Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Mind myyty. Degiro ei tue OTC kuvioita joten välittäjän päätös ei oma. Odottelin uutista viimeiseen hetkeen ja toisaalta halusin hyödyntää loppuhetken kurssimanipulaation. Aina ennen sulkua kurssia on pikkasen pumpattu että saadaan close näyttämään hyvältä. Niin tänäänkin ja 3500lappua vaihtoi omistajaa hintaan 0,646 noin 3 minuuttia ennen closea.

Mind seikkailusta voittoa noin 6% tai 130$. En päässy eläkkeelle tällä lapulla.

8 tykkäystä

Myin kaikki NR pois,palataan asiaan v 24 lopulla

5 tykkäystä

Muutaman isomman operaation suoritin pääsalkussani kuluneella viikolla:

1.Tokmannin valtavaa ylipainoa pääsin vihdoin purkamaan, luopumalla n.30%:sta omistuksistani hintahaitarilla 13,30-13,80 e. Dollarstore-kauppa Ruotsissa(vahvistettaneen 1.8) siivitti osakkeen oikein mukavaan nousuun, kurssi uutisten tullessa julki (7.7) oli 11,63 e ja eilen(21.7) päädyttiin 13,75 e. Minulla on etiäinen, että kurssinousu tuskin oli tässä ja 4.8 Q2-tulosjulkistuksen yhteydessä saamme kuulla lisää markkinoita miellyttäviä uutisia. Salkussa on kuitenkin tätä edelleen ihan riittävästi(yli 32%), joten en jää nuolemaan näppejäni mahdollisen lisäkurssinousun realisoituessa :slight_smile:

  1. Pitkäaikainen haave saada riittävän suuri positio Orionia salkkuun toteutui maanantaina, kun markkinat eivät olleet tyytyväisiä Q2-tulokseen ja jättivät huomioimatta sen, että osake oli jo laskenut ennakoivasti 25% ja rankaisivat vielä pahimmillaan 10% lisälaskulla. Position koko on 7,5% ja keskihinta 34 e ja rapiat. Suhteellisen luottavaisin mielin tätä voi omistaa kiitos Nubeqan kasvavien myyntimäärien, toki tulevina vuosina tarvitaan lisää lääkeaihioita, jotta tulevaisuus myös 2030-luvulla on turvattu. Orionilla on kuitenkin varsin hyvä track record lääkekehityksessä, joten en olisi siitä huolissani.

  2. TietoEvry koki myös kovia, tässäkään 20%:n Q2-tulosta ennakoiva kurssilasku ei riittänyt markkinoille vaan vielä rankaistiin lähes 10%:n lisälaskulla. Eräällä tavalla nyt pääsi ilmaiseksi mukaan aiempiin hyviin uutisiin liiketoimintojen eriyttämisestä, jonka markkinat ainakin aiemmin näkivät vapauttavan arvoa tästä ikuisesta mörnijäosakkeesta. Johto on myös pääomamarkkinapäivillään tuonut julki varsin kunnianhimoiset kasvu- ja kannattavuussuunnitelmat. Toki pienemmiltä it-firmoilta on tullut tulospettymyksiä ja eipä TietoEvrykään täysin neutraali ole markkinoiden vastatuulelle, mutta sen lonkerot ovat tiukasti kiinni yhteiskunnan kriittisissä toiminnoissa ja asiakkaita kyllä riittää jatkossakin. Tätäkin tuli hankittua 7,5% salkun kokonaisarvosta keskihintaan 22,40 e.

  3. Sammon positiota vahvistin myös, kun kurssi otti osumaa osingon irtoamisen jälkimainingeissa, pari erää 39 euron tasoilta takaavat 28% osuuden salkussani. keskihinta edelleen miellyttävä 33,50 e. Omat epäilykseni toki minulla on Mandatumin erillislistaamisen ja Sammon osakkeen tulevan splittauksen arvonluontipotentiaalista, täytyy kuitenkin luottaa siihen, että johto tietää mitä tekee. Psykologisesti itseäni miellyttää enemmän 40 euron arvoinen osake kuin viisi kahdeksan euron osaketta, korkeampi hinta tässä tapauksessa jotenkin korostaa tämän hienon yhtiön arvoa :slight_smile:

  4. Kaikenlaista muutakin pientä säätöä ja veivausta olen harrastellut, jotta @Sijoittaja-alokas voi edelleen hämmästellä suurta kaupankäyntimäärääni :slight_smile: , suurimpana operaationa ehkä Constin ja Nokian rinkuloiden siirtäminen pääsalkustani pelisalkkuuni, vieläpä varsin kustannustehokkaasti.

Olen varsin tyytyväinen, että pääsin hajauttamaan salkkuni defensiivistä portfoliota edelleen ja varsin isoilla, laadukkailla sekä hyvää osinkotuottoa tarjoavilla yhtiöillä. Kun katselee eilistä syklisten osakkeiden teurastusta, niin ei voi välttyä ajatukselta, että kyyti voi olla kovaa jatkossakin. Konepajat, metsäyhtiöt ja teräksenvalmistajat painivat heikon kysynnän kanssa, tiedossa voi olla vielä lisää huonoja uutisia syksyn koittaessa. Vatsahapponi eivät nyt vain muutenkaan siedä syklisten osakkeiden vuoristorataa, joten nykyinen salkkuni taannee minulle paremmat yöunet :slight_smile: Kyllähän tuon jenkkipörssin jatkuva keuliminen ja rauhoittunut VIX-indeksi(harmi muuten, ettei sitä lasketa Helsingin pörssille) laittaa väkisinkin miettimään maantieteellistä hajautusta, mutta pysyn kuitenkin valitsemallani polulla. Pääsalkun YTD on +13,24% ja pelisalkun +14,20%, joten kotipörssimme alavire ei ole syystä tai toisesta tarttunut niihin, vielä on kuitenkin vuotta jäljellä :slight_smile: Kannattaa myös huomioida tuotoissa Tokmannin iso paino, viime vuonnahan se vastaavasti tarjosi karvaita pettymyksiä.

87 tykkäystä

Tässä omat kaupat viimeiseltä kuukaudelta:

20.7 - 450 x Noho Partners (Uusi positio)
18.7 - 150 x Axfood (Lisäys)
13.7 - 100 x Verizon (Uusi positio)
12.7 - 25 x Gilead Sciences (Lisäys)
12.7 - 20 x Abbvie (Lisäys)
12.7 - 400 x Nibe (Lisäys)

Pohdinnassa Verizonin kaveriksi Elisaa, sekä NoHo:n ja Axfoodin segmenttiin jotain P&G:tä, Keskoa tai jopa Tokmannia. Mutta, katsotaan miten homma kehittyy.

7 tykkäystä

Myyty eilen n. puolet oheisten osakkeiden positiosta n. 30-50% voitolla: Alphabet, Amazon, Airbnb. Hieman siis alkuvuoden rallin tuottoja tuulensuojaan…

11 tykkäystä

Tämän viestin voi ensi viikolla siirtää sitten sijoitusvirheet-ketjuun, kiitos!

Kevensin perjantaina Nordeaa ja ostin tilalle Kempoweria ATH hinnoista. Tämä siis tiedoksi kaikille kemppilahkolaisille että tähän loppuu positiivisten uutisten ja kurssinousun aikakausi.

Kemo on ollut sivustaseuraten alusta asti mielestäni liian kallis paperi, joten tuumin että kai se tulee olemaan sitä aina, ja tulee ottamaan päähän kun en koskaan junaan astunut. Menkööt syteen ja saveen, eipä näinä aikoina järjellä oo pärjännyt muutenkaan näillä markkinoilla.

29 tykkäystä

Perjantain dipistä osteltu Tietoevryä 50 kipaletta muistaakseni 22,46€ kappalehintaan, laskeepahan hieman keskiarvollista hankintahintaa näistä lapuista

19 tykkäystä

Perjantaina ostin Tietoevryä 22,40€ kpl. Inderesin tavoitehintaan 31€ matkaa reilu 38%. Uskon, että tavoitehintaa viilataan euro kaksi alaspäin, mutta turvamarginaalia tästä silti löytyy. Osinkoakin vielä kurssissa sisällä niin jokin tässä ei kohtaa osakkeen hinnan kanssa :slight_smile:

24 tykkäystä

Admicomia lisäys 27kpl hintaan 36,8€. Kai se siitä, joskus.

13 tykkäystä

Pienet entryt Goforeen 20,90 ja tietoon 22,7. Aika tylsää, varmaan aika toimivaa.

18 tykkäystä

Myin osan SSAB:n osakkeista pois. Ei se kurssi taida nousta. Tilalle ostin Endominestä, jota en ole aikaisemmin omistanut. Löytynyt lupaava kultaesiintymä🤔

3 tykkäystä

Osto 80 kpl TietoEVRY @ 22,48€

Vähän rauhottavia suht hulluun salkkuun (kaivoksia, droneja, perus-VXTR yms) :nerd_face:

26 tykkäystä

Talenom uutena salkkuun 6,83 eur hinnalla.

14 tykkäystä

Endominesin varovainen lisäys 300kpl

5 tykkäystä

Ostos: Etukäteen asetetulla ostotoimarilla 2000 kpl Braincoolia länsinaapurista. Ja myönnän, ihan pelkällä peesauksella eilisten kirjoittelujen perusteella.
Nyt kun pari tuntia perehtynyt firmaan ja liiketoimintaan niin harmittaa etten laittanut tuplasummalla mikä olisi salkussa ollut mahdollista tehdä.

5 tykkäystä

Talenomia 1000kpl lisää kun halvalla saa

19 tykkäystä

Gofore @20.90 salkkuun. Inderesin uusimmasta rapsasta sain idean😅

13 tykkäystä

Napsittu Martelaa 1500kpl hintaan 2,005 €. Nyt possa (5k kpl, kh karvan alta 3€) täysi, ja odotellaan että loppuvuoden aikana saataisiin liiketoimintaa kannattavaksi. Siinä tapauksessa tämä on helposti multibäggeri - toisaalta jos tappiokierre jatkuu, niin osinkojen kautta saanee ainakin osan pääomastaan takaisin.

Samalla pikkuviilaus Better Collective, 150kpl @ 233 SEK. Salkuissa vielä 750kpl jäljellä, joista voisi vielä vähentää toiset 150kpl jossain välissä. Huippufirma, mutta keulinut sen verran viime aikoina että ajattelin laittaa osan kiertoon ja napsia myöhemmin pari euroa halvemmalla takaisin - tai sitten en :sweat_smile:

7 tykkäystä

Sopivasti kurssi heilahti, niin tuli lisättyä 1000kpl Optomed.

8 tykkäystä

Ostin nyt sitten Kempoweria sinne eläkesalkkuun.

Pahoittelut menneisyyden minulle ja muille Kempowerin omistajille.

40 tykkäystä