Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

OST:lle Optomedia reilu 300kpl.

4 tykkäystä

Myyty kaikki Konecranesit @ 40€. Voittoa n. 40%

21 tykkäystä

VÄHENNYS
Myyty AOT.lta 500kpl Nordeaa @11.40€ 10% voitolla, tarkoitus siirrellä näitä OST lle nyt kun talletusraja nousi.

500kpl vielä jäi AOT.lle ja 625kpl OST.lle

8 tykkäystä

Innoviz, uusi yritys 3500kpl @ 2.57, red to green laskupäivänä. Ostettu Celsius Holdingia 1000kpl @ 55.2. Sama idea kuin edellä + liukuvat keskiarvot kääntyneet nousuun ja laskevaa trendiviivaa testaillaan taas.
Myin turskalla perjantaina päivän päätteeksi ostetut aloituspossat XPEV ja TME (tätä olinkin sitten ostanut 2500, kun piti ostaa 250kpl)

4 tykkäystä

Myyty Slr investment corp. 300 kpl @ 15.00$ Olivat osinkoja kerryttämässä ja ensi kuussa pitää päästä loma matkalle näillä rahoilla :grinning:

4 tykkäystä

Myin loputkin Konecranesit pois ja sain niistä noin 9k. Olin aiemmin myynyt viime vuonna sitä muistaakseni ainakin noin 3000 euron edestä. :slight_smile:

Konecranes toimii ympäri maailmaa ja tarjoaa laadukkaita sekä moderneja materiaalinkäsittelyratkaisuja eri toimijoille.

KC on innovatiivinen edellekävijä ja sillä on erinomainen huoltobusiness, joka tuo turvallista sekä vakaata pohjaa yhtiön toiminnalle. Huoltopuoli kasvanee ainakin suhteellisesti jatkossaki, ainakin näin uskon ja automatisaatio tuonee mahdollisuuksia tälle alansa huipulle.

Erilaisiin tilanteisiin yhtiö on kyennyt sopeutumaan, kuten varmasti jatkossakin eikä useimmiten kannattavuuskaan ole sen suurempia osumia ottanut.

Myin loputkin yhtiön osakkeet, koska käsittääkseni KC:n ja sen alan kasvunäkymiä on aavistuksen viime vuoden loppupuolella laskettu yleisestikin eikä tuo arvostus ole ollut enää niin herkullinen kuin aiemmin.

Konecranes Die Gripper Crane with WMS 2: 4 + 4 3D animation on Make a GIF

55 tykkäystä

Avauspositio Enentoa ostettu 19,36€ hintaan osakesäästötilille. :slightly_smiling_face:

17 tykkäystä

Tänään paukuteltu pakkasten kunniaksi täytettä OST:lle pidempään pitoon n. 3k siivuilla Kemiraa, Aallon Groupia ja Tietoevryä. Mukaan tarttui lisäksi Inderesiä ja Remedyä kumpaistakin n. 2k:lla.

Rapalasta taas täysi tyhjennys ja n. 100 euron nopea voitto. Kalastellaan tämä mahdollisesti huomenna takaisin.

AOT:lle taas Volvo Carsia myös 3k erällä. Kappalehinnaksi kertyi 32,92 SEK ja tämä tuskin jää pysyvämmin salkkuun.

10 tykkäystä

Nämä pihalle tammiralliin tänään. Tuli vielä vähän yli tuplattua tää possa, keskihinta 3,31sek. Vähän harmaita hiuksia meinas tulla tuossa NN oikutellessa tänään parhaaseen myyntiaikaan :face_with_symbols_over_mouth: :cold_sweat:

9 tykkäystä

Tänään tuli laitettua suomi osakkeita lihoiksi ja varat siirtyy OSTille uuden rajan myötä, luultavasti ostelen samoja takaisin hyvin pitkälti.

6 tykkäystä

Tänään OST:lle Constia.

5 tykkäystä

Varovaiset entryt Jenkkilään: PYPL, GOOGL

6 tykkäystä

Ostin pienemmistä yhtiöistä koostuvaa Russell 2000 indeksiä, kun se puhkaisi tuon 2022 vuoden lopun huipun ja tänään lisää, kun se viime viikolla sulki juuri siihen tasoon. @Jukka_Lepikko myös pohti viimeisimmässä TC:ssä tämän tyylisiä liikkeitä tälle indeksille.

Ideana on myös se, että josko iso raha alkaisi hakeutumaan myös näihin pienempiin yhtiöihin, kun isommat yhtiöt ovat rallatelleet aika kauan. Olisi tieten pitänyt ostaa jo aiemmin, mutten ollut seurannut tätä aikaisemmin niin tarkasti.

Vähän kyllä mietityttää tämänkin indeksin korkea arvostus LTM ja NTM ~27. Sitä kuitenkin sotkee käsittääkseni tappiolliset yhtiöt. Suurempien Russell 1000-yhtiöiden P/e on ilmeisesti jotain 21 luokkaa.

Tällainen pieni veivi tähän väliin. Onhan tämä myös yliostettu. Jos tuo taso ei pidä, niin myyn varmaan pois aika nopsaan. Ideana on myös hajautella indeksien painoa, jottei superluottoraja ylity.

Olisi ihan mielenkiintoista kuulla tästä indeksistä mielipiteitä sekä teknikoilta että fundalaisilta.

38 tykkäystä

Avattu startteripositiot, nämä menee itselläni ns venture portfolioon eli 10x potentiaali mutta samalla riskiä riittää.

Auto1group - online autokaupan distruptoija Euroopassa, kurssi tullut hurjasti alas huipuista. Yritys sai hienosti ’23 käännettyä toimintaa kohti voitollisuutta, tämän vuoden teemana paluu kasvupolulle.

Aspen Aerogel (ASPN) - peesasin (:open_mouth:) Jonah Luptonia joka nosti ’24 top pickiksi. Oma DD vielä kesken mutta nopealla vilkaisulla hyvinkin kiinnostava vihreän siirtymän case jossa hyvää upsidea valuaatiossa jos ennusteet toteutuu

Lemonade (LMND) - gen z generaation vakuutusyhtiö, mobile first ja tekoälyä vahvasti hyödyntävä toimintamalli. Tämänkin kurssi tullut hurjasti alas vuoden 2021 ränta på ränta huumasta. Samaan aikaan yrityksen fundat ovat parantuneet koko ajan, toki edelleen tappiota tehdään. Kuitenkin selkeä suunnitelma olemassa ja ensi vuonna käännytään kassavirtapositiiviseksi.

9 tykkäystä

Ostin Pihlajalinnaa

  • Hoitovelka alkaa joskus sataa jonkun/joidenkin laariin kun julkisen sektorin patoutuneen kysynnän padot alkaa murtua.

+/- En osaa arvioida kuinka hyvin kannattavuusparannusohjelma puree tai kuinka pitkään palkkainflaatio kiusaa. Ehkä tätä on kärsivälliselle hinnoiteltukin kurssiin. Koska maailma muuttuu, mutta ihmisten syntyminen, kuoleminen ja biometriset kassavirtaan vaikuttavat tekijät siinä välissä ovat ikuisia meidän tarkastelujänteellä.

  • Mikäli Mehiläisen ostotarjous kolmisen vuotta sitten oli rehdihkö markkinahinta alan näkökulmasta, tuskin 3 vuoden päästä arvo on ainakaan yhtä kovasti tippunut, jollei sotepajatso mene totaalisen jumiin (mikä voisi olla joillekin mahdollisuus taas).
4 tykkäystä

Myyty kokonaan Viaplay 5,15kr. Tämähän ei nyt mennyt ollenkaan suunnitelman mukaan joten otin varasuunnitelman käyttöön. Varmaan se vielä pomppaa ylös. Mutta mulle riitti jo.Vajaa 10% tappiolla. Veromyynnit käyntiin heti ensimmäisenä päivänä…
(Seli,seli)

11 tykkäystä

OSTO

Pfizer 50kpl AOT @30.02$

5 tykkäystä

Vihkoon meni. Myyty pienellä turskalla pois.

7 tykkäystä

Ostin myös Volvocars @ 32,92€ 700kpl, josko se liikahtaisi hiukan näin Tammikuussa.

10 tykkäystä

Osta anopille Niket! No siitä en tiedä, mutta Nikeä nappasin AOT:lle avausposition. 20kpl hieman alle 170 USD/kpl

15 tykkäystä