Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 3)

Kyllä @Masse :lla on nyt tietokoneen näyttö ollut ylösalasin Kuutin kanssa. Vanhuus ei tule yksin.

Laskevaan kurssiin Qt lisäykset 135,80 20kpl
ja 133,80€ 20kpl.

Edit: Teknisestihän tässä ollaan jo karhumarkkinassa kun huipulta lasketeltu jo yli 20%.

9 tykkäystä

Tecnoutreet myyty ja pienet oppirahat maksettu. :roll_eyes: Todennäköisesti näit kuponkeja saa halavemmalla takas viel marraskuun mittaan, joten seurantaan jää…

7 tykkäystä

Osto QT.

Sulatellaan hetki kertoimia…

11 tykkäystä

Eilen tecnotree tuurilla pihalle ennen pahinta kyykkyä @1,53€. Tokmanneista ylipaino pihalle @20€. Näyttäisi siltä, että taas haetaan pohjalta vauhtia, niin pelastetaan ruokarahat ylimääräiset myymällä ja jätetään loput salkkuun. En jätä pois lisäämisen mahdollisuutta, jos kovin alhaalla käydään vauhtia hakemassa.

1 tykkäys

Lisää tecnotreetä @1.350€
Nordnetin tekniset analyytikot taas kilpaa ennustavat kovaakin dippiä niin kyllähän se tarkottaa jo ostopaikkaa.

21 tykkäystä

Solwers Oyj

Positiolle yli 100% lisäys, kh. 7,53€

Ruotsista ostettu 10% lisäys liikevaihtoon ja hyvällä kannattavuudella. Aiemmat yritysostot ennen pörssimatkaa tehty hyvällä alennuksella suhteessa omaan arvostukseen ja sitä kautta lisäarvoa omistajille. Ostohintaa ei vielä julkaistu, mutta en näe tuohon hankintamalliin tulleen merkittävää muutosta.

2 tykkäystä

Ostettu lisää Tecnotreetä, koska mielestäni ihmeellinen kurssireaktio vahvan tuloksen jälkeen. Hyvähän se on, että myös tasepuolta tuijotetaan eikä hypetetä liikaa pelkän hyvän tuloksen perusteella, mutta kurssilasku ampaissut mielestäni yli.

30 tykkäystä

Koko viime viikon ja viikonlopun asiaa tutkin ja monen hyvin nukutun yön jälkeen päätin lopulta avata hyvin pienen position (~2% portfoliosta) EcoUpiin. Hyvin lyhyesti syyt ostolle:
→ nykyisellä kurssilla uskon saavan perusliiketoiminnan nippa nappa hyväksyttävällä hinnalla 2022 ennusteilla, mutta hyvinkin potentiaalisen ja skaalautuvan Kierotalousteknologian sitten lähes ilmaiseksi
->annista saaduilla rahoilla yhtiö saa pullonkauloja tuotannosta poistettua ja vastattua eristevillojen kysyntään
->ekovillojen voimakas kysyntä, rakennussektorin heikkoon kierrätysasteeseen vastaaminen täysillä joka kuuma peruna tällä hetkellä, tällä hetkellä liki olematon kilpailu/kilpailevat ratkaisut, jnejne
->lyhyen aikavälin ajurina patenttien ja suojausten hyväksyntä vuoden loppuun mennessä teknologialle sekä ensimmäiset kaupat: osakkeessa voi olla nousuvaraa lyhyellä aikavälillä

Otin melko selvän säännön peliin ja päätin, että jos vuoden loppuun mennessä ei patenteista tai kaupoista kuulu (mistä siis todellakin pitäisi kuulua), varaudun luopumaan positiosta teesien muuttuessa. Ikävien uutisten (tai hyvien uutisten puuttumisen) ja osakkeen hieman isomman riskiprofiilin varalta asetin toistaiseksi stopparin 5 euron hujakoille ja pidän kurssivahtia nyt hieman päällä, joten tappiot ovat selkeästi rajattu. Hauskaa, että näen tässä osakkeessa hyvin paljon positiivisia ajureita lyhyellä aikavälillä, mikä turvaa vähän selustaa, mutta vähääkään pidemmälle katsottaessa hyvin paljon epävarmuustekijöitä vihreästä trendistä huolimatta, joista äkkiseltään tulee mieleen 1) teknologian myynnin tökkiminen ja siihen valuvat panostukset 2) perusliiketoiminnan olevan riippuvainen rakennussyklistä rajatulla markkinalla ja 3) en ole täysin vakuuttunut vielä eristeremonttikonseptin läpilyönnistä. Toki muitakin riskejä on. Joten tuskin tulen näillä näkymin hirveää näkemystä osakkeesta ottaan ylipäätänsä, vaikka pitkän aikavälin sijoitus tämä luonnollisesti olisi tarkoitus olla. Kaikki on toki mahdollista.

En usko saavani enää kauheasti enempää tukea päätöksentekoon, vaikka kuinka tutkisin. Johdoltakin kyselin teknologiasta, mutta luonnollisesti melko ympäripyöreää tuli. Koen, että riskit on nyt vahvasti tunnistettu (aikamoisen listan sainkin riskeistä koottua koneelle), turvamarginaali on nyt kohdallaan, tappiot on selvästi rajattu ja panos on riskien mukaan asetettu. Nyt tiivistä seuraamista ja Luojan siunausta.

19 tykkäystä

OST talvifyllaus jatkuu (ilman välityspalkkioita ostot).

10kpl Remedya 42,00€ ja 60kpl Solteq 4,28€.

4 tykkäystä

Samalla oven avauksella ulos Tecnotree @1,374€ ja puolet eilen tuplatusta Solteqista €4,32€. Loput Solteqit saavat jäädä, mutta onpa nyt parin päivän takainen määrä euron halvemmalla keskihankintahinnalla salkussa. Luvassa hiukan kevennystä veroihin.

Kokonaisuutena seikkailuni Solteqin ihmemaassa palautui lähtöpisteeseen, kun parhaimmillaan salkussa olleet reilusti yli kymppitonnin plussat vaihtuivat nollatulokseen. Tie vei onnistuneesta löydöstä reilun, liki ATH-tason tankkauksen kautta sijoitusvirheesen. Jotain opin kuitenkin. :see_no_evil:

No, nyt on taas käteistä lisätä vaikka Harviaa, jos senkin kurssi laskee hyvän tuloksen myötä kuten tällä hetkellä markkinoilla näyttää olevan tapana…

15 tykkäystä

Osa Kamux-positiosta höylätty noin 9% turskalla pois. Paino salkussa noin 15 → 10%. Tämä oikeastaan siitä syystä, että Kamux lienee riskisin osake salkussani tällä hetkellä. Lisäksi haluan käteistä tuleviin listautumisanteihin.

7 tykkäystä

Lisäilty Volvo Cars @57,40

7 tykkäystä

Täälläkin jänskätti Kamuxin tuleva osari siinä määrin, että salkussa melko pienellä painolla ollut Kamux vaihtui Tietoevryyn, joka on osaridippinsä jo tehnyt. :sweat_smile:

8 tykkäystä

Punaista rekkaa lisää, ale jatkuu :slight_smile:

11 tykkäystä

Ostettu Harviaa 52,6€

Kohta alkaa olemaan koko kassa käytetty, joten eikun ylöspäin :smiley:

15 tykkäystä

Lisätty Zignsec @ 19.8 SEK

Vaikka funda on parantunut läpi vuoden, on onnistuttu tekemään loistavat yritysjärjestelyt ja solmittu monia uusia projekteja, niin sijoittajia ei millään kiinnosta ja kurssi on samoilla tasoilla kuin vuoteen lähtiessä :grinning: (YTD -3%).

13 tykkäystä

Tokmanni Group :finland:

Eläkesalkkuun lisää osinkovirtaa. Positio tuplattu ja paino OST:llä 15%. Alle 20 eurossa on mielestäni alekorissa ja ihan tyytyväisenä sipaisin dipistä. Rautiainen on saanut firman ensi päivistä lähtien hyvään iskuun ja varsin nopeasti aloittamisen jälkeen miljardin liikevaihtoon päästiin. Uskoisin Mr Tokmannin laajentuvan lähitulevaisuudessa näkyvämmin pääkaupunkiseudulle sekä ruokakauppojen
määrä tulee varmasti kasvamaan, joten 2025 tavoitteena oleva 1,5 mrd ei ole mitenkään mahdoton. Ainoa kysymysmerkki itselle on varsin lyhyt osinkohistoria, mutta tunnetusti halpakauppojen pitäisi pärjätä myös hyvin vähän heikommissa suhdanteissa.

23 tykkäystä

Tokmannit takaisin @19,8€ ja @19,77€. Lisäksi uutena Solteq @4,27€ pienen tutkimisen jälkeen.

14 tykkäystä

Hiiohoi, loput 200kpl Triterrasta ulos @ 5,62$. Sainpahan eilen osan myytyä voitollakin.

Samalla Hyzon lisäys 490 —> 650 kpl @ 5.97$

7 tykkäystä

ssh:ta salkkuun, shhh… :shushing_face:

6 tykkäystä