Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Kaksi viikkoa myöhemmin ja Purmot lähti ulkoilutukseen @12.45. Tästä reissusta tuottoa reilu 15 %. Viimeisen viikon nousu yllätti sen verran, että otetaan hetki happea ja palataan asiaan. OSTilla kuitenkin tämä seikkailu. Saman tuoton toki saanut lähes mistä vaan viime päivinä.

Nordea ja Sampo lähti kokonaan myyntiin. Mielestäni nousuvara on kutistunut olemattomiin moneen muuhun verrattuna ja varsinkin aliarvostus on taas purkautunut hyvin selkeästi.

Ostoja: Neste sekä muistaakseni ekaa kertaa sijoitusuralla Kiina-ETF. Päivän uutisten myötä halusin sijoittaa Kiinaan, mutta mitään yhtiökohtaista näkemystä en osaa ottaa, joten mennään ETF:n kautta.

3 tykkäystä

Kuten aikaisemmin mainitsin, Purmot myös ulos kun otti noin eteen. Katellaan käteisen kanssa hetki.

Myin 10% alkuperäisestä QT positiosta loppuhuutariin @117 euroa. Ehkä saan nämä takaisin halvemma. Ehkä en.

4 tykkäystä

Salkustani noin 2/3 on Suomessa ja loput käytännössä Ruotsissa. Nyt kun on päässyt todistamaan vähän maakohtaista volatiliteettia, niin geografinen hajautus onkin alkanut perustella itseään. Katse hapuaa isolle ja vaikeasti arvioitavalle jenkkimarkkinalle.

Lisäsin siis Tokmannia @16.80 ja Nimbusta @58.00 :smiley:

Ja tosiaan USA-altistusta lisätty avaamalla uusi rivi Meta @202.00. Omalla watchlistilla on toista vuotta pyörinyt perus FAANGMAN joukko plus mm. Shopify, Intel, AMD, Unity, mutta noista firmoista on niin hankala saada selkeää kuvaa sijoituspäätöksen tekemiseen että olen pysynyt mieluusti Pohjoismaissa. Maailman meno kuitenkin pakottaa pohtimaan maantieteellistä hajautusta ja sen hyödyt peittoaa nyt epävarmuuden sijoituskohdetta kohtaan. Megateknot on kuitenkin aika varma paikka rahoille, eli niiden painoa varmaan tulee kasvatettua lähitulevaisuudessa.

6 tykkäystä

Tavoitteena on vaurastua sijoittamalla. Olen kuitenkin valmis maksamaan viihdeosuudesta. Myin OSTin melkein tyhjäksi päivän päätteeksi, yksi toimeksianto ei mennyt läpi vielä tänään.

Myin Orthex, Harvia (isompia omistuksia) ja Administer & Nightningale (pienempi osuus salkusta). Suurin omistus toivottavasti menee kaupaksi huomenna.

Viihde & vaurastuminen laitetaan joksikin aikaa todennäköisesti yhden kortin varaan jota aion ostaa aika lyhyessä ajassa koko Ostin edestä. Motiivit tähän mahdollisuus tehdä hyvä raha, myös mahdollisuus hävitä mutta näen isomman upsin kuin downsiden. Toinen motiivi siinä on päästä ko yrityksen 100 suurimman omistajan listalle😄 näin tämä homma joskus toimii… Kun ostot valmiina, kerron mitä ostin OSTille.

Edit olihan sielä välimallin kokoinen omistus myös Puuiloa jonka myynti jäi eilen ilmoittamatta.

41 tykkäystä

Parin päivän takaisen veivaus päätökseen. VLDR vanhat omistukset myyty ja uudet jää olemaan.
Uusien ostot 1,98$ ja myynnit nyt 2,31$, eli meni suunnitelman mukaan.

4 tykkäystä

Ostot tällä viikolla The Andersons ja Bunge. Maanviljelysalan osakkeet maailmantilanteen innoittamana keskipitkään pitoon.

Näh Baba swingailut laitaan. Saa nähdä oliko virhe. Toissapäivänä pikku avausosto ja tänään avaukseen tuplaus. Ei mikään iso peli mutta on +400€ jotain. Makselin hammaslääkärin ja ensi viikon hammaskiven poiston.

Vähän jäi tankkailut vaiheeseen kun lähti jo tänään ylös🤷🏼‍♂️.

12 tykkäystä

Vähän tullut lomailua, mutta kuitenkin ostettu jonkin verran lisää inmodea joka on nyt käytännössä tuplattu siitä mitä oli jonkun aikaa sitten ja n. Tavoite koossa positio. Ekat oli vähän kalliita ja keskihinta täten 42,49 dollaria /osake.

Tulos 2021 oli vähän päälle 2 dollaria ja kassaa oli jossain vaiheessa reippaat 10% kurssista, ja kurssi laskenut.

Kasvua ohjeistetaan ja yhtiö hyvin kannattava ja sen altistus Ukrainaan ja Venäjään rajattu.

Toivottavasti hyvät kaupat mulle.

N. Pe 18 paikkeilla oltaisiin nyt ja kassaa edelleen.

Olisiko pe 18 uusi musta. :thinking::roll_eyes::pray:

9 tykkäystä

Lisäksi minimaalisia pilkkejä mm. Serviceware vähäisen lisää.
Playboy myös uudestaan salkkuun (eka yritys meni stoppiin), ihan pieni panos. Ilmeisesti kiinalaiset maksaa tuotemerkin käytöstä sen verran, että nyky hinnalla se melkein riittää ja lisäksi osteltu jotain alusvaatevalmistajaa jne joilla arvoa jne (velkoja vastaan) . Lisäksi pari uutta avausta jotka onnistuessaan sitten voisi multibägätä… Jos ja jos, mutta pikku summalla voi katsoa miten käy.

Insight Intouch myös minimaalisesti 0,445 kurssiin cad. Lisäys. Mini firma Kanadasta (mm. Mysteryshoppingia yms. Teki yrityskaupan, jossa tulee liikevaihtoa ihan kivasti lisää. Jotain saas viritystä heillä kanssa…
Firman arvo n. 10 milj. Joten mikro kokoa.
En tiedä sainko halvalla, mutta tällaisina aikoina pari myyjää riittää kurssin laskuun näissä mini firmoissa.

Hassua näissä on se että joku myy minulle pilkki hintaan osakkeita esim 1500 eurolla ja firman arvosta häviää samalla esim miljoona cad…

5 tykkäystä

Loput 2110 kpl Hyzonia myyntiin @5.55
Nämä oli ostettu @5.16

4 tykkäystä

Osto: QC Copper and Gold (QCCU). Takaisin salkkuun.

Hyzonia reiluhko kevennys @5,6 $. En osaa oikein päättää miten isolla painolla uskaltaisi mennä ensi viikon osariin.

4 tykkäystä

Täälläkin tänään Inmode about tuplattu.Tätä ja JDcomia onnistuneesti (?) laskuun osteltu viime aikoina ja seuraillaan päästäänkö ihan tuottojakin nauttimaan…

2 tykkäystä

Orocoa ostettu avauspositio @1.75, tämä ollut jo seurannassa pitkään ja nykyinen arvostustaso tarpeeksi houkuttelevalta lähteä mukaan.

12 tykkäystä

Ostin näköjään sinulta koko läjän @5.55 $. :smiley: :+1:
Inflaatio kuriin ja kasvut takaisin nousuraiteelle. :handshake:

5 tykkäystä

Myyty eilen ostetut Evot @1029,00kr. Perusteluina FOMO-ostos, joka itselleni epätyypillinen (suunnitelmastani erkaantuminen.) Lisäksi en usko, että nämä kurssinousut ovat kestävällä tasolla. FOMOsta voittoa kuitenkin ison kauppareissun verran.

3 tykkäystä

Maltillinen avaus Inmode. Meni siihen salkkuun, jossa laput oleilevat lähtökohtaisesti pitkään. Ainoa asia mikä arveluttaa, on että mitä tekee kuluttaja ostovoiman mahdollinen sulaminen kasvulle. Eli joutuu ottamaan kantaa turhamaisuuden ja pinnallisuuden puolesta, vaikea kyllä kuvitella että ko. megatrendit mihinkään häviäisivät.
Luvut on monin puolin muikeat kyllä eikä hinta enää päätä huimaa. PEG- lukua on aika vaikea saada näyttämään huonolta vaikka yrittäisi…

1 tykkäys

Erikoisoperaation eskalaation pelko otti meikäläisestä niskalenkin. Myyty Tencent ja Orthex pohjahintaan. Tänään alkoi alahuuli väpättää kun katsoi Tencentin nousua ja laput joihin nuo pääomat oli tarkoitus siirtää pääsi myös karkaamaan… Ajoittaminen ei edelleenkään ole mun juttuni.

18 tykkäystä