Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Mercedes-Benz Grp. Lisää.

5 tykkäystä

Ole hyvä lapuista :slight_smile: Sait selvästi treidisalkkuni tecnoposition itsellesi, mielelläni ostaisin sen vielä takaisin tänään illan päätteeksi mahdollisesti! Tecnosta vapautuneilla varoilla Nasse shortti.

3 tykkäystä

Eipä mitään. Itse myin nuo laput pari päivää sit 0,61 ja nyt kylläki liian kalliilla takaisin. Mut jäihä tosta sen verran, että on varaa Megaforcea tilata taas kotiin. Red bulliin ei ole varaa.

6 tykkäystä

Afarakin kyytiin ensimmäistä kertaa.

6 tykkäystä

Modulightit supernopealla päätöksellä osarin jälkeen ulos +/- 0 , minulle oli pettymys, että höpistään edelleen koronasta ja että ei ohjausta 2023 vuodelle. 10 000 kpl @3,212. Tilalle ostin UPM 500 kpl @ 34,06€ ja vielä lisää Nordeaa 1000 kpl, 11,878€.

12 tykkäystä

Kolmanneksen salkusta käytetty Magnora ASA:n ostoon 24,15kruunun hintaan.

Etsin yhtiötä jotka hyödyntävät uusiutuvan energian tarvetta ja tällainen tuli vastaan. Etsin Inderesistä ketjua yhtiölle, mutta ainut mikä tuli vastaan oli @Pohjolan_Eka:n osto. Kävin sitten hänen kanssa keskustelua ja kiinnostus heräsi.

Arvostus on korkea tulokseen nähden. Tein ihan huvikseen testiksi tulevaisuuden kassavirtalaskelman, joka antoi 12% tuottovaatimuksella yritysarvoksi 114miltsiä. Oletin, että kassaan tulee rahaa 2025 3 miljoonaa ja sen jälkeen se kasvaa 60% 2028 asti ja siitä eteenpäin 2030 vuoteen asti 30% ja sitten 2060 asti 2,5%. Noita voin perustella yleisesti hyvillä katteilla, kilpailun löyhyydellä ja onnistumisilla hankkeissa. Yhtiö tavoittelee 5x tuottoa alkuinvestoinnille.
NPV laskenta .xlsx - NPV (1).pdf (26,2 Kt)
Itse kassasta löytyy 17miljoonaa euroa jos oikein katsoin. Lisää voi tulla öljynporauslaitteiden ja muiden myynnistä, eli ei pitäisi joutua ottamaan velkaa investointeihin maalaisjärjellä ajateltuna.

Yhtiö tänä vuonna nosti hankkeiden kapasiteetin kokonaissummaa 1620MW → 3676MW tavoitteena 5GW 2025 mennessä ja tällä vauhdilla vaikuttaisi menevän rikki. Yhtiö ohjeistaa 50000€- yli 150000€ liikevaihdoksi myytyä MW kohden. Tällä hetkellä ollaan about 100000€. Lähinnä ajattelin, että kun kerta investoidaan kovaa, niin varmaankin kysyntää he uskovat löytävän.

Minusta sopii salkkuun kasvulähtöisen strategian ja megatrendin vuoksi. Ja taas kerran jos jossakin mulla ajatusvirhe ni kertokaa.

22 tykkäystä

Juurikin erikoisoperaatio finanssisektorin ylipainon lieventämiseksi sai jatkoa. Yli puolen vuoden odotus Huhtamäen hinnan laskusta alle 30 € ei näytä toteutuvan, joten tuli tehtyä merkkausosto yhdellä pelimerkillä (3+k€) @32,53. Halpa silläkin hinnalla.

35 tykkäystä

Kiinteistöfirmasta toiseen. Cibus reilun kolmen vuoden hodlauksen jälkeen pihalle 220kpl @127sek noin 20% tuotolla, ja tilalle 135kpl Titaniumia @18.75. Paremmat kasvunäkymät kiinnostelee.

7 tykkäystä

Scanfil osakkeita tankattu lisää 200 kpl:tta, nyt yht. 1200 kpl:tta.

7 tykkäystä

Myin

  • Elisa: Arvostus korkea ja tuotto matalahko, mietin että voiko mikään mennä enää paremmin?
  • Evli: kurssinousun jälkeen kotiutan voitot, varainhoitosektori voisi olla mahdollisessa taantumassa heikolla tolalla.
  • Kesko: Tykkään myydä ja ostaa Keskoa usein ilman syytä.

Ainiin ostin Talenomia.

14 tykkäystä

Lisäilty:

  • Kohtuu iso kädellinen Handelsbankenin Hälsovård Tema A1 :medical_symbol:

  • Normaalia pienempi satsi Storebrand global :globe_with_meridians:

  • Pitkästä aikaa laskun takia ihan kivasti Storebrand Emerging Markets :earth_asia:

7 tykkäystä

OST:lta Marimekot ulos ja Fortum tilalle, katsotaan oliko hevosen vaihto oikeaan osunut. Vuoden verran meni ennen kun Fortum löysi takaisin salkkuun.

15 tykkäystä

Todella pitkästä aikaa Tecnotree lisäys @0,592

19 tykkäystä

Tänään Modulight-avaus 600 kpl @ 2,70 EUR osinkoja jauhamaan :sunglasses:. Myös Nokian Rinkulat toinen erä 200 kpl @ 9,00 EUR.

7 tykkäystä

3h sitten ostettu Nasse shortti myyty 6 eri erässä. Näistä yhteensä +1,8k tuotto. Turboilla Treidailut tältä päivää ohi. Jos nyt takaisin vähän enemmän Tecnotreetä. @Per_Sauki Myytkö tecnoni takaisin? :smiley:

6 tykkäystä

Vielä ennen sulkeutumista ehdin sipaisemaan Reveniota vahvistamaan salkun defensiivistä otetta.

9 tykkäystä

Tecnoa vielä 6000kpl huutarista ennen osaria @0,59 :pray:

24 tykkäystä

Joo huomenna, mutta todnäk joku 0,75 kurssiin :joy::joy::joy:

Tecnolla käydään niin vähä kauppaa, että hankala tommosia edes jokusen kymmenentuhannen eriä ostaa tai myydä. Toisaalta just siksi itse tolla veivailen, koska osakkeita saa myyntipiikeistä halvalla ja toisaalta joskus joku ostaa enemmän (ilman erityistä syytä) ja kurssi heilahtaa ylöskin. Tähän asti toi on ollu varsin tuottoisaa, mutta tecno on itselle pitkän aikavälin sijoitus. Noin kolmannes osakkeista on veivailuvaraa :joy:

6 tykkäystä

Huutarista UPM lisäys OST.

11 tykkäystä

Loput incapit pihalle ja nordeaa tilalle.

8 tykkäystä