Inderesin kahvihuone (Osa 5)

Onko sinulla vielä 10 v vanha imuri vai kuinka mones on menossa?

Toinen menossa. Ensimmäinen sekosi kun söi yhden sähköjohdon. Tutka sekosi.

2 tykkäystä

Autotehtaalla reilut 7v työssä olleena, ja kaksi vuotta sitten lähteneenä en kyllä ikinä kyseiseen firmaan sijoita joka vuosi vain kohdallaan huonommin alemmanportaan työntekijöitä ja meno alkaa olla kuin hikipajalla. Eihän siellä kun lähdin ollut enää asentajina yhtään suomalaista niin kertoo aika paljon työolosuhteista varsinkin jos myös kaverit afrikasta lähtee muihin töihin kun on niin paskaa ja en ihmettele kun asentajille valitetaan jo siitä että kävivät 2 min vessassa tauon ulkopuolella😅

41 tykkäystä

Eipä suorittavat tehtävät tunnu suomalaisia muutenkaan juuri kiinnostavan, ei kai tämä automotive siinä mitenkään eroa.

Kun "paska"duunista saa saman kuin sossusta niin ei tunnu oikein kiinnostavan, sitten ihmetellään alkoholi- ja mielenterveysongelmia. Turhan usein koulutus ei vain riitä sen kummempaan työhön.

Ehkä seuraava hallitus saa sitten kansan työhön, tämä on selvästi kiinnostuneempi kaikesta muusta.

1 tykkäys

-3v sitten kun hakivat 1000 henkilöä A Mersun tuotantoon, saivat 14 000 työhakemusta, ja firman rekryvastaava kertoi haastattelussa että lähes kaikki hakijat olisivat sopivia heille työhön heidän normaalin lyhyen perehdytyksen jälkeen ja valitti että voivat ottaa vain pienen osan hakijoista.
Eli fakta siis on että paskaduuneihin on valtavasti kiinnostusta.

13 tykkäystä

Otin selkeän näkemyksen Konecranesista (possa jo aika iso), mutta olenhan ennenkin ottanut näitä vahvoja näkemyksiä muistakin osakkeista tietynlaisella menestyksellä. :grimacing:

Tulee aina vähän olo, kun on ottanut “enemmän näkemystä”, että “jaahas… taas mennään”. Nordnetin salkustani KC on noin 16 prosenttia, mutta PYN Elitet ja käteiset huomioiden noin 11 pinnaa.

Pienet maltilliset riskit ovat jänniä ja tuo kiinnostusta lisää, mutta koetan myös edes vähän luottaa omiin valintoihini ja KC:n ei nyt mikään bumtsibumi kuitenkaan pitäis olla. :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Sic transit gloria mundi.

Nikkei näkyy nyt olevan 26775, kaikkien aikojen huippuun 38957 on matkaa enää n. 45 pinnaa. Ei paha huomioon ottaen, että huippu oli ihan vasta hetki sitten. Joulukuussa 1989.

Nikkei oli muuten kuuminta hottia 80-luvulla kun Japanin tiedettiin valloittavan maailman, talousmielessä siis. Tuossa vaiheessa he olivat ostaneet jo Rockefeller Centerin ja puoli Hawaijia. Ajan mielialoja voi maistella lukemalla Michael Chrichtonin dekkarin Nouseva Aurinko. Malliesimerkki siitä, miten kaikkein kuumimpaan hottiin sijoittaminen vaatii joskus vähän kärsivällisyyttä…

13 tykkäystä

Jokainen koti tarvitsee tällaisen oven. “Hei Karen, tule sisään. Jenna ei valitettavasti ole kotona…:”

11 tykkäystä

Meikäläisen aikana varmaan lähti yli sata ihmistä(jotka tunsin) ja en muista kuin kahden mennen sossupummiksi et aika perus yleistämistä. Ja näistäkin toinen jäi kusitestissä kiinni ja kenkää olisi tullut joka tapauksessa. Suomalaisen on helppo löytää parempaa työtä koulutusta tai ei

4 tykkäystä

Tullu osteltua, mutta laitan tänne koska näistä aikaa.

Qtcomia :finland: lisäilty pitkin matkaa ensimmäisten ostojen ollessa 64€, nykyisin ostojen keskihinta laskenut jo 40,50€ tienoille! Saa nähä kauanko tätä ehtii tankkailla, mutta sitten kun ostokset alkavat nostamaan keskihintaa lopetan ostot.

Sitten on tullut aloiteltua SP500 :us: etf ostelut myös, myös erinäisiä videopelaamiseen ja e-urheiluun liittyviä etf:iä :video_game:

Kesän “kuolleen kissan pomppu” ja teesi siitä, että markkina hinnoittelee liian nopeaa palautumista “normaaliin” osui silloin oikein, mutta nyt olen karhumarkkina sumussa ja en ole millään tasolla enää kärryillä mitä pitäisi mistäkin asiasta olla mieltä ja että mennäänkö ylös alas vai flattina. Mutta se on varma että eteenpäin mennään :wink:

10 tykkäystä

Onko mitä yrityksiä Euroopassa jotka keskittyvät lähinnä aggregaattien valmistamiseen? Kauppa kuulemma käynyt niissä nyt todella hyvin. Joku Honda on vähän turha iso valmistaja ja aggregaatti kärpäsen paska kokonaisuudessa.

Ostin tätä Nordnetin kautta joskus vuosi sitten kun moni puhu Tecnotreestä. Oon melko aloittelija näissä jutuissa :roll_eyes:. Nyt kurssi on 47 senttiä ja tuotto on -72 prossaa… En oikein tajua edes mitä tuo firma tekee ja mistä se saa liikevaihtoa. Ei kai noita kannata myydäkään häviäisi niin paljon.

31 tykkäystä

Tervetuloa Foorumille Amanda97! :slight_smile:

Siirsin viestisi Tecnotreen ketjusta tänne rennomman keskustelun Kahvihuoneelle, sillä näissä yhtiöketjuissa pyrimme keskustelemaan yhtiöistä siten, että se tuottaa lisäarvoa yhtiötä seuraaville sijoittajille.

Mutta olen tehnyt samat virheet kuin sinäkin, eli olen sijoittanut firmoihin joiden liiketoimintaa en kunnolla ymmärrä ja sitten olen pitänyt niitä niin kauan salkussni, että ovat kunnolla turskalla. Eli tuttu juttu!

Onneksi virheistä opitaan tai yritetään ainakin oppia. :slight_smile:

19 tykkäystä

Mitä Tecnotree tekee. Tässä ote Inderesin Tecnotree raportista
"Tecnotree on globaalisti operoiva teleoperaattorien palvelemiseen keskittynyt IT-ratkaisutoimittaja. Yhtiö tarjoaa
asiakkailleen pilvipohjaisia BSS-järjestelmiä, joiden avulla asiakas voi hallita tuotteitaan, asiakkaitaan ja laskutustaan
sekä digitalisoida liiketoimintaprosessejaan. Operaattorien lisäksi yhtiö pyrkii laajentamaan tarjoomaansa myös muihin
teollisiin vertikaaleihin digitaalisten kauppapaikkojen rakentamiseen tarkoitetulla liiketoiminta-alustallaan (Moments)
sekä fintech-alustallaan (DiWa). "

Lainaus wikipediasta “Ravichander aloitti kulujen mutta myös tuoteportfolion leikkaamisen. 40 tuotteen joukosta jäljelle jäivät ne 15, joilla oli eniten kysyntää markkinoilla”

Viimeiset 3 vuotta Tecnotree on uudistanut BSS-järjestelmänsä arkkitehtuuria nykyaikaiseksi skaalautuvaksi SaaS-palveluksi. Tämä on laskenut hieman kannattavuutta, mutta pitäisi pitkässä juoksussa kasvattaa kannattavaa kasvua.

Sijoituksiin kannattaa aina paneutua. Jos ei se kiinnosta, voi olla järkevämpi sijoittaa esim. ETF:n

Sijoituksien myymiseen kannattaa asennoitua siten, että jos tiedät toisen sijoituskohteen joka nousee mielestäsi todennäköisemmin kuin Tecnotree, kannattaa Tecnotree myydä ja sijoittaa kannattavampaan kohteeseen

20 tykkäystä

Hauska seurata tällä viikolla ovatko hyvät uutiset huonoja hyviä uutisia vai hyviä hyviä uutisia tai huonot uutiset hyviä huonoja uutisia vai huonoja huonoja uutisia. Parasta viihdettä ihan katsomostakin.:popcorn::popcorn:. (Juoni on nyt sen verran sekava, että tästä en aio maksaa.)

6 tykkäystä

Tämä juuri. Seuraan, miten ylitykset tai alitukset eri sektoreissa vaikuttavat vaikka korkoihin (jos vaikuttavat). Siitä voi sitten kääntäen verrannollistaa osakkeisiin…

edit. ainakin Bofan ensireaktio pre:ssä on jopa positiivinen :saluting_face:

Bank of America (BAC) – Bank of America jumped 3.1% in premarket trading after beating top and bottom line estimates in its third-quarter earnings report. Results were boosted by an increase in net interest income.

6 tykkäystä

Tylsää? Arvaa kuvauskohde.

image image


Kuvissa on ilmiselvästi:

  • Singaporen presidentinpalatsi
  • Ruotsin suurlähetystö Bulgariassa
  • Kiinan presidentti Xi:n virkahuoneisto Pekingissä
  • Vladimir Putinin datsha Moskovan lähistöllä
  • Donald Trumpin Mar-a-lago Floridassa
  • Turkin presidentti Erdoganin virkahuoneisto Istanbulissa
  • Suomen pääministerin virka-asunto Kesärannassa

0 äänestäjää

Oikea vastaus myöhemmin tänään.

4 tykkäystä

Niin moni on samassa tilanteessa, että melko samankaltaisesta toteamuksesta muodostui lopulta Inderesin tunnuslause.

22 tykkäystä

@Kaisa_Vanha-Perttula on tehnyt erinomaisen artikkelin Inderesin Sijoituskouluun Tuloslaskelmasta. :slight_smile: Tätä tulee useampaankin kertaan varmasti lukaistua. :slightly_smiling_face:

12 tykkäystä

En tämänkään perusteella ymmärrä mitä yhtiö tekee.

6 tykkäystä