Partnera - Oulun lahja Helsingin pörssille

Noniin nyt on Partneran yhtiöesittely inderesTV:ssä. Yhtiö listautuu mahdollisesti First North -listalle. :slight_smile:

Avaan tälle oman ketjun :grin:

13 tykkäystä

Eikös tämä ollut se firma joka kieltäytyi jakamasta DNA myynnistä saatuja rahoja omistajilleen vaan päätti sen sijaan ryhtyä “aktiiviseksi omistajaksi” hieman kyseenalaisiin hankkeisiin? Firmalla on lievästi sanottuna ‘mielenkiintoinen’ historia.

1 tykkäys

Yhtiö on omistajana aika monessa hankkeessa, oli mm. Hoivatiloissakin jossa irtaantuminen minusta taphtui aika huonoon aikaan. Itsellä on isältä ja äidiltä perityt Partnera osakkeet, heillä ne oli vielä paperisena versiona. Mitä nyt olen seurannut yhtiötä sen aikaan kun osakkeet on salkussa ollut niin johto ei ole minua vakuuttanut.

5 tykkäystä

Sinulla on sitten tilipäivä tulossa.

1 tykkäys

Aika näyttää. Tunnuslukuja jos katselette niin kyllähän ne ovat kiehtovia, tase kunnossa ja arvostuskertoimet ei päätä huimaa. Osasyy löytyy Hoivatilojen irtaantumisesta.

Oulun kaupunki suuromistajana niin en nyt tiedä onko tuo nyt niin kovin hyvä asia :slight_smile:

5 tykkäystä

Niin koko yrityshän olisi kaiken järjen mukaan pitänyt purkaa kun sen pääasiallinen toiminta lakkasi, mutta sisäpiiri halusi perustaa kaupungin oman sijoitusyhtiön edistämään hyviä hankkeita. Nykyään kun harmillisesti julkisen sektorin on hirmuisen vaikea tukea suoraan budjetista alueellista yritystoimintaa. Jos olet joskus halunnut investoida Oulun kannalta strategisesti tärkeisiin hankkeisiin niin kohta se on mahdollista markkinahintaan. Tällä yhtiöllä todellakin on suhteita oikeisiin henkilöihin :smiley:

https://www.oulu.fi/yliopisto/node/37554
https://ouluport.com/oulun-satamaan-nousee-suuri-logistiikkakeskus/

Kannattaa muistaa että listautuminen on ensimmäinen kerta kun panttivankina roikkuneet entiset Oulun Puhelimen osakkeenomistajat pääsevät irtautumaan osakkeista likvidiin markkinahintaan (Privanettiä en likvidiksi sanoisi). Voipi olla myyntilaidalla melkoinen kuhina.

Partnera muuten omistaa suoraan noin 22 M€(!) edestä toistakin puhelinpamppujen sijoituskerhoyhtiötä Findaa (osaomisteinen InWest omistaa myös merkittävästi Findaa). Finda on sitten ihan oma lukunsa josta voikin lukea lisää esimerkiksi Sijoitustiedon puolelta.

Joku voisi sanoa että suhtaudun yritykseen hieman ennakkoluuloisesti ja että en näe yhtiössä sen syövereihin piilotettua potentiaalia, mutta siinä olette täysin väärässä! Kyllä tästä saadaan vielä muokattua oikein mainio pörssiyhtiö, kunhan ensin vaan vaihdetaan pääomistaja, johto ja liiketoiminta.

Mukavaa että saadaan pörssiin lisää jänniä yhtiöitä nyt kun kuohunta Afarakin ja Privanetin ympärillä on jo alkanut laantua :sunglasses:

27 tykkäystä

Maanantaina saadaan tehokkaampi markkinahinta Partneralle. Privanetissä viimeiset kaupat 2,35 hintaan ja siihen kulut päällä niin puhutaan jostain 2,42 e/osake. Veikkaatteko, että lähdetään alle vai yli 2,50 e kurssista käymään kauppaa maanantaina?

1 tykkäys

Markkinahinnasta puheenollen Privanetissä Partneran markkina-arvoksi on lyöty 86,79 M€. Partneran Findan suorien omistuksen arvoksi on merkitty noin 22,5 M€ eli neljäsosa yhtiön Privanet-arvosta. Lisäksi osaomisteisen TeleBusiness InWestin kautta yritys omistaa Findaa vielä ison lisäsiivun! Yrittäkääpä löytää yhtiön sivuilta maininta Findasta.

…Se on piilotettu muutaman menun alle ja lyöty pienellä sivun loppuun :smiley:

Muut omistukset

Strategisten omistustensa lisäksi Partneralla on muita, täydentäviä vähemmistöomistuksia muun muassa sijoituskonserni Finda Oy:ssä ja Telebusiness InWest Oy:ssä. Lisäksi Partnera osallistuu erilaisten hankkeiden rahoittamiseen.

Finda on tällä hetkellä erittäin tärkeä osa Partneran omistuksia ja yhtiö on omistajan takia vahvasti sitoutunut noihin poliittisiin Oulu-hankkeisiin, mutta niitä ei oikein haluta tuoda esille vaan keskittyä seksikkäämpien ympäristöbisnesten mainostamiseen.

5 tykkäystä

Aloitin tutustumisen katsomalla yhtiöesittelyn 1.9.20 täältä inderesTV:sta. Lopetin tutustumisen katsottuani sen. Kun johto ei vakuuta niin sitten ei.

Kovassa syöksyssä osake ollut viime päivät. Tänään taas -8,3 % takkiin.

1 tykkäys

@Yu_Gong Oliko tää Partneran listautumisvideo jollain eri alustalla vai miten videon kontrollit on eri kun muissa videoissa? Toistonopeutta ei voi muuttaa. :cry:

1 tykkäys

Juu, se ei oo meidän tuottama. :frowning:

3 tykkäystä

Tämän oikea hinta on varmaan tuolla 1,5 euron paikkeilla joka vastaa n 0.8 * omapääoma?
On silloin samalla suuruusluokassa Panostaja ja Sievin kanssa.
Oulun kaupungin suuri omistusosuus kasvattaa tietysti riskiä.

2 tykkäystä

Finda-omistukset eivät taida ainakaan olla arvostettu käypään arvoon taseessa.

2 tykkäystä

Olikohan noissa finda-omistuksissa joku 30 miljoonaa heittoa oma pääoma vs markkina-arvo. Ja markkina-arvokin eroaa reilusti findan omistusten arvosta.

2 tykkäystä

Hmmm. Aloin vasta nyt tutustua tähän, mielenkiintoinen tapaus. Hinta on tosiaan Privanetin puolella pyörinyt vuosikausia aika tarkkaan tossa 1,6€ paikkeilla, joten ei ihme, että nyt on alkuun myyty osakkeita hyvällä voitolla pois. Edellisten kahden vuoden osinko on ollut 0,14€, joten jos tuo pitäisi jatkossakin niin tarjolla olisi n. 7% osinko nykykurssilla. Täytyypä vähän seurailla jos tämä valuisi vielä jonkun verran alaspäin niin voisi harkita. Olisipa Inderesin seurannassa niin saisi jotain tolkkua helposti tosta sillisalaatista…

8 tykkäystä

Kyllä tässä sen verta riskiä on että joku 20% tuottovaatimus voisi mielestäni olla perusteltua. Euron pintaan saattaisin ottaa salkkuun riskisenä arvosijoituksena.

2 tykkäystä

Ei ole häävisti alkanut Partneran tie listattuna yhtiönä. Kurssi on nyt alle 1,80 €, kun listautumisen yhteydessä kurssi kävi 2,47 € tasossa. Vaihto on olematonta ja tosiaan kurssi on nyt myös alle niiden tasojen, joilla osakkeilla tehtiin kauppaa Privanetin alustalla.

Listautuminen ei siis tainnut palvella oikein kenenkään etuja :slight_smile:

3 tykkäystä

Kyllä se palveli suuria omistajamassoja, jotka olivat aikaisemmin olleet Partneran pankkivankeina ja nyt pääsivät luopumaan omistuksestaan markkinahintaan. Privanetissa tämä ei ollut yksinkertainen toimenpide tavallisen käyttäjän perspektiivistä.

8 tykkäystä

Partnera-konserniin kuuluva Uusioaines Oy vahvistaa asemaansa lasinkäsittelyssä

Partnera Oyj Lehdistötiedote 29.9.2020 klo 9.00
Partnera-konserniin kuuluvan Foamit Groupin tytäryhtiö Uusioaines Oy on tehnyt sopimuksen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa pantittoman lasipakkausjätteen jatkokäsittelystä. Suomalaisten lajittelemaa lasipakkausjätettä eli pantittomia lasipulloja ja -purkkeja on aiemmin jatkokäsitelty kierrätystä varten Hollannissa ja Englannissa. Sopimuksen myötä suurin osa pantittomista lasipakkauksista käsitellään jatkossa kotimaisin voimin Uusioaineksen tehtaalla Forssassa.

Forssassa ja Jokioisilla toimiva Uusioaines on Suomen suurin kierrätyslasin käsittelijä. Tällä hetkellä se vastaanottaa noin 70 prosenttia Suomen kierrätyslasista, johon kuuluu pantillisia keräyslasipulloja, pantitonta pakkauslasia ja sairaalalasia. Vuonna 2019 Uusioaines käsitteli yhteensä yli 90 000 tonnia kierrätyslasia.

”Ringin kanssa solmittu sopimus tekee tytäryhtiöstämme Uusioaineksesta entistäkin vahvemman toimijan lasinkäsittelyssä ja yhteistyön myötä olemme mukana tukemassa kierrätystä ja kiertotaloutta. Tavoitteenamme Partnerassa on kehittää liiketoimintaa, jolla voidaan edistää positiivista vaikutusta yhteiskunnassa sekä kestävän kehityksen tavoitteita”, kertoo Partnera Oyj:n toimitusjohtaja Jari Pirkola .

”RINKI Oy valitsi kilpailutuksen perusteella uudeksi yhteistyökumppaniksi Uusioaines Oy:n. Yhteistyösopimus Uusioaineksen kanssa on meille mieluisa ratkaisu, sillä aikaisemmin kerätty lasi vietiin jalostettavaksi Eurooppaan, jossa se myös kierrätetään uusiksi pakkauksiksi”, kertoo Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n toimitusjohtaja Juha-Heikki Tanskanen .

Uusioaines puhdistaa Ringin sille toimittaman pantittoman lasipakkausjätteen metallista ja muista epäpuhtauksista ja puhdistettu lasi myydään pääosin raaka-aineeksi lasipakkauksia valmistavalle teollisuudelle. Lasinkierrätyksen sivuvirrasta valmistetaan vaahtolasia, joka on hyvä ja ympäristöystävällinen materiaalivaihtoehto rakennusten ja tietyömaiden pohjustuksiin ja routaeristyksiin.

Yhdessä Foamit Groupiin kuuluvan Hasopor Ab:n kanssa Uusioaines Oy on yksi Euroopan johtavista vaahtolasinvalmistajista.

”Suomalaisen kierrätyslasin käyttö on meille erityinen ilon aihe, sillä se vahvistaa kotimaisen raaka-aineen hankintaketjuamme. Osa lasista päätyy valmistamamme Foamit-vaahtolasin raaka-aineeksi, joten tuotteen kotimaisuusaste nousee merkittävästi. Sopimuksen myötä pääsemme myös kehittämään lasin kierrätystä yhdessä Ringin kanssa. Samalla tuemme suomalaista työllisyyttä ja vaikutamme positiivisesti hiilijalanjälkeen kotimaisen materiaalin myötä”, sanoo Foamit Group Oy:n ja Uusioaines Oy:n toimitusjohtaja Kalle Härkönen.

PDF tiedotteesta luettavissa täältä.

3 tykkäystä