Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1)

Nixua lisäsin. Syksyn ja sen jälkeen jatkuneet uutisoinnit kyberhyökkäyksistä on varmaan herätellyt yritykset hoitamaan tietoturva kuntoon. Uskoisin, että kannattavuuskehitys on jatkunut hyvänä.

5 tykkäystä

Eipä näköjään pysty OP:ssakaan ostamaan, joten jäin itsekin ulos tästä.

Itsellä tällä viikolle Cellink myynti pienellä voitolla
ACB myös ulos +/- 0, jäi mörnimään, piti olla nopea swingi

4 tykkäystä

Toinen siivu vielä Lion E-Mobility AG

10 tykkäystä

Eilen ja tänään tullut myytyä osakkeita pois salkuista lähes kaikki… Cibusta ja Dovrea vielä on n 10 %, kk säästöjä jatkan indekseihin, mutta nyt hieman aikalisää pörssistä muihin asioihin.

3 tykkäystä

Harviaa pieni siivu lisää. Ostetaan lisää jos laskua tulee, jos tulee nousua ostetaan myös lisää :grin:tarkoitus hajautella ostoja. Näkisin, että otettavaa markkinaa riittää ja tämä ei ehkä kuitenkaan kuuluu niihin rajuimmin arvostettuihin kasvuyhtiöihin, mikäli sektorirotaatiota alkaisi syntymään ja raha valua pois kasvuyhtiöistä:thinking:

14 tykkäystä

Ostin myös pienen siivun Lionia aamusta, pelkäsin että @Markakorva tulee taas jollain sadan kilon moukulla tuhoamaan myyntitasot.

In FOMO we trust, Make FOMO Great Again!

43 tykkäystä

Kevensin Reveniota ~8,5 % → alle 6 % painoon salkusta.

Yleensä Revenion kevennys on aina virhe. Tämä virhe todetaan jälkikäteen. Sen sijaan että viisastuisin, tuplaan panokset tyhmyyden puolesta ja jo nyt on hieman epävarma olo. Mietin asiaa viikkoja, kunnes Mallisalkun myynti sai minut lämpiämään itse teolle.

Koko Revenio-historiani 2010-luvun alkupuolelta on ollut sähläystä myyntien kanssa. Vaikka ensimmäisen kerran omistin Reveniota vuonna 2011, en ole niitä ihmisiä jotka ovat nauttineet +3500 % noususta. Mistä olen iloinen, etten ole säikähtänyt nousevaa kurssia ja olen myöhempinä vuosina korjannut erheen ostamalla osakkeet tylysti paljon kalliimmalla takaisin.

Viimeiset viisi vuottakin on ollut yhtä suhailua, Verneri!

Miksi myin sitten nyt? Reveniolla on maine “aina kalliina” osakkeena, mutta nyt se on jopa omaan historiaansa nähden superkallis.

Nykyisen terveysteknologia-Revenion “normaali” P/E oli vuosia n. 40x perustuen vahvaan joskaan ei rakettimaiseen 10-20 % kasvuvauhtiin. Yhtiön kasvu kiihtyikin rakettimoodiin onnistuneen yritysoston, Centervuen, myötä. Sen lisäksi nyt kasvuun kontribuoi uusi kasvujalka, silmänpainemittari HOME. Revenion liikevaihdon odotetaan tänä vuonna olevan n. 60 MEUR ja koko markkinapotentiaali pörrää jossain 700-800 miljoonaan kieppeillä, joskin yhtiö tuskin tulee tuosta kaappaamaan kaikkea tietenkään koskaan.

Potentiaalia on ja yhtiön odotetaan kasvavan lähivuosina 25-30 % vauhtia. Mutta, P/E on noussut myös uudelle tasolle ollen 60x tälle vuodelle. P/E laskee alle 40x vuoden 2023 ennusteilla. Sen lisäksi että arvostus on kireä, on odotukset pingotettu kireiksi.

Vaikka Revenio on niitä yhtiöitä, missä on lupa odottaa kaneja vedettäväksi hatusta, olen miettinyt viime aikoina riskejä näissä korkean arvostuksen seuralaisissa. Mitä jos Reveniolla tulee nykyhistoriansa ensimmäinen vastoinkäyminen? Makro ei vaikuta Revenioon sinänsä, mutta pienikin inahdus koroissa tai riskinottomoodissa voisi syödä nopeasti kertoimia.

Eli kertoimet ei oikein maistu. Toisekseen, vaikka Revenio menestyisi loistavasti 2020-luvulla jää osakkeen tuotto todennäköisesti alle kaksinumeroiseksi (olettaen korkeat kertoimet kymmenen vuoden päähän säilyvät ja keskimäärin 15 % tuloskasvu esimerkiksi). Haen itse yleensä hieman korkeampaa tuottoa, joten vapautan varoja mahdollisiin tuleviin ostoihin.

125 tykkäystä

Lähiaikoina siirretty katseet rajojen ulkopuolelle: EVO, Kahoot ja viimeisimpänä Lion E-Mobility (foorumin inspiroimana).

Suurin osa sijoituksista kuitenkin edelleen tutuissa ja turvallisissa kotimaan yhtiöissä.

11 tykkäystä

Lion E-Mobility 1000 kpl “pörssierä” muun pikkusäätämisen lisäksi (mm Wärre pois). Ja vielä kerran Nokia 1000 kpl erä tarkkailuun, josko jo nyt…

6 tykkäystä

Cadeler ulos pikkuvoitolla.

1 tykkäys

En voinut vastustaa kiusausta, anteeksi!

Laidan alin taso Lionia tyhjäksi ja nyt odotellaan lisää ahneita myyjiä hyväilemään FOMOani :joy:

P.S. Tämä menee sinne salataskuun jossa Plug ja Quantumscape majailevat, sinne jota ei löydä kun myyntikiima iskee. Eli useamman vuoden holdiin.

E: Nyt lopetatte heti sen hassuttelushoppailun @Ninja ja muut toverit! Kävin laittamassa auton piuhaan niin hinta oli karannut 4 % ylös, eikä mun toimarista ole vasta toteutunut kuin 1/5!

19 tykkäystä

Lion E-Mobility FOMO pieni erä

13 tykkäystä

Dax shortit myyty 6€ ja loput 6,13€.
Ostettu 1 erä 5,8€. Katotaan mihin lähtee.
Sekin tuli myytyä liian aikasin.

Saisko nuo vielä takasi.

2 tykkäystä

Liian monta tämmöstä missattu niin koitetaan edes yhtä. Eli tietenkin Lion E-Mobilityä ostettu.

14 tykkäystä

:lion: E-mobility ostettu hassutteluerä :joy:

14 tykkäystä

Yritin tyhjentää myyntilaitaa, eli erästä leijonaa hankittu.

13 tykkäystä

Myin neljä vuotta holdatut bitcoinit, tankkasin sillä rahalla lisää Nasdaq100, Apple, Alphabet, Baba, Activision Blizzard, QT, Smart Eye ja S&P500, Norski + Suomi indeksiä rivit.

23 tykkäystä

Tankkasin vähän lisää Evliä, jo kolmas kerta sitten koronamontun. Siinä sivussa luovuin Marimekosta ja Cargotecistä. Valtaosa ylijääneistä saa jäädä käteiskassaan odottamaan jotain herkullista tilaisuutta.

4 tykkäystä

Täytyy laittaa inderes pannaan. Sijoituspäätöksiä ei pitäisi tehdä näin…

Lion E-mobilityä 1270 kpl 6.3745€ keskihintaan. Luin sentään ketjun viestit, ei kyllä olisi pitänyt lukea tämänkään vertaa, kun hinta karkasi kokoajan ylös.

26 tykkäystä

Nokia @3,40€, ensimmäinen veivi kokeilu tuleeko Redditin Wallstreetbets ryhmästä vetoa, kun siellä keskustelua Nokiasta virinnyt (:sweat_smile:) En ole treidaaja, mutta jonkin aikaa seurannut tuon yhteisön aiheuttamia hypejä osakkeiden ympärillä ja nyt kun tuttu osake, jolla fundamenttiakin takana tukemassa niin lähden seuraamaan ottaako tämä tuulta alleen. Toki Nokian koko on iso merkittäviin liikkeisiin moisen kautta, mutta tavoite on 4,1€ ja stop loss 3,20€. Pitoon osarin yli
.

4 tykkäystä