Plug Power ($PLUG)

Eniten laskee ne joilla ei ole kovin paljoa konkreetista vaan tulovirrat ja liikevoitto perustuu tulevaisuudessa tapahtuvaan liiketoimintaan ja tulevaisuuden odotuksiin.

Ja kyllä noi vuotaa monesti aiemmin… toki nasse lasketellut alusta lähtien ja vedyt on yleensä x2 molempiin suuntiin

2 tykkäystä

En väitä vastaan, mutta 2pv sitten jotain 18% korkeammalla. Mitä uutta kuulit tänään, joka oikeuttaa viimeisen 2 pv laskut, kun mitään ei päätetty? Itselle ihan selvää et korot nousevat ja pidän seuraavaa +0,5% varmana, mutta en osaa siltikään ennustaa 14% pv laskuja.

Toki voidaan argumentoida onko nousutkaan olleet oikeutettuja. Kaikki me sen tiedämme, että nämä laput ovat pitkälti pelipapereita ja faktat silloiin tällöin näitä ohjaa ja muuten menevät milloin mistäkin syystä.

3 tykkäystä

On toi kurssi silti n 10x korkeammalla kuin 3 vuotta sitten…

2 tykkäystä

Taitaa firmaki olla eri kuin 3v siitten… kuten myös vihreä siirtymä trendinä.

4 tykkäystä

No näin on mutta silloin hämmästelijät on vähemmällä kun kurssi keulii sen 10% päivässä ylös mutta kun tullaan saman verran alas niin ihmetellään… nää vedyt vaan heiluu enempi kuin jotkut.mörnijät.

10 tykkäystä

Kurssin ihmettelyt voinee jatkossa käydä siihen sopivassa ketjussa.

17 tykkäystä

Tässäpä hyvä uutinen Koreasta:

Doosan ei ole mikän nyrkkipaja Koreassa:

Tuotteita menee ympäri maailmaa.

29 tykkäystä
27 tykkäystä

Maanantailta Yahoon haastattelu:

13 tykkäystä

Tästähän tuli hyvinkin antoisa viikko PR:ien osalta.

23 tykkäystä

https://www.marketwatch.com/story/olin-shares-rise-11-following-1q-results-plug-power-joint-venture-271651243048?mod=newsviewer_click

17 tykkäystä

Laitan tämän Outokummun jutun tänne Plugipalstalle, koska juuri tätä teknologiaa käytetään Plugin uusissa polttokennoissa:

Näistä virtauslevyistä ja membraaneista ei turhan paljon huudella, kun lienevät yksityiskohdiltaan aikalailla ‘‘salaista’’ tietoa kullakin polttokennovalmistajalla. Mutta se tiedetään, että Cell Impact on kehittänyt levyjen massavalmistukseen soveltuvan virtauslevyprässin, jolla prässätään juuri näitä rosterilevyjä. Ja myös se tiedetään, että CI on toimittanut näitä laitteita Plugille mm uusimpaan gigafactoryyn.

Näyttäisi siltä, että rosteri on korvaamassa grafiitin virtauslevyissä ja CI lienee aivan kehityksen kärjessä, kun kerran Plugin kyytiin on päässyt. CI:n teknologia sopii hyvin myös elektrolyysiin, joten pelkästään Plugi voi tarjota CI:lle valtavan markkinan.

Omassa salkussa CI on aika suuressa painossa ja arvelen, että monella muullakin Plgsuttajalla sitä löytyy.
Mutta onko kenelläkään tarkempaa tietoa CI:n kilpailijoista ja etenkin alan kehityksestä? Prässääjiähän löytyy muitakin esim Dana:

file:///Users/ari/Downloads/Metallic%20Bipolar%20Plates%20and%20Seals.pdf

Ja vaikkapa tämä Taiwanilainen firma:

Mutta CI taitaa olla ainoa, joka myy myös tuotantolaitteistoja. Kehuvat luonnollisesti omaa teknologiaansa, jonka pääpatentti voimassa 2035 saakka.

Tässä CI:n vuoskarissa lisää Plugi yhteistyöstä ja myös paljon yleistä vetytietoutta:

https://investor.cellimpact.com/press/cell-impact-publishes-annual-report-for-2021

Jos joku ehtii/jaksaa avata oman CI ketjun, niin hyvä. Toisaalta firmasta ei juuri uutisia irtoa, eikä keskustelua herätä, niin mennee täällä muiden otsikoidenkin joukossa.

23 tykkäystä

Plugin ESG raportti julki:

11 tykkäystä

Kiitos loistavasta tiivistelmästä liittyen Cell Impactiin. Pidempään ollut tämän kanssa mukana, mutta ymmärrykseen yhtiön tuotteista tuli taas lisää tietoa. Tosiaan Cell Impact ansaitsisi oman ketjun, mutta siitä tulisi melko hiljainen, kun viimeisimmästä tilaustiedotteesta taitaa olla jo se vuoden päivät. Liekö sitten syynä se, että pyrkivät palvelemaan lähinnä jo olemassaolevia asiakkaita ainakin siihen asti, että saavat tuotannon nostettua haluamalleen tasolle. Tosiaan Plugin tilauksestakin on se vuoden päivät ja joskus miettinyt, miten pitkälle aikaisempi soppari riittää ennen kuin pitäisi tehdä uusi tilaus leveyistä. Vai uusivatko tilauksen vain kaikessa hiljaisuudessa tai pystyvät nykyään tekemään tarvitsemansa levyt Cellin gigafactoriin toimittamilla laitteilla?

Tuote kuitenkin kohdillaan ja levyjä tarvitaan varmasti kiihtyvään tahtiin lisää.

9 tykkäystä

https://www.bloomberg.com/news/videos/2022-05-02/plug-power-s-plan-to-be-largest-liquid-hydrogen-producer

17 tykkäystä

Plugin DEF 14A julkaistu eli onko tämä sitten yhtiökokouksen (30.6.2022) pöytäkirja. Juttua mm. palkitsemisesta:

Aligned with Value Creation. The Company’s three-year goal is to achieve a stock price of $100/share (or more) by 2024 and the price-vesting hurdles are intended to drive that performance. To achieve this goal, our CEO and the management team would have to more than triple Plug Power’s market cap to grow Plug Power to an almost $60 billion company over the next three-year period (see graphic below).

May 2, 2022 - DEF 14A: Other definitive proxy statements

17 tykkäystä

Eli palkitseminen sidotaan tuohon osakkeen kappalehintaan ainakin niin, että täysimääräisen palkkion saa, jos osakkeen hinta on tuo 100 taalaa? Selvästi johto siis näkee yhtiön liiketoiminnan kehittyvän edelleen suotuisasti seuraavan kolmen vuoden aikana. Tuollainen hintakehitys kelpaisi myös kyllä itsellenikin osakkeenomistajana.

22 tykkäystä

Plugi on siitäkin hieno firma, että uskaltavat ohjeistaa rohkeasti tulevaisuuteen. Ja nyt vielä ottavat kantaa selkeästi myös osakekurssiin. Viimeisimmässä symposiumissa oli sellainen kattaus projekteja ja näkymiä, että ainakin itse olen hyvin vakuuttunut siitä, että vähintäänkin ohjeistuksen mukaan kasvetaan pitkälle tulevaisuuteen. Ja viim. puolen vuoden aikana saatu lukuisia uusia sopimuksia. Vain datakeskustiedotteet antavat odottaa itseään mutta eiköhän niistäkin pian kuulla…

Vielä vähän Cell Impactista. Ovat valovuoden jäljessä Plugin tiedottamisesta ja näkyvyydestä. Ohjeistusta löytyy lähinnä osakeantiesitteestä, missä kaavaillaan tälle vuodelle 100-150 mSEK liikevaihtoa (viime vuonna 82 m) ja siitä n 50% vuosikasvua eli 250-300 mSEK vuodelle 2024. Oper. kassavirta pitäisi olla plussalla kuluvana vuonna.

Oma mutu on, että tässäkin ohjeistus on selvästi alakanttiin olettaen, että CIn laitteet menee kaikkiin Plugin gigafactoreihin USA, Eurooppa, Korea ja Australia. Lisäksi CIllä on edustajat Japanissa ja Kiinassa, jonne ollut jo toimituksia. Ja luulisi muitakin polttokenno/elektrolyyserivalmistajia kiinnostavan tämä teknologia, kun kuitenkin elektrolyysin pitäisi muutama 100-kertaistua seuraavan n 10 v aikana ja siihen vielä polttokennot päälle. Itseä hiukan häiritsee CIn vaatimattomuus ja onkin pieni kiusaus heittää nämäkin rahat Plugiin mutta josko nyt ainakin tämän vuoden vielä katsoisi, miten homma etenee.

23 tykkäystä

Kovasti kyllä muistuttaa Teslan vastaavaa ohjelmaa vuodelta 2018, vaikkakin on vaatimattomampi, toistaiseksi :slight_smile: Sen kanssa kävi aika hyvin, kuten kaikki tietävät.

15 tykkäystä

Ohessa vielä Cell Impactin vuoden 2021 vuosiraportista kohta juuri tuosta Plug-yhteistyöstä:

After a multi-year collaboration with Plug Power, Cell Impact received an order of SEK 42 million at the beginning of the year – the largest single order in Cell Impact’s history. Among other things, the order included Cell Impact Forming equipment as well as the company’s largest order to date for bipolar flow plates. This significant order is a milestone in our relationship with Plug Power and constitutes a new phase with a substantial demand for flow plates and continuous production. The sale of Cell Impact Forming equipment is an exception. It was made against the backdrop of it strongly contributing to the company’s long-term strategy to grow sales of flow plates together with strategically important manufacturers of fuel cells and electrolyzers. The main strategy is to set up our own production lines in strategic customers’ operations so we can quickly scale up production volumes on site and avoid expensive transports of finished flow plates. We consider this order from a world-leading company in the industry to be validation of Cell Impact Forming and the company’s ability to satisfy demanding customer requirements with expertise and industrial activity. Cell Impact and Plug Power will now produce flow plates using the same forming technology, Cell Impact Forming. The agreement also aims to reduce the risk in the supply chain by establishing several production sites for flow plates. Work on the equipment order from Plug Power is expected to be completed during the first quarter of 2022.

Cell Impactin q1-raportti muuten perjantaina. Josko saataisiin tuolloin tietoa, että ovatko saaneet laitteet kuntoon Plugille ja miltä liikevaihtonäkymät alkavat näyttää tänä vuonna.

16 tykkäystä