Parhaiten tuottava säästötili

Alisa Pankki:

"Maksamme nyt 15.8.2023 alkaen talletuskorkoa säästötilille 3,25 % ja määräaikaistalletukselle jopa 3,40 %, talletusajan pituudesta riippuen. "

6 tykkäystä

Kappas, hyvä pointti. En tiennytkään, että noillakin kikkaillaan, piti käydä katsomassa ihan säästötilien ehdoista ja siellähän ne on tosiaan mainittu:

Bank Norwegian ehdot:

“Säästötilille tehtyjen talletusten osalta korko lasketaan talletetusta rahamäärästä talletuspäivästä alkaen. Nostetusta rahasummasta lasketaan korko nostopäivään.”
https://www.banknorwegian.fi/Documents/FI/SavingsAccount/Yleiset_ehdot_talletustili_20190301.pdf

Svean ehdot:

“Tilille talletetun summan korko lasketaan talletuspäivää seuraavasta päivästä lukien. Tililtä nostetun summan korko lasketaan nostopäivää edeltävään päivään asti.”
Säästötilin yleiset ehdot | Svea Bank | Svea Bank

Tuosta tulkitsisin, että nostossakin Svea rankaisee yhdellä korottomalla päivällä vrt. Bank Norwegian.

Kovin suurta merkitystähän noilla ei tuottoon ole, mutta mielenkiintoinen havainto mielestäni.

9 tykkäystä

Mulla on selkeästi aivan liian vähän rahaa, kun en näe tuolla korottomalla talletuspäivällä olevan mitään merkitystä.

22 tykkäystä

Sveassa säästötili ja sen kyllä huomannut että vaikka ennen aamu 6 tekee talletuksen, se näkyy vasta seuraavana päivänä ja jos tuossa on vielä tuo että sinä seuraavana päivänä ei saa korkoa sille niin siinähän taitaa sitten vähänniinkun mennä se 2 päivää. Nostot ensimmäiset muutama tulivat samana päivänä kun aikaisin aamulla teki noston niin puolenpäivän aikaan, nyt pari viimeisintä nostoa niin menneet seuraavalle päivälle ja johonkin iltapäivä klo 18.31 asti, juuri kun helsingin pörssi sulkeutunut :smiley:

3 tykkäystä

Niin… Jos olisi laittaa 100k sijoitus tuonne säästötiliin niin silloin puhuttaisiin jo melkein 9 euron asiasta. Sillä saisi jo melkein kolme nokialaista.

8 tykkäystä

Nordea heräsi vuoden odottelun jälkeen:
Nordea nostaa merkittävästi tilien korkoja - säästöjä ei kannata säilöä käyttötilillä | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

“Neuvomme asiakkaitamme aktiivisesti parempituottoisten ratkaisujen pariin. Joustavat ratkaisut ovat nykyisessä taloustilanteessa entistä tärkeämpiä. Vakaana ja isona toimijana pystymme tarjoamaan kilpailukykyisiä ratkaisuja asiakkaillemme sitomatta heidän rahojaan kiinni pitkiksi ajoiksi”, kertoo Eloranta.

Minua ei Nordea ole koskaan neuvonut aktiivisesti. Asiakkaana 40 vuotta.

Älkää menkö halpaan. Mielestäni parempi vaihtoehto säästötileille on Segilsonin Rahamarkkinarahasto. Parempi korko, ei nostorajoituksia. Pienenä miinuksena talletussuojan puuttuminen, mutta rahamarkkinarahastot ovat kaikkien pieniriskisin sijoitus heti talletussuojattujen pankkitilien jälkeen. Lisätiedot Korkorahastoketjussa

4 tykkäystä

Valaiskaa tietämätöntä, mutta onko tosiaan niin, että koska suomalaiset ovat valmiita makuuttamaan rahojaan nollakorkoisilla käyttötileillä, niin pankkien ei tarvitse korkeiden korkojenkaan aikaan tarjota tileille talletuskorkoa?

Oma käteiskassa on maannut jo pitkän aikaa Norwegianissa ja ei vaan ymmärrä, kuinka suomalaiset ei ota edes sitä pientä korkoa, joka esim. Norwegianissa on tarjolla?

12 tykkäystä

Nähdään riskisenä ja ei olla totuttu siihen, että korkoja saa. Vanhat ihmiset eivät uskalla laittaa rahojaan johonkin Norwegianiin, koska luottavat vain noihin pankkeihin mistä ovat kuulleet ja nuoret eivät tajua, että rahalle pitäisi maksaa korkoa toiseenkin suuntaan. Tunnetut suomalaiset pankit siis kilpailevat lähinnä vain keskenään, joten ei varmaan ollut suurta hinkua muuttaa status quoa. Nyt sitten, kun tunnetut toimijat alkavat kilpailemaan, niin joutuvat reagoimaan lähinnä näihin.

Ohjeistin parempaa puoliskoa laittamaan rahojaan BN:lle ja sieltä tuli vanhemmilta tälle palautetta riskisyydestä, kun ei ole suomalainen pankki. Tapauksessa puhutaan kuitenkin jokseenkin jopa merkityksellisistä summista. Parempi puolisko myös innostunut aina välillä katselemaan paljon sitä korkoa kertynyt.

8 tykkäystä

@Hoyhoy Samaan olen törmännyt, kun koitin patistaa sukulaista siirtämään varoja BN:lle. Luovutin kuitenkin hyvissä ajoin, koska eihän kyseessä ole omat rahat. Lisäksi en halua olla se suvun musta lammas, joka sysäsi kaikkien säästöt “kankkulan kaivoon”. (vaikka talletussuojan kautta sitten saisikin varat takaisin). :man_cartwheeling: :man_cartwheeling: :man_cartwheeling:

4 tykkäystä

Asenne ratkaisee, “pikkukorkoja” ei mielletä vaivan arvoisiksi, kuten esimerkiksi Denny tuossa ylempänä tuo esille.

Denny
“Niin… Jos olisi laittaa 100k sijoitus tuonne säästötiliin niin silloin puhuttaisiin jo melkein 9 euron asiasta. Sillä saisi jo melkein kolme nokialaista.”

1 tykkäys

Melkoinen osa tästä “makaavasta rahasta” on käyttötilillä makaava muutaman tonnin puskuri joka on ihan fiksu olla ettei tarvitse hätäillä jos tapahtuu jotain yllättävää. Tämän osalta ainoa “fiksi” on että pankit alkavat taas maksamaan korkoa käyttötileille.

Eri asia sitten ne jotka hautovat kymppitonneja käyttötilillä. Se nyt on vaan typerää. Tähän ei auta muu kuin koulutus sijoittamisesta yleisesti. Ongelma tosin on että jos kysyt niiltä pankeilta joiden tilillä heille ilmainen raha makaa, ongelmaa ei ole. Ja jos joku haluaisi sen sijoittaa, tarjotaan kalliita pankin rahastoja joissa jälleen ensin voittaa pankki.

Jos kaikki tekisivät fiksusti, vähintään jokainen pankkiosakkeita omistava rääkäisisi julmasti kun pankkien tuloksentekokyky notkahtaisi dramaattisesti.

10 tykkäystä

anteeksi toisto, jos ketjusta löytyy vastaus mutta onko jotain toista ulkomaista pankkia Norwegian Bankin lisäksi jolla ei ole suomessa haarakonttoria jolloin korkotulot verotetaan pääomatuloina?

Ainakin Instabank. Korko ei tosin pärjää Norskille.

1 tykkäys

Kokemuksia rahan siirtämisestä Bank Norwegianin suuntaan. Ehkä joku muu tämän perusteella osaa toimia kerrasta oikein ja välttää hankaluudet.

Tein ensin Norwegian/Tink kautta euron testisiirron joka meni läpi mukisematta ja näkyy heti katevarauksena pankissa josta siirto tehtiin. Tämän jälkeen edelleen Norwegian kautta suoraan yritin 100k siirtoa, josta mobiilisovelluksessa sain kaksi kertaa peräkkäin “tilapäinen häiriö” ilmoituksen. No, siirryin nettiselaimeen jossa ei tullut häiriöilmoitusta mutta jossain vaiheessa maksua homma keskeytyy ja palautuu takaisin tilinäkymään. Kova pohdinta menikö se sitten läpi vai ei? No, soittelin molempien päiden pankkeihin asiakaspalveluun ja kummassakaan ei näy mitään. Lähettävässä pankissa ei ole katevarauksia tai muita “näkymättömiä” siirtoyrityksiä. Norwegianissa taas ei oikein osata vastata mitään koska “Tink hoitaa siirrot, ja tilillä ei juu ainakaan näy mitään.” Perkules, tein sitten uuden euron testisiirron taas Tink kautta ja sehän meni läpi sukkana, sekä näkyy heti toisen pankin katevarauksessa. Varmistin vielä soittamalla aspaan, että tililtä ei vahingossa lähde nyt näiden perusteella useampia siirtoja, vaan joudun varmentamaan asian jos tililtä yrittää lähteä jokin näistä epäonnistuneista siirroista.

Päädyin lopulta tekemään siirron normaalina tilisiirtona. Tämä opetti ainakin sen että en enää ikinä yritä yli euron siirtoa suoraan Norwegianin kautta.

3 tykkäystä

image

kiitos tiedosta. itsellä samanlainen siirto tulevaisuudessa edessä. pitää tehdä suora siirto maksulla. mulla olisi kyllä ylähuuli ruvennut pari kertaa nykimään (clint eastwood), 100k€ epätietoisuudesta.

3 tykkäystä

Kyllä se 100 kiloa teillä tietymättömillä jännitti sen pari päivää ja tilinumerot tuli moneen kertaan tarkistettua. Nykyään OP kasvutuotto, niin siirto samalla hetkellä läpi ja korkotuotot saa pois milloin vain lopettamalla tilin ja perustamalla tilalle uuden.

5 tykkäystä

Tuo Tinkin siirtoraja BN:lla vaikuttaa olevan maksimissaan 15k kerralla. Noita siirtoja pystyy kuitenkin tekemään putkeen monta kertaa. Raha tuli norskin tilille normaalisti ja omassa pankissa näkyy heti siirtojen jälkeen kaikki tapahtumat :+1:

6 tykkäystä

Ilahduttavasti Nordea on lupauksensa mukaisesti herännyt korkokisaan. Nyt 6kk määräaikaiselle saa jo 3,2% koron. Aiemmin oli 2,7%. Ja sitä lyhyemmille (1kk - 5kk) saa 2,3% koron. Nämä ovat jo ihan kilpailukykyisiä korkoja kun vertaa muihin. Ei parhaita, mutta jo niin hyviä, ettei välttämättä tarvitse korkojen takia vaihtaa pankkia.

8 tykkäystä

kyl toi on pakko olla 12kk määräaikainen 3,2%.

Ei, kyllä se on 6kk.

Just kävin testaamassa Nordean nettipankissa, ja:

  • 6kk määräaikaistalletukselle 3,20% korko
  • 12kk määräaikaistalletukselle 3,30% korko
3 tykkäystä