Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Fortumit pistetty myyntiin eilen pienellä turskalla. Hieman liian kauan kesti näiden poistaminen (Buy and forget taktiikan haittapuoli kaiketi).

5 tykkäystä

Orthexia 5,3x tasoilta kokeilin saada ja jotain myivätkin, olisin enemmänkin voinut ottaa :slightly_smiling_face:

8 tykkäystä

70 kpl Sampoa päätyi kevennykseen hinnalla 45,20 €.

4 tykkäystä

Sipaisu Fortumia iki-salkkuun 10,36

4 tykkäystä

Lisätty Kesko B:tä @ 21,72 €

Kun kaikki punottaa paitsi koronakuopasta ostetut Sampot, on paras kahmia osinkoja. Muuta en nyt osaa :sweat_smile:

7 tykkäystä

Myin puolet Orthexeista.

Pidän firmaa sinänsä laadukkaana eri tavoin, mutta onhan tässä jo pitkään ja useita kertoja annettu erilaisia varoituksia tai varoitussignaaleita. Kuuluisin niistä on tämä legendaarinen @Homeros -nimimerkin mainio kirjoitus Orthexin ketjuun:

Tämän päivän tuomat tiedot olivat piste ii:n päälle, joten siksi myin puolet pois. Orthex oli pitkään salkkuni isompia omistuksiani ja Orthexia vielä tuli hankittua muutamaan kertaan korkeilla hinnoilla, eli harmitus on suhteellisen suuri. :slight_smile:

Tässä on klassikkokommenttini viime vuodelta:

Luulen, että opin tästä keissistä paljon, mutta en ilmeisesti tarpeeksi, koska jätin puolet salkkuuni. No sain mä salkkuuni nyt vähän käteistä, jotta voin taas hävitä lisää rahaa toistamalla virheitäni. :grimacing:

EDIT: Tervetuloa YTD -40 prosenttia! (tämä tuli huomattua, kun menin myymään Orthexit) :smiling_face_with_tear:

71 tykkäystä

Salkkuun norjalaisia yhtiöitä:

  • REC Silicon keskikurssi 23,97 x 3300kpl
  • Norsk Hydro keskikurssi 70,96 x 750 kpl
  • Cloudberry Clean Energy ASA 19,14 x 2500kpl
  • Equinor 407,28 x 150kpl

Lisäksi hajautusta:

  • iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) 165kpl a 77,19
  • iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (acc) 50kpl a 429,64
6 tykkäystä

Pikku lisäys Kesko A @20.90€ osinkojen toivossa…

9 tykkäystä

Eilen pienet sipaisut lisää Dovrea @ 0,635 ja Harviaa @ 17,04e.

6 tykkäystä

Ei tullut maailmanloppua Ukrainan itsenäisyyspäivänä, joten pientä helpotusrallia luvassa?

Tankattu Evo longia reilulla kädellä @ 912-914SEK. Sitten vain arvotaan seuraava suunta :crossed_fingers:

Edit: ei painellut ainakaan vielä vastuksista läpi, joten laitoin positiot lihoiksi pienellä, parin pinnan voitolla.

6 tykkäystä

Uutta riviä salkkuun. Ostin nyt tämän ajan hylkiötä eli KONEtta. Globaalia hajautusta, vaikka kiina riskiä vähä onkin. Hissit liikkuu tulevaisuudessakin, luulisin.

Ps. 10 vuoden päästä maksanut yli puolet hankinta arvosta takasin osinkojen muodossa ± kurssinousu/lasku. Ehkä.

11 tykkäystä

Myyty tänään Vincitit. Osari oli pehmeä ja tähtäimessä oli lyhyen aikavälin pikavoitto. Voittoa tuli n. 0.5%:a. Harkinnassa Kamuxin, Embracerin tai mahdollisesti Intelin lisäys, kunhan lasku hieman rauhoittuu.

Intel on mielestäni mielenkiintoisessa paikassa, kun arvostus on pohjissa. Samaan aikaan edessä siintävät omat näytönohjaimet ja kongressin avokätiset avustukset. Lyhyellä tähtäimellä tosin on luvassa vaikeuksia.

4 tykkäystä

Lisäys Norwegiania mielestäni hyvään tulosrapsaan @ 9.0. Paljon kasvuajureita ja valtava kehitys liikevaihdossa ja matkustajamäärissä QoQ ja YoY. Ei niin voimakasta Aasia-/Venäjä-rasitetta, mutta paljon kysymysmerkkejäkin ilmassa. Polttoaineen hinta ja inflaatio rasittaa. Todennäköisesti ei kovin pitkään pitoon näitäkään lappuja.

2 tykkäystä

Pakko oli vielä lisätä:

:finland: Kone 40€

Oli niin miellyttävä psykologinen tasaluku, en tiedä onko järkevää ylipainottaa salkussa Kiina riskiä, kun nähnyt vierestä mitä Venäjä on tehnyt ihmisten salkuille… Noh jälkiviisastelun aika on myöhemmin.

:finland: Harvia 16,90 ← ostohousuja kutkuttelee valtavasti, täytyy nyt oikeasti vähän perehtyä tuohon enemmän. Oisin ostanut jo nyt mutta s-pankilta - nordeaan pitäisi siirtää rahaa joten taidan odotella ensi viikkoon.

18 tykkäystä

Ostettu Konetta ja Wärtsilää uusina osakkeina salkkuun.

16 tykkäystä

Zignsecit laitaan, jonkin verran liian myöhään. Onneksi tuli osallistuttua antiin @ 3,5SEK, niin ei tullut niin pahat turskat. Nyt myyntiin 9000 lappua 3,4 - 3,5SEK kohdilla. Jäädään odottelemaan merkkejä kassan riittävyydestä sekä kassavirran kääntymisestä positiiviseksi.

3 tykkäystä

Pakko kai tota Stockkaa on taas ostaa 1.000kpl @2.58, kun on lasketellut takaisin alle taannoisen myyntihinnan. Toinen tonni ostetaan jos tippuu 2.3x lukemiin, uskon kylläkin enemmän 2.7x lukemiin.

5 tykkäystä

Odotn tältä Q2:lta paljon enemmän ja ns. toiveikkuutta tulevaisuuden suhteen, “kannatti” odottaa tätä päivää. Myin puolet LeadDeskeistä ulos, tästä osakkeesta olen ehkä eniten kirjoittanut hyvää, mutta toisaalta onneksi myin korkeimmissa hinnoissa enemmän pois kuin mitä omistin yhteensä tämä aamuna. :slight_smile:
image
Käteisen määräni pitäisi pikkuhiljaa olla noin 10 prosenttia, itse asiassa, kun olen harkinnut myyntejäni, niin LeadDesk ja Orthex eivät olleet ensimmäisinä listoillani… ehkä olisi pitänyt olla.

Arvostukseni itseäni kohtaan sijoittajana ei ole varsinkaan tällä hetkellä kovin suuri. :clown_face:

Mutuilu ja (turha) toiveikkuus taitavat olla sijoitusstrategiani ytimessä… no ei ehkä ihan sentään, vaikka siltä varmasti toisista tuntuu. :smiley:

EDIT: Jos ja kun jotain pitää syyttää, niin en keksi muita syyllisiä kuin minä itse. Turha on muita syyttää, vaan pitää katsoa peiliin ja ottaa opiksi - ei tässä muuten juurikaan kehity! :muscle:

60 tykkäystä

Strategian mukaisesti jatkan Harvian ostoja taas hieman edellistä kertaa alempaa 16,9€. Omassa sijoitusteesissä ja laskelmissa kaikki alle 20€ hinnat ovat kannattavia 2-3v aikavälillä :slight_smile:

Samaan sysäykseen Panoroa kevennetty +10% päivänousuun. Minusta ei siis öljyhärkää saa pitkällä aikavälillä - näiden tarkoitus on koko ajan ollut toimia hedgenä laskumarkkinassa ja varmistaa että paukkuja riittää ostaa niitä firmoja joita haluan omistaa pitkäjänteisesti.

30 tykkäystä

Kaadetaan lisää rahaa pörssiin.

Osto Wärtsilä 120 kpl @ 8,48. kyllä se siitä!

Tavoite saada tämä noin 5k painoon koossa 3/5

13 tykkäystä