Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Viimeinen lisäys Magnoraa pojan salkkuun@36,65 NOK.
Kun omien osakkeiden osto-ohjelma oli vielä käynnissä, oli yhtiöllä lupa ostaa 45 NOK hintaan asti ja siihen on vielä matkaa. Lisäyksen tavoitteena tiristää firmasta irti kaikki liikenevä ennen myyntiä.

9 tykkäystä

Nokian Renkaita 38 kpl AOT:lle. Seurantapositio

8 tykkäystä

Lifa Air Oyj position avaus @0,480€.

3 tykkäystä

Perjantain LIFA AIRIT pois. Liian halvalla tosin.

4 tykkäystä

Lisäsin huomiseen Nordnetin kk-säästöpäivään rivin Isharesin global clean energy -ETF:ää aloitusposition. Tuota ETF:ää on murjottu viime aikoina rumasti, josko se pahin yliarvostus olisi nyt purkautunut pois.

3 tykkäystä

Myin Momentum Groupit pois noin +55 % tuotolla vuoden pidon jälkeen.

Ostin tätä ruotsalaista hyvin etevää sarjayhdistelijää viime vuoden syksyn taantumapelkojen alakulon vallatessa alaa.

Sittemmin osake nousi päälle 50 kruunusta jopa 130 kruunuun, joskin nykyhinta on vajaa 100 kruunua (en ehtinyt myydä sieltä huipuista mutta ei ollut laitojakaan niinä kellonaikoina kun kävin katsomassa :smiley: ). Ruotsin kruunun heikentyminen söi hieman tuottoja.

Yhtiö on erinomainen, mutta arvostus P/E 2023e 25x mitä lie on vähän kireä samalla (ei mielestäni kylläkään mikään mahdoton arvostus), kun kotipörssistäkin löytyy halvalla hyviä (tai kaikenlaisia :smiley: ) yhtiöitä.

54 tykkäystä

Tarkoitus painaa ostonappia illalla markkinan avautuessa tämän hetkiseen pörssiarvoon verrattuna 15,5 %:n alennuksella ja nyt mukavalla 6,3 %:n vuosiosingolla (kk-maksu ) satsi hyviä yhtiöitä CEFn kautta (GDV)
CEF 1

ja 9,3 %:n alennuksella ja tässä tapuksessa 8,5 %:n vuosiosinkotuotolla (kk-maksu) toinen satsi hyviä yhtiöitä (Novo, Aapl, ym.) myös CEFn kautta (EXT) pitkään holdiin.
CEF 2

8 tykkäystä

Käteistä töihin ETF ostoksilla

Lyxor Core EURO STOXX 50 (DR) UCITS ETF
iShares Core S&P 500 UCITS ETF
Seligson & Co OMX Helsinki 25 ETF UCITS ETF
Franklin FTSE India UCITS ETF

8 tykkäystä

Veronpalautuksilla Keskoa.

16 tykkäystä

Tapiolan kautta Seligson & co Global top 25 brands rahastoa pitkään salkkuun. Tähän haetaan ylituottoa kun vakuutusmaksujen keskittämisalennus nousee 4 prosenttia :hugs::hugs:

11 tykkäystä

Ostin Okeanis Eco Tankersia hintaan 243Nok/kpl.

Viimeviikolla myös lisäys Indexfond Sverige ja uutena salkkuun Storebrand Japan. Tyttärelle oli vuorossa lisäys Indeksirahasto Suomi.

Ainiin, ostinhan minä myös tänään Quuttia. 57.28€/kpl

3 tykkäystä

Myin Admicomit väliaikaisesti.

Harvoin nämä mallisalkun aikaansaamat pomput pitkälle kantavat.

20 tykkäystä

Itsellä myös Admicomin veivaus pois. Ostellaan takaisin kun laskee lähemmäs 30e hintoihin.
Kurjuus ei ole loppumassa. Juuri joutui tuttava laittamaan rakennusfirmansa konkkaan ja hän tuntee useita vastaavia tapauksia… Tai jolla tilanne on todella vaikea.
Nordea arvioi, että korkeat korot myös pysyvät ylhäällä odotettua pidempään, joten rakentamisen puolella huonossa tapauksessa saattaa tapahtua massatyöttömyys.
Admicon ehdottomasti ostoslistalla pitkään salkkuun, mutta ei näillä hinnoilla. :slight_smile:

30 tykkäystä

Pieni 1000kpl Magnora avaus @ 37 NOK

7 tykkäystä

Ulkomailla asuvana en pystynyt osallistumaan aikanaan Inderesin listautumisantiin, joten olen ostellut osaketta sitten markkinoilta. Jossain vaiheessa sain päähäni, että voisi olla hauska läppä kuulua yhtiön sadan suurimman omistajan joukkoon. Silloin siihen taisi riittää noin 400 osaketta.

Ajan mittaan omistajajoukko on ilmeisesti konsentroitunut, sillä top 100-listalle pääseminen on vaatinut suurempaa osakemäärää. Kaikesta huolimatta olen päättänyt jatkaa tätä läppää, jota strategiaksikin leikkisästi kutsun.

Olin taas tyytyväinen, kun nimeni löytyi jälleen viimeisimmältä top 100 listalta. Piti itse asiassa löytyä jo edelliseltä, mutta olin tehnyt ostot aivan kuun lopussa, joten ne ei varmaankaan T+2-säännön vuoksi ehtinyt päivittyä rekisteriin.
IMG_20230904_134209

Tänään kuitenkin huomasin klikata sitä “näytä hallintarekisteröidyt”-kohtaa ja pemalauta jurkele mitä huomasinkaan!

Joten siis…

Käsitykseni mukaan hallintarekisteröityjen omistusten taakse voi kätkeytyä useampia yksittäisiä sijoittajia, mutta mennään nyt näillä, kun ei ole parempaakaan tietoa saatavilla.

En voi väittää, että osakepoimintani olisivat olleet kovin menestyksekkäitä viime aikoina, mutta tämä strategiani yksi kulmakivistä voisi ainakin sopia paremmin sijoitusmokat ketjuun. Alkaa nimittäin olemaan kämmenet en verran arvilla tähän putoavaan puukkoon tarttumisesta, että juuri ja juuri pystyy ostotoimeksiantonappia painamaan. Joka tapauksessa nyt ehkä ensimmäistä kertaa pystyn jollain tavalla oikeasti perustelemaan osakkeen arvostuksen. Onneksi reaaliosingoilla on saanut kuitenkin paikkailtua tappioita.

Joku voisi väittää, että kyse on fanittamisesta, mutta itse haluaisin puhua “omistamisesta” sekä “pitkäjänteisestä_sijoittamisesta”. :grimacing:

Onko joku muu kisassa mukana?

57 tykkäystä

Ja Fortum positiota kasvatettu kolmanneksella kun näkyy Inderes-efekti sitä laskevan :smirk:

26 tykkäystä

Tankkasin Nokiaa. This time different.

Analyytikot neuvovat sijoittajaa iskemään halventuneeseen verkkojättiin.

Nokian alas vajonnut osake saa nyt analyytikoilta kahdeksan osta- tai ylipainota-suositusta, kolme pidä-suositusta muttei yhtään myy-suositusta, kertoo Factset-palvelu.

Tämä on yllättävän vahva suositus osakkeelle, jonka kasvunäkymä näyttää heikolta. Nokian tuloskunto on kuitenkin noussut eivätkä analyytikot ennusta sen juuri laskevan. Kassa on tukeva ja yhtiön ennustetaan maksavan mukavaa 4–6 prosentin osinkotuottoa.

28 tykkäystä

Goforea tankattu lisää salkkuun.

17 tykkäystä

Aloin jännittämään, että mitä jos talenom ei laskekaan alemmaksi, niin varalta ostin pikkuisen lisää ja koitetaan seuraava erä poimia alempaa sitten, jos tarvii…

Eli FOMO…

18 tykkäystä

Harviat myyty ~vuoden nousuun, pelinappuloiden vapautusta muuhun käyttöön. Tässä samalla ensimmäinen viesti foorumille!

47 tykkäystä