Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Intrumit ulos! Voihan v*ttu
Tästä seikkailusta nopeimmat ja suurimmat tappiot

21 tykkäystä

Möin Mandatumit ja ostin tilalle eQ. En mene ainakaan osta-suosituksella taas negariin :face_with_monocle:

10 tykkäystä

laitoin nesteet ja upm veks. Neste pienellä tappiolla, upm jopa +/- 0. Katotaan nestettä uudestaan 20 alapuolella.

Rahat varmaan toiseen BATS erään jos vähän vielä tippuu.

7 tykkäystä

Ostettu Nokian Renkaita @8.28. Näen, että parin vuoden tähtäimellä tässä on todella hyvä tuotto-riskisuhde. Toinen vaihtoehto oli Neste, mutta näen vielä hieman lasku varaa.

Tämän lisäksi jatkettu reilun vuoden tauon jälkeen kuukausisäästämistä.

Kaikki tämä rahoitettu opintolainalla, jonka päätin nostaa erästä hankintaa varten. Tästä jäi kuitenkin reilu 2k ylimääräistä.

Edit. typo

17 tykkäystä

Myyty MGI (+ 7%), Marimekko (+ n. 10)%) ja Revenio (+47 %). Jatkettu salkun putsaamista näistä minisiivuista mitä on tullut shoppailtua ja joissa en näe enää yhtä selvää tuottoprosenttia. Vapautuneet varat laitettu Nesteeseen.

Tarkoitus putsailla hiljalleen turhan minisiivut salkusta niiltä kohdin kun tuottopotentiaali alkaa olla käytetty ja keskittyä tiukemmin indeksiin + muutamaan suoraan (osinko)-osakkeeseen ja mallisalkun varovaiseen peesailuun.

7 tykkäystä

Tunnelma Hesulissa on apea kuin rankkasateen vuoksi perutulla Marttakerhon syysretkellä. Siispä ostoksille. Lapwallia lisää 400 kpl, `a 2,97. Investointipäätöksiä odotellessa.

10 tykkäystä

Kun Yhdysvallat käy kuumana ja Hesulin pörssi mörnii, kumpaan laitat mieluummin rahasi? Heikki Keskivälin eilinen Kauppalehden juttu sai minut laittamaan ostohousut (viimeistään nyt) jalkaan:

Neste 20 kpl, 25,00e
Kempower 26kpl, 19,83e
Fortum 43kpl, 11,98e

Lisäksi pienen FOMOn estämiseksi;

Handelsbanken USA indeksiä
Nordnet Norge Indeks

“Ehkä mieluummin kannattaa ottaa se ajatus, että jos vallalla oleva mielentila on se, että pörssi laskee, niin silloinhan on juuri enemmän tilaa positiivisille yllätyksille.”

46 tykkäystä

Ja sieltä toinen setti batsia. Ihmetellen taas miksi osakkeen hinta ilmoitetaan penneinä 2281 eikä 22,81 puntaa. No ei sentään joudu ostamaan jalkoina tai nauloina.

13 tykkäystä

Se on ikävää, että päätökset pitää tehdä aina tuossa oikeassa laidassa. Kohtuu hyvin tässä on kuitenkin pallurat viimeisen viiden vuoden aikana osuneet, jospa tuorekin :green_circle:

75 tykkäystä

Kuten puolittain luvattu 4 viikkoa sitten, niin lisätty Nestettä alta 25 euron. Näillä lisäyksillä ei kylläkään paljoa keskihintaa pudoteta.

Koska olen heikkojen, sorrettujen ja väärinymmärrettyjen puolella tai ehkä muuten vaan masokisti, niin lisäsin myös Kempoweria @ 19.xx. US-pomo Joycen lähtö vähän mietityttää, mutta uskon, että sikäläisen tehtaan tuotannon lämmettyä alkaa erouutisesta huolimatta siellä suunnalla myös myyntikin vetää, vaikka yleisesti laturimarkkinoilla tulikuuma kasvu onkin jäähtynyt.

Edit: ostot tehty aamulla ja en edes tajunnut, että Kempower onkin tällä välin +7,8% nousussa. Säikähdin tapahtumarivin vihreää väriä.

17 tykkäystä

Aallonin myynnistä saadut rahat allokoitu Raisioon ja Fortumiin. Raisiota olikin ennestään pieni siivu, Fortumia vähän enempi.

Raisiossa tosiaan kurssi nytkähti lähes välittömästi ekan oston jälkeen, syynä ohjeistuksen vetäminen pois joka ei itseäni yllättänyt ollenkaan. Puhuinkin aiemmin että tätä voisi ostaa lisää jos hinta laskee. Kyllähän yhtiön kv-kasvu, superkilpailtu elintarvikemarkkina ja kasviproteiinien menekki + muu ruokatrendien muutokset jne huolta aiheuttaa, mutta jos yhtiön kasvu nyt ei negatiiviseksi menisi, antaisi nykyinenkin osinkotuottokin jotain. Ja onhan tossa upsideä hyvin jos/kun markkinat joskus elpyykin ja yhtiö onnistuisi ulkomaan kasvussa. Kertoo keskivertokilpailijaa korkeampi roi siitä, että jotain kilpailuetua löytyy.

Fortumissa ei mitään uutta. Oletan että viime kvartaali oli kertaluontoinen pettymys. Eiköhän tämäkin muutaman vuoden aikajänteellä elvy.

Nyt on käteinen taas tukevasti nollassa. Hyvä aika rakentaa salkkua.

11 tykkäystä

Osto:

  • Neste lisäys 50% edelliseen positioon. Paino salkussa 4%. Salkun todellinen villi kortti, koska en voi sanoa ymmärtäväni jalostusbisnestä tai sen kilpailua / mahdollisia vallihautoja. Näkemykseni peesaa hyvin vahvasti Inderesiä, ja ymmärrykseni lepää pitkälti laajan rapsan harteilla. Lynchmäisesti tankkaan itse Nesteellä autoni, miksen myös siis salkkuani :sunglasses:.

Käteistä 0% :partying_face:

37 tykkäystä

Tiistaina kuukausisäästöllä ostettu:

5 kpl Amundi Nasdaq-100 UCITS ETF (LYMS)
5 kpl iShares MSCI ACWI UCITS ETF (IUSQ)

5 tykkäystä

AML (Aston Martin) lähti ostoon 8437 kpl @160 GBP.

Osake on lasketellut hurjasti, kryptopojat rikastuneet ja lähdössä auto-ostoksille. GTrends datan kehitys näyttää lisäksi hyvältä.

8 tykkäystä

Ryhdyin tänään Porschen omistajaksi.
Yrityksen tuotteet on todellakin kunnossa, eikä tuo arvostuskaan aivan tapissa just nyt ole.


13 tykkäystä

Tulikiven ostot suoritettu loppuun - uutta Juukalaista sanontaa noudattaen ”meni syteen tai talkkiin”.

4 tykkäystä

Ostin Novoa, ei varmaan tarvii ikinä enää nähä punaista päivää salkussa… :slight_smile: Kuulema vaikka kaikki muu laskisi, niin Novo piristää aina päivää. :sweat_smile:

Haluun myös selvittää miten pääsen liittymään Novon yhtiökokoukseen suomalaisena. En löytäny mitään ohjeita ja siellä moni kuten Novokin tekee aitoja hybridi kokouksia. :thinking: :thinking: :thinking: Mul ei oo semmost MIT ID:tä eikä VP account-tunnuksia, niin pääsen nyt kysymään sieltä ja tekemään markkinatutkimusta kilpailijan softatuoteista xD

50 tykkäystä

Myin vähäsen OP-Aasia rahastoa tulevaa reissua silmällä pitäen. Sanotaan tätä nyt vaikka veromyynniksi. Oli yllättävän vaikea (noin niin kuin henkisesti) realisoida rahastoa, johon on vuosikausia rullannut kuukausisäästö.

8 tykkäystä

Joskus pyhästi lupasin, että pysyn poissa tästä ketjusta raportoimasta ostojani, mutta menkööt nyt kerran kiellon päälle.

Näemmä se markkina pystyy myymään enemmän kuin minä ostamaan. No, viimeiset lisäykset:

Gold Royalty Corp
Goldmining Inc

Nyt sitten pyritään pysymään siinä istuvalla linjalla. Tätä tullut alituiseen yritettyä, mutta aina lähtenyt fomottelemaan nopsempia tuottoja jostain ja päätynyt treidailemaan. Yleensä rahat näihin treideihin napattu lapuista, jotka ovat välittömästi myynnin jälken ampaisseet ylös. Näin tälläkin kertaa, mutta ei voi mitään.

Kultapainotteisella, huonosti hajautetulla salkulla mennään jatkoon ja toivottavasti tässä nyt lähikuukausina ei muuta positiosta toiseen pomppimista tule, mutta annan itselleni luvan säätää painotuksia, jos Faronin anti antaa jossain vaiheessa kovan alennuksen, eikä ole ennen sitä tullut ulos huonoja uutisia BEXin tehosta.

Nyt toivottavasti saa kurssikäyrän kyttäämisestä irroitettua tunteja käytettäväksi perheen parissa ja sijoituskirjallisuuden lukemiseen. Olisikohan kolmisenkymmentä teosta (tms, en uskalla laskea) ainakin jonossa odottamassa lukihäiriöisen hellää kosketusta. :sweat_smile:

9 tykkäystä

Orion pihalle ja tilalle Neste uudestaan takaisin sekä Kempower lisäys

8 tykkäystä