Peptonic Medical AB - naisten elämää parantavan mission alkumetreillä

Ei ole sijoitussuositus:

Ei tässä pitäisi silleen mitään riskejä oikeastaan enää olla. Kysyntääkin näyttää olevan jo etukäteen ja FDA valmis, niin oikeastaan markkinoinnista vain kiinni. Ainakin Ruotsissa olleet kampanjat olivat aika ammattimaisen oloisia, joten eiköhän sekin hoideta hyvin :slight_smile:

“För att maximera verksamheten på den amerikanska marknaden är företagets mål att bygga marknaden i samarbete med en lokal distributör tillsammans med företagets lokala entreprenöriska organisation. Diskussioner med potentiella partners pågår.

Nyt kun lupa saatu, niin voi nopeasti löytyä kumppani.

1 tykkäys

@Torniojaws onko missään yrityksen tai analyytikon toimesta haarukoitu Vagivitalin markkinan kokoa USA:ssa ja mahdollista osuutta siitä?

En ole hirveästi perehtynyt tähän :smiley: Mutta jos tuosta elokuussa tulleesta 106 000 kpl tilauksesta Kiinaan voisi jotain ekstrapoloida?

Tässä yleisesti lääkevoiteista. Pohjois-Amerikka on ainakin tämän mukaan isompi markkina kuin Aasia:

Niin, jos vaikka arvaa, että Pohjois-Amerikka tilaa 50 % enemmän kuin Aasia ja Kiinaan tilattu 106k. Heittäisikö lonkalta, että Pohjois-Amerikkaan olisi ainakin 20 % enemmän myyntiä kuin Kiinaan sellaisenaan, eli 106k * 1,2 = 127 000 kpl.

Tuolla www.vagivital.cn on myyntihinta 1300 yuania eli aika törkeän kuuloinen 166 euroa yhdelle tuubille. Mutta jos myynti tosiaan toimii, niin Kiinasta olisi sitten tulossa 106k*166 € = 17 596 000 € ja Pohjois-Amerikasta 127k * 166 € = 21 082 000 € näin ens’alkuun.

1 tykkäys

Ensimmäinen postaukseni keskusteluryhmään.

Seurannut mielenkiinnolla keskustelua tämän hormoonittoman tuotteen ympärillä. Vaihdevuosioireiden kanssa tässä taisteltu useita vuosia alkaa kyllä usko loppua että hormoonitonta hoitoa näihin olisi.

Jään siis seuraamaan kehitystä …

2 tykkäystä

Näköjään Orion on tehnyt diilin, että myy Vagivital tuotetta omalla tavaramerkillä

1 tykkäys

Hmm, Suomessa hinta on 20 €. Onkohan tuo Kiinan 166 € sitten jokin tyyliin 8 kpl paketti? (E: Google translaten perusteella tuo olisi vain yksi tuubi - ihan kiva preemio Kiinassa?). Jos hinta on sitten Pohjois-Amerikassa tyyliin 30 €, niin myynti onkin sitten vähän miedompi 127k * 30 € = 3 810 000 € ekaan alkuun. Mutta toki sitten myyntiä voi tulla reilustikin lisää, mikäli se toimii (miksei, muutenhan FDA ei olisi hyväksynyt).

E:
Hupsis, olihan tuossa Cisionin artikkelissa annettukin jotain markkinakokoa:

China’s so called ‘gyneacological inflammatory market’ was estimated to reach 26.9 billion yuan (approx. 3.5 billion Euro) in sales in 2018. Between 2013 and 2017, this market grew at a rate of 7.6 percent annually.

1 tykkäys

Markkinan kokoa on älyttömän vaikea arvioida, tuotteita on niin monia samoin kuin käyttötarkoituksia. Lisäksi suuri osa maailman väestöstä on vasta viime vuosina tai lähitulevaisuudessa tulemassa näiden tuotteiden potentiaalisten kuluttajien piiriin ostovoiman ja kulttuurin kehittyessä. Yhdysvalloissa markkinakoko on varmasti miljardeja ja maailmanlaajuisesti kymmeniä miljardeja euroja vuodessa. Tästä syystä se ei ole nähdäkseni tässä tapauksessa kovin mielekäs mittari.

Ainoa merkitys on sillä, miten Peptonic onnistuu tuotteidensa markkinoinnissa ja myynnissä. Olen optimistinen, mutta aikaa tämä yhä vaatii. Jos USA-myynti alkaa yrityksen suunnitelman mukaisesti 2021 kesällä, vuoden päästä meillä alkaa olla jotain käsitystä siitä, miten lanseeraus on onnistunut.

Kiinaan lähikuukausina toimitettavat ~100 000 tuubia ovat vasta markkinatutkimustarkoituksiin, ns. kaupan hyllylle tuosta erästä tuskin kovin montaa sinänsä laitetaan. Kiina on ymmärtääkseni naisten hygieniatuotteiden osalta aikamoinen villi länsi ja eksoottisella ruotsalaistuotteella voi olla mainelisää jo valmiiksi. Amerikassa tällainen tuskin toimii ja marketin hyllyllä on varmasti (huonompia :slight_smile: ) vaihtoehtoja, joten hinnan luulisi olevan samaa tasoa Euroopan kanssa.

Pointtini on kuitenkin se, että Peptonicin tapauksessa tulevien kassavirtojen nykyarvoa on todella vaikea määrittää, jolloin potentiaali on käytännössä rajaton mutta riskiäkin löytyy. Haluan kuitenkin katsoa tätä korttia vielä huomattavasti pidemmälle, sillä Peptonic tekee sen minkä lupaa.

2 tykkäystä

Samaa mieltä Jipen kanssa, ihan suoraviivaisesti noita myyntilukuja ei voi laskea. Kaikki riippuu excecutionista.

Luulisin, että Peptonicin kokoisen firman (erittäin rajalliset resurssit) ei ole helppo saada tuotteitaan USA apteekkien hyllyille ja lääkärien ja kuluttajien tietoisuuteen. Tämä haaste näkyy myös osakkeen hinnassa.

Tämö vaatii aikaa, työtä ja hyvää tuuria . Nopeampia tuloksia on varmasti mahdollista saada aikaiseksi löytämällä iso partneri jenkeistä (kuten Orion Suomessa).

1 tykkäys

Avanzalla joku kommentoi näin. En tiedä lähdettä, mutta muistaakseni joku on aiemminkin ottanut suoraan yhteyttä tuonne Kiinan välittäjään, niin voi olla suoraan omasta suusta:

Yes, a lot of marketing activity is ongoing in China. Just contacted Yuanjia Bio, the selling is so good in China and the first batch of 50300 tubes has almost sold out, even though these are only sold in a large study in China. That’s why Yuanjio Bio. is eager to get the 106000 tubes. The selling in the hospitals starts from 15 provinces, which cover more than half BILLION people, including big cities such as Beijing, Shanghai. Yuanjia Bio has got the trademark of Vagivital for several aspects (2020-08-06), including medical devices and Daily Care (CEO mentioned in the report), which is much easier to register from the authority in China. Both Pep and Yuanjiao. Bio have already prepared the different marketing strategies ahead in China.

Eli myyntiä on jo ollut 50300 * 166 € = 8 349 800 €. Se näkynee sekä pari päivää sitten tulleessa Q3-raportissa että 26.2.2021 vuosikatsauksessa (erillistä Q4-raporttia ei heidän kalenterin mukaan tule: http://www.peptonicmedical.se/investors/financial-information/)

Q3 rapsassa Peptonic kirjoitti seuraavaa: "Recruitment for the study takes place through local hospital gynecologists and the participants pay for the product themselves. The price the participants pay for the product is heavily discounted compared to the price offered online via VagiVital’s on-line webshop in China (www.vagivital.cn). This is to reward those who want to participate in the study. "

Eli ihan noin suuria euromääräisiä myyntejä ei vielä kannata odottaa ja onhan tässä muutamia välikäsiäkin matkassa eli vaikka hinta loppukäyttäjälle olisikin 160 euroa laaki, Yuanjia ottaa omansa.

Yhteistyö on Peptonicille silti ehdottomasti suuri mahdollisuus, koska näin pienellä yrityksellä ei vain ole resursseja markkinoida tuotetta tehokkaasti Kiinassa. Kiinan markkinat ovat sen verran suuret, että vuosien päästä jos tuote lyö kunnolla läpi tuollaisen vaatimattoman 100 000 tuubia saisi myytyä parissa päivässä.

Pitää näköjään lisää napsia kun laskee vain. Ennen FDA hyväksyntää tasan 2 sek ja nyt 2,25 sek. Eipä kauheasti osaketta myyvät arvosta tuota uutista.

Ei taida kovin moni tietää tätä, kun se on tuolla Spotlightissa, eikä varsinaisessa pörssissä. Esim. OP:n kautta tätä ei voi ostaa lainkaan (Nordeassa näkyy olevan Spotlight). Sekin siirtymä on jossain vaiheessa edessä :slight_smile: En tiedä meneekö sitten ensin First Northiin ennen Tukholman pääpörssiä.

Onneks kerkee tankkailla tässä :wink:

Suoraan jenkkeihin niin saadaan arvostus kohdilleen

2 tykkäystä

Ostin myös itse tänään lisää @2.275 SEK.

Näen Peptonicin kylläkin korkean riskin sijoituksena. Lähinnä huolestuttaa:

  • Kassatilanne on heikko. USA laajentuminen vaatii isoja investointeja, paitsi jos potentiaalinen kumppani hoitaa kustannukset kuten Kiinassa on sovittu. Mistä lisärahoitusta 2021 Q1/ Q2? Viimeisin velkakirja (n. 750k euroa) saatiin 7% korolla, eli ihan ilmaista velkaraha ei ole.
  • UK ja Hong Kong markkinoiden launch on ollut pettymys. Norja ja Tanska kehittyy myös heikosti. Opitaanko virheistä esim USA launchissa? Saadaanko käännettyä vene UK:ssa ja HK:ssa? Pitäisi löytää uudet myynti- ja markkinointikanavat.
3 tykkäystä

Tässä vielä FDA:n sivuilla tuo aiemmin uutisoitu hyväksyntäpäätös, joka lisättiin tänään listaan:

https://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfpmn/pmn.cfm?ID=K200098

1 tykkäys

Onko käryä miks tuli -12% tauluun

Kääntäjällä tällästä
“The Board of Directors of Peptonic Medical AB (“the Company”) has, with the support of authorization from the Annual General Meeting on June 30, 2020, decided to carry out an issue of shares with preferential rights for existing shareholders (the “Rights Issue”). The subscription period runs during the period 1-15 December 2020. The subscription price amounts to SEK 1.09 per share. Through the Rights Issue, the Company will be provided with up to approximately SEK 25.4 million before issue costs. The rights issue is covered by subscription commitments up to a total amount of approximately SEK 3.7 million, corresponding to approximately 14.6% of the rights issue. Prior to the forthcoming rights issue, the company has chosen not to procure issue guarantees from third parties.”

2 tykkäystä

Ja vielä tärkeämpänä:

The Company intends to use the issue proceeds from the Offering for mainly the following purposes.

Preparation and launch of VagiVital® in the USA 35%
Completion of clinical studies regarding vestibulitis, fungal infections 20%
and bacterial vaginosis with associated development of IP rights
Development of the Company’s online sales 15%
Launch of intimate wash / cleanser 10%
Launch of new products in VagiVital and Lunette series 10%
Recruitment of key people 10%

Eli tekevät täsmälleen sitä mitä pitääkin :slight_smile:

2 tykkäystä