Osakesijoittaminen

Plug Power ($PLUG)

Viime aikoina kiinnostus Plug Poweria kohtaan on lisääntynyt ja energiaketjussa nouseekin aika ajoin esille, joten eiköhän tämä yritys ansaitse oman ketjunsa!

Yrityksestä lyhyesti tässä: https://www.plugpower.com/about-us/

Tuotteet: https://www.plugpower.com/products/

Pari viikkoa sitten Plugi julkaisi muutaman yritysoston, josta tiedote löytyy tästä: https://s21.q4cdn.com/824959975/files/Plug-Power-Acquisition-of-United-Hydrogen-and-Giner-F3.pdf

Giner valmistaa PEM- elektrolyysilaitteistoja, joiden suora osaaminen Plugilta on puuttunut. United Hydrogen on taas Pohjois-Amerikan suurimpia yksityisomisteisia vedyntuottajia. Näiden yritysostojen avulla Plugilla alkaa olla koko “vetyketju” hanskassa ja ovat erittäin tärkeä ostos strategisesti.

Syyskuussa 2019 Plug lätkäisi kovat tavotteet koskien vuotta 2024.
https://www.globenewswire.com/news-release/2019/09/18/1917248/0/en/Plug-Power-Unveils-Five-Year-Plan-Targeting-1-Billion-of-Revenue-by-2024.html

Yritysostojen jälkeen tavotteita nostettiin seuraavanlaisesti

“Given these acquisitions, the Company is raising its 2024 financial targets to achieve $1.2 billion in revenue (up from $1 billion), $210 in operating income (up from $170 million), and $250 million in Adjusted EBITDA (up from $200 million)”

Linkkejä ja videoita liittyen Plugiin:

https://www.youtube.com/watch?v=lV0wuRP8m9s&t=2239s videolta muutava kuvakaappaus keskustelun/kiinnostuksen herättämiseksi, niille joille Plug Power ei ole tuttu.

26 tykkäystä

Keulinut aika kovasti viimeiset päivät:

Pe 26.6. close 6.83
Ma 29.6. close 7.99
Ti 30.6. close 8.205
Ke 1.7. close 8.87

Ja nyt pre marketissa jo 9.71 :slight_smile:

3 tykkäystä

Hienoa että sai oman ketjunsa! Iso kiitos tälle foorumille, ostin parisen viikkoa sitten 4,99 hinnalla ja nyt ihan mukavat plussat tullut. Oli ensimäinen suora jenkki osake minulle. Nikolaa emmin liian kauan, mutta tämän kanssa onneksi toimin! :+1:

9 tykkäystä

Jos Plugia ei ole hirveän kauaa seurannut niin tämä Amazon omistusosuus on mukava kytkös myöskin. Sen lisäksi, että ovat Plugin iso asiakas.

7 tykkäystä

Kiitos ketjun avaamisesta, otetaan seurantaan.

Hyppäsin Plugin kyytiin tammikuun alussa ja hyvin on puoli vuotta mennyt.

6 tykkäystä

Kiitokset ketjusta. Itsehän fiksuna poikana pistin oman position myyntiin siinä vaiheessa kun sisäpiiri myi omia omistuksiaan tuossa. No, tulihan siinä kotiutettua varsin hyvät voitot, mutta nyt näyttää vähän siltä, että hätäilyn puolelle mentiin taas kerran.

Mutta seurannassa tämä, jos vaikka tulisi taas paikka hypätä kyytiin. On tässä potentiaalia vaikka miten.

3 tykkäystä

Laitetaan tähän viime kuun lopusta Australiasta. Tuossa on Elvin Group mukana, mutta mielenkiintoista on Plugin kannalta se, että Elvinillä ja GinerELX:llä on yhteistyötä. Plugihan sai ostoksensa maaliin GinerELX:n kanssa

4 tykkäystä

Hyvä saada Plugille oma ketju! Itse hyppäsin palstan innoittamana mukaan korona dipissä hintaan 3,02$ ja siitä lähtien seurannut mielenkiinnolla. Ihmettelen kuinka rauhallisin mielin olen tässä malttanut kyydissä istua eikä sormet ole vielä haikailleet myyntinapille😅

8 tykkäystä

Tämä kertoo hyvin Plugin asemasta tuolla trukkien puolella.

" Plug Power products move 30% of the retail food and groceries through the United States, an increase from 25%, as a result of support provided during the COVID-19 crisis. In 2020, Plug Power’s hydrogen fuel cell (HFC) solutions will provide the power for middle-mile and last-mile delivery vehicles as well, improving the sustainability of the entire logistics chain. Improved efficiency, reliability, and cost efficacy—combined with access to fleet performance data—has continued to increase the adoption of HFCs in the food logistics space: 32,000 fuel cell-powered forklifts have completed over 27 million hydrogen fills. Plug Power enables customers of all sizes, including leading retail giants like Walmart and Carrefour (France), to reach new heights in facility productivity with affordable, efficient, and clean hydrogen and fuel cell power. "

4 tykkäystä

Pitänee laittaa vähän lisää puita uuniin Plug positioon :flushed:

4 tykkäystä

Tämä on yksi niistä lapuista mikä näytti alkuvuonna karkaavan, sitten dipissä tuli istuttua käsien päällä, pitkään mentiin 4$ kieppeillä eikä vieläkään riittänyt usko tutkia lisää… :pensive: Kait se pitää niellä tilanne ja ostaa edes pieni positio, vaikka pahalta se tuntuukin kun 1kk sitten olisi saanut 55% prosenttia halvemmalla. Tuntuu vain siltä, että jos 1kk sitten tähän oli ladattu 3 vuoden odotukset, niin nyt ainakin 6 vuoden. Mutta kyllä se yleensä niin on, että firma joka koko ajan nostaa ennusteitaan on paljon kannattavampi sijoitus kuin firma jonka ennustenostoja vasta odotellaan (käänneyhtiöt). Toki siinä vaiheessa sitten jo saakin maksaa enemmän kun ne hyvät uutiset alkaa kertymään.

6 tykkäystä

Löytyi jokin lopputyö vuodelta 2018 Portugalin suunnalta. Giner ELX esittelyn asiakkaat olivat ihan mielenkiintoisia

6 tykkäystä

Onko Q2-tuloksesta saatu mitään osviittaa? Voidaanko odottaa kelpo numeroita ja nousutrendin jatkuvan?

1 tykkäys

Mielestäni voidaan. Lisäksi toimari on haastattelussa puhunut, että korona on lisännyt aktiviteettiä heidän näkökulmasta. Kauppatiedotteita Plug ei julkaise samaan malliin kuin NEL. Andy Marsh muistaakseni totesi, että julkaisevat vaan oikeasti isot/merkittävät diilit, kun pieniä diilejä tulee taustalla jatkuvasti.

Yritysostojen yhteydessä nostettiin pidemmän aikavälin (2024)tavoitteet liikevaihdon osalta 1mrd$ -> 1,2mrd$ ja adjusted EBITDA 200 milj$-> 250milj$

Toivottavasti rekryt ei muodostu pullonkaulaksi kasvun osalta. Aika liuta paikkoja auki.

https://plugpower.wd5.myworkdayjobs.com/Plug_Power_Inc/0/refreshFacet/318c8bb6f553100021d223d9780d30be

Edit: Yahoon palstalta tämä kuva.

4 tykkäystä

Nyt on mennyt 15 vuoden laskutrendi rikki.

Pikkuisen ollut hypeä ennenkin

3 tykkäystä

Tuo 2000l alun vetyhype oli kyllä jäätävä. Plugin huiput taisi olla maaliskuussa 2000 ja korkein noteeraus 1498$. Mcap oli tuolloin jotain 6 mrd$ ja liikevaihtoa oli 8 miljoonan tienoilla. Joten olihan sitä siinä venytetty arvostuskertoimia :smiley:

Toki voisi sanoa, että tilanne on nyt täysin eri.

8 tykkäystä

PLUG on kyllä itselle erittäin mielenkiintoinen tapaus. En ole vielä vety sektorille sijoittanut suoraan ja PLUG vaikuttaisi olevan ns. Laajin vetylappu sektorille, jolla on myös todistettavaa liiketoimintaa taustalla. Voisin kuvitella, että myös tälläinen suurempi toimia jolla on myös liiketoimintaa, tulee hyötymään valtioiden tukiaisista kun maat rupeavat panostamaan vety infraan.

Monella tuntuu olevan kokonainen salkku omistettu vedylle, mitä luulette pääsisinkö mukaan touhuun suht kattavasti pelkästään omistamalla Plugia? Mietin myös kylkeen Nel asaa jonkun ajan päästä kunhan oma kassa myös laajenee.

3 tykkäystä

Kuten kaikessa sijoittamisessa, hajautus kannattaa. NELia mukaan myös. Tänään pitäisi EU:lta tulla lisätietoa/ohjeistusta siitä, miten vety tulee olemaan tärkeä energian lähde jatkossa.

4 tykkäystä

NEL:llä tosiaan on koko vetyketju hallussa, joten sinne ääni jos joku pitäisi valita. Lisäksi heillä tuntuu olevan lonkerot joka paikassa.

Plug taas varsinkin ostojen jälkeen alkaa olla erittäin kattava toimia ja tosiaan todistettavaa toimintaa on jo taustalla (material handling).

Europpan vetystrategia tulikin jo ulos, mutta siitä keskustelut voitaisiin käydä energiaketjussa.

Plug on myös Giner ELX:n kautta mukana Euroopassa, joten uskon, että eiköhän Plugillekkin tuosta siivu liukene!

https://www.ginerelx.com/news

" Giner ELX also has a strong sales channel in the European market. "

7 tykkäystä

Jos ei livenä tullut kuunneltua niin tässä pätkä Andystä. Sivuttiin hieman noita aikasempia vedyn “tulemisia” alkaa n. 35minsan kohdalta

Erinomaisia kysymyksiä ja keskusteluja koko pätkässä. Kuuntelusuositus!

Ps. Plugin matka on vasta alkutaipaleella!

10 tykkäystä