Parhaiten tuottava säästötili

Yksi mitä ei ole vielä mainittu on Nordea Capitalin vakuutustili. Siinä on 1vk euribor miinus 0,4% eli tällä hetkellä aika samoissa Svea:n kanssa. Hyviä puolia on että korko maksetaan joka päivä, ja veroja ei “tuotosta” mene ennen kun nostat rahaa ulos. Isoin huono puoli on että talletussuojaa ei ole. Riski on sama kuin vakuutussäästöissä muutenkin, eli rahoista jää vaan muistot jos menee pelikaani turbiiniin. Inflaatio oli nyt 2023 toukokuussa 7,9% eli mitään reaalituottoahan ei synny, lähinnä tappio vähenee, mutta pakko kai sitä sotakassaa ja muita puskureita jossain on pitää.

Onko joku avannut useampaa kasvutuottotiliä OPssä, vai voiko niitä olla vain yksi kpl? Tuli itse sellainen avattua pari viikkoa sitten ja siinä korko lukittuu avauspäivänä kolmeksi kuukaudeksi. 3kk euribor on noussut jo päälle 0,2% avaushetkestä ja tässä kuussa taitaa tulla taas ekp koronnosto eli nousupainetta saattaa taas olla. Eli voiko noita avata uuden ja siirtää sinne kaikki rahat ja lukita korkeamman koron sillä tavalla.

Olen avannut useamman ja niissä on 4 maksutonta nostoa per vuosi. Ihan sama mihin ne siirrot käytät. …toki kohtuus kaikessa ja varmaan jotain noottia voi tulla jos sulla on 10 tiliä noita :smile:

Btw ajantasaisen koron näkee jos kirjautuu netin kautta OP:hen. Mobiiliapilla ei näe kulloinkin voimassaolevaa korkoa

E: mulla siis kaksi eri tiliä

5 tykkäystä

Itselläni on säästötili norwegianilla johon olen ollut tyytyväinen, korko on noussut tiheään tahtiin ja säästely ollut yksinkertaista ilman mitään minimejä tai rajoituksia. Svea vaikuttaa aikalailla täysin samanlaiselta mutta siellä ainakin tällä hetkellä korkeampi korko (norwegian 2,5% svea 2,75%). Osaako joku siis kertoa jotain norwegian toiminnasta kannattaako vain pitää tili siellä vai siirtyä Svea:an? :roll_eyes: Vaikka joo koskaanhan ei tiedä vaikka norwegianilla olisi parin kk päästä 3% ja svealla edelleen 2.75%, lähinnä siis haen onko näissä muuten jotain plussia ja miinuksia toisiinsa verrattuna?

1 tykkäys

Olennaisin ero on, että Svean koroista peritään lähdevero (30 %) ja ei veroteta pääomatulona [1][2]. Bank Norwegianin koroista ei peritä lähdeveroa, mutta verotetaan pääomatulona, koska se ei ole suomalainen pankki tai Suomessa oleva sivukonttori [3][4]. Täten jos Bank Norwegianista saa yli 30 000 euroa korkoa, niin siitä menee enemmän veroa (yli 30 %) [5]. Tuskin kukaan pitää yli 30 000/0,025=1,2 miljoonaa euroa säästötilillä, joten tämä ei ole olennainen.

Lisäksi koska Bank Norwegian ei pidätä lähdeveroa, niin 30 % koroista ehtii ennen verotusta muutaman kuukauden ajan kasvattaa korkoa korolle. Tästä tulee tuottoa alle 0,02 %, joka on selvästi pienempi kuin korkojen ero.

Lisäksi Bank Norwegianilla on mobiilisovellus ja Svealla ei.


  1. Säästötilin yleiset ehdot, Svea, osa 6, https://www.svea.com/fi/fi/tietoa-meista/sopimusehdot/112/saastotili-yleiset-ehdot/ ↩︎

  2. Korkotulojen lähdeverotus, Valtiovarainministeriö, Korkotulojen lähdeverotus - Valtiovarainministeriö ↩︎

  3. Tietoa meistä, Bank Norwegian, Bank Norwegian - Tietoa meistä ↩︎

  4. Korkotulojen verotus; osa 2.1.2, 3.1.1 ja 3.1.10; Vero; Korkotulojen verotus - vero.fi ↩︎

  5. Pääomatulon veroprosentti, Vero, Pääomatulot - vero.fi ↩︎

16 tykkäystä

Selvä kiitos tästä. Taidanpa ainakin toistaiseksi pysyä Norwegianilla kun tyytyväinen ollut. Mobiilisovelluskin omasta mielestä iso plussa koska on nopea ja helppokäyttöinen :+1: Ja joo ei toi verotus homma minun säästöilläni vaikuta millään tavalla olinpa kummassa tahansa.

En ollutkaan tietoinen tuosta erosta verokohtelussa. Tuo verottaminen pääomatulona paljon parempi, kun on mahdollisuus netottaa tappioilla.

5 tykkäystä

Pystyikö toisenkin tilin avaamaan ns. itse kliksuttelemalla, vai pitikö ottaa yhteyttä pankkiin tms., jotta onnistui?

Nämä taitaa olla tiskin alta isommalle summalle sovittuja diilejä vai onko HS antanut virheellistä tietoa?:slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Ihan samalla tavalla kuin ensimmäisenkin

Onko jollain kokemusta Coop Pankista?

Tarjoavat vuoden määräaikaista 5,00% korolla ja Viron talletussuojalla (100 000€).

Mistä näkee tuon ajantasaisen koron?

Heräsi kiinnostus, piti vähän kaivaa:

https://www.cooppank.ee/en/savings-deposit

Säätötuliklä korko (vain) 2%, mutta koronmaksu valittaessa jopa kuukausittain. Määräaikainen 5% jos avaa ennen juhannusta. Itsellä on säästötili Sveassa nyt, yllämainitulla 2,75e. 5% määräaikainen houkuttaisi… :nerd_face: Jatkoon, tutkintaan.

4 tykkäystä

Lisäys: Nordea jää yllättävän vähän jälkeen korossa, nyt 2,25%, siis

Nordean joustotalletuksen ehdot ovat heikot. Jos nostat osan ulos, et saa sille osalle mitään korkoa talletusajalta. Jos talletat lisää, et saa lisätalletukselle korkoa. Sama ongelma ehtojen heikkoudessa on Nordean säästötilillä: korkoportaat on niin, että osa talletussummasta saa pienintä korkoa, osa vähän parempaa ja vain se ylemmän portaan ylittävä osa parasta korkoa.

OP:n korkotili on paljon parempi, saa nostaakin kesken ja silti maksetaan korkoa siltä ajalta kun nostettu summa oli talletettuna.

Edit: @TuaL Op:n kasvutuoton korko on euribor 3kk miinus 0,5% jos tilillä on yli 50 000€, eli nyt liki 3%. Korko tarkastetaan aina 3kk välein.

Jos tilillä on 10 000-49 999€, on korko euribor 3kk miinus 0,9%, tällä hetkellä liki 2.6%

Jos tilillä on alle 10 000€, on korko kiinteä 0,2%.

Kerryttää bonusta. Korko lasketaan päiväsaldolle ja maksetaan vuodenvaihteessa. Korko määräytyy tuon talletusmäärän osoittaman tason mukaan, mutta toisin kuin Nordean vastaavassa, sen saa koko talletetulle summalle. Neljä kulutonta nostoa per vuosi. Jos tallettaa yli tuon kympin, on aika hyvä diili ja pieksee Nordean ja S-pankin vastaavat mennen tullen.

7 tykkäystä

Mobiiliapilla ei näe, on mentävä nettiselaimella.

Rahat → omat tilit → tilien tiedot ja muokkaus → valitse kasvutuottotili → siirry kohtaan tilikorko

1 tykkäys

Minulla lukee näin:
" Talletuskorko
Pääoma porrastettu "
Menin ihan läppärin nettiselaimella

1 tykkäys

Toi on totta, mutta paljon oli OP:n korkotilin korko?

Testattu täälläkin tuo ohje. Kuten @Roni jo totesi, kasvutuottotilin korko ei taida näkyä tuossa kohtaa samalla tapaa kuin esim. käyttötilillä.