Ostin/myin juuri äsken (Osa 6)

Takaisin salkkuun Olvi hieman alta 32 markan. Sopii hienosti mun juustotilille pitkään pitoon velattoman taseen ja n. 20% oman pääoman tuoton pohjalta. Riskiä toki löytyy valko kenäjän takia, mutta sekin aika hyvin hinnassa. Toivotaan lämmintä kesää ja uusia tuotteita marketteihin. Osinkkojakin maksaa, mutta annetaan nyt tämän kerran anteeksi.

9 tykkäystä

Inderesiä ostettu @ 20.00 Alokkaan kirjoituksesta aiheutuneesta dipistä.

Ja koska viikonloppuna luin vanhan jutun syksyltä 2021 https://www.salkunrakentaja.fi/2021/10/inderes-sopuhintainen/

20 tykkäystä

OST

Valmettia jälleen pikkulisäys

Erkkejämerkkejäaskartelenpaskartelen

16 tykkäystä

Ostan hyvin harvoin osakkeita toukokuussa ja kesäkuun alussa, varsinkaan jenkkipörssistä ja ATH tasoilta, koska kausiluonteiset vaihtelut suosivat näihin aikoihin enemmin myyntejä ja riskinhallintaa. Tänä vuonna tein kuitenkin aika merkittävän poikkeuksen ja ostin lukuisia pienempiä (aloitus)positioita sekä tein muutamia lisäyksiä etupäässä pienfrimoista koostuvaan suomisalkkuun.

Kaikki firmat ovat pienehköjä ja näen niiden odotusarvon hyvästä erinomaiseen lyhyellä 6kk ja myös pidemmällä 5+ vuoden tähtäimellä. Useampi kyseisistä firmoista ei juurikaan ole aiemmin kiinnostanut tai riski sekä kasvuprofiili on ollut hintaan nähden (jopa erittäin) kyseenalainen. Olen todella huono perehtymään ja seuraamaan tarkasti firmaa, josta en omista edes pientä siivua. Tästä syystä Suomi/Ruotsi salkkujen omistusten määrä paisuu välillä 35-40 firmaan, joita karsin sitten tarpeen tullen rankalla kädellä, kun keissi ei ollutkaan tutkimusten jälkeen sitä mitä odotin.

Usein pienet ostot on tehty kevyin perustein ja ajatuksella, että oikeastaan jokaisella firmalla on jokin hinta, millä sen ostaminen on vain yksinkertaisesti kannattavaa, kun huomioidaan mahdollinen käänne, optimaalinen panostus ja riskit sekä firman tutkimisesta saatava yleinen hyöty. Laitankin usein suuren määrän pilkkejä mm. teknisen analyysin avulla potentiaalisiin firmoihin ja näitä sitten saattaa osua salkkuun useampi isomman laskujakson aikana ja usein mielestäni hyvällä hinnalla. Pilkeistä on tulleet myös vuoden isoimmat +100% nousut, kuten esim Media and games invest ja Acuvi. Pyrin valitsemaan tavallaan low beta osakkeita, siinä mielessä, että vaikka ne voivat olla volatiileja yksinään ja ovatkin, mutta ne eivät seuraa ja suoraan korreloi indeksien kanssa ja hajautuksen kautta ja kokonaisuutena kaventavat alhaisilla hankintahinnoilla riskiä sopivasti (esim. terveyssektori). Alla olevat firmat täyttivät kriteerit touko-kesäkuun aikana, vaikka laskujaksoa ei vielä saatu:

Faron: erikoistilanne ja selkeästi yksi kiinnostavimmista biotechfirmoista faasi 2:n kynnyksellä. Ostin ja myin itselleni mahdollisuuden osallistua 1,00€ antiin sopivalla panoksella, joka on n.1,0-2,0% osuus salkusta. Osakeita ei ole vielä merkattu, mutta aion tehdä merkinnän.

Orthex: Säilytysratkaisut jatkavat selkeässä kasvussa kaikilla verrokeilla ja yhteistyökumppaneilla, brändi hyvä ja edullinen potentiaaliin nähden mm. Harviaan, Fiskarsiin ja Marimekkoon verrattuna. Kasvualustaa on reilusti ja viime aikoina laajat sisäpiirin ostot ja myös rahastojen pienet lisäykset. Osuus kasvoi lisäyksillä 7%:n suomisalkusta.

Admicom: Rakennusalan pohjat luultavasti saavutettu, iso asiakas Ruotsista voi avata uusia ovia. Seuraamaani ulkomaiset sijoittajat ovat usein nostaneet Admicomin listoilleen kiinnostavimpana pohjoismaisena kasvuyrityksenä näillä kurssitasoilla. Osuus 7% lisäyksen jälkeen.

Spinnova: Erittäin spekulatiivinen sijoitus ja panostus sen mukaan vain 0,5% Suomisalkusta. Yhteistyöreferenssejä tullee ajan saatossa, mutta mitään varmuutta ei ole muuten mistään. Kiinnostava seurattava ja edellinen myynti tapahtui järjettömällä 17,22€!:n hinnalla.

Aiforia: Omistin vähän ja peesasin lisää Inderesin jäljessä. Potentiaali voi olla hyvä pidemmälle katsottuna. 1,5% salkusta ja en osaa täysin arvioida onko se aivan liian vähän, tarpeeksi vai puoltoista prosenttia liikaa.

Nexstim: Ehkä koko joukon suurin yllättäjä ja alustava sopimus alzheimerin faasi 3 tutkimusta suorittavan italialaisen Sinaptica Therapeuticsin kanssa tuli itselle puskista ja käänsi odotusarvon selvästi positiiviseksi. Osto tapahtui heti uutisen jälkeen, mutta positio jäi valitettavan pieneksi, kun nousu oli niin raju. Vain 0,5% salkusta, mutta positio sai melko lentävän lähdön. Markkinapotentiaali laajeni kyseisen tiedotteen jälkeen huomattavasti pidemmälle katsottuna ja sijoituscase sai täysin uusia ulottuvuuksia.

Talenom: Tätä olen omistanut lukuisia kertoja vuosien varrella, mutta aiemmin joutunut pettymään kasvuvauhtiin, joskin menneet vuodet ovat olleet aika poikkeukselliset. Näkisin risk reward:n olevan hyvin asiallinen 5,00€:n kurssitasoilla, ottaen potentiaalin huomioon ja korkohuiput on nyt ohitettu. Tämä tai Aallon group, tai molemmat ja valitsin Talenomin. Osuus 3,0% suomisalkusta.

Exel: Anti on aina mielenkiintoinen erikoistilanne, joista teen aina tarkat muistiinpanot ja joista on vuosien varrella tullut tehtyä hyviä poimintoja, jos jaksaa nähdä hieman vaivaa mm. ajoituksen suhteen. Exel:stä en tosin ole ihan varma. Palasin vuosien jälkeen annin kautta omistajaksi, sillä ajatuksella, että virheet on nyt tehty, myyjät ovat nyt myyneet, kassassa on taas rahaa ja korot laskevat hiljalleen. Ja rakentaminen elpyy joskus, johon tämä on eräänlainen sivubetsi. Koko 1,5% suomisalkusta ja annetaan firmalle nyt se viimeinen mahdollisuus.

Raute: Edellisestä annista astuin kyytiin viime vuosien absoluuttisesti alimmalla hinnalla ja positio on pysynyt salkussa ja lisäsin siihen hieman. Raute on äärisyklinen ja myös sivubetsi rakennusalaan. Mielestäni Raute on Suomen kiinnostavin teollisuusfirma niche alalla sekä markkinajohtaja tai ainakin yksi isoimmista pelureista erittäin pirstoutuneella sektorilla. Toimitusjohtajan kommentit Q1 tuloksen yhteydessä enteilevät käänettä, josta on jo näyttöjä. Merkittävä tilauskanta ja kotiläksyt on tämän osalta jo tehty. Yritysosto-optio suurehko, molempiin suuntiin. Osuus nyt 5% Suomisalkusta.

64 tykkäystä

Ostettu hesulin helmeä, eli Outokumpua. Kaikki palaset kohdallaan ja valtava aliarvostus markkinoilla??

13 tykkäystä

Myin XPEL hintaan 38,26$.
Ostin ARM Holdings ADR:ää 137,49$ ja AMD 160,92$.

Itsellä on salkussa merkittävä NVDIA-positio. Seuraillaan jatkossa alan muidenkin toimijoiden tekemisiä vähän tarkemmin. :wink:
Toimii myös (pienenä) hedgenä, jos NVDIAn valta-asema datacentereissä alkaa lipsua.

5 tykkäystä

Pikkusen tuli ostettua AMC:tä 190 kpl hintaan 4,71 :sweat_smile:

4 tykkäystä

Minä kun en Veikkauksen pelejä juuri pelaa niin jännitystä kesäloman sadepäivään…
Osto Faron 1.184.

12 tykkäystä

300kpl HIMS myyty @22.00, kuukaudessa voittoa +84%. Nousu tai ainakin hyvät uutiset jatkunee, mutta pakko välillä realisoida voitot - niitä tappiollisia caseja on ihan riittämiin. Hmm, nyt pitäisi löytää jotain kivaa tilalle :thinking:

8 tykkäystä

Tuli myytyä 17 % pojan salkun Smart Eye -positiosta 111% voitolla. “Nuorena voi hyvin ottaa riskiä, kun on koko loppuelämä aikaa tienata jne”, mutta 40 % osuus salkusta alkaa olla riittävä koko.

Voin vielä ennen uuden kohteen löytymistä ostaa takaisin, jos tulee SEYE:stä riippumaton dippi. Muuten ehkä välillä johonkin halpaan suomilappuun.

7 tykkäystä

Viime aikojen vaihtelut:

Myyty Embracer pienellä voitolla, samoiten heivattu vanha, pieni osuus Oriolaa mäkeen sekä OP-Kiinaa.

Näillä ostettu sitten 45 kappaletta Nvidiaa entisten joukkoon.

…Syteen tai saveen :woozy_face:

6 tykkäystä

$45,5 myydyt GME:t ostettu takaisin $23,8. Josko olisi Gamestopin omien myynnit kohta tehty.

1 tykkäys

Mind kevennys 1000kpl 5,91 ennen osaria 20% näistä voittoa. Suunnitelman mukainen kevennys. On tullut tankattua aina melkein kun on kyykännyt, joten positio on turvonnut taas turhan suureksi. Edelleen salkun suurin positio. Todella jännittävä viikko edessä, illalla Q1 ulos ja pari päivää niin tiedetään äänestyksen tulos.

4 tykkäystä

Kevennys 12 400 x KRY (ent. DSM) @ 0,22 CAD

YTD +462%, tänään 25%. Tilalle nikotiinia vielä tämän kuun aikana.

6 tykkäystä

OST

Fodelia +50%

Äkkiä ennen kuin uusi verkkokauppa dublaa busineksen :roll_eyes:

11 tykkäystä

Myin hyvän osan uraanisalkusta. Jätin vähän Camecoa, Sprottia ja Nexgeniä.
Ajattelin, että SKOPissakin sai aina myydä voitolla, vaikka myöhemmin olisikin saanut enemmän. Ja näille oli kertynyt monelle useampi sata prosenttia jo, niin siksi sitten. Muoks: oli siellä joku vähän tappiollakin, mutta melko vähän.

Tilalle Hannibalia, Multi-factor ETF:ää ja indeksiä (tod. näk. SPYI). En jaksa seurata mitään tällä hetkellä sen tarkemmin.

2 tykkäystä

Lisätty hiluilla rinkuloita 8,026€ 30kpl.
Aiemmin lisätty bittium 30kpl ja salkkuun palautettu Metso 150kpl," huokaus" liian aikaisin mutta pitkässä pidossa luotto riittää vielä.

9 tykkäystä

Ostettu @Keskoa 750 kpl :finland::shopping_cart: Kurssilla ei väliä kunhan sama tasainen kehitys jatkuu. Salkun vankka tukijalka.

28 tykkäystä

Ostettu Tokmannia ja Volvo Car B:tä.

Oli halpaa kuin saippua, eikä kummankaan pitäisi aivan paskoja firmoja olla.

9 tykkäystä

Ostin Cibusta 150kpl kuten aioinkin ja sitten myin Bokusgruppen firman pois, 225kpl.

Sen ostan takaisin loppuviikosta, noin 450-500 osaketta. Tarkoituksena on tehdä voittoa, että on jotain mitä vähentää verotuksessa ja tiivistää salkkua sekä kasvattaa positioita.

1 tykkäys