Osakesijoittaminen

Peptonic Medical AB - naisten elämää parantavan mission alkumetreillä

Tämä ruotsalainen pienyritys on saanut osakseen muutaman viestin aiemmissa ketjuissa, mutta haluaisin sen saavan osansa foorumin parviälystä laajemmallakin skaalalla.

Yrityksen päätuotteet ovat hormoniton Vagivital-emätingeeli, joka auttaa alapään oireissa ja (toukokuusta lähtien) suomalainen edelläkävijä Lunette-kuukuppi, joka tarjoaa ympäristöystävällisen ja kustannustehokkaan ratkaisun kuukautisvuotoon. Monia muitakin tuotteita on tulossa, esimerkiksi Vagivitaliin perustuva intiimipesuaine ja toistaiseksi tuntemattomat Lune-tuotteet. Luneten perustajan tuoreessa haastattelussa (https://areena.yle.fi/audio/1-1938241, Kuppia ja kuukautisia) Heli Kurjanen vihjaa ideoita olevan paljon ja tarjooman laajentumista kuukautisten ulkopuolelle.

Myynti on toistaiseksi ollut aika vaatimatonta, mutta kasvua sopii odottaa. Viimeisen vuoden aikana Vagivitalin myynti on aloitettu ainakin Norjassa, Tanskassa, Iso-Britanniassa ja Hong Kongissa. Muitakin Keski-Euroopan maita työstetään, vaikka korona hidastikin erään yhteistyökuvion alkamista. Suomalaisesta vinkkelistä on hyvä huomata, että geelin valmistaja on Orion, joka myy sitä Suomessa eri nimellä (Femisan Vital).

Ovet ovat paraikaa aukeamassa niin Kiinaan kuin Yhdysvaltoihinkin. Kiinaan ollaan toimitettu yksi erä Vagivitalia ja tilauksessa on paraikaa toinen tuplasti suurempi satsi ja Yhdysvalloissa FDA-hyväksyntä geelille on tulossa lähiaikoina, luultavasti viimeistään Q1/2021 aikana. Lisäksi Luneten mukana Peptonic Medical sai geelilleen jo olemassaolevan myyntiverkoston kymmeniin maihin. Lunette.com saa miljoonia vierailuja vuodessa ja tarjoaa hyvää näkyvyyttä yrityksen koko tarjoomalle.

Osakekurssi on viimeisen kuukauden aikana kärsinyt sisäpiiririkostutkinnasta. Yritys kuitenkin vakuuttaa luottavansa työntekijöihinsä ja yhteistyökumppaneihinsa, eikä asiasta ole missään tapauksessa operatiivista haittaa. Nähdäkseni tämä tarjoaa hyvän tilaisuuden lähteä mukaan, sillä merkittäviä positiivisia uutisia on mitä todennäköisimmin lähikuukausina tulossa useampia. En myöskään usko markkinoiden täysin hinnoittelevan Lune Groupin oston ja orgaanisen kasvun tarjoamaa liikevaihdon kasvua tulevilla kvartaaleilla (Q3 2019: 1,5mSEK, Q3 2020 oma ennuste: ~10mSEK).

Yrityksen työntekijät ja johto ollaan sitoutettu osakkeenomistajien intresseihin pienimuotoisella optio-ohjelmalla ja johto omistaa merkittävän määrän osakkeita. Rahoitus on kysymysmerkki, sillä yritys tuottaa toistaiseksi tappiota. Kassassa Q2 lopussa olleen rahan pitäisi kuitenkin riittää vielä ainakin vuodeksi ja Vidarstiftelsen (ihmisten elämänlaatua parantavia hankkeita tukeva ruotsalaisjärjestö) on toistaiseksi ollut useampaan otteeseen halukas rahoittamaan toimintaa.

Mielestäni tässä on kaikin puolin kiinnostava yritys, joka hyötyy useista trendeistä ja tavoittelee merkittävää pitkän aikavälin kasvua laajentamalla niin tuotevalikoimaansa kuin niiden käyttötarkoituksiakin. Maailmanlaajuisesta potentiaalista ollaan saavutettu vasta joitain promilleja ja Lune Groupin kaltaisia yritysostojakin voi sopivassa tilanteessa tulla lisää. Mitä mietteitä muilla foorumilaisilla?

9 tykkäystä

image

Tuollanen tuli Avanzassa vastaan. Toivottavasti pitää kutinsa. Peptonicin kohdalla huomaa kuinka porukan mielenkiinto loppuu eli siirretään rahat nopeammin/paremmin tuottaviin kun nyt on ollut hiljaista.

2 tykkäystä

Mukavahko tuottopotentiaali ja siksi ollut salkussa pienenä siivuna jo kohta vuoden, mutta sehän tässä markkinataloudessa on jänskää, että hyvä tuote ei juuri koskaan takaa myyntimenestystä itsessään, tai sitä ei pysty ennakoimaan riittävällä varmuudella. Ei riitä, että on 100-varma myyntiluvan saamisesta, pitää olla varma myös korkeasta kysynnästä ja tämähän tekee tästä sektorista omalla tavallaan haastavan.

Yrityksen markkina-arvo lienee tätä kirjoittaessa n. 35 miljoonaa euroa, korjatkaa jos väärässä, siitä voi sitten jokainen tuumailla mitä kurssille tapahtuu jos tapahtuu laaja kansainvälinen läpimurto.

2 tykkäystä

Kiitos @Jippe ketjun aloittamisesta :v:

Peptonic on ollut pienenä siivuna omassa salkussa jo pari vuotta ja nyt alkuvuodesta lisäsin omistusta siinä määrin, että nousi heittämällä kolmanneksi suurimmaksi omistuksekseni.

Kuten sanottua, Lunette-diili toi valmiin myyntiverkoston ja tuotteilla on selvä synergia.
Kun Kiina ja Jenkkilä lähtee kunnolla puksuttamaan, tulee osakkeen arvostus olemaan aivan eri levelillä.

Sisäpiirikauppojen rikostutkintacasessa näen myös pienen positiivisen vivahteen. Osta, kun sisäpiirikin ostaa :wink:

3 tykkäystä