Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Lisäilty tänään
Fodelia
Vincit

7 tykkäystä

Loput käteiset laitettu markkinoille ennen joulun viettoa.
KH Group, 7000, 0.76
Admicom 50, 42.40

17 tykkäystä

Harvoin näin suivaantuu itelleen, mutta nakkasin Porchin jämät sivuun harmistuneena kun en pöljä tajunnut ajoissa, että kun koronlaskuista mainitaan, niin kurssinhan kuuluu kuusinkertaistua hetkessä :face_with_peeking_eye:

30 tykkäystä

Käsi ylös höntyilyn merkiksi :raising_hand_man:

Kerkeskin jo eilen julistaa henkilökohtaisen pörssirauhan jouluksi, mutta näin vaan käsi löysi ostonapille hieman ennen sulkua…

Fiskeriä lisää 1000kpl @ 1,46

Kasassa turhan iso positio riskiin nähden, mutta jotenkin hyvä fiilis tästä… Toivo on mukava strategia näin joulun alla. Kirjoitan tämän nyt tänne, niin voi palata tarkastamaan ketä syyttää jos ytd taas miinuksella.

6 tykkäystä

Hersheytä tuli lisättyä eilen. Kurssi kyykännyt reippaanlaisesti todella kalliista hyvinkin sopusuhtaisiin lukemiin, joten jouluksi siis suu makeaksi.

10 tykkäystä

Pienellä viiveellä raportointi tuoreimmasta ostosta tähän ketjuun. Viikko sitten tiistaina tuli ostettua 3000kpl hintaan 15 NOK uutta yhtiötä salkkuun Norjan pörssistä, jota tullut jo pidempään seurattua. Kyseessä jätehuollon parissa toimiva Cambi ASA, jonka liiketoiminta pääosin pohjautuu lämpöhydrolyysiin (Thermal Hydrolysis Process eli THP). Asiakkaina jätevedenkäsittelylaitokset ympäri maailman. Cambin tarjoamien laitteiden avulla jäteveden puhdistusprosessissa syntyneestä lietteestä saadaan tuotettua biokaasua sekä lannoitteita. Alla olevassa videossa selostettu prosessi tarkemmin.

Introduction to Cambi’s value chain

Yhtiö toimii kasvavalla markkinalla, jonka kasvua ajaa pitkälti regulaatio, sekä tietysti jäteveden käsittelylaitosten halukkuus tehostaa omaa prosessiaan tuottavammiksi ja ympäristöystävällisemmäksi. EU:ssa meneillään aloite direktiivistä, joka velvoittaisi hiilineutraaliutta kaikille jätevedenkäsittelylaitoksille vuoteen 2040 mennessä. Tässä Cambin tarjoama THP edesauttaa tavoitteeseen pääsyä lisäämällä biokaasun tuotantoa.

Yhtiö on alallaan markkinajohtaja ja tällä hetkellä tilauskanta on historiallisen suuri 1,8 miljardia (NOK). Liikevaihto Q1-Q3 välillä 682 miljoonaa (kasvua 140% edelliseen vuoteen verrattuna). Markkina-arvo 2,6 miljardia (NOK), ja mikäli tämän vuoden Q4 on samaa luokkaa kuin aiemmat kvartaalit, on PE-luku tämän vuoden tuloksesta laskettuna noin 11-14. Cambilla tulos toki heittelee projektiliiketoiminnasta johtuen, mutta vahva tilauskanta lupaa hyvää myös lähivuosille. Palveluliiketoiminta (laitteiden huolto, kunnossapito jne) on puolestaan vakaampaa ja ennustettavampaa. Palveluliiketoiminnan osuus kokonaisliikevaihdosta on noin 25% ja se kasvaa luonnollisesti sitä mukaa kun laitteistoja toimitetaan lisää. Tase myös vahvassa kunnossa ja velkavipu maltillinen.

Kokonaisuudessaan mielestäni erittäin mielenkiintoinen yhtiö, joka operoi vihreän siirtymän sekä regulaation tukemalla toimialalla. Heikkenevä taloussykli ja inflaatio heikentävät näkymiä lähivuosina, mutta tätä yhtiötä katson pitkälle tulevaisuuteen, sillä tulevaisuudessa kysyntää Cambin ratkaisuille varmasti riittää.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Cambiin. Tällä hetkellä yhtiö tuntuu olevan jonkin verran tutkan alla, eikä tältä foorumilta taida kovin montaa omistajaa/yhtiötä seuraavaa vielä löytyä. Alla tuore presentaatio pääomamarkkinapäiviltä tämän vuoden syyskuulta. Mielestäni hyvin kattava esitys siitä, mitä yhtiö tekee.

Cambi ASA capital market update

41 tykkäystä

AMD lisäystä Intelin vanavedessä.

7 tykkäystä

Evolutionia salkkuun heti kun pörssi avautuu. Brasilian uutiset eivät vielä ole kurssissa. Brasilia siis salli reguloidun uhkapelaamisen senaatissa, eli lisävoittoja tulossa Evolle.

19 tykkäystä

Kulta jatkaa nousemistaan. Endominesia pieni lisäys

3 tykkäystä

Enento avaus 360 kpl @ 18,9 e.

E: Jatkoksi 140 kpl täydennystä @ 18,84.

9 tykkäystä

Lisäys Nurminen Logistics hyvien uutisten innoittamana @ 1,09. Osuus nyt 7% salkusta, keskihinta 0,97.

18 tykkäystä

Lisää Keskoa hintaan 18,00 € ja Elisaa hintaan 41,72 €.

Kesko on pärjännyt tähän asti hämmästyttävän hyvin rakennussektorin todella huonosta suhdanteesta huolimatta. Jatkossa, kun rakennussetorin suhdanne alkaa korkojen laskiessa ensi vuonna vähitellen parantua, pitäisi Keskon suoritus entisestään parantua. Lisäksi yritysostoilla saadaan lisää myyntivolyymia.

Korkojen lasku ensi vuonna on melko todennäköistä, lähinnä kyse on siitä kuinka paljon laskevat. “Bondin korvikkeena” toimivan Elisan arvostukseen tällä pitäisi olla nostava vaikutus seuraavan 12 kk aikana ja lisäksi laskeva korkotaso alkaa viiveellä auttaa Elisan asiakkaita seuraavan 12-24 kk aikana tukien heidän ostovoimaansa. Kalliimpia 5G liittymiä ja lisää Elisa Viihdettä kehiin ja tuloskunto kiittää.

18 tykkäystä

Volvo Car 32.89kr 300kpl (890,04eur)

8 tykkäystä

Raisiota 500 kappeletta sai ostettua kun rääpi kaikkien tilien loput kasaan,ah tätä köyhän osaa markkinoilla kun pitäisi ostaa ja perse kuvaannollisesti auki.

7 tykkäystä

Nyt lähti Kuutit pesästä. Tasaraha 7-kymppiä.

9 tykkäystä

Pienen Sitowise määrän tuplaus @2,90. Itseäni tuo velkamäärä vähän kaihertaa, mutta korot laskee ja sykli paranee. Otetaan pieni betsi mm. tammikuuralliin.

9 tykkäystä

Aspoa ostettu aloituspositio @6.00€ ja lisäillään jos lasku jatkuu edelleen. Tylsä unohdettu yhtiö, osinko% about 7-8, kertoimissa pientä nousuvaraa mahdollisesti. Hyvä kassavirta, velkaisuus hieman korkeahkolla tasolla. Tämä on kelvannut Lindströmeillekin, joten otetaan näillä arvostustasoilla kyytiin.

8 tykkäystä

Enento Groupia vielä sipaisu lisää. Ensi vuoden P/E 13,5. YTD edelleen 11 % pakkasella. Halpaa on.

11 tykkäystä

Myyty Kempower @30,36. Tästä muutaman prosentin voitot taskuun. Kirjoitushetkellä voi jo todeta että hätäilin ja tuo kurssi ei kääntynytkään alaspäin tästä hieman yli 30e päältä niin kuin aiemmin. Ei auta itku markkinoilla, onpahan lisäkäteistä taas käytössä.

5 tykkäystä

Avaus Enento 18,94e.
Avaus Viaplay 5.63kr.
Nyt saa tulla kaikki mahdolliset rallit.

10 tykkäystä