Sijoitusfoorumi

Parhaat sijoitusletkautukset

#1

Oon kerännyt töiden myötä viimeiset 1,5 vuotta erinäisiä letkautuksia tai sanontoja mitä Kauppalehden forumilla, Sharevillessä tai muualla on huudeltu. Tänne voi heittää omia lemppareitaan! Tässä muutamia alkuun:

Kauppalehti:
ulkoiluttaa lappuja
holdarisoitua
nielaista yhtiö
sipaista dipist
mälli muuriksi

Shareville:
“salkku mörnii kuin mato paskassa”
“pallit kuluu rekyyliä odotellessa”
“Piti ihan olematon noro ottaa salkkuun, jotta muistaa seurata Q2 tuloksen.”
“On kyllä mainio katsella kerrankin haastattelu joss toimitusjohtaja hymyilee kuin silakka piimätuopissa eikä voivottelee sitä miten tämä uusi toiminnanohjausjärjestelmä ja sateinen kesä taas väänsi tuloksen alas.”

6 Likes
#2

“Jos sitten aikoo vaurastua. Hajauttamisen voi unohtaa perintöä kasaavien hömpötyksiltä. Kaikki munat voi laittaa vaikka yhteen koriin, sitä koria sitten kannattaa tosissaan vahtia. Teknisesti se voi tietytysti olla hankalaa munien ja korin koosta riippuen, Nalle Wahlroosin munat ei mahdu enää nykyisin mitenkään yhteen koriin.” Aki Pyysing @ sijoitusinvest 29.11.2017

3 Likes
#3

Olen vähän tyhmä apinaksi, mutta (luonnollisesti) oma kommenttini inderesin tuoreeseen videoon “Milloin osaketta kannattaa myydä?” oli hyvä. --> “Jos kyseessä on Martela”.

3 Likes
#4

Oma suosikki on ns. “kalastavat sijoittajat”, se että keskustellaan kun oltaisiin kalassa. Pilkkiminen, turskat, yms. Tyyliin kuuluu tietysti päivän kurssin selittely nonneroilla ja roboilla kuin kalasäätä.

“osinkopotin kokoinen katiska”

4 Likes
#5

Hahaha! Mitä tarkoittaa “ulkoiluttaa lappuja”? =D

#6

Haha, näähän on hauskoja! :sweat_smile:

Oiskohan toi ulkouluttaminen, et siirtyy katsomoon hetkeksi ainakin osittain?

1 Like
#7

Näin olen ymmärtänyt. Idea lienee hypätä kuitenkin kyytiin aika pian, kun kyseessä vain “ulkoilutus”.

#8

Aina yhtä elegantti ja ytimekäs: hajautus tappaa tuotot😎

2 Likes
#9

Ehkä parhaiten tähän ketjuun sopii eläinaiheinen kysymykseni:

  • Miksi keskuspankit ovat joko haukkamaisia tai kyyhkysiä?
  • Miksi osakemarkkinat (osakeindeksi) ovat joko karhuja tai härkiä?

Voisiko joku avata termien taustaa? Kiitos!

Edit: Onko muita eläimiä sijoitusmaailmassa?

2 Likes
#10

@Aston_Livingstone Kiitos kysymyksestäsi!

  1. Kun keskuspankkiireita kutsutaan haukkamaisiksi, preferoivat he ennen kaikkea inflaatiotavoitetta, ja sen perusteella ovat yleensä kiristävän rahapolitiikan kannalla. Keskuspankkien viestit voivat olla haukkamaisia, mutta yleensä ei puhuta itse keskuspankeista haukkamaisina. Kyyhkyt taas kiinnittävät huomiota esim. talouden ja työllisyyden kasvuun ja ovat useammin elvyttävän rahapolitiikan kannalla.
  2. Pörssisäätiö oli avannut hyvin, miksi markkinoita kutsutaan karhuiksi tai häriksi. Joskin vanha artikkeli, mutta eipä nuo ole muuttuneet. Tässä linkki --> http://www.porssisaatio.fi/blog/2008/11/27/bull-ja-bear-painivat-markkinoilla-–-sijoittaja-voi-luovia-omaa-tietaan/
2 Likes
#11

Moikka, tuo haukka ja kyyhky-jaottelu taitaa juontaa juurensa Vietnamin sodan aikoihin, sillä tuolloin puhuttiin haukoista (jotka kannattivat sotaa) ja rauhaa puoltavista kyyhkyistä. Itselleni sana inflaatiohaukka tuo tosin myös mielikuvan tarkkasilmäisestä ja haukan lailla inflaatiota vahtivasta keskuspankkiirista. Saksallahan on aika vahvat perinteet tässä rahapolitiikan “haukkamaisuudessa”, sen verran syvät jäljet 1920-luvun hyperinflaatio on maahan jättänyt. EKP:n Draghi taas taipuu kyyhkyksi, kuten viime korkokokouksessakin nähtiin. Eräänlainen saavutus EKP:n lyhyessä historiassa lienee sekin, että Draghi ehtii nykynäkymillä nostamaan ohjauskorkoa korkeintaan kerran ennen 8-vuotisen kautensa päättymistä :slight_smile:
Sijoitussanastosta ei tule mieleen muita eläinhahmoja mainitsemiesi lisäksi (turska onkin mainittu jo aikaisemmin keskustelussa), mutta ekonomistit ovat puhuneet Aasian tiikereistä, joihin kuuluvat Hongkong, Singapore, Etelä-Korea ja Taiwan ja joita yhdistää takavuosikymmenten erittäin nopea talouskehitys.

2 Likes
#12

Tuulipuku on varmasti paras!

#13

“Kyllähän jokaisessa podcastissa pitää olla vähän namedroppingia”

-Sauli Vilen

4 Likes
#14

Osallistun tällä KOP:n aikaisella ja nykyaikaan muokatulla jutulla vanhin vitsi - kisaan:

Parempi pano Nordeassa kuin kaksi Aktia pankissa.

4 Likes
#15

Painonvartijat oli noussut 2,4 prosenttia, kun finanssiyhtiö Oppenheimerin analyytikko suositti ylipainottamaan osaketta

2 Likes
#16

Klassisen arvosijoittajan aamupala:

Myönnetään, huono oli. :face_with_hand_over_mouth:

5 Likes
#17

Itellä taas kun kuulen/luen jostain Benjamin Grahamin nimen niin mulla tulee vaan mieleen grahamlihapiirakat…ne saarioisten valmistamat

3 Likes
#18

Burton G Malkielin kirjassa sattumankauppaa wall streetilla viitataan teknistä analyysiä tekeviin päiväpelureihin seuraavasti:En ole varma uskallanko kysyä @DayTraderXL tuntemuksia asiasta :joy::shushing_face:

7 Likes
#19

LOL, aika hauska. Kaksi ensimmäistä lausetta tosin kiteyttää päiväkaupan tekijän idean aika hyvin.
Muutenhan tuo on lähinnä viihdettä - treidaajan työ on todella aikaanvievää ja vaativaa, siitä on kyllä seksuaalisuus tai siihen vertailu todella kaukana :rofl:.

4 Likes
#20

Tuoreesti urheilupuolelta napattua, sopii varsin mainiosti myös sijoitusmaailman laskumarkkinaan. Evelina Piippo, Suomen uusi hiihtosankaritar 28.1.2019:

"Piippo, 20, on karistellut mielestään myös pelkotilat.

– Urheilussa voi korkeintaan epäonnistua. Ei tässä sen huonommin voi käydä, Piippo naurahtaa STT:n puhelinhaastattelussa." :ski::blush:

Sportti-Masse

3 Likes