Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Mukavin miettein raskaan raadannan ja palkkapäivän kunniaksi ostelin päivällä “osinko-osakkeita” salkun tukijalkoja vahvistamaan eli Wärtsilää, Metsoa, Nokiaa ja Nestettä…
ja lisäksi ihan pikkuisen myös Dovre, Optomed, Harviaa ja peräti QT…

Kaikki heti päivän päätteeksi n 1-2 % miinuksella…
Eurooppalaisia osakkeita…

Mieleni tuosta niin pahoitin…
Illalla ostin sitten Amerikan pörssistä InMode…

54 tykkäystä

PLUG myyty @ 29,45, ei meinaa 30 mennä rikki ja huomenna on perjantai :astonished: (taikauskoa :face_with_hand_over_mouth:)

Jäi näköjään alkuillan myyntitoimeksianto roikkumaan ADN @3,2 ja nekin sitten lähti.
Molemmat n.10% viikon pidolla.

1 tykkäys

Alphabet tuplaus 20 kpl @102,85 USD. Avauksen tein @112 USD. Ostellaan lisää, jos laskee reippaammin.

10 tykkäystä

Ostettu näppärä 12222 kpl Voxturia ja nokkela määrä 222222 kasassa. Näillä sitten tarkoitus katsoa mihin päädytään.

Myyty Mind, eli kohta se raketoi.

Ostin muuten 0,54 mutta eipä kurssi 0,53sta liikahtanut. Liian pieni määrä vissiin…

42 tykkäystä

Ostin myös päivän päätteeksi 14800 Voxtur @ 0,54 myymällä Porchia kurssinousuun.

19 tykkäystä

Ostettu myös Voxturia parikytä tuhatta tsibaletta entisten päälle usean tunnin fundasession päätteeksi koskien jenkkien MSR -markkinoita (Jimin selitysvideo, Garyn video ja useita artikkeleita internetsin syövereistä). Ehkä suurimmaksi auki jääneeksi kysymykseksi jäi muiden toimijoiden vahvuus / kilpailu… Kyllä ainakin googlettelun perusteella markkinalta löytyy joitain itseään techifirmoina kutsuvia, eli en luota että pelkästään excelfilujen päällä homma lepää kaikilla (monella varmaankin)… Usko lepää siihen, että Voxturin olemassaoleva datalake rikastaa tuota nykyistä Blue Water Financial Technologyn palvelutarjoomaa merkittävästi, ja luo täten erittäin kilpailukykyisen tuotteen/palvelun nykyisen ilmeisen hyvän paketin päälle (+ tietty Voxturin nykyiset asiakkuudet ja ristiinmyynti näihin).

Toki Q3 luvattiin kohtuullisen flättiä ja kauppa voi erinäisistä syistä johtuen venyä (kuten Benutech-diili aikoinaan), eikä datojen naittaminen välttämättä ole niin nopea homma, kuin johto puhuu, joten kurssiliikkeet voi olla sinne ja tänne, mutta on tässä koetettu ajallista hajauttamistakin harrastaa… :smiley:

Oma usko ja tarina (jep, on melko tarinaosake, myönnetään) lepää kyllä vahvasti tämän uusimman hankinnan päällä. Kaikki muu on kivaa bonusta itselleni. Ehkä vähän ristiriitaistakin, koska uskoin kyllä caseen ennen tuota hankintaakin…

Aina hyvä tuoda tämä esille, eli millä tiedoilla ensimmäiset ostot suoritettiin: Voxtur Analytics VXTR (entinen I Look About) TSXV - kiinteistödatan disruptio? - #160 by Junkbondking

23 tykkäystä

Ihan samoilla fiiliksillä ja perusteluilla olen liikenteessä. Ilman tätä BW hankintaa en olisi tankannut lisää lappuja ja ilman sitä tämä olisi mutun mukaan jämähtänyt liikevaihdon osalta aikalailla paikalleen kunnes korot taas kääntyy laskuun. Origination puoli hidastunee vielä entisestään pitkälle ensi vuoden puolelle. Toki AOL lähtee nollasta liikkeelle, eli se nyt kiihtyy joka tapauksessa vaikka markkina origination puolella hyytyykin.

BW kaupan kanssa mietin juurikin tuota Benutech kauppaa ja sen venymistä kuukausitolkulla alkuperäisestä aikataulusta. Yllätyn positiivisesti jos BW kauppa vielä tämän kuun aikana saadaan maaliin. Mutta miksipä tuo ei menisi läpi, ei tässä olla mitään määräävää markkina-asemaa luomassa tai epäreilua kilpailutilannetta tms. Toki siinä vaiheessa ei ole sitten vielä varmaa mikään muu kuin jatkuva diluutio neljäksi vuodeksi.

Niin kuin olen aikaisemminkin mutuillut, niin Voxturissa on downside aika rajattu kun on kuitenkin toimiva yritys alla ja jonka nyt odotetaan pääsevät plussalle vuoden loppuun mennessä. Upside sen sijaan on MASSIVE jos lainaan Kanadan kollegaa.

20 tykkäystä

Kahoot ulos tuo 19 NOK pelimerkki @23 NOK. Puolikas jätettiin vielä

DISCLAIMER: Tällaista muutamien satasien tienestiä ei kannata ottaa mitenkään merkkinä, että minä tietäisin mitä teen tai saada fiilistä, että “miksi muut osaa mutta minä en”. Sillä omassa salkussa katselen esim. ylisuuren Intel-position sulamista ja mietin, että “jep, pitkä holdi muuttui juuri piiiitkäksi hooldiksi”.

4 tykkäystä

SBB lisätty @14.09. Aika rapsakka avaus oli ja onneksi tuli katsottua alkuhuutarin tilanne, niin ehdin ottaa pois liian ylhäällä olleen pilkin juuri ennen, kuin NN meni nurin.

4 tykkäystä

Lisätty Wärtsilää @ 7,55e ja Nokia @ 4,84e

Edit: Tecnotree erä tarttui myös 0,51e kieppeillä

12 tykkäystä

OT:Nämä meni kyllä stoppiin, perkeleelliset turskat =D no uutta matoa koukkuun.

10 tykkäystä

EVOt pois aivan mitättömällä voitolla. Ei toiminut miten toivoin. Myin pois ja odotan uutta tilaisuutta. En malttanut jäädä odotamaan.

2 tykkäystä

Eilen lisätty:

Alphabet C 10kpl

Tänään lisätty:

Optomed 500 kpl

Qt🦭 20kpl

Alphabet turvallinen keissi ja tämä saa salkussa olla ainakin sen 30 vuotta.

Qt:n kanssa on ollut kyyti kylmää, mutta edelleen löytyy uskoa tarinaan, vaikka viimeiset neljä kvartaalia ovat olleet hieman pehmeitä.

Optomed onkin sitten asia erikseen. Tulos tai ulos tällä lapulla. Aika näyttää, että mitä tuleva FDA-lupa tuo tullessaan ja miten myynnit jenkkilään nytkähtää. Tässä lapussa ei vältämättä luottamus johtoa kohtaan ole kovin suurta, mutta itse laite on potentiaalinen. Optomedin etumatka kilpailijoihin saa halun omistaa tätä osaketta.

15 tykkäystä

Spekulatiivisesti nasseshorttia lisätty edelleen. Syyskuun loppu on yleensä markkinoilla heikointa aikaa ja tällä hetkellä ei näytä hyvältä. Fear&Greed -lukema 38.

2 tykkäystä

Lisäys Telia 1500 kpl á 3,30 (nyt 5000 kpl).

5 tykkäystä

Ostettu F-Securea lisää. Myydään vähän revityt pelihousut (haisee turskalle).

7 tykkäystä

Huomasin eilen katsottuani Pörssisijoittajan viikkoa, että toisin kuin osakekurssista voisi olettaa, Harvia on vielä pystyssä.

Niinpä ostin pienen lusikallisen lisää hodlariin. Inderesin kevään osingot onkin nyt allokoitu eteenpäin.

Mielipide yhtiöstä ei ole muuttunut sitten ensimmäisen tankkauksen joka taisi olla päältä 19 euron.

Yhtiöllä on mielestäni kestäviä kilpailuetuja (korkea sijoitetun pääoman tuotto). Matalat investointitarpeet mahdollistaa vuolaan kassavirran, josta allokointinäytöt johdolla on vallan hyvät vaikka viime vuoden huippuinvestoinnit osuivat hassuun saumaan.

Käsittääkseni saunan tarina ei pääty tähän, mutta voin tietysti olla väärässäkin vaikka tykkään kyllä itse mökillä ja muualla mahdollisuuksien mukaan saunoa.

Osakkeen arvostuksen voi perustella käytännössä niin, että yhtiön liikevaihto ajaa monttuun 2022–2023 ja sen jälkeen kasvaa alle arvioidun 5 % markkinakasvun. Tappioiden pitäisi siis olla kohtuullisen rajattuja (lyhyellä välillä osake voi tietysti singahtaa minne vaan) 5 vuoden säteellä. Sen sijaan jos yhtiö palaa edes markkinakasvuun ja tekee vuosien päästä lisää hyviä yritysostoja, tapaus näyttää taas paljon paremmalta.

117 tykkäystä

Avasin uuden position salkkuun ja kohteeksi valikoitui Puuilo. Hyvä tulos johon ei markkinatilanteesta johtuen kummoista kurssireaktiota ja on tässä jo osinkotuottokin kohdillaan. Googlailin niin taitaa hinta olla jo euron alle mitä henkilöstökin sai merkata listautuessa.

16 tykkäystä

Tännän lisäys Kesko A :sunglasses: Hyvää viikonloppuna kaikille

10 tykkäystä

Itselle käyttökelvotonta tarpeistoa, jopa romua, hävitetty taas parin viikon aikana sen verran, että sillä sai sateisen aamupäivän ratoksi 120 osuutta Valmetista kappalehintaan 22,87 euroa.

7 tykkäystä