Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Myyty kaikki kolme supermicroa hintaan 991,70. Näille tuli tuottoa päälle 200 % noin kuukaudessa. Tuotto ylitti odotukseni ja olisin ollut pettynyt, jos tulee korjausliike ja osakkeet olisivat edelleen olleet salkussani. Kestän paremmin mahdollisen enemmän tuoton menettämisen.

21 tykkäystä

Itsekin myin omaan aloittelevaan treidisalkkuun viikko sitten hankitut 2 kpl supermicroa hintaan $995. Yli 30% tuotto alle viikossa. Eihän tämä nyt enää voi jatkuvasti nousta. Eihän

11 tykkäystä

Myyty puolet Nokian positiosta (1000 kpl, a 3,28 €), koska ei jaksa odotella tämän kanssa enää nousukautta. Jätin kuitenkin vielä ns. seurantaposition eli kuitenkin vähän uskoa ja toivoa on. Turskaa tuli tästä reilut 500 €. Nämä rahat laitetaan johonkin paremmin tuottavaan (toivottavasti), ainakin osinkojen osalta. T: vannoutunut osinkopuolueen jäsen :smile:

7 tykkäystä

SMCI positiosta myyty puolet @ 999 USD. Jätetään loput vielä roikkumaan salkkuun

9 tykkäystä

Vaikuttaa siltä teit hyvät kaupat, onnittelut!

9 tykkäystä

Mielenrauhanturvaamisoperaatio:
Kevennys SMCI @1000 taalaa. Kirjoitushetkellä taulussa 1047 % tuottoa ja suunta näyttää olevan yhä ylöspäin. Kavensin positiosta nyt rapia viidenneksen, jolloin osake jää edelleen salkun suurimmaksi. Kantti ei kuitenkaan kestä muhia tämän hetken arvostuskertoimia nykyisellä painolla, vaikka verrokkeihin nähden ne teoriassa voisivat olla jotekuten perusteltuja.

Kevennys siis perustuu massiviseen kurssiralliin, arvostuskertoimiin ja eritoten oman salkun riskienhallintaan. Samaan aikaan takaraivossa kolkuttaa muistutus olla katkaisematta tuottavaa sijoitusta (let the profits run), aiempi position puolitus on postyymisti tarkasteltuna ollut isompi sijoitusvirhe kuin viisinkertaisen rahamäärän työntäminen Embraceriin. Yhtiönähän SMCI näyttäisi porskuttavan ainakin niin kauan kuin AI-huumaa jatkuu, eikä liikevaihdon vuosittainen tuplaaminen ole mitenkään älytön ajatus → kurssi voi löyhästi perusteltuna kiivetä yhä huimasti ennen merkittävää dippiä. Silti, löyhät perustelut eivät kestä tarkastelua pidempiä aikoja, joten jatkan kyydissä roikkumista, mutta päivä päivältä varovaisemmin, ja todennäköisesti rallin jatkuessa lisää kevennellen :hot_face:

43 tykkäystä

Jatkettu kevennyksiä SMCI:stä

13 tykkäystä

Ostettu ARM Holdings, pieni seuranta positio ja täysin spekulatiivinen.

5 tykkäystä

Myin Lassilat ja tikanojat @ 9,04€ sekä Innofactorit@1,395€. L&T päätti vasta tilinpäätöksen yhteydessä kertoa, että joku uudistus syökin tässä tulosta. Ellen ollut aiemmin missanut tätä informaatiota. Sekin mahdollista. Olin odottanut tuleville vuosille ainakin tuloksen kestävyyttä, joten sijoitusteesi meni vähän alta. Innofactor meni pesuvesien mukana, koska oli ostettukin samaan aikaan kuin L&T. Vaihtoehtoisesti tuottopotentiaali ei enää nousun jälkeen houkutellut, vaikka varmaan joku kymmensentti olisikin vielä nousuvaraa. Välttelen kuitenkin osittain teknojen ylipainotustakin.

Tilalle pieni siivu menneisyyden hypeosaketta eli Nestettä. Lisäksi oli tarkoituksena ostaa Anoraa, mutta joku ehti ensin eikä paskayhtiösijoittaja voi ostaa 10%:n päivänousussa olevaa yhtiötä. Pieni ostopotentiaali myös Cityconin osalta, josta luovuin hetki sitten. Riippuen vähän siitä mihin lähtee tänään kävelemään eilisen iltaosarin jälkeen. Yhtiö kuitenkin yllätti positiivisesti leikkaamalla osinkoa, vaikkakin liian vähän, mutta kuitenkin. Kiinteistöpuoli saattaa ehkä joskus muutenkin elpyä ja myyntihinnoista tultu kivasti alaspäin. Toivon, että osingon leikkaaminen tulkitaan markkinoilla väärin (oma tulkintani on luonnolliseti se ainoa ja oikea) ja tänään tullaan rajusti alas, vaikka omaan silmään 2024 ohjeistuskin ihan ok.

11 tykkäystä

Cityconi avauksesta 4,5€/kpl. Positiivinen osinkoyllätys ja oikeita toimia vihdoin.

9 tykkäystä

Ikuinen mörnijä Citycon sai potkut salkusta. Nyt etsimään 10 kilolle uutta kotia.

Tai sitten pidän oikein kivan viikonlopun :rofl:

16 tykkäystä

Lisäys 1500 kpl Cityconia á 4,412 (nyt 9100 kpl). Nää kyl lähtee hevillä kun tarvitaan likvidejä kämppään.

8 tykkäystä

Toinen erä 4,407€

8 tykkäystä

Metsoa kevennetty 50% 10,25€, voittoa tästä erästä ~10%. Loppu erä onkin jo 18% voitollinen, seurataan kurssin liikkeitä mahdollisen luopumisen osalta. Teollisuussektorini on valmet myötä jo niin iso, että oli aika kotiuttaa voittojakin, ja oma tavoitehinta/voitto % osui. Muuta perustelua en nyt päätökselle löydä.

Edit. Loppu 50% lähti 10,40€, ~20% voittojen kotiutusta.

8 tykkäystä

Kevennetty Embraceria noin 1/4. Toistaiseksi salkkuni isoimmat turskat tulleet tästä huippuyhtiöstä, mutta jätetään nyt vielä isohko potti salkkuun sulamaan lisää :grinning:.

14 tykkäystä

Ties kuinka mones QT-veivailu päätökseen 76 eurossa, hankinnat syyskuussa 54 eurosta. Ehkä jossain vaiheessa taas kelkkaan mukaan!

10 tykkäystä

Lisäsin vielä Titaniumia hintaan 14,75 ja 14,50 euroa. Titanium-positio alkaa nyt olemaan koossa. Lisäksi hankin Seligsonin Phoebus-rahastoa.

7 tykkäystä

Ostettu Embracerin call optiota. Mielestäni bullish tulosjulkistus.
“Harmi” että löytyi tämä yhtiö vasta eilen illalla

8 tykkäystä

Qt pienehkö positio ulos 60% voitolla. Roskien kevätsiivousta; Citycon ulos 20% tappiolla. E: heti perään Nesteen tuplaus.

10 tykkäystä

Bioretecciä lisätty jälleen kerran…osuus salkusta alkaa olla jo melkoisen suuri.

8 tykkäystä