Ostin/myin juuri äsken (Osa 7)

On jo pidempään tehnyt mieli sovitella ostohousuja jalkaan uuden yhtiön merkeissä, mutta ruuhkavuosina aika on tiukassa, eikä muiden projektien lomasta meinaa löytyä tunteja yhtiöiden perkaamiseen, mikä sekin on kuitenkin ihan mukavaa ja sivistävää hommaa.

Ajattelin laittaa itselleni hieman painetta ja otin seurantaposition @kettunen pitchauksen ja ostoesimerkin saattelemana Physitrack:iin 12,95 SEK. Vasta alustava ja hyvin nopea katselmus tehty, mutta sen perusteella upside olisi toteutuessaan ihan jees.

Edit: Toisaalta, jos en selvittelyjen aikana tykästy yhtiöön, tulee se lähtemään ihan yhtä nopeasti seuraavalle omistajalle.

6 tykkäystä

Lisäsin Bittiumia heti tuoreen uutisen jälkeen. Nyt on tekemisen meininki.

8 tykkäystä

Lähdetty uudestaan Kempowerin kyytiin 600kpl @ 13,53€. Taitaa pikkuhiljaa olla negatiivinen sentimentti kurssissa niin koitetaan vähän pohjien kalastelua. Stopparinkin saa hyvin lähelle. Kyllä ne korot sieltä laskee, sähköistyminen edistyy ja laturit lisääntyy.

Myyty myös pois 500kpl LeadDesk @ 7,4-7,6€.
Näille noin 16% tuotto, enemmänkin oli tarjolla mutta näin tällä kertaa. Ja vihdoinkin Nordean AOT on tyhjä ja siirrot Nordnettiin sekä IBKR:ään suoritettu!

16 tykkäystä

Talenomia osteltu lisää 4,30e hintaan eilen. Ymmärrän negatiivisen sentimentin yhtiön ympärillä, mutta kurssia on mielestäni nyt rangaistu turhan kovaa potentiaaliin nähden.

17 tykkäystä

OST

Lähes puolet Marimekoista takaisin salkkuun reilu pari euroa halvemmalla.

Ja tiukalla stopparilla

6 tykkäystä

Lisäsin Admicomia. Kurssinousu osariin syöty, osari oli hyvä ja muuta syytä laskuun en näe, ainoastaan osarifronttauksesta palautuminen, joka on mielestäni mennyt jo yli.

7 tykkäystä

Myin Orionit pois pojan OST:lta parissa erässä kuluvan viikon aikana hintaan 43,98 ja 45,98 euroa. Myynnin tarkoitus oli kotiuttaa hieman voittoja ja saada käteistä sopivien ostopaikkojen kyttäämiseen.

9 tykkäystä

Palkkapäivä! Parempia ostopaikkoja odotellessa merkintä Seligson Euro Corporate bond -rahastoon. Käteistä (sis. korkotuotteet) nyt n. 10%.

6 tykkäystä

En vieläkään ymmärrä kuinka Fortum tekee rahansa, ja olin vekka osakkeesta siltä varalta, että tulos on pettymys markkinalle. Ei näytä olevan joten takaisin hinnalla 14,4 €, heitän taas pihalle jos saan +5% ennen osinkopäivää.

4 tykkäystä

Tämä vatvominen jatkui päässäni, joten päädyin keventämään Qt:ta myös Puuhasalkusta myyden vuosina 2018–19 6-8 euron maastosta ostettuja osakkeita.

(Olen jo pitkään pohtinut, pitäisikö avata Osakesäästötili AOT:n ja hodlarin rinnalle ja kun mietin näitä veroja niin päädyinkin näin tekemään. :smiley: Korkoa korolle -efekti kärsii. )

Nojoo, positiivinen ongelma. Nyt Qt on Puuhasalkussa noin 12 % painolla ja mieli parempi. Ja Qt on nyt Bernerin jälkeen suurin sijoitus jos Inderesiä ei lasketa.

66 tykkäystä

OST puolella pieni osuuden tiputus:

  • Myynti Nokia, 1 000 kpl [3,6825 € / kpl], satanen sieltä, satanen täältä, pikku veivistä pikku voitto.
8 tykkäystä

OST puolella hieman lentoyhtiötä:

  • Osto Finnair, 2 000 kpl [2,236 € / kpl]
5 tykkäystä

Tänään Neste potista puolet pois. Kova kiusaus oli jättää pidempään pitoon mutta ihan OK määrä vielä jää, saa suorittaa. Varmaan matka alkaa tästä kohti kuuttakymppiä, kun luovun mutta en pahastu siitäkään. Ostot 4x ja ne alkoivat, 19,5 tasolta ja siitä noin euron välein seuraavat ostot. Ei siis kovin isoa voittoa tässä vaiheessa tästä mutta kh tippui jo alle 18 €:n salkkuun jääville.

Kesko B pois kokonaan salkusta, ei ollut kovin iso siivu alun perinkään ja suhteellisen lyhyellä pidolla ihan OK voitot tällaisesta osakkeesta - ostot/kh vähän alle 16,5 €. Vähän mennyt jo parempaan suuntaan rautakauppa yms., mutta itsellä sellainen tunne, että ei vielä hetkeen kunnolla lähde lentoon, niin siirrytään sivuun. Voisin kuitenkin tähän vielä palata, jos laskee mutta eiköhän tämäkin osake aloita nousukiidon, kun siitä luovun.

Ai niin, ja “mallisalkustani” piti poistattaa KH koneet, vai mikä lie oli… :wink: Näistä tuli turpaan mutta taisi the salkku kuitenkin tehdä jonkin verran isommat turskat näillä.

Näillä myynneillä kasvatetaan käteiskassaa nyt ja ei ihan selkeää suunnitelmaa ole vielä käytölle. Tai noh, pitihän sitä pieni osa laittaa ihan piruuttaan tecnopuuhun ja aiempi betsi nyt tuplattu, nyt pitää pysyä poissa siitä puusta, ettei vaan tule eturistiriitaa… :wink:

12 tykkäystä

Haemonetics osarin jälkeen laskenut, avattu positio @74,6

3 tykkäystä

Jättitappioilla vihdoin ulos Tecnotree ja OmaSP. En aio koskea näihin enää pitkällä tikullakaan.
Tilalle Nordeaa ja Kalmaria, joihin luottoa löytyy.

33 tykkäystä

Tänään tulleet osingot poltteli taskuissa, joten sijoitin niistä Ålandsbanken B:hen 34,60 € kurssilla.

8 tykkäystä

Osto: 250kpl Kempoweria @13.53€

Tiukalla stopparilla.

19 tykkäystä

Nokian renkaat 1000kpl @8,24 ulos pikku voitto ja intrumia tankattu lisää 250kpl 45sek. Nokian renkaat ja Fortum tutkan alla koko ajan.

9 tykkäystä

Uutena salkkuun Celsius Holding seurantapositio. Seurannut jonkin aikaa, ja nyt sellainen tunne, että ei välttämättä laske enää hirveästi kun SP500 lähestyy taas “uhkaavasti” ATH tasoja ja inflaatiopaineet vähenee. Huomenna myyn yhdet osakkeet pois näiden "rahoittamiseksi kun Pohjolan pörssit meni kiinni ennen kuin ehdin myydä.

12 tykkäystä

Nordean osakesäästöpäivän kunniaksi 1 euron välityspalkkiolla salkkuun:

100 kpl iShares MSCI ACWI UCITS ETF
100 kpl Xtrackers MSCI World Health Care UCITS ETF

10 tykkäystä