Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Fomotin minäkin nyt sitten Voxturia pienen erän ja Asos:ta vähän lisää kun halvalla sai. Monen muunkin kohdalla oli sormi jo ostonapilla mutta maltetaan nyt vähän.

14 tykkäystä

Uhkapeliä ”juneteenth” -hengessä eli ostettu UONE @7.60USD :grimacing:

Muiden Voxtur-fomotus ja salkun -7% päivålasku innosti. Illan päätteeksi 600e pikkulisäyksiä Kanadaan, enimmäkseen metalleihin, sekä Thyssenkruppiin, joka osti uuden telakan.

12 tykkäystä

Kohl’s Corporationia ostin peliposition 45 USD:in pinnasta. Firmasta on tehty 60 USD/osakkeen hintaan ostotarjous, josta on tarkemmat, ekslusiiviset neuvottelut vielä käynnissä rahoituksen yms. suhteen. Kuitenkin neuvotteluista on kuulunut sen verran positiivisia uutisia, että tuskin hirveän kaukana ollaan (+ yhtiöstä on ollut muitakin bidejä pöydällä, joten kuulostaisi todella oudolta pitää nyt mitään ekslusiivista neuvottelua ilman aikomusta viedä sitä maaliin). Upside on oikein hyvä ostotarjouksen toteutuessa, kun taas laskuvaran pitäisi olla melko maltillinen arvostuksen ja firman omistamien kiinteistöjen arvon takia.

1 tykkäys

Ai niin, vielä nolo tunnustus… Tuli iltapäivällä ostettua Nordnetissä EVO longia. Huolestuttavasti juuri alamäen alussa. Pitäisi siirtää kaikki jäljellä olevat käteiset pois Nordnetistä, ettei pääsisi enää tapahtumaan näitä aivopieruja noiden Nordean rahatpois-serttien kanssa.

22 tykkäystä

Perjantaina ostoon pitkän seurannan jälkeen toinen isompi erä BHG Groupia. Lyhyesti sanottuna kyseessä on verkkokauppojen sarjayhdistelijä ja Pohjoismaiden markkinajohtaja, jolla portfoliossaan varsin iso määrä verkkokauppoja kahdessa pääsegmentissä: 1) DIY/home improvement (käytännössä rautakauppaa) ja 2) kodin tuotteet (kodin käyttöesineitä, huonekaluja ja harrastevälineitä). Viime vuoden myynnistä noin 84% tuli Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta, Suomen osuus 12%.

Olen seurannut BHG:tä siitä saakka, kun ostivat Suomessa Netraudan, Talotarvikkeen, Kodin1:n ja Taloon.comin, jo tuolloin itse vakuutuin että sarjayhdistelijä-mallilla toimivana kuuluvat toimialan digitalisaation voittajiin. Kurssi tippunut vuodessa noin 180 kruunun tasosta alle 40 kruunuun. Lyhyesti sanottuna olen itse kasvavassa määrin vakuuttunut sijoituscasesta sillä:

  • mielenkiintoinen tilaus-toimitusmalli, joka on rakennettu pääosin suoraan tavarantoimittajalta asiakkaalle, mikä mahdollistaa lähes rajattomat valikoimat ja luo näin kustannuskilpailukykyä kivijalkakauppaa vastaan, ja on samalla bisneksenä pääomakevyt (kustannukset myös joustavat kysynnän mukana vs. isoja logistiikkakiinteistöjä rakentavat verkkokaupat)
  • ostavat jatkuvasti eri kategorioiden verkkokauppoja Pohjoismaista ja nyt ovat aloittaneet laajentumisen Eurooppaan: yhdistämisissä on isoja platform-synergioita verkkokauppa-alustojen kehityksessä ja kustannuksissa, digimarkkinoinnissa, logistiikkasopimuksissa, tarjooman ja asiakaskantojen ristiinpölyttämisessä sekä erityisesti neuvotteluvoimassa tavarantoimittajien suuntaan
  • EQT Public Value ankkuriomistajana tukemassa omistaja-arvon kasvua, heillä on noin 25% osuus yhtiöstä, mikä käytännössä merkitsee yritysjärjestelyille merkittävää tukea (ovat muuten viimeksi tankanneet lisää maaliskuussa noin 75 kruunun kurssilla)
  • BHG:n markkina-arvo tänään noin 550 miljoonaa euroa, liikevaihto rullaava 12kk noin 1,3 miljardia euroa, viime vuoden liikevoitto noin 70 miljoonaa euroa, ja keväällä keräsivät osakeannilla kassaan 100 miljoonaa tulevia yritysostoja varten
  • BHG:llä on osoitettu kyky allokoida pääomaa yritysostoihin ja konsolidoida todella sirpaleista markkinaa, ja tasekevyen toimintamallinsa ja korkean pääoman tuoton vuoksi tämä strategia mahdollistaa compounding-efektin
  • Pohjoismaiden verkkokauppa on muuten sen verran kehittynyt, että Amazonin uhka on täällä varsin rajallinen. Myöskään tavarantoimittajat eivät halua entisestään lisätä suurten alustatalousyhtiöiden valtaa keskittämällä lisää jakeluaan niille, mikä tukee BHG:n tyyppisten “house of brands”-toimijoiden asemaa.

On kriisin keskellä hyvä muistaa, että toimialojen rakenteellinen murros ei pysähdy inflaatioon tai korkojen nousuun. Tämä pätee minusta kaupan digitalisoitumiseen, mitä markkina ei välttämättä kaikessa paniikissaan ymmärrä. Kun katsoo eri tuotekategorioiden kaupan online-penetraatioita, niin siinä missä vaikkapa kirjakategoriassa digitaalisten kanavien kautta myydään jo yli 50%, home improvement (DIY/rautakauppa)-kategoriassa digikanavien osuus on vasta noin 10% ja kodin tuotteissa vain 7%. Kyllä siirtymä verkkokaupan suuntaan on edelleen ilmeinen, vaikka maailma onkin turbulentti.

Lähikuukaudet ja tulevat kvartaalitkin voivat olla myynnillisesti vaikeita, sillä harkinnanvarainen kulutus on paineessa. Mutta ainakin itse katson maailmaa pidemmälle ja mietin, miltä 5 tai 10 vuoden kuluttua kaupan rakenne näissä pääkategorioissa näyttää.

84 tykkäystä

Puuiloa ekaa kertaa IPOn jälkeen 210 kpl @4,902

6 tykkäystä

Harviaa 30€ tasarahalla vähän hankittu.

16 tykkäystä

Eläkesalkkuun lisää osinkovirtaa, tällä kertaa pieni siivu Titaniumia. Hyvä track record, kasvavaa osinkoa ja inflatorisessa ympäristössä kiinteistöt pitävät historiallisesti hyvin pintansa. Baltian rahasto on lähtenyt hyvin käyntiin.

Lisäksi punaiseen aamuun ylimääräinen merkinta Seligson Top 25 Brands.

8 tykkäystä

Evoja varovaisesti 20 kpl takaisin salkkun kun kurssi palaili taas tutusti 900 sek tuntumaan (904 sek), mikä on ollut hyvä paikka ostella lyhyehköön pitoon.

1 tykkäys

Palattu QT:n kyytiin @73,5 avauksessa. Tällä kertaa tälläinen “myy kalliimmalla, osta takaisin halvemmalla” veivaus onnistui, mutta ainahan näissä ottaa tietysti riskiä siitä että jääkin luu käteen. Kuitenkin omien todennäköisyyslaskelmieni mukaan volatiliteetin riski oli kohonnut ja tällä kertaa se palkittiin. Tässä 73 tasoilla suunnilleen on aiemmat laskut pysähtyneet josta löytyy jonkinlainen tukitaso joten näin että tässä kohtaa kannattaa napata ensimmäinen varovaisempi satsi. Täytyy myös huomioida se että QT:n kurssi hinnoittelee edelleen merkittävää kasvua tulevaisuuteen ja kasvuyhtiöiden kurssit ovat muutenkin hyvin herkkiä pienemmillekin korkomuutoksille. Kurssihälytykset on viritelty alemmas jos tämä turbulenssi jatkuu ja päästään vielä kokeilemaan 50-70 hintoja niin jatketaan tankkailuja sieltä kasvattaen kertaostoja sitä mukaa mitä alemmas mennään :slightly_smiling_face:

15 tykkäystä

Täällä myös ostettu 910 SEK Evoja takaisin

4 tykkäystä

EVO tankkaus 50kpl @910

9 tykkäystä

Tankkaus: Africa Oil Corp @ 19,62 SEK

3 tykkäystä

Palattu Admicomin kyytiin @50,10

5 tykkäystä

Ostot Sampo 500kpl parissa erässä kh.41,2€, Nokiaa 1K kpl 4,41€.

20 tykkäystä

Reilumpi lisäys Better Collectivea. Weekly MA200 ja vanhat pohjat voisi antaa tukea näiltä tienoilta.

Osteltu myös EVOa. Nyt alkaa tällä sektorilla olemaan paukkuja tarpeeksi.

3 tykkäystä

“Mitä sinä Immo oikein murjotat?” utelin kamultani joka istui pirtin portailla ryhti lytyssä ja ilme synkkänä.
“No kun en muista enää Virran Olan ja Kansan Tapsan laulujen sanoja. Jos vaikka laulaen mieli piristyisi tässä synkkien aikojen syleilyssä”, huokaili yleensä niin eläväinen Immo.
“Älä huoli vanhoista, uudistutaan ja opetellaan tätä uutta rytmimusiikkia; hippia-ja-hoppia ja rappia”, yritin piristää ja aloin lauleskella;

Kierrätys pilalla, huolinta pilalla, pelkkää L&T tilalle
Kiina pilalla, kaupungistuminen pilalla, pelkkää Konetta tilalle
Paperi pilalla, sellu pilalla, pelkkää Valmettia tilalle
Korkotuotot pilalla, kassavirta pilalla, pelkkää Nordeaa tilalle
If pilalla, Nalle pilalla, pelkkää Sampoa tilalle
Varainhoito pilalla, mallisalkku pilalla, pelkkää CapMania tilalle
5G pilalla, Pekka pilalla, pelkkää Nokiaa tilalle
Uniper pilalla, osingot pilalla, pelkää Fortumia tilalle
Baltia pilalla, uushankinta pilalla, pelkää Titaniumia tilalle
ATK pilalla, P/E pilalla, pelkkää Tietoa tilalle

78 tykkäystä

Wärreä lisää pitkään salkkuun @ 7,22€ :star_struck:

11 tykkäystä

capman ja siltronic lisäys. Voi olla, että vieläkin liian ajoissa. Nyt melkeinpä kesälomille ja katsotaan salkkua myöhemmin.

5 tykkäystä