Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 3)

Eilen ostettu kevyesti Media and Games Invest minilongia (nro 11) ~44,50 SEK tasolta ja kasvatettu jo ennestään suurimpana ollutta M8G-positiota. Sisäpiiri ostanut isolla kauhalla ennen vuodenvaihdetta ja Q4 pitäisi olla vahva periodi niin gaming kuin adtech osalta.

Lisäksi eilen OMX30 :sweden: minishorttia (nro 217) 2449 tasolta. Joulupukkipomppu näyttää venytetyltä ja daily RSI korkeimmalla viime huhtikuun jälkeen. Josko tässä otettaisiin vähän happea kohta… :man_shrugging:

5 tykkäystä

Harviaa myyty ohut siivu OST-salkusta @ 60,3

Syyt myyntiin ei liity yhtiöön vaan Harvia on päässyt salkussa kasvamaan liian kovaan ylipainoon (lähes 40% salkusta) enkä valitettavasti tätä pysty kompensoimaan salkkuun tulevalla rahavirralla.

Eli lyhyesti salkun käteisvarojen lisäystä.

16 tykkäystä

Myin kaikki Inderesit hintaan 38,1€

1 tykkäys

Pikku kasa Boliden:ii melko lyhyeen pitoon tai ehkä ei

Harviat myyty 60,50, nyt vain etsimään tilalle jotain lyhyeen pitoon.

3 tykkäystä

Osto Kollect on demand @7,02SEK ~2% salkun arvosta

Alunperin tarkotus oli laittaa ketju pystyyn, mutta aika vähän kortilla niin pyritään vähän kattavampi ostoilmoitus kerätä kasaan.

Kollect on Demand on irlantilainen nanocap (mcap 66,7MSEK) yhtiö, joka on listattu Tukholman First North listalle. Liiketoimintana on digitalisoida Irlannin ja Iso-Britannian jätehuolto. Platforminsa kautta yhdistetään palvelun tarjoajat ja asiakkaat. Osana liiketoimintaa on myös ns. Bigbinit eli jätteenkeräyspisteet, jotka toimivat maksua vastaan.


Yhtiö arvioi nykyisen markkinansa (Irlanti&Iso-Britannia) koon olevan SEK100BN vuodessa joka kasvaa GAGR ~3%. Viime presiksessä yhtiön toimari joka on myös yksi perustajista ja omistaa 22% yrityksestä, kertoi kilpailua olevan mutta he ovat ensimmäinen joka on lähtenyt tälle markkinalle. Toimarilla itsellään on 15v kokemus alalta.

Liikevaihto on kasvussa ja toistuvien tulojen määrä myös


Lokakuussa liikevaihto 6,1MSEK ja marraskuussa 5,5MSEK. Vuodelle 2021 odotettu liikevaihto 65,75-66,75MSEK. Nykykurssilla P/S 2021 ~1. Analystgroup seuraa Kollectia ja odottaa tulevien kahden vuoden liikevaihdon kasvun olevan 40% ja 35%. Näillä arvioilla 2023e P/S ~0,52

Yhtiö toteutti suunnatun annin jonka avulla kerättiin ~30MSEK, josta osa käytettiin jo lainojen maksuun. Kassaa Q3 jälkeen 16MSEK.

Yhtiö on pieni, joten vaihto vähäistä ja vola korkeaa. Riskiä löytyy, mutta seurattuani tätä kesästä asti koin nyt olevan mielenkiintoinen paikka tehdä oma entry. Tarkoitus olisi jossain kohti saada ketju avatuksi ja jos jollain heräsi mielenkiinto tästä niin mielellään vaihdan ajatuksia yksityisviestien kautta myös.

Kuulisin mielellään foorumin kokeneempien ja viisaampien ajatuksia tähän liittyen. Onko jotain mitä jää huomaamatta

Tässä vielä tärkeimpiä linkkejä ;

41 tykkäystä

Oi onnen päivää! Tammiralli rullaa ja nimeni eteen ilmestyi Mestarin titteli! Kiitos tähänastisesta foorumille :heart:
Siksi lisää Tokmannia :tokmanni:

31 tykkäystä

Tähän jatkumona tosiaan myynnit, jotka jäi eilen mainitsematta:

Myyty viime vuoden (2021) vikoilla viikoilla kaikki turskat pois, eli Smart Eye noin -10% tappiolla pois ja Smart Wires about saman verran. Kaikki tappiot saan vähennettyä vuoden 2021 pääomatuloista.

Ihan pienen seurantaposition ostin takaisin Smart Eyehin about viikko turskien myynnin jälkeen. Luottoa Smart Eyehin vielä on, mutta huomattavan verran vähemmän vuoden 2022 tuottojen näkökulmasta.

2 tykkäystä

Ostin siivun lisää Embraceria ennen vuodenvaihdetta @ 95,9 SEK. Luotetaan Wingeforsin visioon ja flywheelin pyörimiseen vielä pitkään. 2022/23 tilikaudelle ennustettu EV/EBIT huitelee kymmenen paikkeilla, eli ei tulevaisuuden kasvuodotuksista tarvitse itseään kipeäksi maksaa.

Ostin myös muutamalla eurolla ihan fyysisen kahvipurkin. Katsotaan, toisiko se lisää tarvittavaa pitkäjänteisyyttä sijoitustoimintaan, mm. yllä mainitun firman kanssa. :grin:

7 tykkäystä

Lisätty tokmannia, myöhemmin vielä mahdollisesti lisää :tokmanni:

12 tykkäystä

Ostettu almaa ja tokmannia

6 tykkäystä

Ostettu Ålandsbanken, lisätty Tokmannia

11 tykkäystä

Minusta tuli Innofactorin omistaja. Määrän hilasin 666 kappaleeseen, mutta en hennonut näin pirullista lukua omistaa, joten tyydyin 660 kappaleen kokonaismäärään. Hintana 1,51 €/osake. Halvemmallakin tuota olisi lähiviikkojen aikana saanut, mutta myös kalliimmalla. Sellaista se osakekauppa tuppaa olemaan. Olisi ollut hyvä tehdä laajempaakin tutkimusta, mutta tyydyin nyt Inderesin tarjoaman viimeisimmän rapsan ensimmäisten sivujen lukemiseen.

5 tykkäystä

Evo-longia 250kpl (lyhyeen) kyytiin @ 1285SEK, jos kääntyisi 1H-kynttilöillä nousevaksi ja saataisiin seuraava nousu-legi yli 1300SEKin. Jos ei lähde, niin myyntiin. :sweden:

Edit: ei lähtenyt kuin seurailemaan Nassea kohti kellaria. Myyty koko satsi pikku tappiolla 1280SEK päältä. Jää nähtäväksi astuinko bull trappiin, vai saanko kokeiltua huomenna uudestaan 1200SEK pinnasta. :man_shrugging:

4 tykkäystä

Vuoden ensimmäisenä toimeksiantona SKAGEN Global A rahastoa siivu.

1 tykkäys

Solteq myyty 14% voitolla ja rahat Tokmanniin
Myyty Stocmann ja hypätty Optomedin kelkkaan. FDA hakemusta odotellessa

7 tykkäystä

Osto Caverionia 180 kpl @ 6,530 OP:n ja Inderesin analyysien sekä @Lexus teknisen analyysin innoittamana (Tekninen analyysi - #5045 käyttäjältä Lexus). Myös ulkit reippaasti tänään ostellut, joten miksi en minäkin.

Edit: Kiitos @SijoitusSeppo korjauksesta, @Lexus analyysi olikin kyseessä.

5 tykkäystä

Tarkoitat kenties Lexuksen analyysiä, oma näkemykseni oli, etten itse lähtisi Caverionia tänään TA:n perusteella ostamaan :slight_smile:

Ja vaikken tänne yleensä raportoi kauppojani niin laitetaan nyt jotain ettei meni ohi ketjun: Ostettu lisää Tokmannia → laskukanava breikattu ylöspäin ja päästy taas EMA50sen päälle.

19 tykkäystä

Ostelin myös aloitusposition UWM Holdingsia. Arvostus näyttää kuluvan vuoden luvuilla todella edulliselta, mutta tässä kohtaa vielä nähdäkseni hieman arpa että kuinka edullinen se on seuraavalle vuodelle. Nyt on ollut ennätysvuosi asuntokaupoissa, jatkuuko sama nousu-ura seuraavat vuodet korkojen noustessa? :thinking:

3 tykkäystä

Rapala lisäys @9.02. Hiihto-ja pilkkikelejä suosii tämä kunnon pakkastalvi.

2 tykkäystä