Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 4)

Vaihtovelkakirjaan ja johtonsa agendoihin siinä samalla itsensä hirttänyt Outokumpu menee samaan kategoriaan, ei ehkä niin suurella turskalla, mutta veromyyntipyörittämällä kuitenkin…

Pyrkinyt pikkuhiljaa vaihtamaan RusGummiin eli Nokian Tyresiin…

2 tykkäystä

Eilen n. 17% lisäys Tokmannia hintaan 11.99€.

14 tykkäystä

O:ta lisätty 63,52 $ hintaan.

7 tykkäystä

Pieni veivi OST:n puolella. Ei ole ollut tarkoitus sinne mennä sörkkimään ollenkaan. Kevensin Mind painoa myymällä pienellä voitolla preferred position MINDP pois. Rahat jaettiin kristillisesti
Voxtur 0,51
Porch 2,66
Oroco 0,91

17 tykkäystä

Kesko B lisäys @ 20,59. Vieläkö pääsee alta 20€ tankkailee :thinking:

11 tykkäystä

Ostin taas PYN Eliteä 2000 eurolla. :slightly_smiling_face:

Aiemmin tänä vuonna tein sen pakollisen minimerkinnän 10 000 euroa ja sitten tein myös jo aiemmin lisämerkinnän, joka oli 2000 euroa. Nyt ei ole enää tarkoitus laittaa pitkään aikaan tähän enää lisää, karkeasti laskien mulla on tässä kiinni sijoitettavasta varallisuudesta noin 17 prosenttia.

On monia syitä, miksi olen tähän rahojani laittanut, mutta tässä taas muutamia randomei perustelui. Itseäni hieman rentouttaa, että osa rahoistani on joidenkin muiden käsissä, eli voin syyttää osasta tappioistani joitain muita. :wink: Vietnamiin odotetaan kovaa kasvua ja tässä jokin aika sitten kasvuodotuksia on vieläpä nostettu entisestään, lisäksi inflaatio ei ole siellä paha eikä Vietnamissa ole vastaavia koronnostopaineita, mitä täällä.

PYN Eliten omistajalle on mukava kuulla sekin, että pankeilla menee Vietnamissa lujaa, sillä iso osa tämän rahaston omistuksista on pankeissa.

Tässä kuussa en varmaan tee muista ostoja, ellei tule jotain tosi “kivaa” mieleen, mutta ensi kuussa hyvin todennäköisesti lisäilen jotain osaketta foorumilaisten kauhuksi. :sunglasses:

70 tykkäystä

Torstaina oli Nordealla osakesäästöpäivä Tukholman pörssiin, joten lisäsin hieman SAAB B hintaan 346 SEK. Edelleenkään en odota osakkeen minnekään yhtäkkisesti raketoivan, ja osinkotuottokin on ollut lievästi sanottuna “maltillinen” 1-2% :smile: Järkee vai ei, en tiedä, mutta edelleen puolustusteollisuuden omistaminenkin tuntuu mieltä rauhoittavana “pahan päivän varalta”. Ja vaikka Euroopassa tilanne stabiloituisikin, niin valtioiden päätöksenteko puolustusmenoista ei ole yhtä syklistä kuin pörssi ja uskon Ukrainan kriisin luoneen paljon pidempiaikaisen trendin eurooppalaisten asevoimien vahvistamisessa. Nämä valtioiden puolustushankinnat ovat myös luonteeltaan sellaisia, että ei niistä kovin avoimesti huudella, vaan esimerkiksi Saabilla se tulee näkymään sitten vasta tilinpäätöksessä, jos heidän tuotteitaan on merkittävästi enemmän mennyt kaupaksi kuin ennen. Jos siis ei puhuta mistään merkittävistä hävittäjäkaupoista, vaan lisääntyneestä kysynnästä ihan perus puolustustarvikkeessa, kuten vaikkapa Suomen käyttämä NLAW.
Salkun pienimpänä rivinä Saab silti jatkaa.

Säännöllisen kuukausiostoksen lisäksi tehty ylimääräinen lisäys Kesko A hintaan 19,80€, kun alle kahdenkympin sai.

Terveystalon keskihintaa laskettu 8,89€ hintaan.

13 tykkäystä

Pitkästä aikaa lahjoitus Ukrainaan!:ukraine::ukraine::ukraine:
Tuntuu tällä hetkellä ylivoimaisesti parhaalta sijoitukselta.

Sijoitusneuvojahan täällä ei anneta, mutta…
vinkkaan kuitenkin. Tähän kannattaa lähteä mukaan itselle sopivalla panoksella🤝

104 tykkäystä

EVO longia 841 SEK tasolta. Odotan että tänään hieman tuosta pomppaa, jotta muutaman prosentin tuoton saisi.

6 tykkäystä

Palattu Evon pariin @ 841,5 kr

6 tykkäystä

Salkun riskipitoisuuden nosto jatkuu, myin hiukan lisää Tietoevryä, ja lisäsin Qt:ta ja Kamuxia myynnistä saaduilla rahoilla. Joku voi sanoa Mallisalkun peesaukseksi, ja sitähän se toki lienee, mutta molemmat Kamux ja Qt on sellaisia yhtiöitä edelleen, joita haluan pidemmän salkun coreksi. Valuaatio on kyllä molemmissa firmoissa tippunut hyvin houkuttevalle tasolle, mikäli ei usko fundan täysmittaiseen pettämiseen (etenkin Kamuxin kohdalla markkina ei luota yhtiöön tällä hetkellä oikeastaan lainkaan). Kamuxin lisäyksen sain Mallisalkun ostohintaan nähden yli 15 % halvemmalla, ja Qt:ssa luokkaa 17 % halvemmalla, eli sitäkin kautta voisi ajatella puskuria olevan kivasti downside-riskeille (Mallisalkun tuottovaatimus on kuitenkin täsmälleen sama kuin meikäläisen, eli 20 % p.a.) :slight_smile:

80 tykkäystä

Osto: 100 kpl EVO @840 sek.

5 tykkäystä

Osto:

Stockmann @ 2,12€
Harvia @ 15,15€

21 tykkäystä

Nyt lähti Qt:n laput laitaan ja tilalle ostin Nestettä.

11 tykkäystä

Lisätty tänään Sievi Capitalia 1.07 euron hintaan. En usko lainkaan, että vakiintuneen aseman Suomessa omaava Indoor olisi konkurssiin menossa. Kyyti on varmasti liikkeissä kylmää tällä hetkellä, mutta sohvat kuluu huonompinakin aikoina ja myrskyn jälkeen tulee taas poutasää. Sievi on tällä hetkellä ns. käymistilassa, eikä markkinan luottamusta ole. Uskon, että jos ja kun uskottava strategiapäivitys valmistuu, niin suunta kääntyy taas ylöspäin. Mielestäni oivallinen lisäyspaikka pidempään salkkuun, jos hermo sietää nykyisen heikkouden.

9 tykkäystä

Lisäys Stockmann 2000 kpl á 2,124€ (nyt 3500 kpl)
Re-entry Nokia 1000 kpl á 4,5465€

Hyvin lähtee viikon plan että keventäisi hopeatasolle.

10 tykkäystä

Qt grouppia vielä kerran tännekin, hintaan 41,15€.

Hahmottelin päässäni uuden turvamarginaalin - jos ei näytä oman pika-analyysini perusteella todennäköiseltä että osake laskee enää yli 50%, niin voin ostaa. Olen nimittäin havainnut, että 60-70% laskut alkavat jo kiristämään hermoja, mutta 50% ei tunnu vielä missään. Jos siis Qt:n pohja löytyy 20€ yläpuolelta, niin olen asian kanssa ihan ok. :slight_smile: Samalla logiikalla tähyilen seuraavaksi Harvian ja Kamuxin lisäyksiä, jos pohjat Kamuxilla 2,8€ ja Harvialla 7,5€, niin eihän tuo tunnu missään :grinning:

36 tykkäystä

Qt group position avaus 20kpl @41,09

15 tykkäystä

Joo Kamuxia kerta kiellon päälle, nyt taas rivi valmis… 5,63 kpl…
Kait se joku pv taas autokauppa lähtee rullaamaan…

11 tykkäystä

Nordeaa lisäys @8.993€ Hinnallaan

12 tykkäystä