Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Loput Tecnopuut pois, tästä tuli jonkin hintainen oppitunti :woozy_face:

Niillä ja SSAB osingoilla lisää Nordeaa. Priimusmoottori @10.17

11 tykkäystä

Eilen myyty kanadan pörssistä Great-West Lifeco Inc. (GWO).
YTD kyseisellä osakkeella +21% mutta tuotto euroissa vain 4% luokkaa (+ osingot) koska kriisit ja kusetusmarkkinat iski myös valuuttakursseihin.
Näillä rahoilla lisätty Nordeaa 10,29€ ja ostettu Nokiaa 3,794€ :hugs:
Nordeaa olisi näköjään saanut alempaakin tänään, mutta joskus käy näin.

13 tykkäystä

Valmetit pois ja Nordeaa tilalle hetkeksi. Eihän tässä ole järkeä, että kurssi laskee tuollaiseen tulokseen, eihän?

20 tykkäystä

Ja jatkettu Nordean ostoja @ 10,134 €. Mikäli käy vielä 10 € tasoilla, jatkan ostamista.

28 tykkäystä

Samoin tällä, aamulla harmitti ennen pörssin avautumista kun en tankannut eilen enempää, mutta tankataan nyt kun tämä yllätti kai melkein kaikki…
Lisätään vielä jos mennään 9 alkuiseen kurssiin…

9 tykkäystä

Ostin lisää Nokiaa. Minulla on pitkä historia yhtiön kanssa analyytikkona 2009-2021, mutta tuolloin yhtiö oli aina parhaimmillaankin sijoituskohteena huonolaatuinen ja halpa. Nyt yhtiön laatu on nyt parempi kuin aikoihin ja hintakin halpa. Hinta/laatu -suhde siis oman subjektiivisen mielipiteeni perusteella erinomainen.

Koska en ole enää analyytikko, mutta kauppatieteilijänä nelikenttä tulee edelleen lihasmuistista, tein kuvaajan oston taustalla olevasta analyysistä:

210 tykkäystä

Nordeaa lisää 10,12€. Minun ei ikinä pitänyt sotkeutua pankkeihin eikä lääkeyhtiöihin. No ensimmäisessä bisneksessä oltiin toki töissä 10v, mutta silti :joy:

25 tykkäystä

Ainii eilen 30 kpl Nestettä

8 tykkäystä

Tänään Nestettä ja Kemiraa. Saa nähdä, meneekö Nokia-toimeksianto läpi… :slight_smile:

8 tykkäystä

Myin omia ja rouvan Metsä Boardeja pois,täytyy ostaa takaisin jossain välissä.Sijoitin eteenpäin, Raisiota itelle ja Anoraa rouvalle.

2 tykkäystä

Täälläkin lisätty Nordeaa 145 kpl avauksesta 10,36€.
Tein tyhmänä hieman hätäisen oston, kun luulin, että tilipäivä tulee hyvän tuloksen vuoksi.
No, toiseen suuntaan käppyrät lähti. Malttia siis. Ehkä se tilipäivä vielä koittaa…

16 tykkäystä

Nordeaa lisää. Koko possa nyt 4300 kpl😅 Ihme kurssiteaktio uutisiin, mutta eiköhän se posari jossain vaiheessa tule💪🏻

24 tykkäystä

Lisäys nordea @10.15€

16 tykkäystä

Ostoja:

Neste-positio palautettu entiselleen - 100 kpl. Tiedostan, että ennen osaria otan riskin, mutta kurssi valunut taas kiinnostavalle tasolle.

Evolution lisäys 10 kpl

Yara lisäys 25 kpl

Equinor lisäys 40 kpl

Nokia lisäys 250 kpl

Myyntejä:

Valmet kevennys 25 kpl, salkkuun jätetty 200 kpl ”ikiholdiin”

11 tykkäystä

Uutena ostin Olvia kassiin. Kevättää, kesä tuloo ja kansaa janottaa! Toivotaan että arvostus vielä palaa entiselleen.

Iloista Vappua ja kevään jatkoa kaikille!

14 tykkäystä

AOTeella Nightingalea +10% pikkupositioon

4 tykkäystä

Spinnovaa lisää, ensimmäinen tankkaus oli 5e pinnalta ja tänään 1,5x enemmän 4,45e.

Kurssi toimarin potkujen ja hiljaisuuden myötä pudonnut nyt reipasta vauhtia lyhyessä ajassa. Itseltäni löytyy vahva usko siihen, että tämä yhtiö on tulevaisuuden menestyjiä ja kurssi tulee löytämään itsensä vielä paljon korkeammalta jossain vaiheessa :slight_smile: Se kuinka kauan tähän aikaa kuluu, on tässä vaiheessa vaikea sanoa.

Seuraavat tankkaukset tehdään sitten 4e tienoilta ja jos siitä valutaan vielä alaspäin, niin sitten täytyy pohtia mihin seuraava ostotaso määritellään :crazy_face:

9 tykkäystä

nordeaa tankattu 30kpl @ 10.14 :fuelpump:

Hieman ehkä ylipainossa n. 40% prossaa salkusta mut toivotaan että pohjolainen pankkipriimus ei petä vaa kurssi lähtis rivakasti nousuun kun tuloskin oli niin hyvä :sneezing_face: keskihinta nyt 10.70 joten ihan hyvillä mielin tulevaan mut kyllä nyt rupee olee tankkailut tankkailtu ellei sitte kohta saa jo 9xx hinnoilla…

30 tykkäystä

Myyty vähiten kiinnostava yhtiö salkustani eli Huhtamäki. Ostettu viime vuonna 27 euron hinnoilla ja tänään myyty 33 euron hinnoilla, lisäksi kahdet osingot alla niin tuotto oli itselleni riittoisa ja näillä rahoilla alan kyttäillä uutta kiinnostavampaa yhtiötä salkkuuni, toki en sulje pois huhtamäen paluuta salkkuun jos sitä sattuisi saamaan alle 25 euron :slight_smile:

12 tykkäystä

Tankattu :fuelpump: 25,60 € ja 25,90 € hintoihin pieni määrä Inderesiä :finland:

Hinta on viimeinkin laskenut niihin lukemiin, että arvostus alkaa olla neutraali ja tuotto-odotus riittävä pitkäaikaista osakesijoitusta varten.

Inderes on laadultaan Helsingin pörssin kärkeä. Laajentuminen pohjoismaihin on menossa määrätietoisin askelin ja siellä on tilaa kasvaa vielä moneksi vuodeksi.

EPS-pohjoisella DCF-laskurilla leikkien Inderesin osakkeen arvo olisi 8 % tuottovaatimuksella (olettaen 5 % EPS-kasvun seuraavalle 10 vuodelle ja sen jälkeen 2 % p.a.) 26,5 € per osake. Tietenkin DCF:stä saa ulos melkein sellaiset luvut kuin haluaa, mutta tämä ainakin tukee muuta arvonmääritystä.

SEB:n ennusteilla Inderes tekee tänä vuonna ROICia yli 28 %, mikä ylittää selvästi oman pääoman kustannuksen. Jos tähän päästään, niin Inderes kasvattaa tänä(kin) vuonna mukavasti omistaja-arvoa.

26 tykkäystä