Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 3)

Vuoden ensimmäiset kaupat tehty. Hieman raskain sydämmin luovuttu Smart Eye positiosta ja kevennetty QT:ta (noin 35% positiosta).

Luottoa löytyy vielä kuuttiin ja SE:täkin olisin ollut valmis vielä holdaamaan, mutta piti saada isompi käteisnippu listaamattomaan sijoitukseen ja jotenkin oli helpoin tehdä liikkeitä näiden kahden suhteen kun arvostus tuntuu kuitenkin kuutissa kireältä ja SE:llä tilanne on aika epävarma ja tuntuu että hillotolppa se vain siirtyy ja siirtyy. SE jää kuitenkin tarkkailuun ja mahdollisesti palaa salkkuun tuonnempana jos näyttää menevän oikeaan suuntaan.

5 tykkäystä

Ostin Endomines 10 000 kpl, vaikka minula onkin jonkin sortin kaivosallergia, mutta hellyin, kun kuulin että Pampalo käy taas…

Zignsec tammiralli myyty reilun 10% voitolla. Jotenki tuntuu että nää nousut jää lyhyeks…vielä kamuxi sisässä katotaa sitä vähä pidempää

1 tykkäys

Peesattu ja vuoden eka ostos ja uutena kyytiin Media and Games Invest, aluksi varovasti 250 kpl.

3 tykkäystä

Peesailtu. Tosin tämä poistuu myös salkusta vuoden 2022 aikana. “Kävi miten kävi!”

2 tykkäystä

Eilen 16,43€ ostetut Loihde -laput myyty 16,70€

Ei tullut Inderesin suosituksen nostoa, johon tämän oston ajankohta lähinnä perustui.
Lisäksi puuttuu vielä Nordnetista lainoitusarvo, joten pidempään pitoon ei vielä jää tässä kohtaa.

3 tykkäystä

Myyty Smart Eye SEK 205.

Eilen myyty Scorpio Tankers @13.85 ja Viomi Technology @2.52 ja @2.48 kun ei kaikki menneet ekassa satsissa ja piti hintaa tiputtaa. Scorppareista tonnin verran voitoa ja VIOT vain satasen verran. STNG myin taas luultavasti liian aikaisin, mutta jotenkin VIOTn kassa fiilis, että kiina-riski kiusaa sen verran, että tämä ei kuitenkaan tule näkemään mitään suurempaa rallia viime vuoden tyyliin. Voin tietty olla jälleen väärässä ja saan katsella, kun molemmat kirmailevat +100% nykykurssista :slight_smile: ,mutta sen verran kova ralli pörssissä nyt menossa, että taidetaan jossain kohtaa korjailla isommin, jos ei nyt Q4 tulokset ole mahtavien sijaan suorastaan maagisia kaikilta. Hyvissä ajoissa kätesvaroja kasvattamaan.

1 tykkäys

Eilen ostettu kevyesti Media and Games Invest minilongia (nro 11) ~44,50 SEK tasolta ja kasvatettu jo ennestään suurimpana ollutta M8G-positiota. Sisäpiiri ostanut isolla kauhalla ennen vuodenvaihdetta ja Q4 pitäisi olla vahva periodi niin gaming kuin adtech osalta.

Lisäksi eilen OMX30 :sweden: minishorttia (nro 217) 2449 tasolta. Joulupukkipomppu näyttää venytetyltä ja daily RSI korkeimmalla viime huhtikuun jälkeen. Josko tässä otettaisiin vähän happea kohta… :man_shrugging:

5 tykkäystä

Harviaa myyty ohut siivu OST-salkusta @ 60,3

Syyt myyntiin ei liity yhtiöön vaan Harvia on päässyt salkussa kasvamaan liian kovaan ylipainoon (lähes 40% salkusta) enkä valitettavasti tätä pysty kompensoimaan salkkuun tulevalla rahavirralla.

Eli lyhyesti salkun käteisvarojen lisäystä.

16 tykkäystä

Myin kaikki Inderesit hintaan 38,1€

1 tykkäys

Pikku kasa Boliden:ii melko lyhyeen pitoon tai ehkä ei

Harviat myyty 60,50, nyt vain etsimään tilalle jotain lyhyeen pitoon.

3 tykkäystä

Osto Kollect on demand @7,02SEK ~2% salkun arvosta

Alunperin tarkotus oli laittaa ketju pystyyn, mutta aika vähän kortilla niin pyritään vähän kattavampi ostoilmoitus kerätä kasaan.

Kollect on Demand on irlantilainen nanocap (mcap 66,7MSEK) yhtiö, joka on listattu Tukholman First North listalle. Liiketoimintana on digitalisoida Irlannin ja Iso-Britannian jätehuolto. Platforminsa kautta yhdistetään palvelun tarjoajat ja asiakkaat. Osana liiketoimintaa on myös ns. Bigbinit eli jätteenkeräyspisteet, jotka toimivat maksua vastaan.


Yhtiö arvioi nykyisen markkinansa (Irlanti&Iso-Britannia) koon olevan SEK100BN vuodessa joka kasvaa GAGR ~3%. Viime presiksessä yhtiön toimari joka on myös yksi perustajista ja omistaa 22% yrityksestä, kertoi kilpailua olevan mutta he ovat ensimmäinen joka on lähtenyt tälle markkinalle. Toimarilla itsellään on 15v kokemus alalta.

Liikevaihto on kasvussa ja toistuvien tulojen määrä myös


Lokakuussa liikevaihto 6,1MSEK ja marraskuussa 5,5MSEK. Vuodelle 2021 odotettu liikevaihto 65,75-66,75MSEK. Nykykurssilla P/S 2021 ~1. Analystgroup seuraa Kollectia ja odottaa tulevien kahden vuoden liikevaihdon kasvun olevan 40% ja 35%. Näillä arvioilla 2023e P/S ~0,52

Yhtiö toteutti suunnatun annin jonka avulla kerättiin ~30MSEK, josta osa käytettiin jo lainojen maksuun. Kassaa Q3 jälkeen 16MSEK.

Yhtiö on pieni, joten vaihto vähäistä ja vola korkeaa. Riskiä löytyy, mutta seurattuani tätä kesästä asti koin nyt olevan mielenkiintoinen paikka tehdä oma entry. Tarkoitus olisi jossain kohti saada ketju avatuksi ja jos jollain heräsi mielenkiinto tästä niin mielellään vaihdan ajatuksia yksityisviestien kautta myös.

Kuulisin mielellään foorumin kokeneempien ja viisaampien ajatuksia tähän liittyen. Onko jotain mitä jää huomaamatta

Tässä vielä tärkeimpiä linkkejä ;

42 tykkäystä

Oi onnen päivää! Tammiralli rullaa ja nimeni eteen ilmestyi Mestarin titteli! Kiitos tähänastisesta foorumille :heart:
Siksi lisää Tokmannia :tokmanni:

32 tykkäystä

Tähän jatkumona tosiaan myynnit, jotka jäi eilen mainitsematta:

Myyty viime vuoden (2021) vikoilla viikoilla kaikki turskat pois, eli Smart Eye noin -10% tappiolla pois ja Smart Wires about saman verran. Kaikki tappiot saan vähennettyä vuoden 2021 pääomatuloista.

Ihan pienen seurantaposition ostin takaisin Smart Eyehin about viikko turskien myynnin jälkeen. Luottoa Smart Eyehin vielä on, mutta huomattavan verran vähemmän vuoden 2022 tuottojen näkökulmasta.

2 tykkäystä

Ostin siivun lisää Embraceria ennen vuodenvaihdetta @ 95,9 SEK. Luotetaan Wingeforsin visioon ja flywheelin pyörimiseen vielä pitkään. 2022/23 tilikaudelle ennustettu EV/EBIT huitelee kymmenen paikkeilla, eli ei tulevaisuuden kasvuodotuksista tarvitse itseään kipeäksi maksaa.

Ostin myös muutamalla eurolla ihan fyysisen kahvipurkin. Katsotaan, toisiko se lisää tarvittavaa pitkäjänteisyyttä sijoitustoimintaan, mm. yllä mainitun firman kanssa. :grin:

7 tykkäystä

Lisätty tokmannia, myöhemmin vielä mahdollisesti lisää :tokmanni:

12 tykkäystä

Ostettu almaa ja tokmannia

6 tykkäystä

Ostettu Ålandsbanken, lisätty Tokmannia

11 tykkäystä