Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Myin henkilökohtaisen salkun (kulkee nimellä Puuhasalkku) syksyn alakulossa 2022 ostetut Harviat 100 % tuotolla. Valitettavasti positio jäi kuitenkin pieneksi, ollen noin reilu prosentin salkusta.

1,5 vuoden hodlaamisella tuotto oli kuitenkin maistuva.

Hodlarissa minulla on löylykauhallisen enemmän Harviaa vähemmän mairealla 18 euron keskihinnalla, mutta nuo ajattelin toistaiseksi pitää.

Arvostus on oikeanlainen: 4 % tulostuotolla ja 5 % markkina-kasvulla (olettaen että investoinnit kasvuun ovat miniminiminimaalisia) tuotto-odotus voisi olla 9 % maissa, mikä on hyvä mutta ei ihmeellinen. Yritysostot tai nopeampi kasvu olisi oletettavasti hunajaa menneiden näyttöjen perusteella. Siksi päätän pitää enemmistön Harvioistani kuitenkin.

80 tykkäystä

Palasin parin vuoden ihmettelyn jälkeen Outokummun omistajaksi. Pyrkimyksenä ostaa syklisiä syklin pohjalla. Jätetään kuitenkin vielä optio lisäykselle jos pohja ei ollutkaan vielä tässä.

Outokumpu to join Climate Leadership Coalition to drive change in global regulation mitigating climate change | Outokumpu

10 tykkäystä

Avaus, Nokian Renkaat 4,8% salkusta.

Katsotaan kuinka kauan pysyy salkussa. Osinkokoneeksi vai lyhyt veivi…?

8 tykkäystä

tippuu kyllä kovaa, piti pieni valuutan vaihto tehdä ja nyt reservissä huomiseksi kruunuja ostoa varten.

3 tykkäystä


Ja sieltä toteutu eka suunniteltu kevennys, kevennetty Reveniota 150 kpl 26,82 €. FIFO-periaatetta noudattaen about +30 % tuotto tälle erälle vähän alle viidessä kuukaudessa, eli ei paha ollenkaan. @Juha_Kinnunen kahden päivityksen takaisesta osta-suosituksesta (päivämäärällä 27.10.2023) ollaan noustu kuitenkin nyt +34,77 %, ja arvostuksesta otettu lyhyellä tähtäimellä löysiä pois ihan kivasti (2024e oik. EV/EBIT 23,0x ja oik. P/E 30,4x). Paino salkussa Reveniolla nyt kevennyksen jälkeen 6,43 %, eli aikalailla tasan 2 prosenttiyksikköä Mallisalkkua vähemmän - ei nyt mikään maailman merkittävin painoero, mutta jonkinlainen kuitenkin. Ja tällaisen painoeron mielelläni pidän, kun vapaammilla kaupankäyntisäännöillä saa vähän ottaa riskiä pois kohonneen valuaation kanssa. Cash nyt 10,24 % salkusta.

28 tykkäystä

Ostin teelusikallisen eli noin 0,5 % painolla Puuhasalkkuun riskistä pientä yhtiöitä Ruotsista nimeltä Avtech AB.

Kyseessä on todella pieni pumppu (kymmenkunta henkeä) joka tekee softaa lentoyhtiöille mm. polttoaineen kulutuksen optimoimiseksi.

Yhtiö on perustettu 2001 ja listautunut 2011, mutta tuotekehitys ja johtaminen on käsittääkseni rönsyillyt eikä kaupallista läpimurtoa saavutettu. Saavutukset eivät ole vastanneet korkealentoisia puheita. Pandemia kohteli yhtiötä rankasti ja uusi toimari talon sisältä tarttui puikkoihin. Nyt tuotekehitystä on fokusoitu ja noin 1600 konetta lentelee softaa käytellen.

Markkina-arvo on karkeasti 250 MSEK eli noin 23 MEUR. EV/SALES viime vuoden luvuin 9x, joskin näin pienelle firmalle arvostukset niin ja näin jos yhtiö onnistuu kaupallistamaan tuotetta merkittävästi. Onko oikeat henkilöt siihen nyt ja onko tuote riittävän hyvä ostajien silmissä, en osaa sanoa.

Yhtiö on pienestä kokoluokastaan huolimatta hyvin kannattava: kassavirtaa tuli yli 8 MSEK pienestä 28 MSEK liikevaihdon kanssa. Nettomarginaali oli reilu 30 %.

Siksi pieni positio ja jäädään seuraamaan tulevaa kehitystä.

75 tykkäystä

Myyty SSAB:t, +14% alle kahdessa viikossa täytti tavoitteeni, joten ei odotellakaan osinkoihin asti. Palataan kyytiin, jos tästä pompusta merkittävästi putoaa vielä ennen irtoamispäivää.

10 tykkäystä

Eikös sen vaihdon voi tehdä omatoimisesti vasta sitten jos toimari toteutuu? Näin ainakin itse toimin yleensä T+1 päivänä kun myös kulut näkyy nordnetin valuttatili miinuksissa. Sinänsä kruunutilillä ei ole pahitteeksi lepuuttaa vapaita fyrkkia odottamassa kruunun vahvistumista. Itselläkin kaikki vapaa sillä puolella ja sieltä siirtyy sitten ‘vaihda kaikki’ toiminnolla esim dollareiksi jos jenkeistä joku toimari osuu.

Otsikkoon:
Ostin Kempoweria lisää ja nyt noin 5% salkusta KH 29€

10 tykkäystä

SSAB laitaan loput @7,02

Toiveissa päästä takaisin kyytiin

6 tykkäystä

Tuli ostettua pienehkö spekulatiivinen tutkimuspositio Vepun mainitsemaa Avtechia lähes päivän huippuihin. Perustelut Vepu listasikin jo yläpuolella. EV/EBITDA RedEye:n ennusteilla 12-13x tälle vuodelle. Ei mikään halpa tälläiselle nakkikioskille, mutta samaan aikaan moninkertaistumisen edellytykset ovat olemassa, mikäli kaupallistaminen etenee puheiden mukaisesti ja yhtiö saa tuotua uusia tuotteita nykyasiakaskuntaan. Katsotaan miten tarina etenee ja mitä tarkempi tutkimus vielä paljastaa.

49 tykkäystä

Pieni kevennys Olvia. Alle kuukaudessa 10 pinnan tuotto.

Pienen pieni remedy lisäys :hocho:. Yritän hajauttaa ostoja ennen osaria josko mennään vielä alemmas.

Käteistä jäi jäljelle sen verran, että voi ostaa kiukulla myydyt nokian kartellit takaisin, jos vielä vähän putoaa.

7 tykkäystä

Tänään polttaa raha taskussa.

Kempoweria lisätty rapakon takaa tulleisiin huhuihin. Kilpailedut pitäisi olla kiistämättömät mutta hinta aika suolainen. Ei tätät tarinaa kuitenkaan viitsi sivustakaan katsoa ja positio kuitenkin maltillinen about 2,5% koko sijoitusvarallisuudesta.

Ostettu myös osa AW2 julkaisun ympärillä kevennettyjä Remedyjä takaisin. Myyntejä kohtaan on paljon pessimismiä ja tässä näen positiivisen yllätyksen paikan ja nyt ollaan teknisesti tasolla josta voisi tulla paljon tukea.

Ehkä vielä Rinkuloita mallisalkun peesissä… Katsotaan mitä loppupäivän aikana tapahtuu :stuck_out_tongue:

14 tykkäystä

Teen isoa salkkuremonttia. Osakesäästötilille osinkolaput ja arvo-osuustilille kasvulaput. Ostin juuri Fortumia 12.65hintaan 2079 zipaletta. Sitten onkin “tuotto-salkku” koossa: Nordea, Fortum, Nokian Renkaat ja Mandatum!

15 tykkäystä

Tokmanni lihoiksi. Myyntiin meni 48kpl á 15,65, eli koko omistus. Näistä 5 pinnan tuotto + osingot, eli kansankielellä pähkinöitä. Mielenkiinnolla seuraan yhtiön ruotsin valloitusta, mutta tähän hetkeen näen parempaakin tuottoa rahoille.

5 tykkäystä

Vielä lisäostos Intrum’ia hintaan 60,70€. Ei enää lisäostoja tänään. :sweat_smile:

8 tykkäystä

Nämä ulos 3% tuotolla :partying_face:. Ei kuulunut mun salkkuun. Kuivin jaloin ulos.

2 tykkäystä

Palautettu Kempower salkkuun pienellä avauksella, 29,84, kokonaiset 10kpl.
Tätä haavaa on pakko yrittää parannella, vaikka onkin syvä, ed omistus kh tais olla 10€ luokkaa, luovuin 19€ kun omissa ajatuksissa oltiin huipuissa😂 eipä oltu ei.
Näen kyllä kasvunvaraa reippaastikin. Hyvä pöhinä tk-osastolla tukee kasvunvaran näkemystäni (lue minun näkemys, ei osunut edellinenkään).

9 tykkäystä

Uutena salkkuun KH Group. Katseltu on jo pitkään ja pohja tuntuu löytyneen.

15 tykkäystä

Tankattu 6 kiloa Glastonia, dumppasin niitä loppuvuodesta veromyynteihin ja olen pikkuhiljaa ostellut takaisin…nyt olen perillä.

5 tykkäystä

Nokia 30% kevennys @3,36. Tarkoitus ollut vähentää pidemmän aikaa, mutta eipä tullut kummosempaa nousua, niin menkööt nyt.

Osalla rahoista pieni Kempower osto @29,84.

7 tykkäystä