Osakesijoittaminen

Pankkisektorin tulevaisuus ja maksutapojen kehittyminen

Miten näette kivijalkapankkien tulevaisuuden sijoittajan näkökulmasta? Vieläkö kymmenen vuoden päästä on pankkikonttoreita vai siirtyykö kaikki maksaminen jo kortille tai mobiiliin? Miten se vaikuttaa kivijalkapankkien tulevaisuuteen - ts mistä ne jatkossa saavat tulosta?

Kuka lopulta hyötyy maksamisen muutoksesa? Visa ja muut vastaavat yhtiöt? Pysyvätkö kivijalkapankit mukana kehityksessä, vai kannattaisiko sijoittajan keskittyä kivijalkapankkien sijasta uusia maksutapoja kehittäviin yhtiöihin?

Miten näette asian?

Isot megafirmat Googlet fbt ym ym alkavat hoitaa
mastercardin visan ja paypalin kanssa pankkeilua
ja rahan ulos lainausta.

Perinteisitä pankeista kankeina kalliina aika on ajanut ohi

Näin tulevaisuudessa…koska se tulavaisuus on eri juttu.

15 vuotta sitten oli öljy ja pankit se sijoitus varmat jutut.
kumpaankaan en itse laittaisi enää lattiakaan kiinni.

1 tykkäys

Isoilla teknoilla on varmasti halua päästä tavalla tai toisella esimerkiksi Visan tontille välittämään transaktioota

Mutta perinteinen pankkitoiminta? Ei niinkään, koska regulaation hammas ja tiukat vakavaraisuussäädökset iskevät kehiin. Jenkeissä suunta monella finanssiyhtiöllä on pankkibisneksestä luopuminen

1 tykkäys

Mielenkiintoisia näkemyksiä. Itse ajattelen, että kivijalkapankit eivät katoa mihinkään, mutta sijoittajan näkökulmasta ne jäävät tylsiksi osinkokoneiksi, joista ei niinkään arvonnousua ole odotettavissa. Kivijalkapankit ovat liian kankeita, onhan Nordeakin jo vuosia pyrkinyt tekemään esim. IT-uudistuksia, mutta tulokset ovat jääneet vähäisiksi ulospäin.