Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Fortumin syysosingot(kin) Cargotec avaukseen. Syyssiivouksessa myös Lamor jämät ulos salkusta ja lisää OmaSP toiseen suuntaan.

8 tykkäystä

Myyty fortum kokonaan(200kpl) 11.35€kpl tähän yllättävään nousuun.

13 tykkäystä

Osto Frontline @19,75$

5 tykkäystä

Onnittelut oikeasta ajoitukseksesta aloituksen suhteen! Nyt on ostajan markkinat.

Jos maailma ei vielä hullummaksi mene, on Juurikin mielestä hyvin pieni todennäköisyys, etteikö noilla valinnoilla salkku toisi mielihyvää aika pian ja vielä varmemmin viimeistään 3 - 5 vuoden päästä.

Juurikki ei ole tutustunut ensiksi mainittuun firmaan eikä siten sitä kommentoi, eikä enää palaa 90-luvun onnistumisiin ko. firman ostojen ja myyntien ajoituksessa.

Ratkaisevaa on, milloin varattu 80 % siirtyy pörssiin. Siis josko esim. ennen isompaa kurssinousua (?) turvallisiin (?) esim. vielä nyt aliarvostettuihin mummo-osakkeisiin a’la alhainen P/E, suht tasainen 5 vee tulostuotto E/P jne. Turha näistä on sinua neuvoa, eikä muutenkaan sijoitusneuvoja saa täällä edes antaa.

Asiaan: Juurikki laittoi deadline 1.11.2023 mätkyihin eiku täydennysveroihin 2/2 varatut 4,4+ k€ töihin. Pieni lisäys Taaleriin. Osa varatuista rahoista meni vahingossa pörssiin jo viime viikolla. :blush: - ei se mitään, kun sentään lystiä oli - :sunglasses:

18 tykkäystä

Ostettu aloituspositiot Super Micro Computer + PepsiCo. Hieman salkun hajauttamista Yhdysvaltoihin, ettei pelkästään Pohjoismaisia osakkeita. PepsiCo vaikuttaa sopivan “stabiililta perusosakkeelta”, jossa kurssi sen näköinen, että “dipinostopaikka”. SMC koska haluan olla ainakin hieman mukana AI-hypessä, mutten halua maksaa Nvidian kertoimia :smiley:.

14 tykkäystä

Setäsalkkuun tuli eilen avattua uusi rivi, KO elikkäs kokis koksuliini. Tuntui hyvältä ostopaikalta kun mukavasti kurssi oli laskenut 52,74, katsotaan osuiko ajoitus edes lähelle lankkua

18 tykkäystä

Lisätty vielä kertaalleen Enentoa. Perusteluina vakaa liiketoiminta, historiallisen matala arvostus ja erittäin mielenkiintoisena lisäoptiona mahdollinen ostotarjous etenkin nyt, kun kurssi tippunut merkittävästi.

11 tykkäystä

Sipastu vielä siivu Nestettä.

14 tykkäystä

Nyt lähti loputkin tasan 8€:lla.

3 tykkäystä

Kaksinkertaistettu Mandatum positio ostamalla lisää 777 kpl osakekohtaiseen hintaan 3,5785 EUR. Perusteena osakekurssin tekninen kehitys tänään. Tavoitteena myydä viimeistään trendin selkeästi kääntyessä.

22 tykkäystä

Sen verran Mandatum näyttää hyvältä, että peesasin vielä Lepikön Jukkaa. Nyt alkaa olemaan Mantan osto-ohjelma suoritettu. Alla päivän Manta-uutiset :slight_smile:

17 tykkäystä

Tyhjennetty loput Martelat salkuista ikävällä 30-40%:n tappiolla hintaan 1,35-1,4€. Usko loppui viime kvartaaliin ja sen jälkeen odottelin vain myyntipaikkaa, jota ei näyttänyt tulevan. Kassa alkaa olemaan tyhjä, joten oma veikkaus jatkosta on isommat yt:t, pari antia tai firman osien myynti (jota aloiteltii jo viime vuonna). Sen jälkeen jos ei suunta vieläkään käänny, lappu luukulle tai myynti kilpailijalle.

Myyty 40% Glaston-omistuksista hintaan 0,8€ / lappu. Pientä heikkoutta fundassa eikä nuo koko firman laajuiset yt:t myöskään ole kovin hyvä merkki jatkosta. Edit: Myöskään uusista tilauksista ei ole tiedotettu hetkeen. Katsotaan vielä loppupossan kanssa, josko tuo Kiinan elvytys muuttaisi suuntaa. :crossed_fingers:

Ostettu lisää MGI:tä (Media and Games Invest) 11 SEK:n tuntumasta, yhteensä 3000 kpl. Joskohan tässä olisi pohjat :sweat_smile: Ei pelota ostaa putoavaa puukkoa, kun toimari tekee samoin 20x isommilla summilla :ok_hand:

Lisätty myös Zapteciä 1000kpl sopuhintaan 22,9 NOK. Funda paukuttaa hyvää vauhtia eteenpäin, ja tällä alalla konsolidaatiota voi odottaa jollain aikavälillä - itse oletan Zapin olevan enemmän ostettavien kuin ostavien puolella. Heikko kruunu antaa myös hieman turvamarginaalia tähän (kuten edelliseenkin).

15 tykkäystä

Markkinat katsovat aina eteenpäin. Ehkä näin, mutta ei kovin pitkälle. Olen monesti saanut huomata olleeni oikeassa, mutta liian varhain. On sitten kyse myynneistä tai ostoista.

Paluu YIT:n omistajaksi kun markkinat tajuavat vasta nyt, että Suomessa ei rakenneta. Pieni aloitus 500 lappua 1,887

21 tykkäystä

Mandatumia Sammosta saatujen päälle 3,65 euro rahan hintaan… Nyt kasassa 1184kpl keskihinnalla 2,74.

Unohdetaan kirstunpohjalle.

Ny kypärä päähän ja odotellaan kuukauden loppuun niin näkee osavuosikatsaukset ja ostellaan sitten näitä yrityksien arvopapereita enemmän tai vähemmän

13 tykkäystä

Laskitko saaneesi jakautumisesta ilmaiseksi, vai miten päädyit noin alhaiseen keskihintaan :thinking:

Vaimolle hivenen lisää Stockmannia

16 tykkäystä

Kyllä näin sarvikypärä kallellaan katselin tuolta nortnetin uumenista. En siis harrastanut korkeampaa matematiikkaa ja laskenut paljonko sammon arvo laski versus mandatumin osakekohtainen hinta.

3 tykkäystä

Pieni osto Kesko A 60kpl @16,90e.

OT: Syy ostoon oli se, että Mandatumin nopea nousu uhkasi ko. salkun superluoton ehtojen täyttymistä (20% lähestyi uhkaavasti), joten täytyi yrittää hiukan tasapainottaa. Voisi kuvailla positiiviseksi ongelmaksi. :laughing:

11 tykkäystä

Manta positio olikin kasvanut jo 12 % salkusta. Siivutin nyt 30% pois hintaan 3,70 nousu tuntuu hätäiseltä.

13 tykkäystä

1,5 kk sitten14,80 hintaan myydyt mgi:n osakkeet 3000kpl palautettu salkkuun 11,30 hintaan

6 tykkäystä

Noniin. Itselle viiva seinään, ja muistiin sijoitusmoka (kenties tuleva toinen?).

Myynti:

  • Witted koko positio. Bagholderina ollut, sekä lisännyt pariin otteeseen. Onneksi hyvin pieni osuus salkusta. Kuitenkin euroissa ihan tuntuva menetys. Miksi myynti nyt? Koska olin tyhmä, enkä myynyt eilen. Putoavan puukon omistaminen ollut tässä casessa se jutun ydin, samoin kuin matka Harvialla huipuista alas.

Myynti tässä vaiheessa tuskin on sinänsä järkevää, koska onhan tuota moukaroitu ja aika paljon pahaa sisässä. Osake on mielestäni melko edullinen. Koen kuitenkin, että tämä tuli nyt tehdä, ihan vaikka kostoksi itselleni, ja että pääsen siirtymään eteenpäin. :joy: Luulin olevani viimeinen Witted holdari, joten olisko nyt todellinen bull- signaali?

Osto:

  • Mandatum lisäys. Puolet Wittedistä vapautuneista varoista kiinni Mantaan. Lyhyellä välillä mahdollisuus mielestäni parempaan arvon purkautumiseen kuin Wittedillä, ellei Q3 yllätä todellisesti.

Tämän päivän O/M enemmän tunne, kuin järkipuolen juttuja (kenties). Pidempään ollut vahva kokemus, että laastari pitää repäistä ja nyt kun se on jo märkinyt ja levinnyt saatana ympäri kehoa, voi olla myöhäistä :joy:.

Jatketaan harjoituksia. :handshake:t3:

13 tykkäystä