Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Palasin sitten kolmatta kertaa Detection Technologyn omistajaksi samalla skaalaten omistustani suuremmaksi, tällä kertaa keskihintaan 15,98 e, pohjaonginta kesti jonkin aikaa, kunnes Goldman Sachs avasi salkkunsa salvat ja johan alkoi osaketta lappaamaan minunkin salkkuuni :slight_smile: Sinällään keissi on mennyt ihan hyvin, koska edelliset entryt olivat 20 e ja 18 e tasoilta sekä myynnit 23 e ja 20 e tasoilta, no, positiot olleet kuitenkin salkun pienimpiä, joten ei tässä rikastumaan ole päässyt :slight_smile: Epävarmuustekijöitähän tässä on runsaasti eikä vähiten siksi, että Kiinassa on tehdas sekä tärkeitä asiakkaita. No, toisaalta yhtiö on siellä tottunut toimimaan ja toivotaan, että Taiwanin liepeillä ei tapahdu mitään vastaavaa kuin tällä hetkellä Ukrainassa. Juha Kinnunen on tässä tällä hetkellä vähennä-puolella 20 euron tavoitehinnalla, yleensä olen häntä pyrkinyt peesaamaan, mutta tämänpäiväinen ostohinta vaikutti riski-tuottosuhteeltaan jokseenkin järkevältä ja voihan olla, että Juha tulee vielä toisiin ajatuksiin ennen Q3-katsausta :slight_smile:

Vankistin edelleen asemiani Marimekossa 8,85 e ja yhtiöstä olenkin jo kirjoittanut ylistävään sävyyn aiemmissa päivityksissäni, siskolleni ajattelin ostaa syntymäpäiväksi lahjakortin Mekon myymälään, niin tulee omalta osalta tehtyä tukiostos ja onhan tässä jo kohta joulukin ovella, jolloin ehkä lisää ostoja :slight_smile:

Terveystaloa tarttui haaviin pari erää hintaan 8,39 e ja 8,43 e, mielestäni laadukasta kasvajaa(Ruotsin potentiaali) myydään nyt jo alennuksella, toki eihän tämä mikään tuottoisa sijoitus ole ollut vuonna 2017 tapahtuneesta listautumisesta lähtien ja osinkokaan ei ole mikään hirveän kilpailukykyinen, taisin jo yhtiöketjussa mainitakin, että listautumishinta, 9,76 e, oli yksinkertaisesti liian tiukkaan viritetty ja siitä pitkäaikaiset omistajat ovat saaneet kärsiä, en tosin heihin lukeudu suhteellisen uutena osakkeenomistajana. Kyllähän kuluttajien ostovoiman hiipuminen tähänkin jossakin määrin iskee, mutta työterveyshuollolla kuitenkin iso merkitys ja trendinä tietysti väestön ikääntyminen.

Tokmannin positionkin taas kasvatin lähes entiseen suuruuteen hinnalla 11,64 e, mielestäni, vaikka Inderes tässä lisää-puolella onkin, niin näkemys siitä, että liikevoitto jää tänä vuonna alle yhtiön oman ohjeistuksen, voi osoittautua turhan pessimistiseksi. Varsinkin kun katsoo tuoretta, vasta syyskuussa julkaistua Puuilon Q2-katsausta ja johdon kommentteja, niin ei voi välttyä ajatukselta, että ehkäpä kesäkausi on mennyt ihan hyvin Tokmannillakin. Kaikki toki riippuu jälleen kerran joulumyynnistä, odotan joka tapauksessa jo Q3-katsauksen yhteydessä liikevoitto-ohjeistuksen 90-110 miljoonaa euroa tiivistämistä hieman suppeampaan haarukkaan, toivottavasti ei kuitenkaan tulosvaroituksen kautta :slight_smile:

Itselle on aina ikävämpää raportoida myyntejä, mutta ostojen rahoittamiseksi, laitoin taas lihoiksi salkun tukijalkaa Sampoa, jonka osakekurssi on kulkenut tänä vuonna vastavirtaan. Osake on toki solidi ja tulossa on rinnakkaislistautuminen Tukholmaan, mutta toisaalta voittojen kotiuttaminen houkutti tässä epävarmassa tilanteessa, semminkin kun ostokohteita löytyy omaan makuun ihan riittämiin. Todennäköisesti olen operaatioissani aivan liian aikaisessa, mutta kun sitä kuuluisaa kristallipalloa ei ole minullakaan, niin tähän on tyydyttävä,

32 tykkäystä

Harviaa @14 ja Caverionia @4,35, keskihinnan alentamista siis.

15 tykkäystä

Lisätty Scorpio Tankers @39,90$

6 tykkäystä

Lisäykset Fisker ja Voxtur

10 tykkäystä

Lisätty Ardmore Shipping (ASC), Tsakos Energy (TNP) ja Star Bulk Carriers (SBLK). Uutena Genco Shipping ja Consol Energy (CEIX). Kyllä tulee Energia alas…huhhuh! Vielä vähän lisää alas ni ensi viikolla pääsee kiinni Scorpio Tankersiin ja Teekay Tankersiin.

6 tykkäystä

Minimimerkintä Vapaus Bikes Finland joukkorahoitukseen Springvestin kautta.

Hieman saman tyyppinen näkymä tähän kuin aikanaan Yeplyn kanssa. Megatrendin mukana pitkässä juoksussa hyvä potentiaali - toki riskitkin sen mukaiset. Isoa positiota en tässä vaiheessa ota, mutta mahdollisesti etenemisen mukaan sitten seuraavilla kierroksilla, jos sellaisia tulee.

Hajautusta pörssin ulkopuolelle, eipä näe ainakaan jatkuvaa omistuksen sulamista :sweat_smile:

Edit: yksityisviestin saa suosittelukoodin, jolla saa alennusta merkintäpalkkosta :wink:

6 tykkäystä

Lisätty:

  • Handelsbanken USA
  • Global X Uranium UCITS ETF
  • Harvia
16 tykkäystä

Ostin PHIO 5000kpl.0.60$

2 tykkäystä

Disney pikku lisäys, Asos -mini lisäys ja H&M avaus pienellä summalla sekin.
Paljon olisi ostettavaa mutta usea positio alkaa olla jo liiankin suuri ja niin pahasti tappiolla että ei meinaa uskaltaa kasvattaa enää suuremmaksi vaikka mieli tekisikin saada keskihintaa alemmas.

3 tykkäystä

Pieni peli Porschen IPO:a odotellessa.

OSTO Porsche Automobil Holding SE (POAHY) $6.76

4 tykkäystä

Tässä parina viime päivänä on lisätty Kamuxia, Tietoa, Sieviä, Honkarakennetta, Orthexia ja Qt:ta.

YTD -162 k€
3 v. tuotto +157 k€

Välillä mennään ylös, välillä alas. Ei anneta pelon ja masennuksen ohjata!

55 tykkäystä

Nokiaa tuli pitkästä aikaa ostettua 500 kpl hintaan 4.39 eur/kpl. Mikäs halpuutus se on nyt menossa? No kelpaa minulle.

13 tykkäystä

Pitkästä aikaa ostoja tänään, aamusta Nokian renkaat @10,50€ ja Barrick Gold @14,50.

6 tykkäystä

No nappasin siivun taas Porch @1,95 jos tämä tällä yhtiöllä veivailu taas onnistuisi🤷🏼‍♂️. Pidän heidän toiminnasta ja ovat kasvaneet toistaiseksi hyvin. Markkinasta en tiedä mutta tästä on näköjään tullut minulle pelinappula kunnes alan longiksi kunhan shortit jättävät rauhaan.

3 tykkäystä

Uraaniosakkeita ostettu jälleen pitkän seurannan jälkeen
UEC on ollut pitkään nousuputkessa ja sen arvo heiluu rajusti. Punaiselta nousevalta viivalta tai hieman sen alle olen aikasemminkin onnistunut ostamaan sopivaan hintaan. Historia ei ole tae tulevasta, mutta siihen on hyvä tukeutua.

6 tykkäystä

Hullua hommaa, mutta lisäsin kuitenkin NYMTtiä osinkosalkkuun!

8 tykkäystä

Jenkkisalkkuun lisätty Barrick Gold.

9 tykkäystä

Ostettu 400 kpl SHOP swingiin. Osake ei jaksa enää laskea, on multi-year low, ja lisäksi TRIN ennustelee nousupäivää maanantaille.

4 tykkäystä

Myyty Hysoni, avattu Jamesoni. :tumbler_glass:

@ 1,76usd lähti.

Harviaa tosi pieni lisäys @ 14,00e.

15 tykkäystä

Uutta uraania Kanadasta seurantaan. ISO, FIND ja AEC. Yksi kappale kutakin, eli käytännössä ei juuri mitään.

4 tykkäystä