Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Loppuhuutarista näyttää tarttuneen Intrum takaisin salkkuun :exploding_head:

7 tykkäystä

Elovena-puurot menivät osaltani boikottiin, kun tytön kansallispuku vaihdettiin, mutta ostin siitä huolimatta juuri äsken Raisiota perus pienellä aloitussummalla sen jälkeen, kun tutustuin uusimpaan laajaan (heti innostuin tutustumaan uusiin firmoihin kun asiasta mussutin, mutta hyvä niin).

Yhtiö on sijoituksena kieltämättä oksettava. Yhtiön kasvu on ollut karmeaa lähivuodet, sekava historia, kuluttajien käyttäytyminen lyö lujaa näpeille, kasvustrategioita luultavasti lykätään, hirveitä yrityskauppoja, yritetään laajentua kansainvälisesti joka syönee tulosta, kasviproteiini + muut heilahtelevat ruokatrendit ja niiden perässä pysyminen, todella epävarma tai korkeintaan mitäänsanomaton vuosi tulossa, kustannusten nousu, viljamarkkina, raaka kilpailu, jaetaan väkisin kasvavaa osinkoa jne jne.

Eli ilmeisesti melko hylätty lappu joten juuri omaan makuun sopiva. Tuskin tuo mikään strong buy tuolla hinnalla edelleenkään on eikä tuota mikään kiire varmaan olisikaan ostaa, mutta mietin, että jos yhtiö ei kasva mihinkään, tuskin tuo osake tuosta kauheasti laskee ja tuotto jää yli 6% osinkoon. Jos taas markkina alkaa elpyä (niin kuin se joskus alkaa) ja yhtiö onnistuukin kasvustrategiassa, tästähän saa helposti kaksinumeroista tuottoa ostohinnalle. Silloin pitää ostaa kun näyttää heikolta. Yhtiöllä on kuitenkin vahvoja brändejä, vahva tase, hyvät jakeluverkostot, ihan ok sijoitetun pääoman tuotto (keskiverto kilpailijaa parempi?), investointien jälkeen potentiaalista tuotantokapasiteettia, ratsastaa megatrendin aallolla ja toimii defensiivisellä alalla. Katsotaan mitä tästä tulee, pitää tutkia vielä. Aika tylsä ja mielikuvitukseton boomerosto sekä loppupeleissä melko vähäriskinen sijoitus siltikin, mutta sellaista se sijoittaminen on ja sinänsä omaan salkkuun sopiva firma, jossa osakkeille tarjotaan mahdollisuus kuoriutua rauhassa joksikin.

Jos ajoitus meni pieleen ja osake roikahtaisi ilman mitään syytä, ostetaan vielä toinen erä.

13 tykkäystä

Ostin Nokian Renkaita 600kpl. Saa nähdä, on sentään Inderesin ostosuositus. Huomenna ip. osari.

20 tykkäystä

Tuplattu tänään Remedy positio karvan alta 23. Pahimmat löysät otettu mielestäni kurssista pois ja tuotto-odotus alkaa olemaan houkutteleva

15 tykkäystä

Myyty perjantaina loppuhuutarista hintaan 53 kr ostetut Intrumit aamuhuutarin perään 54 kr, viikonlopouna oli aikaa tutustua tilanteeseen paremmin ja huolestua. Kovaa kyytiä ollutkin tänään, huhuh.

5 tykkäystä


(OST :cheese:)
“Turvallisen” pohjan haku (20 MA Halt) jäi cliffhangeriin

Nordea 10.776€ 69kpl (nice)

Sit huomenna katotaan kun Nalle keventää miljoonalla

24 tykkäystä

Vaihdettu nippu SRV:tä Innofactoriin. Uskon, että tulee tuottamaan paremmin.

4 tykkäystä

Fotumia @12,29 onnistuin saamaan. Nordea ei vielä napannut. Huomiselle uudet viritykset.

17 tykkäystä

Lisäsin Nordeaa ja Oma Säästöpankkia viime perjantaina, mutta harmikseni ei veikkaus onnistunut tällä kertaa. Em. myyntiin ja tilalle lisäys Cargoteciä, sekä uutena UPM. Nähtäväksi jää kuinka kauan on kärsivällisyyttä pitää ko. kaksikkoa…

8 tykkäystä

Myyty 1/3 (kirjaimellisesti) Super Micro Computereista tämän päiväisen rallittelun jälkeen. Yli 100% voitolla hyvin lyhyessä ajassa :tada:. Loput kaksi jättänen pitkään pitoon (ostin yhden lisää 2vk sitten ensimmäisten kahden päälle, eli ns. pikavoitot siitä) ellei raketoi liikaa taas heti :sweat_smile:.

7 tykkäystä

Meni vahingossa väärään paikkaan, mutta pysyi aiheessa :smiley:

6 tykkäystä

Ostin pikku erän Nordeaa lisää… Samalla keskihinta vähän nousi.

22 tykkäystä

Eilen lisätty Mandatumia hintaan 4,06 € OSTlle. Osinkoja kartuttamaan.

38 tykkäystä

Eilisen jatkoksi Elisaa lisää edullisemmin @40,93. Ihan täysin en nyt ymmärrä mikä tuota lappua laskee noin reippaasti…

22 tykkäystä

Op amerikka indeksiä hajautukseksi. Olen lisännyt nyt säännöllisesti pienehköjä summia. Kahta amerikka rahastoa tällä hetkellä omistuksessa ja kaikki muut varat tietenkin hesulissa.

Edit. No nyt kun päästiin vauhtiin niin otetaan lisäksi op kiinaa. Hyvin valistunutta teknistä analyysiä 10 vuoden kurssista ja näyttää ostopaikalta :smiley:

6 tykkäystä

Sama tunne jatkui, aamusta heti lisää 4.04. Jotenkin on kutina, että alle neljän ei mennä tälle kevättä. Viime vuonna on ollut viimeksi näissä hinnoissa.

8 tykkäystä

Nordnet Suomi indeksiä ja OP maailma indeksiä kuun vaihteessa ja tänään lisäys ensin mainittua.

10 tykkäystä

Osto vielä toiset 200kpl Harvia, nyt taas 2kiloa, tämä riittää.
Sunnuntaina oli uurtista Japanin saunabuumista ja eilen Viron saunamessuista, molemmat MTV3 uutisissa. Kyllä saunominen on muodissa ja kasvussa edelleen!

22 tykkäystä

Ostin lisää Berkshire Hathaway Inc., koska se on tänä vuonna suoriutunut varsin hyvin tämä firma. Lisäksi ostin Tokmannia.

8 tykkäystä

Täytyy pelata vastavirtaan, vaikka kirpaisee, lisätty 2000kpl SSH hintaan 1.74€.

5 tykkäystä