Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Kyllä kokonaan jätän pois. Alan laittamaan rahastoihin isomman summan kuukausittain. Olen tullut siihen tulokseen että virtuaalivalutta ostot eivät ole minun juttu koska en osaa ajoittaa ostoja ja myyntejä oikeaan ajan kohtaa…Ja pitkäjänteisyyttä minulla ei ole niin paljon että jaksan holdata niitä vuosikausia. Tiedostan että saatan ja todennäisesti hävien “rahallisesti” tässä mutta näen että indeksiin sijoittaminen ei ole niin riskistä ja jotenkin “helpompaa” kun tietää mihin sijoittaa. Ja ikääkin on vähän enemmän kuin 20 vuotta :slight_smile: :laughing:

3 tykkäystä

Hello Fresh myyty välillä @ 7,17 €.

Hetken seuraan sivusta testataanko vielä 6 €:n kestävyys.

Aiemmin sanoin että tämän kanssa seilailussa on tuurilla ollut sijansa, ja näin varmasti on ollut. Toisaalta nyt kun katsoin teknistä kuvaa niin muistui itselle mieleen että selkeä syy miksi en hankkinut osaketta ennen tulosta, oli se että huippu oli jäänyt alhaisemmalle tasolle kuin edeltävä. Joten teknisellä kuvalla oli myös asemansa, kun jäin odottamaan uusia pohjia.

8 tykkäystä

Kempoweria 50 kpl ostoon hintaan 20,66 kipaleelta.

10 tykkäystä

Nokian Renkaita vielä 25% lisäys positioon. Saavat jäädä hautumaan OST:n puolelle.

10 tykkäystä

SEBa myyntiin voitolla ja perjantaina ostan takaisin, ennen osinkoja.

Sen verran on hyvä firma, että varmaan jää salkkuunkin.

Myin 90kpl ja ostan takaisin joko 105 tai 120kpl.

1 tykkäys

Myynti:

  • EVO kevennys 25% jäljellä olevasta positiosta. Ala ei enää puhuttele, vaikka firma on huippulaadukas.
  • Boreo kevennys. Jostain piti keventää, jotta sai varoja allokoitua muualle. Boreon tilanne on haastava, ja tulen varmaan myyneeksi pohjalla.

Osto:

  • Norbit ASA avauspositio. Laitoin kioskille oman ketjun pystyyn Norbit ASA - Explore more . Ensimmäinen oma yhtiöketju, joten toivottavasti laadultaan riittävä. Monialayhtiö, joka tekee mm. korkealaatuisia kaikuluotaimia, joilla voidaan kuvantaa merten pohjia. Ripeä kasvu hyvillä katteilla, ja painii vielä maltillisessa sarjassa markkina-arvon ollessa n. 350meur.
15 tykkäystä

Vihdoin sain myös yrityksen AOT:n auki. Kukaan ei varoittanut, että se onkin hivenen työläämpi operaatio kuin henkilökohtaisen AOT:n avaaminen. Yhtä kaikki nyt se on tehty ja ensimmäinen tylsääkin tylsempi ostos tehty.

Fortum 500kpl 11,62

38 tykkäystä

Kevennetty Telestettä n. 8% @ 3,13 - 3,14e, kun otti 20% pompun.

Ostettu Fortumia @ 11,62

Edit: vähän enemmän pihalle @ 3,05. N. 12-15% voitto näistä eristä. Myyty yhteensä n. 18%

13 tykkäystä

Pitkästä aikaa muutoksia salkkuun: Aiemmin Nesteet ja Kempit verotappioiksi mut nyt…

Kevennetty Manta 1/4 possasta 4.098
Ostettu velalla SOFIA tuplaus 7.7usd: https://youtu.be/Go93Mc6VYLA?si=9Lz4-_2pnm_lUASV
Nyt isoin yksittäinen omistus uraanien, bondi ETF:n ja kryptojen jälkeen.

Lisätty Uraani sprottia, TUPLAUS AVA12 alle 80SEK: kuukaudessa 33% dippi vaikka uraanitarina ei ole muuttunut. Suomialtistus hävinnyt pieneksi tappioiden kotiutusten jälkeen, mutta kesätarkkailussa monta laatuosaketta NR, valmet, wärre, outo, UPM, neste…

3 tykkäystä

Lisätty Sampoa 200 kpl.

Lyhyet perustelut: Johto osaa hommansa, strategia selkeä, panostukset asiakaspitoon, kasvun hakeminen hallitusti, vahvat näytöt omistaja-arvon luonnista.

JA ostettu samalla vähän Handelsbanken USA indeksi ja Nordnet Suomi indeksi koska why not

25 tykkäystä

Pieni erä short ARM @ 127.77. Huomenna vapautuu IPO lockdownista osakkeet, jos pitäis veikata niin tuskin se ainakaan hintaa nostaa jos myyjät innostuu myymään. Vielä passelisti nvidia pullback menossa…

7 tykkäystä

Pelisalkusta kevennys Mantaa @4,0995€. Ostetaan takaisin, jos valuu taas alemmaksi.

6 tykkäystä

Kemppijuna tuli hakemaan vähän päältä 20e ni latasin vähäsen.

9 tykkäystä

Hetkeen en ole Hesuliin törsännyt mutta tänään hairahduin… Fortum :finland::heart: lisäys hintaan @11,59

19 tykkäystä

Uskaltauduin vielä tekemään lisäyksen Zealand Pharmaa aamun laskussa kun kurssi kävi 660 DKK:ssa. Nyt on koossa alunperin suunniteltu määrä ostoja vaikka tämä viimeinen erä tulikin paljon kalliimmalla kuin aiemmat. Jos kurssi vielä jatkaa huomattavaa nousua niin todennäköisesti kevennän ennen faasi 3 -tulosten julkistusta myöhemmin tänä vuonna. Jos pysytään tällä tasolla niin sitten mennään faasi 3 -tuloksiin tällä omistuksella.
image

4 tykkäystä

Myin Samposta irtaantuneita Mantat - ”tarpeeton” pikkurivi

OSTille jäi vieläkin pienempi… katsotaan mitä niille keksin

6 tykkäystä

Yrityksen AOT:lle pari lisäostoa. Tylsänä pysytään edelleen: Sampo 100kpl 39,95 ja Nokian renkaat 400 kpl 8,37. Puolet tämän vuoden käteisestä jää odottamaan.

17 tykkäystä

Myin Aiforian kokonaisuudessaan @3,74 n. 6% tuotolla. Nyt oli tarjolla riittävästi likviditeettiä lappujen irrottamiseksi ja tartuin tuohon. Muita syitä myynnin taustalla ovat mm.

-vaikka tarina on hienosti edennyt kokoajan oikeaan suuntaan, on vauhti ollut ainakin omaan makuuni vähän turhan hidas kuitenkin

-yhtiötä arvostetaan hyvin kireästi eikä arvostus kestä yhtään pettymystä. Ymmärrän tavallaan syitä kireälle arvostukselle, terveydenhuoltoala itsessään, yritysostokortti, mayo clinicin referenssi ja hyvät näytöt toistaiseksi mutta kyllä tuossa arvostuksessa on jo kovia odotuksia sisällä pitkälle tulevaisuuteen

-yhtiö on edelleen hyvin raskaasti tappiollinen ja tänä vuonna toteutuu todennäköisesti osakeanti kassan vahvistamiseksi joka aiheuttaa luultavasti jonkinlaista painetta kurssiin

Olen edelleen siis hyvin kiinnostunut aiforiasta ja toivon todella että aiforia jatkaa etenemistään oikeaan suuntaan mutta tässä kohtaa jään katsomoon odottelemaan kovempia näyttöjä tarinan etenemisestä ja rahoitusriskien hälvenemisestä.

14 tykkäystä

Intrumit myyty ja sähkölaitteiden kuningasta Schneideria hankittu

4 tykkäystä

Pitkästä aikaa salkussa myyntitapahtuma eli Evolution AB:ta vähennetty muutamalla tonnilla ja mukavalla tuotollakin jopa. Mitään sen merkityksellisempää syytä tälle ei ollut kuin Evon osuuden trimmaaminen hieman pienemmäksi salkussa, oli päässyt kasvamaan turhan suureksi. Hyvä positio jäi vielä koska firman tekeminen näyttää hyvältä ja kasvua on.

Nyt sitten miettimään mihinkä tästä saadut myynnit tunkisi? :thinking:

6 tykkäystä