Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Jenkkimarkkina näyttää kovin heikolta, mutta entäs jos …
Ostettu viimeisillä minuuteilla

  • Palantir
  • Unity
  • Paysafe
  • Porch
  • Oatly
    :see_no_evil:
18 tykkäystä

Keventelin perjantaina nousuun BHG:tä pari alempaa otettua erää reiluun 15SEKn keskihintaan (mutta pitkän aikavälin pääpositio tallella), Fortumia 13.74, ja Nokian renkaita 11.33. Tarkoitus kerätä näitä kaikkia alempaa takaisin markkinan salliessa.

Ensi erä StoraEnsoa uutena salkkuun 13.59, UPMn posaria peesaten ja mahdollinen tulos- ja näkymäyllätys mielessä.

3 tykkäystä

Uudelleen arvioinnin jälkeen katsottuna Vaisalan arvostustasot on kyllä edelleen korkealla - vaikka ansaitusti onkin - että etsitään vielä uutta ostopaikkaa myöhemmin. Positio myyty pienellä tuotolla 38,75€

5 tykkäystä

Kamuxia ja Keskoa tonnin pommit, alkaa jo osinkoprosentit olla OK. Kesko varsinkin historiaan peilaten en usko että leikkaa osingosta, päinvastoin tulevaisuudessa näen sen kasvavan. Kamux puolestaan kasvua ei juuri enää hinnoitella, täytyy katsoa tulevaan tämän hankalan jakson yli.

16 tykkäystä

Lisää Harviaa osinkojen alla lähes 5%:n alennuksesta viime viikkoon @13,54e, kiitos HS:n klikkiotsikoinnin (ja toki osingon irtoamisen).

12 tykkäystä

Olen kolmessa aiemmassa “ostin”-viestissäni hehkuttanut Konecranesia hieman vain sivuttaen riskejä, niin ehkä tässä viestissä kerron, mikä mua mietityttää tässä. :slight_smile:

Konepajoillakin on haasteita saada komponentteja, eli ilmeisesti kysymyksessä voi olla hyvinkin suuri ongelma, mikä voi heijastua suhteellisen pitkällekin, kun toimitukset venyvät etc.

Inflaatiokin omalta osaltaan oletettavasti syö KC:n kannattavuutta; ilmeisesti komponenttien ja muiden tarvittavien “osasten” hinnat ovat koholla. Lisäksi inflaatio muutenkin koettelee lähes kaikkea tällä hetkellä.

Yhtiöraportilla pohdittiin Saksan-yksiköiden toimintaa, koska kaasuongelmat. Saksan muutamassa tehtaassa käytetään kaasua valmistusprosessissa että myös lämmitykseen.

Konecranesin asiakkaat varmasti kärsivät nykyisestä maailmantilanteesta koroista, inflaatioista jne., mikä ei voi olla heijastumatta Konecranesiin. Erilaisia makro-ongelmia voisi luotella enemmänkin.

Toki tällaisia negatiivisia asioita on jo varmaan huomioitu osakkeen hinnassa ja koen KC:lla olevan positiivisia ajureita + en koe osaketta mitenkään kalliina. :slight_smile:

Konecranes on nyt salkkuni suurin enkä sitä enää lisäille, sillä sen osuus salkustani on jo noin 16 prosenttia. :sunglasses:

35 tykkäystä

Viime aikoina myydyt nohot arvo-osuustililtä ostettu osakesäästötilille takaisin, pienen extran kera.

2 tykkäystä

Harvia lisäys 13,86 €. Ostan tätä lisää vielä tällä viikolla.

11 tykkäystä

Maltillinen 10% lisäys Kesko A @18.04

4 tykkäystä

QT lisäys napsahti 37,02 100kpl

77 tykkäystä

Kamux uutena rivinä salkkuun hintaan 4,990 EUR :kamuxkajaani:

22 tykkäystä

Suunnitelman mukaisesti Harviaa kaapaistaan taas lisää @13.60.

22 tykkäystä

Ostin pikkuriikkisen Harviaa lisää, tällä kertaa puuhasalkkuun (aiemmat ostin hodlariin) osana osakkeiden kuukausisäästöprojektia minkä aloitin viime kuussa. :smiley:

Kaikki tietää, että Harvia ottaa köniin oikealta ja vasemmalta, päältä ja alta, sisältä ja ulkoa. Se näkyy myös osakkeen hinnassa.

Lyhyellä välillä saunamarkkinan kysynnän taso on kysymysmerkki. Uskon silti Harvian kilpaikykyjen säilymiseen, mikä näkyy hyvässä kannattavuudessa ja pääoman tuotossa.

101 tykkäystä

Lisäykset: Harvia, Qt, Kamux, Evolution, TietoEvry, jne.

Käteistä nyt 57% jäljellä.

Pahin lasku on ehkä rauhoittumaan päin (?). Ainakin USA:n kymppivuotinen varovaisesti indikoi, että suurimmat nousuhalut olisi kulutettu nelosen kohdilla… kop kop.

Lisäksi alkava tuloskausi aiheuttaa päänvaivaa… kyllä kai osa positioista on otettava ennen tuloksia, mutta toisaalta pitää jättää vielä liikkumavaraa lisäilyihin ym.

69 tykkäystä

Lisäyksiä tehty Embracer ja Qt.

10 tykkäystä

Ostoja jatkettu yrityksen tilille: Harvia-position tuplaus 13,72 eurolla kappale ja entry Embraceriin 60 SEK kappale. Molempia löytyy omalta tililtä jo valmiiksi, mutta huomattavasti kallimmalla hintaa ostettuina… :smiley:

Kuukauden sijoitusbudjetti alkaa olemaan aika pitkälti käytetty, jätetään vähän loppukuulle jos tulee kivoja ostodippejä tuloskaudelle ja jatketaan isommin ensi kuussa.

16 tykkäystä

BULL SP500 X20 NORDNET ostettu parilla satasella.

11 tykkäystä

Aloituspossa Scanfil, muutama sata lappua.
Osari ens viikolla.

6 tykkäystä

Vähän lipesi. Solteq lisäys 40 000 kpl. Lisäyksiä Caverion, Kamux, vähennys Fiskars. Veroveivaustakin…

10 tykkäystä

Harvia -positio tuplattu osingon jälkeisestä notkosta kurssiin 13,59e, ja sieltähän tuo tasaisesti takaisin ylös näköjään naksuttelee :+1:

19 tykkäystä