Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Fortumin osingot → OP Maailma.
Myyntiin Mandatum → Kesko lisäys.

12 tykkäystä

Raisio lisäys osinkodipistä 1,968 euroa kappaleelta.

8 tykkäystä

Pieni sipaisu Orion @33,xx€. Tätä on monesti ostettu 30€ pintaan ja saatu hyvät tuotot. Mieluusti saisi vähän kyllä vielä laskea.

12 tykkäystä

Myin batsia. Kevyempään painoon, oli lurahtanut isoksi. Pienellä voitolla ja n. 2,5% osingot. Nämäkin olis voinut sijoittaa paremmin.

Lisäys magnora ja revenio

7 tykkäystä

Tongin myös roskista ja ostin 1000 Fortumia avauksesta. XLU e:(sektorirotaatio, defensiivisyys?) jenkeissä tukena ja spekulaatiot siitä, että bondisijoittajat olisivat siirtymässä osinkojen takia tähän sektoriin. Jos ei alle 12 painu niin hodl. Katsotaan mitä päivän CPI tuo tullessaan. Earnings gappikin täytetty ja jotain muutakin teknistä tästä vois vääntää.

7 tykkäystä

Ostin LeadDeskiä, jota oli salkussani annista vuoteen 2023. Myin tätä lähellä ATH:ta, euroissa enemmän mitä olin siihen sijoittanut. Loput erät myin osissa ei kovin mairittelevin hinnoin. :slight_smile:

Xataka GIFs - Find & Share on GIPHY

Tässä on marraskuinen myynti-ilmoitukseni:

Olin tässä taas pohdiskellut LeadDeskiä noin parisen viikkoa, toki yhtiö oli entisestään tuttu ja aina välillä ennenkin yhtiötä olen tutkinut ihan siinäkin mielessä, jos palauttaisin sen salkkuuni.

Yhtiö ei ole tunnettavuudeltaan mikään vahvin ja ehkä on vaikea muutenkaan arvioida, miten yhtiöllä tulee jatkossa menemään - ei ole selkeää kuvaa siitä. Sen siis koen riskinä, että on ainakin itselleni vaikea ennustaa, miten yhtiö tulee pärjäämään tai… ehkä näen sen haitarin aika suurena, että mitä voi käydä. Suhtaudun kyllä optimistisesti yhtiön tulevaisuuteen, mutta on tämä ehkä mielestäni kuitenkin astetta riskisempi sijoitus.

Jossain vaiheessa oli puhetta Norjan ja Ruotsin kruunuproblemista. Eikä taloudellinen suhdanne ole ollut mikään parhain mahdollinen ja liikevaihto ei siten ole ollut, mitä mairittelevin. Kova toimija tässäkin tilanteessa olisi voinut hyvin kyetä kasvattamaan liikevaihtoa kannattavuudesta tinkimättä?

Tekoäly, uhka vai mahdollisuus? :slight_smile: LeadDeskissä ollaan innostuneita tästä, mutta niin ollaan muuallakin ja vaikka ei olisikaan, niin pitää esittää siitä huolimatta vaikkei olisikaan siinä kehityksen kärjessä… no uskon kyllä, että yhtiössä ollaan vilpittömästi tästä kiinnostuneita eikä ainakaan olla kehityksen osalta ainakaan viimeisten joukossa, mitä olen ollut ymmärtäväni lukemani perusteella. Miten ja kuinka nopeasti AI jatkossa tulee muuttamaan kenttää tai kuinka isosti ja miten tämä yhtiö pärjää siinä. LD:n en näe olevan viimeisten joukossa, mutta pohdituttaa se, että tuleeko jotkut isommat toimijat isommin resurssein dominoimaan AI:n ja muiden modernimpien ratkaisujen avulla?

Olen vakuuttunut johdosta, erityisesti Ollista. Ja kun käytän etunimeä, niin se kertoo siinä, että ollaan jo fanituksen asteella ja sokeina yhtiön riskeillä sekä muille miinuksille. :grimacing: Tämä CEO on isosti kiinni omilla rahoillaan ja tuntuu aidosti tuntevan hyvin tuotteensa sekä alan. Koen ettei johto ole tehnyt valtavia virheitä ja aika paljon kuitenkin erilaiset askeleet ovat osuneet kohdallensa esim. yritysostot ja ne asiat, mihin yhtiössä on keskitytty.

Pilvimarkkinat (en puhu niistä luontaistuotteista) kasvavat ja yhtiön tarjoamille tuotteille on kuitenkin kysyntää. Mitä olen käsittänyt, niin tuotteet ovat hyviä ja helppokäyttöisiä… niin ja tietysti kilpailukykyisiksi todettuja osin em. syistä johtuen. Asiakkaissa on hyviä erilaisia todisteita siitä, että kiinnostusta löytyy erilaisista asiakkaista ja ehkä jatkossa isoja asiakkaita saadaan suhteellisesti entistä enemmän?

Joustava liiketoimintamalli ja kustannusrakenteen skaalautuvuus, nämä pitää aina mainita LeadDeskin yhteydessä. :slight_smile:

Paikallisia kilpailijoita vastaan yhtiö pärjää hyvin ja hieman on jo todisteita siitäkin, että kansainvälistyminen on alkanut sujumaan. Nyt ollaan ehkä jollakin tavalla vielä jonkinlaisen suhdanteen pohjalla tai sitten ei :stuck_out_tongue: , joten yleisen ympäristön kääntyessä positiivisemmaksi, niin toki muidenkin myötä yhtiö hyötyy eikä tätä ollut edes järkeä kirjoittaa. :smiley: No kuitenkin… mm. konservatiivisessa Euroopassa riittää tilaa LD:n ratkaisuille ja jos yhtiö kykenee kasvamaan epäorgaanisesti tuttuun tapaan pidemmällä aikavälillä. (jos ja jos)

Kannattavuus ei ole viime aikoina aiheuttanut pettymyksiä ja ehkä markkinan kehittymisen myötä nähdään kannattavuuden kasvuakin samalla, kun liikevaihto kasvaa. Fiksumpien näkemykset yhtiön pidemmän aikavälin kannattavuuspotentiaalista miellyttää, tosin pitkä odotusaika lisää aina riskiä, kun erilaisia asioita ehtii tapahtumaan siinä välissä.

Kukaan ei ole mulle yhtiöt suoraan hehkuttanut isommin, vaan olen käynyt hyviä keskusteluja tästä useimpien kanssa, jotkut ovat tästä selkeästi vähemmän innostuneita ja nimenomaan hyvin perustein. Kiitän @Antti_Luiro:a ja @Frans-Mikael_Rostedt:ia erinomaisesta analyysityöstä sekä erityisesti Fransia hyvistä keskusteluista niin kasvotusten kuin privaviestein. :slight_smile:

Suhdanne heikkenee, sitten isommat toimijat näkyyvytensä ja paremman tekoälyn avulla vievät markkinaosuuksia sekä pakottavat matalampien kulujensa että paremman skaalautuvuuksiensa avulla LeadDeskin laskemaan kannattavuuttaan liikevaihdon laskiessa. Tähän pitää Alokkaan varautua, vaikka ei se varaudu. Koettaa vain mainita uhat esittäen ettei sokeasti mukamas olisi mutulla ostamassa.

image

Toivottavasti tästä Liidipöydästä tehdään kunnon ostotarjous Efecten tapaan tai no toivotaan ainakin ettei nyt ihan heti saneeraukseen joudu. :cowboy_hat_face: :smiling_face_with_tear:

35 tykkäystä

Ostettu Ruutu palvelusta Masters Golf paketti 26,99€ :golf:

23 tykkäystä

Nestettä vielä lisäys 200kpl @ 28,1€ tähän trendiin

18 tykkäystä

Päivitellään välillä tännekin:

Maanantaina vähän paisunutta fortumia juustohöylällä ohut siivu pois @12,165€, vielä jäi hyvä pino.

Tänään avauksesta osto Admicom @40€

Käteispainoa pikkuhiljaa pienentäen, aavistus suomipainoa lisäten

EDIT:
Ainiin ja viime viikolla Neste avaus foorumilla hehkutetulta pelletasolta

12 tykkäystä

Kuuntelin toimarin yhtiökokouksessa pitämän katsauksen ja olihan se pakko lisätä laidasta 3.92€ ,
kun ei pilkkiin syvemmältä tartu. Hyvältä näyttää meno ja toimarin esiintyminen, Aiforia.

10 tykkäystä

Myin kalleimmalla ostetut 36kpl Nestettä ±0 tuotolla hintaan 27.98. Jäljelle jäi (kai pikku hiljaa legendaariseksi muodostuvalta) pelletasolta (24,xx) ostetut 81 kpl.

7 tykkäystä

Scanfilit 8,54€ myyty kaikki ja Rekat myös 9,00€. Tankattu lisää Optomedia, keskihinta nyt 3,67€. Josko se lupa heltisi kesälomalla viimeistään.

7 tykkäystä

Tytölle Raisio 1,97 (850kpl) “pitkään pitoon”,
kiva olla matkassa :money_mouth_face:
Strateginen päätös, että tulos tehdään ostamalla…
Nyt on rauhallinen olo ja syksyllä ostoralli jatkuu :thinking::partying_face:

7 tykkäystä

F —> F

Fortumit ulos. Ei siksi, etten uskoisi firmaan, vaan koska olen jo jonkin aikaa himoinnut lisätä toista äffää. Fortumista pari kymppiä voittoa ja osingot. Nämä nyt kiinni edellisten päälle Fodeliaan. Kaupan arvo joitain satasia.

On mukavaa matkustaa veneessä, jonka omistaja soutaa yötä päivää. -Seppo Saario

Sepon sutkautuksen lisäksi on mulla paljon muitakin perusteita. Tutkailin yritystä monta päivää, joka on poikkeuksellista mulle, vakuutuin ja iskin lisää kiinni.

Pyri löytämään yrityksiä, joita muut eivät ole vielä löytäneet ja ennen heitä.

Kyllä se siitä lutviutuu.

21 tykkäystä

Ostos 99kpl nestettä hintaan 27,89€

Huhhei vielä ehti saada alle 30€ ja samalla oma tavoite toteutui eli keskihinta 30,55€=>29,91€

Nyt voi viimeinkin olla levollisin mielin ja katsella sitä että omistaa nestettä kakkosella alkavalla hhinnalla :sweat_smile:

16 tykkäystä
  • Myin Wulff Groupia ja Incapia
  • Ostin Volvo Carsia (Polestaria osinkoina kiinnostaa myös saada)
4 tykkäystä



Kevensin hyvin pienen määrän Fortumia 330 kpl 12,300 €. Jäljelle jäi kuitenkin vielä ihan kiva määrä, n. 6,3 % salkusta, eli lievästi enemmän kuin Inden Mallisalkulla. Hetki sitten irronnut 0,58 € osinko huomioiden adjustoitu Fortumin nykyhinta antoi pientä korvausta holdaamisesta. Pääasiallinen tarkoitus tällä pienellä viilauksella on toki käteisen määrän nostaminen, nyt käteistä on n. 9,5 %, joka antaa kuitenkin jonkun verran liikkumavaraa tuleviin ostoihin.

29 tykkäystä

Myyty Tokmannia 600kpl tällä viikolla
Tänään pieni siivu lisää Zaptec :bouvet_island:

11 tykkäystä

Raisiota osinkodipistä pitkään pitoon :ear_of_rice:

Ja perinteiset lisäykset nordnetin :finland::sweden::norway: rahastoihin.

15 tykkäystä

Nesteet ulos +/- 0 sijoituksella, osingot kuitenkin päälle tuottona. Todennäköisesti laitan nuo World Energy ETF:ään kiinni niin pysytään samalla sektorilla, mutta hajautettuna.

8 tykkäystä