Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Huomenta kahvihuoneeseen. Tästä on tulossa hieno viikko sijoittajille.

Putin on rentoutunut viikonlopun suosikkidatšallansa ja saanut valaistuksen: Tästä ei voi koskaan seurata mitään hyvää, joten eiköhän tämä ollut tässä. Venäjä päättää vetäytymisestä Ukrainasta, Zelensky suostuu Ukrainaan, ikuisesti ilman NATOa. Pörssit kiittävät ja korot kääntyvät laskuun. Nälänhädän uhka maailmalla väistyy. Ihmiset ympäri maailmaa juhlivat rauhaa ja rakkauden voittoa vihasta.

Ei vaiskaan. Alkavalla viikolla tykitetään turskaa sijoittajien naamalle kiihtyvään tahtiin ja sitä riittää ihan kaikkiin pöytiin.

Fish Artillery GIF - Fish Artillery Vistaprint GIFs|262.5x196.875

62 tykkäystä

Osakesijoittamista 90 vuoden takaa.

20 tykkäystä


:thinking:

79 tykkäystä

Great Red Market

The Red Market is a persistent high-pressure region in the atmosphere of Earth, producing an antibullish storm that is the largest in the Solar System. Located 22 degrees south of Nasdaq’s equator, it produces wind-speeds up to 432 km/h (268 mph). Observations from 1665 to 1713 are believed to be of the same storm; if this is correct, it has existed for at least 357 years.[1] It was next observed in September 1831, with 60 recorded observations between then and 1878, when continuous observations began.

1 tykkäys

Vieläkin jatkuu :

image

4 tykkäystä

Enkö nähnyt juuri Ostin ja myin -ketjussa @Sijoittaja-alokas ostaneen PYN eliteä?

EDIT

21 tykkäystä

Mun Nokiat saa kaikki 6e kappale ja muuttakoot Pentagonin suojiin.
Ja jos hauavat hiukan enemmän maksaa niin sopii sekin, sanotaan 6,50e/share on jo siten kaikinen Nato-lisineen.

4 tykkäystä

Hyvää alkanutta viikkoa foorumilaisille!
Alkaa pikkuhiljaa näkymään pientä turhautumista liittyen osakemarkkinoihin.
Kuuntelin eilen ilta lenkillä tämän legendaarisen Peter Lynchin luennon ja ajattelin linkata sen myös tänne. Piristää ainakin itseäni aina. Paljon hyviä pointteja ja erittäin viihdyttävä :sunglasses:
Monelle varmasti tuttu video, mutta kannattaa silti kuunnella muistin virkistämiseksi (itse katsonut varmaan 5 kertaa). :wink:

4 tykkäystä

Popcornit esiin! :rofl:

13 tykkäystä

Kirjoittelin 2021-2022 listautumisista Twitterin puolelle tällaisen ketjun. Voisin joku päivä kirjoitella hieman enemmänkin huomioita foorumille, jossa merkkimäärä ei niin pahasti rajoita viestittelyä.

@Sijoittaja-alokas , mihinkäs IPO-ketjuun katsausta kannattaisi tunkea?

Tämä listaus huippukursseista tähän päivään on aika raju:

Lifa Airin sontatunkiota yritetään ilmeisesti peittää jollakin betonikuorella, kun en ainakaan itse saanut tänään aamulla enää pääjärjestäjän antisivuja auki:

45 tykkäystä

Joo, nämä katosi. Mutta Listautumisesite, markkinointiesite ym löytyy vielä Lifa Airin omilta sivuilta kun selaa tarpeeksi alas. Kannattaa ehkä ottaa kopiot, voi olla, että nekin katoaa. :wink:

https://sijoittajat.lifa-air.com/listautuminen/

13 tykkäystä

Kiitos kaikesta jutuista, mitä jaat tänne Foorumille! :slight_smile:

Mielestäni ei ole ainakaan vielä mitään sopivaa IPO-ketjua olemassa tähän tarkoitukseen, on vain tällaisia:
https://keskustelut.inderes.fi/t/potentiaaliset-listautujat-helsinkiin/
https://keskustelut.inderes.fi/t/suuri-ipo-kaupankaynnin-ketju-tekniset-kysymykset/

Uskon, että sulta on tulossa laadukas katsaus näistä listautumisista ja Kahvihuoneella tavoittaisi ison sekä monipuolisen yleisön. Siksi(kin) mielestäni voisit laittaa sen tänne Kahvihuoneelle. :slight_smile:

Kiitos! :pray:

5 tykkäystä

Voihan tuollaisen laittaa MYÖS kahvihuoneelle, mutta aihe on sellaisenaan niin tärkeä, että oma ketju olisi aiheellinen. Esim IPOt - ennakot, kurssikehitys ja arvioiden toteutuminen.

7 tykkäystä

Upea kooste.

Toivottavasti Inderes jatkaa tätä ainakin kahtena edellisenä vuotena nähtyä IPO-markkinointia myös jatkossa, vaikkakin halvan rahan IPO-boomi on ohi. Vielä keväällä monesta suusta kuuli, että tulijoita pörssiin kyllä olisi.

2 tykkäystä

Minkäs takia verottaja varoittelee nykyisin harva se viikko jostain Suomen päämedioissa? Onkos sinne palkattu joku varoittelija meidän rahoilla? Tätäkö tämä nyt on tästä eteenpäin?

En tiedä teistä muista, mutta itse en halua kuulla verottajasta mitään. En oikeastaan edes silloin, kun on pakko. Verottaja, turpa kiinni! …tässä on vähän muutakin säätöä meneillään.

36 tykkäystä

Pitkästä aikaa ostoksille. OST Nordeassa.

Virhe: Pörssikaupankäynti on suljettu teknisen häiriön takia. Vikaa selvitetään parhaillaan ja ongelma pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.’

Kiitos. V*tuttaa kuin pientä oravaa kun käpy on jäässä.

4 tykkäystä

Samanlaisia ajatuksia. Menee poliisin kanssa samaan ryhmään. Vaikkei nyt ihan vastikään olisi mitään rikoksia edes suunnitellut :smile: niin poliisin näkeminen saa ainakin minut miettimään, mitäköhän pahaa sitä nyt on tullut tehtyä.

7 tykkäystä

@Kauppalehti, voisitteko varoittaa verottajaa? Tämä varoitus kannattaa ottaa tosissaan. Vaikutusta näyttäisi riittävän myös tästä vuodesta eteenpäin.

46 tykkäystä

Jaa, tuonkos takia indeksit lähti nousuun, kun tuulipuvut ei pääse mymään? :smiley:

4 tykkäystä

Ei se paljo auta jos me vaimonhakkaajapaitaiset metsäläiset ei päästä ostelemaan :cowboy_hat_face:

Mutta nyt taas toimii! :partying_face: