Planet kertoo muutokset maapallolla ja siten se mahdollistaa toiminnan maapallon ja sen elämän hyväksi

Planet Labs PBC julkaisi strategiansa seuraaville 10 vuodelle 20.7.2022. Samassa yhteydessä yhtiö veti yhteen ensimmäisen 10 vuoden saavutuksensa. Strategiajulkaisun voi lukea täältä:

Yhtiö toteaa, että sen ensimmäinen missio oli kuvata koko maailma joka päivä, jotta muutos maapallolla saadaan näkyväksi. ”At the start of our first decade, we set a very clear mission: to image the whole world every day, making change visible, accessible and actionable”. Yhtiöllä on käytössään 200 satelliittia, jotka kuvaavat ja skannaavat maapalloa joka kolkasta joka päivä. Siksi yhtiö toteaakin, että ensimmäisen vuosikymmenen tehtävä on nyt suoritettu. Yhtiö kerää valtavan määrän dataa joka päivä, ja tuossa strategiajulkaisussaan toteavatkin, että heidän piti myös luoda uusi liiketoimintamalli. Nyt he käsittelevät 4 miljoonaa kuvaa joka päivä, välittävät dataa asiakkailleen tilauspalveluna ja saavuttavat yli 100 miljoonan vuotuisen liikevaihdon.

Nyt yhtiö kertoo meille kaikille, että “if you had access to imagery of the whole planet every day, what would you do with that data? What problems would you solve, what exploration would you do?” Yhtiö pyrkii aktivoimaan yritykset, hallitukset, kolmannen sektorin jne. kehittämään sovelluksia tämän Planetin keräämän valtavan tietomassan hyödyntämiseksi. ”Just as Google indexed the Internet and made it searchable, Planet is indexing change on Earth to make it discoverable and actionable.” “Meanwhile, we’ll continue to innovate in space – it’s in Planet’s DNA to do so! – to ensure our users are equipped with the best data, constantly deploying new sensors in space to increase the frequency, resolution, and quality of the data that powers our software and tools. This will leverage technology and cost curves from other industries, such as AI and edge compute, and will continue to bring cost-performance advances.” “As we enter our second decade, our North Star is this: to build an Earth data platform that powers action.”

Elikkä Planet on yhtiö, joka rakentaa ja tarjoaa data-alustan, johon sovellukset voivat kytkeytyä.

Planet tuli pörssiin SPAC:in kautta joulukuussa 2021. Eli pörssitaival on lyhyt. Pörssilistautumisen taustajoukoissa oli mm. Google. Tässä vielä näkökulmia, jotka itseäni tässä yhtiössä kiinnostaa:

  • Toimitusjohtajana jatkaa Will Marshall, yhtiön perustajajäsen
  • Megatrendinä on megatrendien äiti - maapallon elämän pelastaminen. Jos asiaa vähän pilkkoo osiinsa, niin megatrendejä ovat ilmastonmuutos, turvallisuushaasteet, pakolaiset, metsäkadot, ravintohuolto, logistiikka jne.
  • Maapallon datan indeksointi ja sen tarjoaminen kaikille - tätä ei ole ennen tehty

Jokainenhan toivoo sijoituksilleen tuottoa. Planetin osalta ollaan alkuvaiheessa, ja liiketoiminnan malli muotoutuu koko ajan. Planet on minusta kasvuyhtiö - tai ainakin sillä kulmalla itse yhtiötä tarkastelen. Tulevaisuus näyttää, mihin yhtiö yltää sijoittajan näkökulmasta.

17 tykkäystä

Maailmanparannus on aina välillä myös taloudellisesti kannattavaa. Esimerkiksi Ruohonjuuri oli aikoinaan ekologisen vaihtoehtoväen ja hippien yritys saada myös Suomeen tuotteita, joita ei muualta saanut. Juurikki itse oli liian nuori, että olisi päässyt ostamaan yhden osakkeen markkasatasella (100 mk, alle 20 €). Nyt asiaan markkasatasen “lahjoittaneet” saavat vuosittain osinkoina jonkun satasen euroissa.

Maailman pelastamiseen tietysti on parempiakin syitä, kuin omakohtainen taloudellinen etu. Ei silti haittaa, jos molemmat on tarjolla. :smile:

3 tykkäystä

Sitten vähän lukuja:


Planet näyttää vielä aika selkeältä seurata lukujen kautta; kassassa 475 miljoonaa (siis nettovelkaa miinus 475 milliä).

Parissa vuodessa tappio pitää saada kuihtumaan, jotta osakkeelle alkaisi muodostua nousuvaraa. Sitä nyt sitten on hyvä seurata. Uutisvirtaahan yhtiöstä on tullut; tämä vain yksi poiminta uutisvirrasta:

2 tykkäystä