Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Shortattu oma Manta positio: myynti 3,99 ja osto takaisin. Jännitystä elämään ja 100 lappua lisää palkintona.

13 tykkäystä

Keskoa lisää 15.80e/kpl. Kova luotto keskoon pitkällä aikavälillä ja osingotki maistuu :beers:

22 tykkäystä

Lisätty incap,note ja valmet. Mandatumeista ehtinee luopua joskus

8 tykkäystä

Pienen position avasin Aallonissa (en raaskinut aamulla ostaa kun kauheella plussalla oli (nythän se valahtikin miinukselle). Ostan aina iltapäivän tunteina muutenkin osakkeet, tuntuu että aamupäivä on aina kaikista kallein kellonaika).

Kun yhtiö listautui vähän jopa naurahdin sen yritysostostrategialle. Mutta tuo strategiahan on toiminut aika hyvin. Muutenkin kun kokoa tulee niin skaalaedut ja kilpailuedut vain vahvistuvat. En osaa sanoa arvostuksesta, mutta kyllä toi helposti yli 10% tuoton voi tarjota ostohinnalle jopa ilman kertoimien korjaantumista jos kannattavuus paranee, liikevaihto kasvaa + pienet osingot tulee. Mutta kannattaako tuosta edes maksaa yli p/e 14x oikaistusta tuloksesta, kun jossain kohtaa tuloskasvu nojaa kuitenkin liikevaihdon kasvuun. No, ei tämä kai arvostuksesta ole kiinni ja onhan siinä synergiaoptioitakin olemassa - ja jos tämä nyt kasvaa edes jokseekin samanlailla kuin lähihistoriassa, onhan tuo arvostus sitten hyvin kohtuullinen ja tuotto-odotus erinomainen. Eniten ehkä pelottaa yritysostojen onnistuminen jatkossa, kilpailun kiristyminen (myös yritysostorintamalla) ja varsin rajallinen markkina, vaikkei sekään mikään ongelma pitäisi hetkeen olla. Seuraillaan.

12 tykkäystä

Tuplattu Illumin Holdings postio @1.65 :canada:

4 tykkäystä

Pitkästä aikaa veivaus ja Disney @84 lyhyellä tähtäimellä salkkuun, target 91. @Sijoittaja-alokas myi Mandatumit, niin ne saa jäädä ikiholdiin vaikka alunperin olin pikavoittojen perässä.

14 tykkäystä

Myin Kemiran pois, hintaan 16,01e. Nämä tulee kyllä salkkuun takaisin jo ensi viikolla, mutta nyt oli hyvä myydä, kun kurssi laskee ja saan vähän voittoa. Ostan ensi viikolla isomman erän takaisin.

4 tykkäystä

Lisätty Kempoweria 52,70€
Tämä menee katosta tai lattiasta läpi ennen osaria. :laughing: Hupipositio. 8% salkusta.

Nesteeseen myös isompi lisäys 30,98€.

13 tykkäystä

Halventunutta Keskoa lisää 63kpl hintaan 15.755. Yhteensä nyt 173kpl.

19 tykkäystä

Osto:

  • Stockmann avauspositio. Mandatumin erikoistilanne meni täysin pelikirjan mukaan, ja tästä rohkeus lähteä seuraavaan. Kivijalkabisnes ei kiinnosta tuon taivaallista, eikä oikeastaan naisten hepeneidenkään myynti. Arvon purkautuminen on kuitenkin mielestäni nyt lähempänä kuin aiemmin, ja position kasausta voisi ihan hyvin tässä loppuvuodesta tehdä. Nousuvaraa huomattavasti siinä skenaariossa, että joku huolii ruton ja koleran - eikun tavaratalot, vaikka ilmaiseksi.

Ostettavaa markkinalla vaikka kuinka ja paljon, ja nyt viimeisten liikkeiden takia käteistä jopa käytettävissä. Tykkään jo nykyisestä salkun koostumuksesta, johon Stockmann pääsi nyt uutena tulokkaana. Revenio hieman houkuttelee, yritän sulatella ajatusta.

15 tykkäystä

Nordeaa @10,57, Osuus 7,5% salkusta. Näillä kohti viikonloppua

11 tykkäystä

Myin: Ishares Nasdaq 100 (SXRV GY) ETF. Pienellä voitolla.
Ostin: Suncor Energy. Tämä firma sai kunnian olla ensimmäinen Kanadalainen firma minun salkussani.

Fortis Inc on vielä ostolistalla, mutta muistelin Kanadan pörssin aukiolon väärin ja rajahinta on liian matala.

4 tykkäystä

Myyty mandatumit 3,9e. Rahan tarve toisaalla

8 tykkäystä

Ostettu näitä taas hyvä läjä keskon laskettelua odotellessa:

• Storebrand Global
• Storebrand Japan
• Storebrand Emerging Markets
• Storebrand Renewable Energy
• Indeksfond Danmark
• Indexfond Sverige
• Indeksfond Norge
• Spiltan Aktiefond Investmentbolag

14 tykkäystä

Lapwall uutena rivinä salkkuun. Alkaa olemaan rivejä ehkä liikaa, mutta näillä mennään.

4 tykkäystä

Lisäys kuuttia tarttui pilkkiin 49€🦭

8 tykkäystä

Duolingo takaisin salkkuun 166,3$/kpl. Duolingo- ohjelmasta rahaa maksavat pelaajat näyttäisivät lisääntyneen. Kyllä ainakin seuraava osari pitää katsoa osakkeet salkussa.

2 tykkäystä

Kempoweria siivu sivuun, jonkinlaista turbulenssia luvassa ensi viikon kriittistä osaria odotellessa? Silti OSTilla vakaassa ylipainossa ja pitkän tähtäimen luotto vankka. Mandatumit ulos ja tilalle Resmediä @138,68$. Uniapnealaitteiden valmistajalla heikko vuosi (-33%YTD) samalla kun sijoittajien huolenaiheita ovat olleet mm. Novo Nordiskin Ozempic-laihdutuslääke ja sen tuoma helpotus yhteen uniapnean osasyistä. Mielestäni ylireagointia. Shorttaajat ovat tosin tulleet haaskalle.

4 tykkäystä

Exit Invisio. Laadukas mutta kallis yhtiö. 184.60sek. Ostettu nämä 124sek.
Ostettu 50% lisää Genovista 37sek. Myyty nämä viimeksi 66sek.

16 tykkäystä

Myin Outokummut pois ja ostin Vaisalaa. Kaikki yhtiötä seuraavat analyytikot antavat osto suosituksen.

6 tykkäystä