Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Viimeisimpiä liikkeitä salkussa

  • Suljin DAX shortit, kun energia-apokalypsilta vältyttiin. Pohdin tätä pitkään, koska moni draiveri vielä hengissä heikon europörssin puolesta (esim suhteessa tiukentuva EKP:n politiikka?).
  • Lisäsin Kamuxia. Pitkän aikavälin EBIT-% on noin 3% enkä usko, että tämän vuoden heikompi kannattavuus on mitään muuta kuin heikkoa markkinaa.
  • Avasin uuden rivin Cloudflarea. Defensiivistä SaaS-bisnestä nyt “kohtuuhintaan”, jonka pitäisi kestää vaikka millaiset stagflaatiot. TAM ydinbisneksessä tulee jossain kohtaa vastaan, mutta uusia tuoteavauksia tehty mielestäni järkeviin paikkoihin (oma lemppari on R2 object storage)
  • Harkinnassa Oroco, mutta en oo ihan varma onko makron kannalta seuraava 1-2v parasta aikaa kuparille, vaikka +5v skaalalla oonkin bullina.
2 tykkäystä

Sampoa hankittu, aiemmin AO-tililtä myytyjen tilalle OSTlle, hintaan 44,30€. Tasaista tekemistä, osinkoja ja arvostus firmaan kohtuullisen kova.

Tämä jää salkkuun vähintään ensi kesään asti, tai ns. pitkään pitoon osinkojyrnyttäjäksi. Nyt varoja ostoihin oli vähän, joten toivottavasti myöhemmin saa varoja lisäostoihin huomattavasti enemmän :+1:

19 tykkäystä

Plug Power lisäys 14,80 usd.

15 tykkäystä

Aamulla avatut Dax futuurit Shortit myyty pois 50% voitolla. Avataan mahdollisesti huomenna uudestaan.

3 tykkäystä

Porch kevennystä taas @1.49. Otetaan taas saman verran takaisin, jos/kun tippuu sen 10-15 senttiä alemmas tai mennään lopuilla lapuilla ensi viikon osariin. Ihmeen hyvin on sinnitellyt tänään, kun vaihteeksi indeksit vetää -3% kalliolta alas. Tilalle pieni siivu MPW @11.00, kun shortit päästettiin taas täysin irralleen.

2 tykkäystä

Sofi Techologies, suunniteltu lisäys ja positio toistaiseksi täyteen 5,08$ hintaan

Hyvä osari ja näkymiä taas nostettu. EUR-USD kurssi edelleen aiheuttaa pientä ahdistusta lisäyksessä, mutta näillä on nyt mentävä

7 tykkäystä

Shopify salkkuun @ 33,52usd.

4 tykkäystä

Chemours pilkki oli tarttunut 28,01usd. Pitkästä aikaa tähän mukaan, p/e 5, mutta velkaakin löytyy. Valametti myös viimeinen lisäys 23,01e.

1 tykkäys

Seurantapositio avattu OST:lle:

  • Valmet :finland: 70kpl 23,00€ hintaan.
21 tykkäystä

Harviaa seurannut nyt siitä asti kun kääntyi laskuun ja tuli ostettua nyt keskiviikkona ensimmäiset 139kpl @14.29€. Lopullinen ostopäätös tehty teknisen analyysin perusteella, vaikkei mitään selkeää trendin kääntymistä aivan ole tapahtunutkaan. Tosin pitkään omistukseen nämä ostettiin, niin ajoituksen merkitys vähenee ajan edetessä.

9 tykkäystä

Franklin resources lisäys tarttui salkkuun.

2 tykkäystä

Maksettu sijoituksiin käytetty sijoislaina pois ja pankilla vakuuksina olleita osakkeita myyty pois. Alkuperäinen sijoitussuunnitelma oli yli viidelle vuodelle ja vakuuksina oli “ikiholdattavat” Harvia, Sampo, Fortum.
No, sijoituskeissi muuttui matkan varrella. Pankki nostanut kahdesti korkoa ja myös vakuuksina olleiden yhtiöiden tilanne on muuttunut odottamattomasti. Niimpä yli 100% voitolla olleet Fortumit läksi nyt +/- nolla tuotolla ulos. Myyty Sampo pois 45,8€ ennen osaria ja siitä sentään tuli osinkoineen hyvä tuotto. Halusin kotiuttaa Sampon voitot nyt, sillä olen oppinut muiden sijoituskohteiden kanssa, että hyvä meno voi muuttua ja tuulet äkisti kääntyä. Sampo on suorittanut maksimaalisen hyvin viime vuodet, eiköhän siinäkin jokin keikahdus tule tapahtumaan ja pääsee vielä josssakin vaiheessa halvemmalla mukaan. Lisäksi mm. Inderes laittoi vähennä- suosituksen, joten kääntyi se takki muillakin, ettei tämä nyt ihan ikiholdattava ole.
Harviat teurastuneet pankin holvissa, olivat vuosi sitten 150% voitolla, mutta nyt 50% tappiolla. Jatketaan niiden holdaamista ja ei oteta tappiota vielä. Tykkään vielä kiukaiden valmistavasta teollisuudesta.

Ostettu eilen 140kpl lisää Harviaa kappalehintaan 14,2€

Kokemuksina viime vuosista, sijoitusstrategia “pitkään pitoon” ja “ikiholdiin” on kokenut kolauksia ja voittojen kotiuttelu ajoissa hyvistäkin yhtiöstä on järkevämpää, ennen kuin tuulet kääntyy. Itsellä mm Remedy oli 100% voitolla ja nyt kunnolla taas pakkasella. En myynyt kun opettelin hodlausta.

31 tykkäystä

Täällä myös eilen Sofi Tech lisäystä… Hivenen harmitti edellispäivänä kun en ehtinyt ennen osaria lisätä mutta eipä harmita enää… :grin:

2 tykkäystä

Eilen myyty pitkä aikainen omistus, Valmetit 4000 kappaletta. Nämä ovat tuottaneet hintansa osingoissa ja hankintameno-olettamakin toteutuu. Saatan palata joskus omistajaksi takaisin mutta en tässä “lamassa”

2 tykkäystä

Harviaa lisää olosuhteisiin nähden hyvään osavuosikatsaukseen. Yhtiö toimialansa parhaimmistoa ja kansainvälinen kasvu jatkuu. Osuus liikevaihdosta jo yli 80 %.

26 tykkäystä

Ostin suomalaisia brändejä, eli Marimekkoa(8,15€/kpl) ja Harviaa(13,44€/kpl)

15 tykkäystä

Lisätty Harviaa @ 13,44 € ja lisätään lisää, mikäli pysytään tällaisissa hinnoissa.

15 tykkäystä

Marraskuun pienet kuukausilisäykset Marimekkoa, Harviaa ja salkkuni tukijalkaa OmaSp:tä

11 tykkäystä

Aamun liikkeet:

Ostettu uudelleen Harviaa avauserä @ 13,33 €
Myyty Caverionin omistuksesta noin 40 % pois @ 6,90 €.

Caverion kinkkinen. Jos ostotarjousta nostetaan tai tulee kilpaileva, teen virheen. Jos omistajat ei riittävässä määrin takana tarjouksessa, ja ostaja päättää perääntyä - on myynti paikallaan. Siksi osa pois.

28 tykkäystä

Gargotecit ulos pikku voitolla :slight_smile: Ostetaan ehottomasti takas tulevaisuudessa jos alas lasketellaan.
Avaus myös Verkkokauppakomia 250kpl 3€ paikoilla, parempia aikoja odotellessa… :sweat_smile:

1 tykkäys