita “kanssa ostin/myin päivittäjiä” tälle päivää: Kamux rivin avaus salkkuun @13,48

14 tykkäystä

@orgn lisäys 6.70-6.75 avaukseen.
6 kk edellä aikataulusta Org1 valmistumisessa.

5 tykkäystä

Taas Qt lisäys kun “halvalla” tarjotaan @137,40. Samalla pieni kevennys Remedyyn @42,20, koska mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, kohta saa takaisin pari euroa halvemmalla :slight_smile:

Perjantaina tuli lisättyä (luultavasti lyhyeen pitoon) OST-puolelle myös pitkästä aikaa Plug Power @38,20. Näyttäisi breikanneen vastukset ja painavan nyt kovaa vauhtia ylöspäin, kuten moni muukin green tech bumtsi bum hype yhtiö. Pitää vaan muistaa hypätä kyydistä tarpeeksi ajoissa. :wink:

15 tykkäystä

Teslaa kevennetty @1135,00. Yhtiön paino salkussa tippui 75%:sta 66%:iin. :relaxed:

18 tykkäystä
  • Kevennetty Kamux 200kpl. Myin ensin 400kpl AOT:ltä, ja ostin 20snt alempaa (13,26€) OST:lle puolet takaisin. Nyt on mukava tasaluku 1000kpl (500+500), jolla on hyvä matkata osariin. :finland:
  • Tuplattu äidin salkussa Tecnotree @ 1,41€. Edellinen osto muutaman viikon takaa 1,15€ hintoihin. :india:
7 tykkäystä

Ostettu EcoUp 2000kpl hintaan 6.42e/kpl. Tämä on rahamäärällisesti n. puolet mitä ajattelin tässä vaiheessa firmaan sijoittaa. Seuraava ostoerä jää ensi vuodelle H1/21 julkaisun jälkimaininkeihin joko kalliimmalla tai halvemmalla (duh).
Valuaatiosta ja riskeistä on ollut puhetta ketjussa. Alkuperäinen suunnitelma oli istua ja seurata tilannetta. @Astrix :n laadukas argumentaatio ja laskelmat sai kuitenkin vielä uudelleen ottamaan laajan raportin, excelin ja mietintämyssyn esiin. Downside ei tässä vaiheessa ole ehkä ihan niin rajattu, kun mitä alunperin toivoin, mutta nykyisellä osakekurssilla tosiaan teknologialähtö (jolle ehkä alunperin laskin liikaa paukkuja) voitaisiin haudata kokonaan ja keskittyä tuotteisiin ja palveluihin ja sijoituskeississä olisi silti järkeä. Toki jos hyvää rahaa kaadetaan liikaa kasvulähtöihin, jotka eivät sitten lähdekään, on tilanne toinen…

5 tykkäystä

Punaisen rekan kyytiin, eli Tokmanni @20,26

Tekniikan ja teollisuuden rinnalle vähän tuulipukukivijalkaa :grin:

19 tykkäystä

Lisätty Gigger grouppia (GIG B) . Sarjassamme buy the dip ja keskihintaa alemmas vai miten se menikään.

Kovin on ollut ankeaa pari viimeistä kuukautta, viikkotasolla pelkkää punaista viikosta toiseen, avanzan foorumin pöhinä kuollut kokonaan, volyymi tippunut, RSI nyt noin 30, lasku kuitenkin selkeästi rauhoittunut ja kaiken lisäksi kohta saatetaan breikata tekninen triangeli ehkä ylös tai sitten alas.