Piensijoittajan työkalut

Käytin ennen Morningstarin palvelua mutta se alkoi valittamaan “yli 100 omistusta” eikä suostunut enää päivittymään. Nyt Yahoo Finance mutta se ei varsinaisia portfolioanalyysejä tarjoa.

3 tykkäystä

Kiitos vinkistä, kokeilen tuota nyt ensialkuun. Tuo sadan raja tuskin ihan huomenna tulee vastaan. Toivokaamme, että siihen mennessä kun tulee, Inderes on julkaissut oman ylivoimaisen työkalunsa (voisin sellaisen käytöstä jopa jotain maksaakin, jos se olisi aidosti hyvä, koska sen avulla säästäisi paljon aikaa). :slightly_smiling_face:

Itselläni taisi olla noin 40 riviä salkussa silloin kun se alkoi herjaamaan ja lakkasi päivittymästä. En jaksanut taistella support tiketeillä asiaa kuntoon…

edit. Eikä toimi näemmä vieläkään vaan sama herja tarjolla
image

Minäkin luovuin yrityksestä, kun huomasin ettei tuonne saa euromääräistä salkkua eikä Helsingin pörssin osakkeita.

Edit: Ahaa, huomaan kuvakaappauksestasi että muitakin kuin jenkkiläinen sivusto olisi varmaan tarjolla… :grinning:

Sijoitussalkku | Morningstar kokeile tuosta. Kyllä sieltä löytyy isoimmat pörssit, rahastot ja ETF:t

Kiitos, nyt toimii! Kyllähän tuo ihan lupaavalta vaikuttaa. Kirjauduin tosiaan aluksi Morningstarin .com -sivustolle, ja siellä tarjotaan myös portfoliotyökalua, mutta se oli huomattavasti kämäisempi tähän verrattuna. Tein ehkä sen virheen, että kerroin kirjautuessa (kun kysyttiin), että en ole pro-sijoittaja. Jospa siellä tulkittiin, ettei retail-sijoittajan päätä tule sekoittaa liian monipuolisilla toiminnoilla. :slightly_smiling_face:

Kumma ettei tuo nyt sitten anna sinun syöttää kuin 40 riviä.

No niin, aloitteleva sijoittaja etsii jälleen työkalua.

Mistä tai miten saisi kätevästi tietyn osakkeen tai rahaston historiallisia arvoja ulos taulukoitavassa muodossa? Suunnittelen ajallisen hajautuksen strategiaa ja haluaisin syöttää taulukkoon historialliset arvot itse valitulta aikaväliltä kk:n välein. Näin voisin laskea, miten lopullisen salkun ostohinta olisi vaihdellut erilaisten strategioiden välillä. Toivottavasti tämä oli ymmärrettävä selostus.

Siis pitääkö tässä mennä TradingView:n kautta tiiraamaan kuukausi kerrallaan ja syöttää arvoja käsin (tämä olisi tuskallisen hidasta)? Selailin Nordnetin ja Morningstarin näkymiä jokin aikaa, mutta ei ainakaan silmään osunut tällaista työkalua.

esim täältä: 0P000134K9 | Nordnet Indeksirahasto Suomi Esg historialliset tiedot - Investing.com

2 tykkäystä

Kauppalehden sivuilta saa ainakin osakkeen hintadatan. Sitten vain excelissä suodattaa tarvittavat vs turhat tiedot.

Alla esim Cargotec:

https://www.kauppalehti.fi/porssi/porssikurssit/osake/CGCBV/kurssihistoria

2 tykkäystä

No niin, löytyihän näitä! Mukavaa kun täältä saa apua tällaisiin tyhmiinkin kysymyksiin. :slight_smile: Kiitokset vastaajille.

Pohjoismaisten pörssien historialliset kurssit saa mukavasti suoraan CSV:nä tuolta → http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/historicalprices

1 tykkäys

Nostellaan tätä ketjua, tässä pari itselleni parhaaksi osoittautunutta työkalua (Koyfin olikin jo mainittu ketjussa):

Haluaisin kysyä, millä ilmaisella työkalulla seuraatte analyytikoiden analyysejä/tavoitehintoja (mieluiten rivitasolla)? Osa yrityksistä tarjoaa listausta analyytikoista omilta IR-sivuiltaan (tiedot esim. Vara-researchin kautta) ja esimerkiksi Marketscreenerin kautta saa konsensus-yhteenvedon.

2 tykkäystä

Pääseekö näihin Finwiren uutisiin mitään kautta käsiksi ilmaiseksi?

Otsikkotasolla näitä (mm. tavoitehintojen nostot) pystyy seuraamaan mm.
Telegram | Placera tai
Telegram | Realtid kautta

Osa näkyy myös Nordnetin osakesivun uutisissa, osa ei.

Finwirellä on aika monta twittertiliä. Seuraan mm. tuota Finwire Smallcapia, joka jakoi tämän uutisen. Oletettavasti jakavat tuonne vain ilmaiset jutut…

https://twitter.com/FinwireSmallcap

2 tykkäystä

Olin tulossa linkittämään tänne samaa sivustoa. Tuo ei ehkä salkkukatsaukseen onnistu, mutta sen sijaan se löytää 150 tuhatta listattua osaketta kaikista maailman pörsseistä (hyvä haku). Koska tämä määrä on aivan valtava, on jokaisesta osakkeesta tehty tekoälyn avulla diagrammeja, jossa analysoidaan osavuosikatsausten tunnuslukuja.

Tekoäly osaa:

  • Antaa ytimekkään kuvauksen osakkeesta (esim. QT group on “Exceptional growth potential with flawless balance sheet.” ja Fortum on “6 star dividend payer with adequate balance sheet.”)
  • Hyödyntää analyytikkojen työtä firmojen tulevaisuutta arvioitaessa.
  • Tunnistaa sisäpiirikauppoja.
  • Analysoi yhtiöiden riskiprofiileja ja liputtaa keskeiset riskit.
  • Tietää yhtiöiden vertailuindeksit, volatiliteetit, kilpailijat.
  • Kirjoittaa automaattisesti lyhyitä raportteja yhtiöstä (esimerkki Ovarosta).
  • Poimii keskeiset luvut kuten liikevaihdon, tulokset ja marginaalit osavuosikatsauksista.

Siis aika loistava sivusto jos haluaa saada kattavan yhteenvedon graafisessa muodossa mistä hyvänsä osakkeesta. Sivusto on ilmainen ja rekisteröintiherjasta pääsee pois esim. lataamalla sivu uudestaan.

8 tykkäystä

DeepL translator kääntää nämä:

1 tykkäys

Pistetäänpä tänne. Menee tosin suoraan alkuperäistä kirjoitusta mukaillen…
Törmäsin “Pörssien suunta” kautta Finbox palveluun jossa annetaan hyvä läpileikkaus yhtiöstä.
Olen aiemmin käyttänyt itse eniten tikr terminalin dataa.

Mutta tässä on ylitarjontaa niin pirusti. Listaan ainakin: Yahoo finance, google finances, tikr terminal, finbox, tradingview, simply wall.st, seeking alpha… :sob:

Pieni oma nichehän noilla kaikilla varmaan on, mutta haluaisin löytää sen YHDEN palvelun josta näen parhaiten fundamentteja ja niiden yhteenvetoja firmaan liittyen.
Mennään helpolla kysymyksellä - Minkä palvelun sinä olet itse kokenut kaikista parhaimmaksi?

1 tykkäys

Koska suosinut ilmaisia, niin Koyfin on ollut käytössä, mutta sekin muuttui maksulliseksi osittain. Ilmaisversiostakin saa vielä ihan ok dataa irti, mutta kiinnostus heräsi itselläkin Finboxiin.

1 tykkäys

Ei ole ketjussa ollut paljon pöhinää. Pörssin suunnassa ja kahvihuoneessa on paljon yleisluontoista, mutta laitetaan tähänkin ketjuun vähän eloa ja sisältöä.

JPMorganin Asset Management Team julkaisee ilmaisia näkemyksiä. Siellä on myös suppeampaa viikkodataa, mutta itse vilkaisen tämän kuukausittaisen Guide to the Markets:

Paljon dataa. Globaalisti ja EU/Kiina mukana, mutta painottuu suurelti osin yhdysvaltoihin.

Nordean Youtube-kanavalla tulee kuukausittain sijoituspodi ja vähän laajempi kansainvälinen sijoituspodi, missä on myös hyvää dataa:

Ps jos jollain on ehdottaa hyviä markkinanäkemyksiä varsinkin Euroopan puolelta, niin kuuntelen ehdotuksia mielelläni :pray: (vrt jättipankkien ilmaisia ja säännöllisiä markkinakatsauksia, jotka eivät painota USA:ta tai kaukoitää)

3 tykkäystä

Hei, siirsin tämän aihealueelta Tekninen Analyysi ja TradingView-opiskelu. Kysy & vastaa -ketju, olen viime aikoina opiskellut Pythoniin perustuvaa avoimen lähdekoodin OpenBB investment research työkalua. OpenBB Terminal on vähän kuuluisan Bloomberg Terminalin kaltainen, mutta tietysti alkeellisempi (vielä). Kyseinen ohjelmisto vaatii datan hankkimisen avointen API:n kautta ja käyttö perustuu cli-komentoihin, mutta kuukauden testailulla työkalussa on kattavasti ominaisuuksia ja mikä tärkeintä, se on ilmainen. Asennus tapahtuu joko Python-pakettien avulla Mac/Windows/Linux-alustoille tai Docker-imagena. Terminalin lisäksi OpenBB on kehittänyt chattibotin ja tukee skriptausta ja AI/ML-integraatioita. Olisi mukavaa jakaa kokemuksia, jos joku toinen on törmännyt oheiseen työkaluun. Ohessa verkkosivusto, asennusohjeet, dokumentaatio ja GitHub-sivusto. Tässä vielä artikkeli selventämään asiaa.

3 tykkäystä