Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Myyty Ruotsi indeksirahasto pois.
Ostettu SP500 indeksiä

2 tykkäystä

Jatkettu maantieteellistä hajautusta ja vaihteeksi indeksipäivä, lisää varoja toiselle mantereelle ja nostettu SP500 painoa salkussa.

6 tykkäystä

Täällä kevennelty 20-25% Harviasta sekä Tietoevrystä, mahdollisesti palautetaan salkkuun myöhemmin.

2 tykkäystä

Ensimmäinen liike sitten joulukuun tyhjennyksen jälkeen. Nokian renkaat reilu osto @16,18.

5 tykkäystä

Lifeline SPAC LL1SPAC antoi kurssihälytyksen, eli valui vihdoin ostorajalle.
Meni siinä pari kuukautta pitempään kuin aluksi ennustin.

Ensimmäinen erä napattu 10,50€

Edit: Toinen erä saman tien edellisen kylkeen, DnB näyttää laittavan tuohon isompaa erää.

16 tykkäystä

2 viestiä yhdistettiin ketjuun: Kysy & vastaa -ketju sijoittamisesta

Ensimmäinen erä Nokia Renkaat katsotaan :sunglasses:

2 tykkäystä

kaspia ostettu. hieno suoritus taas.
Tengenin hiukan heikettyä tai aitaa hienoinen ylitys olla tuloksessa 21 milj. miinusta dollareissa, mutta tulosta tuli sitten n. 1001000000 dollaria 1,001 miljardia (ennuste oli 1,022 dollaria ja tämä koska tengenin kurssi laski hiukan.

3 tykkäystä

Osto: Lifeline Spac 200kpl @10.5€
Tämä sinne “what if” salkkuun Oatlyn kanssa

Kiitos muistutuksesta @kettunen

6 tykkäystä

Viime viikolla uutena lappuna salkkuun pääsi Konecranes hintaan @29.50€

Hieno yritys jonka mukaan olen pidempään katsellut paikkaa, nyt markkina sen tarjosi ja mukaan tarttui 100kpl osakkeita, tämän vuoden aikana aion tuplata määrän joko halvempaan tai kalliimpaan hintaan. Kevään tulevista osingoista tarkoitus rahoittaa tämä.

Tänään lisätty OP-maailma indeksirahastoa, oma salkku koostuu kokonaan suomilapuista joten tämä indeksi tuo jonkinlaista turvaa ja tarkoitus ostella sitä niin pitkään, että se olisi 50% salkusta. Tällä hetkellä vain 10%. Tavoitteeseen luulen pääseväni 1-3 vuoden päästä.

En ole myynyt syksyn jälkeen mitään, koska jokainen omistamani yhtiö on mennyt koko ajan eteenpäin. Katse pitkässä pelissä. Mukavaa alkanutta viikkoa jokaiselle näinä harmillisina aikoina.

20 tykkäystä

Aamulla ennen tulosta ja heti tuloksen jälkeen :kazakhstan: Kaspia lisäilty yhteensä 100kpl. Nyt holdissa 330kpl, osuus salkusta 5.4%.

1 tykkäys

Osto: Tecnotree 4100kpl @1,18€

11 tykkäystä

Myyty eQ n. 20% voitolla ja UPM n. 2% tappiolla.

Ostettu ~5% siivu salkkuun Nokian Renkaita. Kyseessä on ihan puhdas spekulaatio. Arvaan konfliktin päättyvän yllättävän pian, ja että Venäjä pyrkii tässä kohtaa ennemmin de-eskaloimaan tilannetta kuin eskaloimaan sitä.

Pyllylleenhän tämä varmaan menee. Jos näyttää siltä, että olen väärässä, niin aika herkästi otan tappiot kotiin.

Mitä tapahtui sille, että pitää pysyä omassa sijoitussuunnitelmassa? Kai se on jotkut opit haettava hakkaamalla naula omasta kantapäästä läpi.

12 tykkäystä

Osto-ohjelma Nokian Renkaissa :finland: jatkuu. Ostettu erä hintaan 16,1 euroa, nyt keskihinta on noin 20 euroa. Koko salkussa nyt noin 3%, enkä usko enempää hankkivani. Olen yrittänyt noudattaa strategiaani “laatua halvalla” ja mielestäni tässä sitä nyt olisi. Pohjille on aina mahdotonta osua, mutta silloin pitää olla rohkea, kun oma turvamarginaali ja tuotto-odotus ylittyvät.

Kaikki varmasti ymmärtävät riskit, mutta toisaalta taaksepäin katsoen tällaiset päivät ovat usein niitä parhaita ostopaikkoja. Lisäksi olen aikeissa pitää yhtiötä salkussa ihan eläkepäiviin asti, joten kurssin liikkeet seuraavan 6-12 kuukauden aikana ei niin kiinnosta :slight_smile:

15 tykkäystä

Sampoa lisää (41,90) vaikka on salkun isoin sijoitus jo. :+1:

13 tykkäystä

Fortumiit ulos, Sampoa sisään

9 tykkäystä

Myyty erät Boreota pienellä tappiolla torstaina, perjantaina ja tänään. Ydinliiketoiminta (YE) voi ottaa arvaamatonta hittiä ja osarin yhteydessä vähävaihtoisessa osakkeessa voi olla ruuhkaa ovella jos/kun riskit realisoituvat sanallisessa muodossa ruplan kurssin ja YE-liiketoiminnan tulevaisuuden epävarmuutena ja Venäjän talouskasvun hidastumisena. Muut liiketoiminnat toki paikkaavat, mutta tarpeettoman korkeat Venäjään kohdistuvat riskit minimoidaan nyt salkusta hetkellisesti. Tarina on houkutteleva, mutta oma analyysi kääntyi riskinhallinnan puolelle.

Siirretty lisää rahoja Nokiaan. Uutisointi positiivista, kilpailijoilla on haasteita ja yritysverkot lisääntyvät. Average down osto-ohjelma on käynnissä aina n. 4,37€:ssa sijaitsevaan gapiin asti ja tarvittaessa myös seuraava 3,59€ gap on ostoslistalla, jos tarina etenee nykyisen kaltaisena. Nokiassa voi olla enemmän piilevää arvoa, kuin vuosien varrella traumatisoituneet sijoittajat tällä hetkellä arvioivat ja Pekan sekä tiimin aikaan saama käänne on tehnyt vaikutuksen. Nokia tykkää liikkua indeksin mukana, joten tulevien isojen laskupäivien varalle asennettu useampia pilkkejä. Omien osakkeiden osto-ohjelma nostaa lähivuosien osinkotuoton verotehokkaasti asialliselle tasolle.

Salkku on aika keskittynyt tällä hetkellä ja osakkeita on 8 kpl ja käteistä 55% (etupäässä USD ja CHF, joiden tilannetta arvioidaan tiiviisti). Kassakaapissa olevat ruplat muuttuivatkin aamusta lähinnä Venäläiseksi vessapaperiksi. Viime viikon swingtreidit kohdistuivat etupäässä uraaniin ($CCJ) ja tietoturvafirmoihin ja jokainen viikko arvioidaan treidausmielessä tarkoin tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa.

13 tykkäystä

Ostos, pikku erää kaspi a ja serviceware

Salkut plussalla 1,5%???
Ja 2,6%.

Kaspi näköjään kohtasi osto aallon… Katopas vaan… Yllätys?

2 tykkäystä

Myin Fortumit omasta ja pojan salkusta ja ostin noilla varoilla tilalle Sampoa molemmille. Vähän vastoin tämmösen ikiholdaajan strategiaa mut tunsin tehneeni oikein muustakin kuin pelkästä sijoittamisen näkökulmasta…

8 tykkäystä