Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Ostin 60 Neste @20,00€ osinkorahoilla
Uskon tulevaisuuteen

24 tykkäystä

Käytin tuoreita osinkoja vielä yhteen erään Patria Investmentsiä (PAX). Nyt pienoisessa ylipainossa, mutta tilaisuus vaikuttaa sen verran otolliselta etten voinut mieltäni malttaa.

Buy in May and go away, näillä näkymin virittelen ostohousuja seuraavaksi vasta syssymmällä.

5 tykkäystä

Nymt myydyistä osakkeista saadut rahat siirtyivät seuraavasti:

Noin 98% saaduista rahoista puoliksi alla olevien kahden kanssa.
Omega healtcare Inc kurssilla $31,73
Horizon technology finance kurssilla $11,58

Yllä olevista jäi vielä jämät, jotka menivät Ålandsbanken B / 33,70 €, Fiskars / 17,24 €, Kesko-A 17,26 €. Tämä jämien heitto useampaan osakkeeseen mahdollista OP:n prosentin kuluilla.

5 tykkäystä

Ostin jostain syystä Keskoa. Megatrendit on vähän vastaan kun väestön vähenemisen myötä rakentamisen tarve vähenee ja ravintoloissa ja kaupoissa kävijöitä on vähemmän. Kuitenkin tällä kuihtuvalla alallakin tuntuisi että erityisesti rakentaminen on nyt niin nollissa että ajattelisi sen aikanaan piristyvän kuitenkin nykytasoa korkeammaksi. Sama koskee ruokakauppaa, jonka tilanne paranee luultavasti siinä vaiheessa kun ihmisten ostovoima paranee ja hintatietoisuus vähenee. Tällä hetkellä huonoin mahdollinen tilanne ruokakaupassa, kun kaikki ovat säästömoodissa metsästämässä 39 sentin kaurahiutaleita prismasta.

26 tykkäystä

Apetit oli vielä eilen osunut 13,90 € kurssilla. Tämä tosin oli jo salkun rahaa, ei nymt myynnistä.

2 tykkäystä

Pyörähdin eilen toimistolla analyytikoiden kerroksessa. Olin onnekseni unohtanut aiemmin keventää Harviaa, joten niiden myynnistä oli vapautunut pääomaa sijoitettavaksi. Nykyisestä elämän- ja työtilanteesta johtuen teen tällä hetkellä tietoisesti lähinnä pieniä sijoituksia hyvin vähäisellä omalla älyllisellä ponnistelulla. Lisäksi olen luvannut tänä vuonna ostaa uusia yhtiöitä salkkuun ainoastaan Ruotsin puolelta tutustuakseni markkinaan, suomalaisten osalta voin lisätä olemassa olevia.

Ensimmäisenä vastaan tuli tietenkin @Verneri_Pulkkinen, joka oli Bloombergin terminaalilla screenaamassa parhaita osinkotuottoja. Rupattelun tuloksena salkkuun päätyi ruotsalainen mini SaaS AVTECH, ehkä 2 minuutin Vernerin pitchin vakuuttamana. Osinkopuolueen rohkaisemana lisäsin myös Mandatumia, jota oli salkussa Sampon jäljiltä olematon rivi. Verneri toki harmitteli, että kevään osinko on jo irronnut eli olen myöhässä :frowning: :stuck_out_tongue_winking_eye: Vastavuoroisesti yritän saada Verneriä Eniro-junaan (osinko 7%, EV/EBITDA jotain alle 4) ja koska pitchini ei vielä vakuuttanut ostin itse lisää Eniroa omaan salkkuun osoittaakseni uskoani keissiin.

Seuraavaksi vastaan tuli @Atte_Riikola. Riikolan Ruotsi-tarjottimella oli lähinnä nikotiinipusseja/nuuskaa ja uhkapelikeissejä. Turvallisuushakuisena tyydyin lopulta alentamaan Aallon Groupin omistukseni keskihintaa pienellä lisäyksellä.

200 tykkäystä

35 Ålandsbanken A osaketta 35 euro kappale hintaan.

12 tykkäystä

Muutama sata lappua lisää Elabs 15,1 Nok hintaan. Salkun nurkkaan mätänemään vanhojen päälle.

7 tykkäystä

Embracer myyty pois. Eihän tämä kyllä ole yhtään omantyylinen niin antaa mennä. Lopulta melko kuivin jaloin pääsin vaikka tulikin vähän turskaa. Ihan muita lappuja on kiikarissa mitä varten rahaa onkin hyvä kerätä.

10 tykkäystä

Myin parilla tonnilla Valmettia @25.28

Ostan avauksesta Nvidiaa ja odotan kesän ajan 20-30% legiä ylöspäin.

12 tykkäystä

Fortum myynti @14,34€. Jos sais nämä sitten alempaa takaisin.

14 tykkäystä

Lisäys 650 kpl Enento Groupia. Defensiivinen liiketoiminta ja uudet palvelut noussut 14% liikevaihdosta, sekä korkotasojen lasku nostanee pian takaisin valuaatiot verrokkien tasolle ( Experian, Fair Iisac, TransUnion) lisäporkkanana odotellaan ostotarjousta, kun TransUnionillakin konsolidaatio vaihe alkaa olemaan perillä, josko ostohousut olisi heillä taas jalassa.

14 tykkäystä

Myynti Calliditas Therapeutics @ 128 SEK.

Voittoa tuli ronskisti ylöspäin pyöristäen about suunnilleen ehkä kenties 2 euroa kulujen jälkeen :sunglasses:

Ostan todennäköisesti takaisin jos laskettelee.

5 tykkäystä

Mandatum koko positio ulos n. 15% voitolla 160k

TIlalle Amundi Nasdaq 100 (20k) ja yllätys yllätys Neste (10k). Neste on psykologinen ostos jonka kaikki tunnistavat. Keskihinnan laskeminen. Usein ei kovinkaan järkevää, mutta minkä ihminen luonnolleen voi.

Lopuilla ostelen jotain osinkopapereita jenkkimarkkinoital. Harkinnassa Rithm Capital ja TCPC positioiden kasvattaminen.

Meneillään on muutos salkussa jossa otan salkkuun vähintään 2 kertaa vuodessa osinkoja maksavia papereita (paitsi tuo ainoa rahasto, mutta se on toinen tarina)

12 tykkäystä

Ostettu uutena salkkuun 100kpl:ta Aallon Groupia. Pitäisi olla melko defensiivinen ja hyvää kassavirtaa tekevä.

8 tykkäystä

Lisäys: Investor A @286,20 SEK. Henkisesti vaikea ostaa ATH -tasolta, mutta historian valossa Investorin lisäys on aina ollut hyvä päätös - myös ATH-tasoilta. :grin:

Osake on on voittanut SIXRX-indeksin 13 vuotta putkeen. Vaikka salkkuni on tuottanut ihan hyvin, keskittyminen Investoriin olisi ollut parempi vaihtoehto. :money_with_wings:

Investor A + Investor B nyt yhteensä 10,6% salkusta. Edelleen toiseksi suurin positio Nordean jälkeen (14,6%). Tarkoitus lisätä sen verran että Investoriakin olisi noin 15%. :chart_with_upwards_trend:

25 tykkäystä

Kempower kevennystä 23,96. Lisäys Aktia 9,44 ja mandatum 4,105.
Kempoa jäi vielä jäljelle toistaiseksi riittävä määrä, lisäillään jos putuaa.
Aktia ja Mandatum lisäykset puhtaasti finanssi sektorin kohotukseen ja tietysti puolueen kirjan mukaisesti osinkoa tuottamaan.

7 tykkäystä

Maersk antoi vähän aikaa sitten Svitzerin osakkeita, mutta tosi vähän, niin että tuli hakea lisää markkinoilta

2 tykkäystä

Uusi entry eilen Volcar 31.6sek. katsotaan pitäisikö nousu tällä kertaa, jos gappia 27sek ei suljeta. Vähän viime kertaa isompi positio. Stoppari 30.9sek kohdilla.

19 tykkäystä

Lisäsin NoHo Partnersia hintaan 8,30 euroa. Osinkojen sijoittamista takaisin markkinoihin.

13 tykkäystä