Piippo - paalausverkot ja paalauslangat

Piipolla ei ollut vielä omaa ketjua, joten perustin sellaisen. Piippoa analysoi @Thomas_Westerholm. :slight_smile:

image

Piippo on vuonna 1942 perustettu kansainvälinen sitomiseen ja kiinnittämiseen soveltuvien tuotteiden eli paalausverkkojen, köysien, lankojen ja narujen valmistamiseen sekä markkinointiin ja myyntiin keskittynyt teollisuusyhtiö. Piipon liiketoiminta jakautuu asiakkaiden mukaan kolmeen eri segmenttiin, jotka ovat Agri, Kuluttajatuotteet sekä Tuotteet kaapeliteollisuuteen. Yhtiöllä on globaali jakeluverkosto joka kattaa yli 40 maata ja sen kotipaikka on Outokumpu.

Piipon liikevaihto oli vuonna 2021 14,8 miljoonaa ja sen globaalit jakelukanavat kattavat yli 40 maata. Tärkeimpiä maita Piipolle on mm. Saksa, Puola, Australia ja USA. :slight_smile:

Tuorein laaja raportti:

Tuorein yhtiöraportti.

Piipon H1-kasvu oli vahvaa, mutta suhteellinen kannattavuus koki poikkeuksellista painetta kohonneista valmistus- ja logistiikkakustannuksista johtuen. Vakuuttava kasvu ja markkinaosuuksien voittaminen vahvistaa mielestämme sijoitustarinan pidemmän aikavälin näkymää, minkä seurauksena suhtaudumme raportin antiin lievän myönteisesti.

https://www.inderes.fi/fi/torjuntavoitto-vahvan-myynnin-ansiosta

17 tykkäystä

Alla on tuore Piipon tilinpäätöstiedote. :slight_smile: :point_down:t3:

Toimitusmäärät kasvoivat yhtiön päätuoteryhmissä paalausverkoissa, paalauslangassa sekä kaapeliteollisuuden tuotteissa. Kuluttaja- ja välitystuotteissa jäätiin jälkeen vertailukaudesta. Liikevaihto kasvoi selvästi päätuoteryhmien toimitusmäärien ja raaka-ainehintojen noususta johtuen, sillä myyntihinnat seuraavat raaka-aineiden hintakehitystä. Myös valuuttakurssien edullinen kehitys paransi liikevaihtoa edellistilikauteen verrattuna.

Tässä on Kauppalehden minuutissa luettava uutinen tuloksesta. Ei maksumuuria.

Huhti-syyskuun puolivuotiskauden liikevaihto nousi 11,2 miljoonaan euroon vertailukauden 10,3 miljoonasta eurosta.

Liiketulos nousi 0,7 miljoonaan euroon vertailukauden 0,3 miljoonasta eurosta.

Puolivuotiskauden osakekohtainen tulos parani 0,29 euroon 0,14 eurosta.

Lisään tänne vielä Thomaksen 29.11.2022 päivätyn kommentin.

image

1 tykkäys

Tässä on tuore Piipon yhtiöraportti @Thomas_Westerholm:ilta. :slight_smile:

Piipon H2-raportti oli odotuksiamme parempi vakuuttavan liikevaihdon kasvun ja kannattavuutta avittaneen tehokkuusparannuksen sekä merkittävien valuuttakurssivoittojen tukemana. Hyvän operatiivisen tuloksen ohella yhtiö sai rahavaroja vapautettua käyttöpääomastaan, mikä vahvisti sen taseasemaa ja laskee nähdäksemme osakkeen riskiprofiilia.

https://www.inderes.fi/fi/kustannusinflaatiosta-selvittiin-kuivin-jaloin


EDIT:
Lisään tähän vielä kommentin, joka on kaikkien luettavissa.

Piipon H2-raportti oli odotuksiamme parempi vakuuttavan liikevaihdon kasvun ja kannattavuutta avittaneen tehokkuusparannuksen sekä merkittävien valuuttakurssivoittojen tukemana. Hyvän operatiivisen tuloksen ohella yhtiö sai rahavaroja vapautettua käyttöpääomastaan, mikä vahvisti sen taseasemaa ja laskee nähdäksemme osakkeen riskiprofiilia. Laskeneen riskiprofiilin ja vakuuttavan kasvun seurauksena nostamme suosituksemme vähennä-tasolle (aik. myy). Toistamme 3,0 euron tavoitehintamme.

1 tykkäys

Tässä on @Matias_Arola:n kommentti Piipon toimitusjohtajan irtisanoutumisesta. :slight_smile: