Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Tyhmyysvakuutuksena pieni lisäys SSAB B-osaketta, kun laski sopivasti. Eli irtorahaa kiinni ihan vaan siks, ettei menis nekin roposet johonkin tyhmään. Ostovaraa jäi. Seuraillaan. Jos laskee vielä, ni ostetaan lisää.

10 tykkäystä

Keltanokkana nämä koplailut on pienillä summilla ja määrillä mutta alkuvuonna tullut tehtyä näin:

  • Myynnit Sampoa ja Tietoa (molempia tarkoitus hankkia sopivassa välissä takaisin)
  • Ostot lisää Mandatumia ja avaus Nordeaa
18 tykkäystä

Intopinkeenä sitä on muutama päivä käytetty shortlistaukseen, shortlistin shortlistaukseen, ja shortlistin shortlistin shortlistaukseen. Intoa puhkuen oli tarkoitus haalia Life Scienceä ja Teknologiaa, lopulta strategia seulan läpäisi uutena ainoastaan Citycon.

Halusin uusia, mutta totesin että vanhat ovat parempia - katse hamuilee jatkuvasti Nordean perään johon reilu lisukki.

Lisäksi pienempiä täydennyksiä ajallisen hajautuksen näkövinkkelistä loogisesti aamun laskevien kurssien huiputa:

  • Fortum
  • Nokian Renkaat
  • Fortum
  • JM AB
  • Boliden
  • SSAB
  • Valmet
  • Tieto

Näiden myötä H1 aikalailla all-in. Osingoilla sulatellaan vipuja ja katsellaan sitten reippaampaa hankintaprosessia jälleen syksymmällä. Tähän reiluun kuukauteen tuli laitettua aika reilusti pääomaa markkinoille, joten nyt on hyvä hetki antaa mielen hengähtää näistä aatoksista.

Saas nähdä kuinka näiden kanssa käy. Yleensä olen härkäillyt kun muut ovat karhuilleet. Nyt kun alkanut näkymään laajemmin myös härkiä niin ensimmäistä kertaa se oma karhu tuntuu telmivän tuolla rintalastan päällä. Ehkäpä tämän seurauksena sieltä shortlisteiltä ei oikein niitä uusia tuttavuuksia löytynyt.

9 tykkäystä

Alkuviikosta ostin hajautuksen vuoksi lääketeollisuuden firmoja, koska tätä tärkeää toimialaa ei ole vielä suorassa osakesalkussa. Tarkoitus ostella vuoden tai vuosien mittaan AstraZenecaa, GlaxoSmithKlineä ja Orionia. Kaikki OST:lle, koska UK:ssa ei peritä lähdeveroa osingoista

5 tykkäystä

QT:t lähti salkusta tänään, luottoa yrityksen johtoon ei enää ollut ja olen jo oikeastaan pidemmän aikaa odottanut oikeaa hetkeä irtautua. Riski&hyöty-suhde ei ollut kovin hyvä, kun vertasin mitä muuta markkinat tarjoaa.

27 tykkäystä

Ostin pienen avauserän Bull Hexatronic X5 sertifikaattia keskihintaan 0,37 SEK. Tarkoitus on ostaa lisää, mikäli kohdeyhtiön osakekurssi edelleen laskee ilman merkittäviä uutisia. Tavoitteena myydä positio viimeistään päivää ennen osavuosikatsausta. Sijoituksen riski on erittäin korkea. Tavoittelen 2,7% tuottoa.

Huomionarvoista on, että kohdeyhtiön osakekurssi on laskenut vuoden kolmena ensimmäisenä pörssipäivänä. Eilinen päätöskurssi 23,57 SEK oli noin 13,7% alhaisempi kuin vuoden lopun päätöskurssi 27,32 SEK. Toisaalta eilinen päätöskurssi oli noin 1,8% alhaisempi kuin joulukuun 2023 keskikurssi 24,01 SEK. Tätä kirjoittaessani osakekurssi on 23,57 SEK.

Päivämäärä Osakekurssi *
29.12.2023 27,32 SEK
02.01.2024 24,99 SEK
03.01.2024 23,64 SEK
04.01.2024 23,57 SEK

*) osakekurssi = päivän päätöskurssi.
**) Kurssitietojen lähteenä käytetty historialliset kurssitiedot sivua osoittessa Nasdaq OMX Nordic

8 tykkäystä

Ostin AOT:lle Inderesiä 48 kpl a 20,60 e.

12 tykkäystä

Indexfond Sverige

Air Liquide, avaus ja seurantapositio.

5 tykkäystä

Taas lähti Quutit pesästä kun kurssi heilahti negarin jälkeen roimaan nousuun. Sain 67,10 ja pienen voiton. Palataan asiaan kun kyykätään alaspäin.

14 tykkäystä

Kaupankäynti aloitettu myös täällä tälle vuodelle. Seurasin viime vuoden lopulla tuota Duellin hämmentävää osakesettien hintaeroa ja päädyin laittamaan OSTin irtorahat uuteen settiin kiinni, koska omien rönsyilevien kokemusten mukaan tässä oli positiivinen EV. Ostin 17500 kpl á 0,027€ ja myin eilen pois hintaan 0,0335€. Nyt sitä irtorahaa on satanen enemmän odottamassa, että pääsee johonki oikeisiin töihin.

5 tykkäystä

Harviaa pieni lisäys pieneen positioon. Olisi kiva päästä ostamaan lisää lähempänä 20euroa, mutta tuskin tässä sinne ollaan menossa.

Näillä hinnoilla voin kuitenkin vähän lisäillä. :+1:

18 tykkäystä

Pieni potti Enersenseä pois lievällä 58% turskalla. No, eihän se ole harrastus eikä mikään, jos siihen ei kaikki rahat mene :crazy_face:

4 tykkäystä

Tulihan napattua 200 kpl vielä nestettä.
Salkku muovautunut vuodenvaihteen jälkeen perushyödykkeitä sisältäviksi ja pari lottolappua tietenkin mukana.
Konepajat lähti kaikki mäkeen.

12 tykkäystä

Myyty 51e hintaan hankitut QT:t nyt 67e:lla.

Eilen hankin pienet fanipositiot Kempoweriin ja Efecteen.

Nyt on sellainen tutkailuvaihe menossa. Katsellaan rauhassa mihin vapautuneet varat laitetaan.

13 tykkäystä

Tarttui tänään kirjautuneilla osingoilla Kesko A;ta matkaan. Kurssiin 18,12€.

10 tykkäystä

Endominesiä pieni erä. Kullalle tuntuu olevan ottajia.

5 tykkäystä

Vuoden eka kauppa: kevennys Fortum 400 kpl á 13,97 (jäi jäljelle 1000 kpl).

18 tykkäystä

Eilettäin saatoin vahingossa myös

OSTO Amazon @145.39$ 15kpl AOT.lle

Piti ostaa tätä 90$ pinnasta alkuvuodesta 23, mutta joku ideahan siinä taas sitte oli etten ostanut :exploding_head::woman_shrugging:

5 tykkäystä

Myyty tämä positio lähes kokonaan pois 14.60
. 10% jätin , kun meno näyttää maistuvan . Reilu 40% tuotto.

4 tykkäystä

image

25 tykkäystä