Ostin/myin juuri äsken (Osa 7)

Puolet smart eyestä lähti stop lossiin. Katotaan josko ostan takaisin halvemmalla.

5 tykkäystä

Nokian Renkaisiin pieni 8% kevennys 8,70. Positio oli taas kasvanut dippien osteluiden myötä. Joten pieni kevennys oli paikallaan.

15 tykkäystä

Mäki ostin Kamuxia ja sama ajatus että jos ennen Q3 tulosta saa vielä 3.xx hinnalla niin lisää.
Todennäköisesti ei jää pitkään salkkuun, mutta jonkunlaista korjausliikettä ylöspäin tässä odottelen. En vain uskaltanu ilman osakkeita odotella noita 3.xx hintoja vaan sipaisin jo nyt lämmittelykasan.

10 tykkäystä

Outokummut myyty á 3,38 euroa, pääsin omilleni.

Metsot myyty á 9,39 euroa, voittoa tuli vaatimattomat 3,5%.

Minun makuuni hyviä yhtiöitä molemmat, ja mielelläni palaan omistajaksi, jos hinta laskee selvästi. Mutta näin USA:n presidentinvaalien lähestyessä olen halunnut lisätä kassan määrää, ja lisäksi olen näkevinäni makrotaloudessa enemmän negatiivisia kuin positiivisia ajureita.

9 tykkäystä

Lisäsin NoHo Partnersia hintaan 7,70 euroa.

Kevensin vielä hieman Lifeline SPAC 1:stä hintaan 13,40 euroa.

Merkitsin lisää Seligsonin Tropico LatAm -rahastoa.

26 tykkäystä

Myin Fortumia 4000 eurolla, joten omistan yhtiötä tällä hetkellä noin 11 000 euron edestä.

Vähän nopeasti kirjoitettu, joten ajatus- ja kirjoitusvirheitä voi olla. :smiley:

Mutta en varsinaisesti näe syytä, miksi ainakaan nyt myisin kaikkia pois. Samat teesit sinällään kuin ennenkin, toki arvostukset ovat kiristyneet ja on se selvä, ettei nousuvaraa ole entiseen malliin.

Yhtiö oli houkutteleva sijoitus aliarvostetun hintansa ja vahvojen vesivoimaresurssiensa ansiosta. Olen saanut ok tuotot, mutta sähkön hinnan lasku on heikentänyt yhtiön tulevaisuuden näkymiä ja tuottopotentiaalia. Toisaalta Fortumin vahva tase antaa kuitenkin toivoa pitkän aikavälin kasvulle, erityisesti kun sähkön kysyntä kasvanee tulevaisuudessa ja onhan ne osingotkin aika makoisat.

Yhtiö on ehkä oppinut virheistään ja yhtiö kärsinee vielä maineongelmista, mutta yhtiön tehostaminen sekä mahdolliset tulevaisuuden Fortumin tekemät ”ostokset” että investoinnit kantanevat hedelmää. Onhan se edelleen salkkuni yksi kivijaloista, mutta halusin vähentää, koska tuottopotentiaali on laskenut ja Fortumin osuus Nordnetin salkustani nousi aikas isoksi.

Myin tämän verran, koska löysin ostettavaa. :slight_smile:

Laitan tähän tämän hämmentävän kuvan, joka ei kerro mitään:

44 tykkäystä

Myin OST:ltä pois:

  • Mandatum :finland: @4,309€ 708kpl.

Riittävät tuotot tällä kertaa, kun keskihinta siellä 3,8€ nurkilla + osingot. Kerrytetään hieman kassaa tuleville lisäyksille.

…. Välillä kait pitää jotain myydäkkin :sweat_smile:

16 tykkäystä

Kamux treidi meni vihkoon, ulos pikkutappiolla.

Tilalle fundapohjalta Hims&Hers kuten aiemmin pitikin. TA säästi vastaavan verran kuin mitä Kamuxista menetti.

5 tykkäystä

Tuli ostettua Åland banke:nia (34,5€) itse olen sitä mieltä että suomalaiset pankit on aliarvostetuja ja on hyvä vähän hajauttaa osakkeita ettei ole pelkästään Nordeaa.

13 tykkäystä

Tänään vielä AOT:n puolelta myyty Lifeline SPAC 250kpl @ 13,4e. Nyt on myyty kaikki Lifelinet niin OST kuin AOT puolelta pois. Kaiken kaikkiaan tyytyväinen tähän sijoitukseen, mutta viime aikojen nousu on ollut sen verran rivakkaa että seurataan toistaiseksi hetki sivusta.

6 tykkäystä

Ensimmäistä kertaa ostin uraaniyhtiötä, Denison Minesiä, 2,34 cad/ 6500 kpl.

12 tykkäystä

Ostin LeadDeskiä 4000 eurolla, joten omistan yhtiötä tällä hetkellä 10 000 euron edestä.

Pitsasin tätä jo, mutta toistoa tulee, koska lisäsin:

LeadDesk on yksi Euroopan suurimmista SaaS-pohjaisten contact center -ohjelmistojen toimittajista, ja sen selainpohjainen ohjelmisto vastaa tehokkaasti suurtenkin asiakkaiden tarpeisiin asiakaspalvelussa ja myynnissä jnejne :-D, vaikka yhtiön osaketta on joskus pidetty kalliina arvostuskertoimien perusteella, niin LeadDesk on pystynyt pitämään ohjelmistonsa kilpailukykyisenä markkinoilla. Tämä kilpailukyky on osittain saavutettu onnistuneiden yritysostojen avulla, joiden myötä LeadDesk on kasvanut ja täydentänyt ohjelmistoaan uusilla ominaisuuksilla.

Yhtiö on kohdannut haasteita makrotaloudellisten tekijöiden vuoksi, mutta siitä huolimatta LeadDesk on selvinnyt hyvin. Markkinat ovat alkaneet osoittaa elpymisen merkkejä, erityisesti yhtiön asiakaskohderyhmien keskuudessa. Euroopassa on paljon potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat vasta siirtymässä moderneihin ratkaisuihin… no tämä tarjoaa LD:lle kasvumahdollisuuksia, sillä monet yritykset tarvitsevat nykyaikaisempia ohjelmistoja asiakaspalveluun ja myyntiin.

Osakkeen hinta on lasketellut, ja nykyisessä markkinatilanteessa sitä ei voida pitää erityisen kalliina. Tämä voi tehdä LD:n osakkeesta houkuttelevan sijoituskohteen, erityisesti kun otetaan huomioon markkinoiden elpyminen ja ohjelmiston kasvava kysyntä. yhtiön liiketoimintamalli on skaalautuva, ja sen kustannusrakenne on tehokas, mikä voi parantaa yhtiön kannattavuutta tulevaisuudessa.

Lisäksi tekoäly (AI) on tullut osaksi LeadDeskin strategiaa. Yhtiö on tehnyt yritysostoja, kuten Norjan yritysoston, joka tukee tekoälykehitystä. LeadDeskin AI-chattibotti on yksi esimerkki tekoälyn hyödyntämisestä; se pystyy käsittelemään 86 prosenttia kysymyksistä, jolloin asiakaspalvelijoille jää vähemmän työtä. Tämä vähentää kustannuksia ja parantaa asiakaspalvelun tehokkuutta.

LeadDeskin tulevaisuuden näkymät näyttävät lupaavilta, sillä yhtiö voi hyötyä sekä orgaanisesta kasvusta että epäorgaanisesta kasvusta onnistuneiden yritysostojen kautta. Lisäksi aiemmat investoinnit voivat parantaa yhtiön kannattavuutta tulevaisuudessa. Yhtiön perusta on vahva, eikä sillä ole merkittäviä heikkouksia. Jos markkinat jatkavat elpymistään ja vanhat, kömpelöt toimijat putoavat pelistä pois, LeadDesk voi kasvaa entisestään ja parantaa kannattavuuttaan.

Kaiken kaikkiaan LeadDeskillä on vahva asema markkinoilla ja hyvät kasvunäkymät. Ala on pohjannut tai pohjaamassa…

Osake ei ole erityisen kallis eikä halpakaan, lisäksi on olemassa isohkoja riskejä ja yhtiö on jännittävä niin huonossa kuin hyvässä; tämähän saattaa oikeasti lässähtää, mikä on mielestäni mahdollinen vaihtoehto, mutta jos LeadDesk kasvaa orgaanisesti sekä epäorgaanisesti ja samalla saa tehostettua toimintaansa hioten mm. tekoälyn avulla ohjelmistojaan entistä kilpailukykyisemmäksi, niin huhhei.

Tosi vähän yhtiöstä puhutaan, ja ehkä sille on syynsä, josta mun pitäisi olla sijoittajana huolestunut.

48 tykkäystä

Osto uutena Hafnia 200 kpl @ 83.8 nok
Ihan vain osinko puolueen väriä tunnustaen,mikä se sit onkin?:slightly_smiling_face:

7 tykkäystä

Optomed kevennys 5,22 ja samat laput kyytiin takaisin 5,00. Pientä pelleilyä maanantain ratoksi.

14 tykkäystä

Kevennetty reilun parin viikon takaisesta dipistä ostettua EVOa 100kpl @ 1070 SEK.

Nämä menee kokonaisuudessaan kuun vaihteessa erääntyviin veroihin :cry:

11 tykkäystä

Ujo avaus Aiforiaa 400kpl @4,48€. Nyt löytyy minunkin salkusta AI:ta

15 tykkäystä

Lapwall lisäys jäi raportoimatta viime pe 3,25e kipale. Tässä on mielestäni aika hyvin Saarion teesit täyttävä tapaus. Kannattaa alan ahdingosta huolimatta ja hyvässä suhdanteessa käärii kunnon massit. Pari lisäystä tarkoitus tehdä samalla kun kyttäilen tilannetta

17 tykkäystä

VanEck Semiconductor UCITS etf:n lisäilty. Sisältö näissä on paljolti samaa kuin missä tahansa teknologia ETF:ssä, mutta tässä vähän muutakin maailmaa kuin USA ja jos teknologiassa menee jotain pieleen niin puolijohteiden kysyntä ei kuitenkaan ole katoamassa mihinkään:
Omistan toki puhdasta teknologia etf:ääkin 100% USA painotuksella.
Jakauma VVSM:

USA: 77.5%
Eurooppa: 11.2%
Aasia: 10.5%
ja loput muuta.

Kulut 0.35%.

6 tykkäystä

Global Atomic corp tuli uutena rivinä salkkuun. Ollu noin vuoden seurannassa ja Jarmo Friimanin peesissä reipas avaus possa eilen napattu

8 tykkäystä

Myin eilen Keskot pois niinkin lapsekkaasta syystä, että en käytä ketjun palveluita itse, joten yrityksen seuraaminen ei jaksa oikein kiinnostaa :sweat_smile:

19 tykkäystä