Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Sulla on nyt hyvää aikaa päivittää vaikka Tinder profiilia :+1:

16 tykkäystä

Näen silmissäni sen hetken, kun Paavo yrittää selittää keittiön pöydän ääressä Vuokolle, että sai kirjeen nyt jo itseltään Kale-possulta.

24 tykkäystä

@JuhaS

Saako udella haluasi käyttää Bull-sertifikaatteja ”pitkällä aikavälillä”? Päivänsisäinen vipuhan vie kaiken tuoton pois, ellei osake nouse joka päivä. Kannattaisiko näissä treideissä ennemmin käyttää longi-tuotteita?

6 tykkäystä

Kyseessä on kokeilu. Kurssin heiluessa paikallaan peräkkäisten päivien vipuvaikutukset saattavat hyvin kumota toinen toisensa. Mikäli osakekurssi kuitenkin lähtisi trendinomaisesti nousuun useana päivänä peräkkäin, niin silloin tuottoa saattaisi tulla. Eli pyrin löytämään kohteita, joissa osakekurssi saattaisi kasvaa useana päivänä peräkkäin tai merkittävän paljon yhtenä päivänä. Haasteena kuitenkin löytää sellaisia osakkeita, joissa laskuvara olisi mahdollisimman pieni.

5 tykkäystä

Kuukausittaista kirjanpito-exceliä päivittäessäni havahduin iloisesti hämmästyneenä hiljattain siihen, että pääoman kertyminen joulukuussa ylitti reilusti kuukausiansioni. Tämä ei olisi tietenkään ollut mahdollista ilman sijoittamisen aloittamista. Rohkaisevaa kyllä nähdä tuollaista tapahtuvan jo nyt, vaikka vasta 2021 tuli aloitettua.

Eikä markkinatilanne viime viikkojen kasvusta huolimatta edelleenkään ole edes lähellä mitään varsinaista nousumarkkinaa. Ahneus kasvaa ja mietin, miltä excel-taulokko sitten näyttää, kun ollaan oikeasti raketoimassa :smile: :money_mouth_face:

Ei tässä edelleenkään rikkaita olla, mutta mukava saada kasaan dataa, joka todistaa itsellenikin, että tässä harrastuksessa voi oikeasti olla sormien polttamisen ohella myös tuottopotentiaalia :smiley:

23 tykkäystä

@JuhaS kaikista eniten kiinnostaa se, että kuinka monta ostit, 7777 vai 77777 kpl? :crazy_face:

25 tykkäystä

QT on mielenkiintoinen otus. Aiemmin kun kasvua on tullut liikevaihtoon niin on pelätty, että liiketoiminta ei skaalaa. Kun liiketoiminta skaalaa ja kasvu valuu suoraan viivan alle, pelätään kasvun tyrehtymistä. Sen myönnän, että itsekin mielellään näkisin valuuttakorjattua kasvua 25-30%, mutta ei tuo -23 toteuma ihan kammottava ole.

4 tykkäystä

Kiva huomata että Amer Sports listautuu taas pörssiin. Amer Sports oli ensimmäinen suora osakeostokseni vuonna 2018 :slight_smile:

Taitelijan vapaudella 10000 kpl. :slight_smile:

8 tykkäystä

Erittäin mielenkiintoinen! Mielestäni skaalautuminen ei ole ollut kyseenalaista vaan lähinnä noiden jakelulisenssien skaalautumisen ajankohta. Se saattaa olla nyt tapahtumassa, mutta millaista kehittäjälisenssien (edit.kappalemääräistä) kasvua vaaditaan nykyisiltä arvostuskertoimilta?

Ehkä Qt:stä on saturoitumassa mieletön osinkokone! Sen vuoksi varmaan @Verneri_Pulkkinen on malttanut roikkua mukana!? :thinking:

11 tykkäystä

@Atte_Riikola antaa oman säästövinkkinsä. :cowboy_hat_face: Oletan ettei tietenkään ole sarkasmia.

38 tykkäystä

Shampanjat kuohariin :slight_smile:

1 tykkäys

Kiinteähintaisen sähkösopimuksen omistajana laitan tänään saunan päälle klo 19!

Silkkaa tuottoa! 235,69c/kWh

26 tykkäystä

Kuoharilasit voi myös pestä ja käyttää uudelleen!

9 tykkäystä

Jenkeissä vähän sijoittajien momenttumi lerpahtamassa, kun ihmisillä on liikaa töitä ja Powell-sedän epäillään pysyvän otsa kurtussa myös vuodenvaihteen jälkeen.

Noh, tämä on varmaan yksi talouden turhimmista mittareista, mutta jännä nähdä mihin suuntaan kääntyy. Ehti hetki sitten laskea jopa 74:stä 63:een.

7 tykkäystä

Kaikille “Hähäh koska minulla on kiinteä sopimus, niin tänään käytän sähköä kahta kauheammin. Syökää siitä.” tyypeille tasapuolinen kohtelu:

image

23 tykkäystä

Toimit aivan oikein. Kyllä se uusi työpaikka löytyy enemmin tai myöhemmin.Tsemppiä !

3 tykkäystä

Lätkämailasta on niin kauan puhuttu, että välillä on hiipinyt mieleen, että onko se vaihtumassa ringettemailaan. Jospa se lapa sieltä nyt olisi löytymässä.

3 tykkäystä

Ollaan lähes samiksia @Charlie_Younger :smiling_face_with_three_hearts:
Immon kanssa Amer oli myös meidän ensimmäisiä ostoksia noin 1984 ennen kuin hankki Marimekon. Sen oston jälkeen Kainalniemellä katsottiin Ameria hieman “tyttöjen osakkeena” .
Tämä tuska helpotti muutama vuosi myöhemmin kun kauppasi jo Philip Morrisonin tupakkeja Suomessa ja sai uskottavuutensa takaisin :grinning: (emme ole koskaan tupakkiin koskeneet).

22 tykkäystä

Auts. Käytät vissiin vaatteetkin useamman kerran? :roll_eyes:

17 tykkäystä